Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη λειτουργία ενός Logitech Unifying Receiver στον υπολογιστή σας; 11 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη λειτουργία ενός Logitech Unifying Receiver στον υπολογιστή σας; Ίσως τα Windows να μην αναγνωρίζουν τον ασύρματο προσαρμογέα ή μπορεί να αποτυγχάνουν να διατηρήσουν μια σταθερή σύνδεση με τις συσκευές Logitech. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, από προβλήματα προγραμμάτων οδήγησης έως διενέξεις με τις ρυθμίσεις συστήματος.

Είτε έχετε να κάνετε με έναν ολοκαίνουργιο Logitech Unifying Receiver είτε έναν που είχατε εδώ και καιρό, οι παρακάτω λύσεις θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Αλλάξτε τις θύρες USB

Μια δυσλειτουργική, ελαττωματική ή μη συμβατή θύρα USB θα μπορούσε να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του Logitech Unifying Receiver. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, πειραματιστείτε συνδέοντας το dongle σε άλλες θύρες του υπολογιστή σας. Αποφύγετε τους εξωτερικούς διανομείς USB καθώς ενδέχεται να μην παρέχουν επαρκή ισχύ.

2. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας είναι ένα γρήγορο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορεί να διορθώσει τυχαία προβλήματα εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του συστήματος, επαναφόρτωση προγραμμάτων οδήγησης υλικούκαι οριστικοποίηση ημιτελών ενημερώσεων.

Για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ανοίξτε το Αρχικο ΜΕΝΟΥεπίλεξε το Εξουσία κουμπί και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Αν δείτε ένα Ενημέρωση και επανεκκίνηση επιλογή, επιλέξτε αυτήν.

3. Επαναφορτίστε ή Αντικαταστήστε την μπαταρία

Η χαμηλή ισχύς μπαταρίας εμποδίζει το ασύρματο ποντίκι ή πληκτρολόγιο Logitech να επικοινωνεί με τον υπολογιστή σας μέσω του Logitech Unifying Receiver. Εάν η μπαταρία της συσκευής είναι επαναφορτιζόμενη, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένη. Εάν δεν είναι επαναφορτιζόμενη, αντικαταστήστε το με ένα νέο. Επίσης, εντοπίστε και αφαιρέστε τυχόν καρτέλες απομόνωσης μπαταρίας σε νέες συσκευές Logitech πριν τις χρησιμοποιήσετε.

4. Επανεγκαταστήστε το λογισμικό προγράμματος οδήγησης Logitech

Ένα άλλο πιθανό ζήτημα είναι τα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης ασύρματου προσαρμογέα Logitech. Καταργήστε και επανεγκαταστήστε τα συσχετισμένα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης μέσω της Διαχείρισης Συσκευών για να το αποκλείσετε. Δείτε πώς:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης (ή πατήστε Windows + Χ) και επιλέξτε Διαχειριστή της συσκευής.
 2. Διπλό κλικ Συσκευές ανθρώπινης διεπαφής να διευρύνει την κατηγορία.
 3. Κάντε δεξί κλικ Συσκευή ενοποίησης συμβατή με Logitech HID και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.
 1. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Προσπαθήστε να αφαιρέσετε το πρόγραμμα οδήγησης για αυτήν τη συσκευή και επιλέξτε Απεγκατάσταση.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Τα Windows θα πρέπει να επανεγκαταστήσουν αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών κατά την εκκίνηση. Για να είστε σίγουροι, ανοίξτε ξανά τη Διαχείριση Συσκευών και επιλέξτε Δράση > Σάρωση για αλλαγές υλικού.

5. Αποσυνδέστε άλλα ασύρματα περιφερειακά

Άλλες συσκευές USB στον υπολογιστή σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρεμβολές στον ενοποιημένο δέκτη Logitech και να τον σταματήσουν να λειτουργεί. Αποσυνδέστε κάθε περιφερειακό, επανεκκινήστε τα Windows και ελέγξτε εάν ο δέκτης αρχίζει να λειτουργεί ξανά κανονικά.

6. Εγκαταστήστε το Logitech Unifying Software

Ο δέκτης Logitech Unifying Receiver είναι εργοστασιακός σε συνδυασμό με το ασύρματο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι που συνοδεύει, επιτρέποντας τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και αναπαραγωγής.

Εάν αυτό αποτύχει ή εάν θέλετε να προσθέσετε ένα άλλο ποντίκι ή πληκτρολόγιο συμβατό με το Unifying στο dongle, πρέπει να το αντιστοιχίσετε μη αυτόματα μέσω του βοηθητικού προγράμματος Logitech Unifying Software. Το ίδιο ισχύει όταν χρησιμοποιείτε α αντικατάσταση δέκτη για ποντίκι ή πληκτρολόγιο Unifying.

Για να χρησιμοποιήσετε το Logitech Unifying Software για να αντιστοιχίσετε ποντίκια και πληκτρολόγια συμβατά με το Unifying:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Λογισμικό ενοποίησης της Logitech από την επίσημη ιστοσελίδα της Logitech.
 2. Αφαιρέστε και επανασυνδέστε το Logitech Unifying Receiver.
 3. Ανοίξτε τη διεπαφή Logitech Unifying Software.
 1. Επανεκκινήστε το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο Logitech που θέλετε να αντιστοιχίσετε (εναλλάξτε το Εξουσία διακόπτης Μακριά από και Επί) και περιμένετε έως ότου το λογισμικό ενοποίησης της Logitech εντοπίσει τη συσκευή.
 2. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη σύζευξη της συσκευής Logitech.

Σημείωση: Ένας ενιαίος δέκτης Logitech μπορεί να γίνει σύζευξη με έως και έξι συσκευές Logitech.

7. Εγκαταστήστε πρόσθετο λογισμικό υποστήριξης Logitech

Η Logitech παρέχει λογισμικό υποστήριξης με τη μορφή Logi Options+ που βελτιώνει την απόδοση και τη συνδεσιμότητα των συσκευών Logitech. Προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής, ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και πολλά άλλα. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, εγκαταστήστε το και ελέγξτε αν αυτό κάνει τη διαφορά.

Προαιρετικά, κατεβάστε και εκτελέστε το Εργαλείο ενημέρωσης υλικολογισμικού Logitech καθώς ενημερώνει το υλικολογισμικό των προϊόντων Logitech, συμπεριλαμβανομένου αυτού των ασύρματων δεκτών.

8. Εγκαταστήστε ή επαναφέρετε τις ενημερώσεις των Windows

Οι ενημερώσεις των Windows έχουν α ιστορικό διακοπής της λειτουργικότητας συσκευών USB. Η επίλυση αυτού μπορεί να περιλαμβάνει την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows στην πιο πρόσφατη έκδοση ή την κατάργηση των πρόσφατων ενημερώσεων που θα μπορούσαν να προκαλούν το πρόβλημα.

Για να ενημερώσετε τα Microsoft Windows:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Ενημερωμένη έκδοση για Windows.
 3. Επιλέγω Ελεγχος για ενημερώσειςέπειτα Λήψη και εγκατάσταση εάν παρατίθενται νέες ενημερώσεις.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Προχωρημένες επιλογές > Προβολή προαιρετικών ενημερώσεων > Ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησηςΠροαιρετικές ενημερώσεις στα Windows 10) και εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για τον υπολογιστή σας, εάν είναι διαθέσιμες.

Εάν δεν υπάρχουν νέες ενημερώσεις, δοκιμάστε να καταργήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση που δεν αφορά την ασφάλεια. Στα Windows 11:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Παω σε Ενημερωμένη έκδοση για Windows > Ενημέρωση ιστορικού > Απεγκατάσταση ενημερώσεις.
 3. Επίλεξε το Απεγκατάσταση κουμπί δίπλα στην ενημέρωση που θέλετε να καταργήσετε.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, ανοίξτε το Πίνακας Ελέγχου παω σε Ενημερωμένη έκδοση για Windows > Προβολή ιστορικού ενημερώσεων > Εγκατεστημένες ενημερώσεις, και επιλέξτε Απεγκατάσταση δίπλα στην ενημέρωση που θέλετε να καταργήσετε.

9. Εκτελέστε σάρωση SFC ή DISM

Τα ελαττωματικά ή απόντα αρχεία προγράμματος οδήγησης USB μπορεί να εμποδίσουν την ικανότητα των Windows να ανιχνεύουν ασύρματους δέκτες. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία γραμμής εντολών System File Checker (SFC) και Deployment Image Servicing and Management (DISM) για να διορθώσετε ζητήματα καταστροφής και σταθερότητας του λειτουργικού συστήματος.

Για να εκτελέσετε μια σάρωση SFC και DISM:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Windows PowerShell/Τερματικό (Διαχειριστής).
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Εισαγω για να εκτελέσετε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος:

sfc /scannow

 1. Εκτελέστε το εργαλείο DISM αφού ολοκληρωθεί η σάρωση SFC με την παρακάτω εντολή:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

10. Απενεργοποιήστε τη Διαχείριση ενέργειας USB

Οι ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας στα Windows μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση των δεκτών USB διακόπτοντας την παροχή ρεύματος στις θύρες USB. Για να το σταματήσετε:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και ανοιχτό Διαχειριστή της συσκευής.
 2. Επεκτείνουν Ελεγκτές Universal Serial Bus.
 3. Κάντε δεξί κλικ USB Root Hub και επιλέξτε Ιδιότητες.
 4. Εναλλαγή στο Διαχείριση ενέργειας αυτί.
 5. Απενεργοποιήστε το πλαίσιο δίπλα Επιτρέψτε στον υπολογιστή να απενεργοποιήσει αυτήν τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας.
 1. Επιλέγω Εντάξει.
 2. Επαναλάβετε για άλλες περιπτώσεις του USB Root Hub σύμφωνα με το Ελεγκτές Universal Serial Bus κατηγορία.

11. Απεγκαταστήστε αντικρουόμενα στοιχεία

Λογισμικό USB τρίτου κατασκευαστή που προσθέτει υποστήριξη για συσκευές εισόδου USB εκτός της Logitech—π.χ. MotioninJoy—μπορεί να έρθει σε διένεξη με τον ενοποιημένο δέκτη Logitech. Ελέγξτε τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών σας και καταργήστε πιθανά αντικρουόμενα στοιχεία. Δείτε πώς:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Αρχικο ΜΕΝΟΥ και επιλέξτε Εγκατεστημένες εφαρμογές/Εφαρμογές και δυνατότητες.
 2. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε.
 3. Επιλέγω Απεγκατάσταση.

Σημείωση: Οι μη έγκυρες καταχωρίσεις ή οι καταχωρίσεις που έχουν απομείνει στο μητρώο των Windows που σχετίζονται με αυτά τα προγράμματα μπορεί να συνεχίσουν να προκαλούν παρεμβολές στον δέκτη USB της Logitech. Ένα εργαλείο εκκαθάρισης μητρώου—π.χ. Wise Registry Cleaner—βοηθά στην κατάργηση αυτών των προβληματικών εγγραφών.

Διορθώστε προβλήματα με τον ενοποιημένο δέκτη της Logitech στον υπολογιστή σας

Η αντιμετώπιση προβλημάτων με το Logitech Unifying Receiver στα Windows 10 ή 11 μπορεί να είναι απογοητευτική. Ωστόσο, η εφαρμογή βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως η αλλαγή θυρών USB, η ενημέρωση των Windows και η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης USB, πιθανότατα θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν διορθωθεί, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο υλικό. Εάν ο δέκτης Logitech Unifying εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, επιστρέψτε τον για αντικατάσταση. Εν τω μεταξύ, εάν οι συσκευές εισόδου Logitech είναι συμβατές με Bluetooth (όπως υποδεικνύεται από το λογότυπο Bluetooth), χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο συνδεσιμότητας ως προσωρινή λύση.

Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 11

Το καλύτερο χειριστήριο παιχνιδιών για υπολογιστή

Cloud Gaming Handheld της Logitech: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *