καρέκλα γραφείου vs για καρέκλα gaming

Γιατί προτιμώ να παίζω σε καρέκλα γραφείου αντί για καρέκλα gaming

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Οι καρέκλες γραφείου είναι γενικά πιο εργονομικές από τις καρέκλες gaming, προσφέροντας καλύτερη στήριξη στην πλάτη και επιτρέποντας πιο φυσική κίνηση.
  • Οι καρέκλες είναι συχνά φθηνές και υπερτιμημένες, με την εστίασή τους στην αισθητική να θυσιάζει την άνεση και την ποιότητα κατασκευής.
  • Οι καρέκλες γραφείου παρέχουν μια πιο ουδέτερη αισθητική που συνδυάζεται καλύτερα με τις περισσότερες ρυθμίσεις και αποφεύγει να δείχνει πολύ παιδική.

Υπάρχει ένας δημοφιλής μύθος ότι κάθε εγκατάσταση παιχνιδιού χρειάζεται μια καρέκλα gaming. Επιφανειακά, είναι λογικό. πού αλλού θα χρειαζόσουν μια καρέκλα παιχνιδιών; Ωστόσο, έχω χρησιμοποιήσει τόσο καρέκλες γραφείου όσο και καρέκλες τυχερών παιχνιδιών αρκετό καιρό για να διαπιστώσω τους λόγους για τους οποίους μια καρέκλα γραφείου είναι πράγματι καλύτερη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Οι καλύτερες καρέκλες gaming

MS Office 2013 Δωρεάν λήψη πλήρους έκδοσης

1 Οι καρέκλες γραφείου είναι συχνά πιο εργονομικές και άνετες

Επειδή οι καρέκλες γραφείου δεν περιορίζονται σε κάποια “gaming” αισθητική, είναι συχνά σχεδιασμένες πιο εργονομικά από τις καρέκλες gaming. Ακολουθούν μερικά σημεία πόνου εργονομίας καρέκλας gaming για μένα…

gamers

Σχέδιο κάθισμα αγώνων αυτοκινήτου

Όλες οι καρέκλες παιχνιδιών που έχω αγοράσει έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι σχεδιασμένες σαν μπάκετ καθίσματα αγωνιστικών αυτοκινήτων. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα μπάκετ καθίσματα έχουν πλαϊνά στηρίγματα στο κάθισμα και την πλάτη που λεπταίνουν και καμπυλώνονται προς τα έξω, σχεδιασμένα να κρατούν τον επιβάτη στη θέση του κατά τις στροφές υψηλής ταχύτητας.

Ενώ αυτός ο σχεδιασμός αντιστέκεται αποτελεσματικά στις δυνάμεις G, γίνεται εμπόδιο όταν παίζετε παιχνίδια σε ένα γραφείο. Θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν κατασκευάζετε μια εξέδρα προσομοίωσης κίνησης, αλλά οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι. Άρα, ουσιαστικά σε αναγκάζει να παραμείνεις σε μια θέση. Ωστόσο, οι καρέκλες γραφείου σας επιτρέπουν να τεντώνεστε και να κινείστε.

Οι καρέκλες gaming είναι συνήθως πολύ μεγάλες

Ένα άλλο πράγμα που κάνει τις καρέκλες παιχνιδιών να νιώθουν άβολες είναι ότι είναι συνήθως πολύ μεγάλες. Είμαι περίπου 5’11—ένα ύψος πάνω από το μέσο όρο—και εξακολουθώ να βρίσκω πολλές καρέκλες gaming πολύ μεγάλες. Αν και οι μεγάλες καρέκλες είναι καλές για χαλάρωση, δεν συγκρίνονται με το πόσο άνετη και έξυπνη είναι μια καλή καρέκλα γραφείου.

Ακόμη και όταν βρίσκω μια καρέκλα gaming μικρού μεγέθους, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε όταν κάθομαι σωστά, να είμαι ακόμα μακριά από το γραφείο μου.

Μια καρέκλα με σωστό μέγεθος σάς επιτρέπει να ξεκουράζετε την πλάτη σας και να χρησιμοποιείτε το οσφυϊκό στήριγμα της καρέκλας ενώ βρίσκεστε στο γραφείο. Εάν χρησιμοποιείτε μια υπερμεγέθη καρέκλα, μπορεί να αναγκαστείτε να καθίσετε κοντά στην άκρη μόνο και μόνο για να ασχοληθείτε σωστά με το γραφείο σας και τα αξεσουάρ για παιχνίδια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κλίση, κακή στάση του σώματος και τελικά πόνο στην πλάτη.

Παραδόξως, οι μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί ακόμα να δυσκολεύονται με τις καρέκλες παιχνιδιών, επειδή ο σχεδιασμός του καθίσματος τύπου bucket είναι περιοριστικός.

Κακή οσφυϊκή υποστήριξη

Η οσφυϊκή υποστήριξη είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα για τη χρήση εργονομικών καρεκλών. Μπορεί να το έχετε ακούσει πολύ ως τσιτάτο στη βιομηχανία εργονομικών καρεκλών, αλλά συνοψίζεται στην υποστήριξη της φυσικής καμπύλης της σπονδυλικής σας στήλης.

Είναι σημαντικό γιατί η καλή οσφυϊκή υποστήριξη θα ελαχιστοποιήσει τον πόνο στην πλάτη σε αυτές τις μεγάλες περιόδους παιχνιδιού. Επιπλέον, βοηθά στη διόρθωση της στάσης του καθίσματος και μειώνει τον κίνδυνο μακροχρόνιων προβλημάτων που προκύπτουν από ακατάλληλη στάση. Πρέπει να προσθέσω ότι η καλή στάση είναι βασικό δόγμα για να παραμείνετε υγιείς ως παίκτης.

Αν κοιτάξετε το προφίλ των περισσότερων πολυτελών καρεκλών παιχνιδιών, έχουν μια μακριά, ευθεία πλάτη με ένα μαξιλάρι ως οσφυϊκό στήριγμα. Δώστε του μερικές ώρες και αυτό το μαξιλάρι οσφυϊκής στήριξης θα ισοπεδώσει και θα αφαιρέσει τη μικρή οσφυϊκή υποστήριξη που παρέχει.

Για τους παίκτες που διαβάζουν αυτό και έχουν κάποιο είδος πόνου στην πλάτη από τη χρήση καρεκλών παιχνιδιών, ίσως είναι καιρός να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν σε μια καρέκλα γραφείου που έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Χρησιμοποιώ μια διχτυωτή καρέκλα γραφείου με καμπύλη που ταιριάζει με τη σπονδυλική μου στήλη και βοήθησε στη βελτίωση του πόνου που είχα από τις μέρες της καρέκλας παιχνιδιών μου.

2. Οι καρέκλες gaming είναι φθηνά κατασκευασμένες και υπερτιμημένες

Το έχω δει πολλές φορές: ένα κανονικό, όχι και τόσο σπουδαίο αξεσουάρ συσκευάζεται με σχέδιο “gaming” και πωλείται για σήμανση. Είναι ένα δημοφιλές τέχνασμα μάρκετινγκ και ίσως το έχετε προσέξει μόνοι σας. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει συχνά και με τις καρέκλες παιχνιδιών. Στην πραγματικότητα, είναι ένας βασικός λόγος για να μην αγοράσετε μια καρέκλα gaming.

Αν συγκρίνατε μια κανονική εργονομική καρέκλα γραφείου $300 με μια καρέκλα gaming $300 – $500, θα δείτε ότι η καρέκλα γραφείου προσφέρει περισσότερα χάρη στην άνεση και τη δυνατότητα προσαρμογής από την αντίστοιχη gaming. Επιπλέον, στην κατηγορία των φιλικών προς τον προϋπολογισμό εργονομικών καρεκλών, οι καρέκλες γραφείου φαίνεται να είναι αυτές με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής στις μέρες μας.

Για παράδειγμα, η τελευταία μου καρέκλα παιχνιδιών κόστιζε 250 $ και ήταν κατασκευασμένη από δέρμα PU. Το υλικό μόλις που αναπνέει και η οσφυϊκή του υποστήριξη ήταν αυτό το περιβόητο μαξιλάρι. Είχε ένα περιττό αναδιπλούμενο υποπόδιο συνδεδεμένο σε μεταλλικούς βραχίονες, το οποίο άρχισε να δείχνει σημάδια σκουριάς τρεις μήνες αργότερα.

Από την άλλη πλευρά, η καρέκλα γραφείου των $200 είναι κατασκευασμένη από πλέγμα και ύφασμα και είναι πολύ πιο άνετη. Έχει επίσης μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής, με πολυδιάστατο προσκέφαλο και υποβραχιόνιο. Η καρέκλα παιχνιδιών δεν είχε ρυθμιζόμενο προσκέφαλο και τα υποβραχιόνια της μπορούσαν να ανεβοκατεβαίνουν μόνο.

Το κόστος των καρεκλών παιχνιδιών πηγαίνει στους μεταλλικούς σκελετούς και τις πολύχρωμες ταπετσαρίες τους. Ωστόσο, ενώ οι καρέκλες γραφείου έχουν πιο μέτρια σχέδια και πλαστικά, είναι καλύτερα σχεδιασμένα και κοστίζουν λιγότερο.

3. Μια καρέκλα γραφείου είναι αισθητικά ασφαλέστερη

Ένα άλλο πράγμα σχετικά με τα σχέδια “gaming” είναι ότι μπορεί να είναι πολωτικά. Έχουν ένα πολύ hit-or-miss αποτέλεσμα όπου ξεχωρίζουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι καρέκλες παιχνιδιών μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε το gaming setup σας να φαίνεται πιο επιθετικό και τολμηρό, αλλά μπορεί επίσης να φανούν σαν παιδιάστικο και άτοπο.

Η ρύθμιση παιχνιδιών μου δεν έχει φώτα RGB στο πληκτρολόγιο ή στο γραφείο, ούτε έχει λωρίδες LED πίσω από την οθόνη. Φαίνεται φυσιολογικό και μια καρέκλα παιχνιδιών δεν αισθάνεται σαν στο σπίτι μου στο γραφείο μου. Η διχτυωτή καρέκλα γραφείου μου, ωστόσο, ταιριάζει ακριβώς και η διαφανής σχεδίασή της και το λευκό πλαστικό δίνουν στο στήσιμό μου μια ώριμη αίσθηση. Λόγω του ουδέτερου σχεδιασμού του, θα εξακολουθούσε να ταιριάζει χωρίς συγκρούσεις αν ήθελα να δημιουργήσω μια ρύθμιση πιο προσανατολισμένη στο RGB.

Εάν είστε streamer και το στυλ της καρέκλας είναι ένα σημαντικό μέρος της παρουσίασής σας, μια καρέκλα γραφείου είναι ένα πιο ασφαλές στοίχημα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να αποθαρρύνει τους πιο χαλαρούς θεατές. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε επίσης τη ρύθμιση gaming για εργασία, μια καρέκλα γραφείου φαίνεται πιο επαγγελματική στις διαδικτυακές συναντήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι καρέκλες παιχνιδιών είναι εντελώς άχρηστες. Υπάρχουν ακόμα μερικές πολύ καλές μάρκες εκεί έξω, ειδικά σε υψηλότερες τιμές. Απλώς, είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχετε καλύτερη συμφωνία με μικρότερο προϋπολογισμό εάν επιλέξετε μια εργονομική καρέκλα γραφείου.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *