Πώς να διορθώσετε ένα πρόβλημα μαύρης οθόνης PS5

Στον καθηλωτικό κόσμο του gaming, το να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα μαύρης οθόνης στο PS5 σας μπορεί να είναι απογοητευτικό. Είτε βρίσκεστε στη μέση μιας έντονης συνεδρίας παιχνιδιού είτε ετοιμάζεστε για μια κινηματογραφική περιπέτεια, μια ξαφνική απώλεια οπτικής απόδοσης μπορεί να διαταράξει την εμπειρία παιχνιδιού και να καταστρέψει τη μέρα σας. Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε επιμεληθεί μια ολοκληρωμένη λίστα βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και προηγμένες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στις πιθανές αιτίες πίσω από το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του PS5.

Επίσης, εάν έχετε μια κονσόλα PS4 με το ίδιο πρόβλημα, ρίξτε μια ματιά στον λεπτομερή οδηγό μας για το πώς να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Playstation 4.

Γιατί εμφανίζεται η μαύρη οθόνη στο PS5;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αιτία πίσω από τη μαύρη οθόνη όταν πρόκειται για κονσόλες PS5. Ευτυχώς, η αντιμετώπιση του προβλήματος και η επίλυσή του μπορεί να είναι αρκετά εύκολη. Μόλις ανακαλύψετε ποιο είναι το πρόβλημα με την τηλεόραση ή την κονσόλα σας, μπορείτε να αρχίσετε να το επιδιορθώνετε.

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τις πιο κοινές αιτίες της μαύρης οθόνης του PS5:

 1. Η σύνδεση HDMI μεταξύ της τηλεόρασης και της κονσόλας PS5 έχει χαθεί. Συνήθως αυτό συμβαίνει λόγω χαλαρού ή κατεστραμμένου καλωδίου.
 2. Η κονσόλα εμφανίζει παιχνίδια σε υψηλότερη ανάλυση από αυτή που υποστηρίζει το μοντέλο της τηλεόρασής σας.
 3. Τα προβλήματα λογισμικού του PlayStation 5 μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε μαύρη οθόνη. Το λογισμικό θα μπορούσε απλώς να είναι ξεπερασμένο ή να μην είναι συμβατό με το λογισμικό της τηλεόρασης.
 4. Ομοίως, τα προβλήματα υλικού της συσκευής μπορεί να οδηγήσουν σε μαύρη οθόνη. Αυτά τα ζητήματα είναι κυρίως σωματικές βλάβες στην κονσόλα ή την τηλεόραση.
 5. Μερικές φορές, το PS 5 δεν βγαίνει σωστά από τη λειτουργία ανάπαυσης και θα εμφανίσει μια μαύρη οθόνη.

Αυτά είναι τα πιο κοινά γνωστά ζητήματα που οδηγούν σε μαύρη οθόνη με κονσόλες PS5. Τώρα ας δούμε πώς να τα διορθώσετε.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Instagram

Το PS5 κολλάει; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

1. Ελέγξτε την τηλεόραση ή την οθόνη σας

Πριν βουτήξετε σε πιο περίπλοκες επιδιορθώσεις, ελέγξτε εάν η τηλεόραση ή η οθόνη σας είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η κονσόλα PS5 εμφανίζει μαύρη οθόνη αλλά ο ήχος δεν επηρεάζεται. Εάν είδατε το λογότυπο του PlayStation πριν σκοτεινιάσει η οθόνη, η τηλεόραση ή η οθόνη σας λειτουργεί και μπορείτε να συνεχίσετε την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, εάν δεν εμφανιζόταν το λογότυπο του PS, αλλά η κονσόλα σας λειτουργεί (μπορείτε να δείτε το μπλε φως που αναβοσβήνει πάνω της), τότε θα πρέπει να ελέγξετε αν η συσκευή προβολής εξακολουθεί να λειτουργεί. Συνδέστε μια άλλη κονσόλα ή έναν υπολογιστή, επιστρέψτε στη λειτουργία τηλεόρασης ή στη συσκευή ροής.

Εάν η οθόνη σας λειτουργεί με άλλες συσκευές, αλλά όχι με το PlayStation 5, θα καταλάβετε ότι το σφάλμα δεν είναι στην τηλεόραση ή την οθόνη σας.

2. Ελέγξτε τη Σύνδεση HDMI

Η σύνδεση HDMI είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι χρήστες αντιμετωπίζουν μαύρη οθόνη με ή χωρίς ήχο ή περιοδικές διακοπές μαύρης οθόνης. Το HDMI είναι υπεύθυνο τόσο για την έξοδο βίντεο όσο και για τον ήχο, και γι’ αυτό μπορεί να ακούτε ήχο ή όχι όταν αντιμετωπίζετε μια μαύρη οθόνη.

Η ακατάλληλη σύνδεση HDMI μπορεί να είναι στο άκρο είτε της κονσόλας είτε της τηλεόρασης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξετε και τις δύο θύρες HDMI, καθώς και την ακεραιότητα του καλωδίου. Πρώτα, αποσυνδέστε το καλώδιο HDMI τόσο από την τηλεόραση όσο και από την κονσόλα και συνδέστε το ξανά. Βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί στις θύρες σωστά και σταθερά.

Ελέγξτε την εικόνα σύνδεσης HDMI

Εν τω μεταξύ, ενώ το καλώδιο είναι έξω, ελέγξτε το για σημεία θραύσης και οποιαδήποτε φυσική ζημιά. Μπορείτε επίσης να το συνδέσετε με άλλες συσκευές για να δείτε αν λειτουργεί. Εάν δεν το κάνει, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το καλώδιο HDMI.

Τέλος, ορισμένες τηλεοράσεις έχουν πολλές θύρες HDMI. Δοκιμάστε να αλλάξετε το καλώδιο από τη μια θύρα στην άλλη και δείτε αν αυτό βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος της μαύρης οθόνης.

3. Αποσυνδέστε οποιεσδήποτε άλλες συσκευές χρησιμοποιώντας τη θύρα HDMI της τηλεόρασης

Είναι γνωστό ότι ορισμένες τηλεοράσεις εμφανίζουν μαύρη οθόνη εάν υπάρχουν πολλές συσκευές συνδεδεμένες στις θύρες HDMI τους ταυτόχρονα. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το PS5 σας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εμφάνιση της εικόνας στην τηλεόραση ή την οθόνη σας.

Η λύση είναι απλή, αποσυνδέστε όλες τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν τις θύρες HDMI της τηλεόρασης και αφήστε μόνο την κονσόλα PS5 συνδεδεμένη. Δείτε αν αυτό επιλύθηκε το πρόβλημα. Αν όχι, συνεχίστε την ανάγνωση.

4. Αναγκαστικός τερματισμός της κονσόλας PS5

Εάν η κονσόλα σας δεν εκκινεί σωστά, μπορεί να εμφανίσει μια μαύρη οθόνη μετά το λογότυπο. Σε άλλες περιπτώσεις, η μαύρη οθόνη μπορεί να εμφανιστεί όταν το PS5 σας μπαίνει στη λειτουργία ανάπαυσης και κολλήσει σε αυτό. Αν αυτό είναι αυτό που αντιμετωπίζετε, θα πρέπει να κλείσετε αναγκαστικά το PS5 σας. Δείτε πώς:

 1. Ενεργοποιήστε την κονσόλα PS5.
 2. Ενώ είναι ενεργοποιημένο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακούσετε δύο μπιπ. Θα πρέπει να περιμένετε για το δεύτερο ηχητικό σήμα περίπου 7 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο.
Αναγκαστικός τερματισμός της εικόνας της κονσόλας PS5
 1. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας στο PS5 μετά το δεύτερο ηχητικό σήμα και περιμένετε 5 έως 10 λεπτά για να κρυώσει η κονσόλα.
 2. Ενεργοποιήστε ξανά την κονσόλα και δείτε εάν εκκινεί σωστά.

5. Ενεργοποιήστε την κονσόλα και την τηλεόραση

Ένας κύκλος ισχύος δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαλακή επαναφορά. Μπορεί να διορθώσει πολλά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσατε με την κονσόλα PS5, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης της μαύρης οθόνης. Η ενεργοποίηση της κονσόλας σας δεν θα επηρεάσει τα αρχεία, τις εφαρμογές και τα παιχνίδια σας. Δείτε πώς να το κάνετε:

 1. Απενεργοποιήστε την κονσόλα σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να σταματήσει να αναβοσβήνει το λευκό φως.
 2. Αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την κονσόλα σας και την πρίζα. Θυμηθείτε ότι αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό. Αν το παραλείψετε, δεν τροφοδοτείτε την κονσόλα σας.
 3. Περιμένετε περίπου ένα ή δύο λεπτά πριν επιστρέψετε το καλώδιο πίσω στην κονσόλα και στην πρίζα.
 4. Ενεργοποιήστε την κονσόλα PS5.

Εάν υποψιάζεστε ότι το πρόβλημα είναι με την τηλεόρασή σας αντί για την κονσόλα σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και την τηλεόρασή σας. Απενεργοποιήστε το, αφαιρέστε το καλώδιο από την πρίζα και περιμένετε ένα ή δύο λεπτά πριν συνδέσετε ξανά το καλώδιο και ενεργοποιήσετε την τηλεόραση.

6. Εκκινήστε και διορθώστε την κονσόλα σε ασφαλή λειτουργία

Η εκκίνηση της κονσόλας PS5 σε ασφαλή λειτουργία θα σας επιτρέψει να διορθώσετε διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχετε. Η ασφαλής λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν η κονσόλα δεν ανταποκρίνεται και δεν μπορείτε να αλλάξετε ρυθμίσεις και διαμορφώσεις στον πίνακα εργαλείων της.

Για να εκκινήσετε την κονσόλα σας σε ασφαλή λειτουργία:

 1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στον μπροστινό πίνακα για να απενεργοποιήσετε το PS5.
 2. Όταν απενεργοποιηθεί η κονσόλα, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το μόνο μετά το δεύτερο μπιπ.
 3. Συνδέστε το χειριστήριο με το καλώδιο USB. Το καλώδιο φόρτισης είναι πολύ σημαντικό εδώ.
 4. Πατήστε το κουμπί με το λογότυπο PS στο χειριστήριό σας για να μπείτε στην ασφαλή λειτουργία.

Μόλις είστε σε ασφαλή λειτουργία, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της Μαύρης οθόνης. Ας τα δούμε όλα ένα προς ένα.

1. Επανεκκινήστε το PS5 σε ασφαλή λειτουργία

Μόλις μπείτε στο μενού Ασφαλής Λειτουργία επιλέξτε Κάντε επανεκκίνηση του PS5 και περιμένετε να εκκινήσει η κονσόλα.

Εκκινήστε και διορθώστε την εικόνα της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε μαύρη οθόνη, ελέγξτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε σε ασφαλή λειτουργία.

2. Αλλάξτε την Ανάλυση εξόδου PS5

Εάν η τηλεόρασή σας δεν υποστηρίζει την ανάλυση εξόδου βίντεο που έχει επιλεγεί στην κονσόλα PS5, δεν θα εμφανίζει τίποτα. Μπορείτε να αλλάξετε την ανάλυση εξόδου στην κατάλληλη για το μοντέλο της τηλεόρασής σας στην Ασφαλή λειτουργία.

 1. Στο μενού ασφαλούς λειτουργίας επιλέξτε Αλλαγή εξόδου βίντεο.
Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 2
 1. Επιλέγω Αλλαγή ανάλυσης στην επόμενη οθόνη.
Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 3
 1. Η κονσόλα θα εμφανίσει ένα μήνυμα ότι θα γίνει επανεκκίνηση. Επιλέγω Εντάξει.
 2. Όταν ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, μπορείτε να επιλέξετε μια νέα ανάλυση. Βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζεται από την τηλεόρασή σας.
Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 4

3. Επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Μερικές φορές, είναι το πρόβλημα λογισμικού ή οι ρυθμίσεις της κονσόλας που προκαλούν τη μαύρη οθόνη στο PS5. Η επαναφορά του στο εργοστάσιο συνήθως το διορθώνει. Όλες οι ρυθμίσεις και οι διαμορφώσεις που ενδέχεται να αποθηκεύσετε θα χαθούν. Αλλά όλα τα αρχεία, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια θα παραμείνουν στην κονσόλα σας.

Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 5

Μόλις βρεθείτε στο μενού Ασφαλούς λειτουργίας, επιλέξτε Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων. Η κονσόλα θα κάνει τα υπόλοιπα αυτόματα και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο παρά να είστε υπομονετικοί.

4. Ανασυγκρότηση ή ανασυγκρότηση βάσης δεδομένων

Ένα πρόβλημα με τη βάση δεδομένων του PS5 μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση μιας μαύρης οθόνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνετε ανασυγκρότηση, το πιο δημοφιλές όνομα Clear Cache and Rebuild Database. Να το κάνω:

 1. Επίλεξε το Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και αναδημιουργήστε τη βάση δεδομένων από το μενού Safe Mode.
Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 6
 1. Επιλέγω Ανακατασκευή βάσης δεδομένων στην επόμενη οθόνη.

Περιμένετε μέχρι η κονσόλα PS5 να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης αλλά και θα κάνει την κονσόλα παιχνιδιών σας να λειτουργεί πιο γρήγορα.

5. Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος

Τα σφάλματα λογισμικού είναι ένα κοινό πράγμα στις κονσόλες παιχνιδιών. Γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό συστήματος στο PS5 σας. Βοηθά να απαλλαγείτε από τυχόν σφάλματα και δυσλειτουργίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το λογισμικό του συστήματος PS5:

 1. Μόλις μπείτε στο μενού Ασφαλής λειτουργία, χρησιμοποιήστε το χειριστήριό σας και επιλέξτε το Ενημέρωση λογισμικού συστήματος επιλογή.
Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 7
 1. Στη συνέχεια, επιλέξτε ενημέρωση από μονάδα USB ή από το Διαδίκτυο.
Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 8
 1. Μόλις κάνετε αυτήν την επιλογή, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων.

6. Επαναφέρετε την κονσόλα PS5 σε ασφαλή λειτουργία

Πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι η εκτέλεση επαναφοράς του PS5 από το μενού Ασφαλούς λειτουργίας τους βοήθησε να απαλλαγούν από το πρόβλημα της μαύρης οθόνης.

Αλλά αν κάνετε την Επαναφορά του PS5, θα χάσετε όλα τα αρχεία, τα παιχνίδια και τις εφαρμογές σας που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η επιλογή θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που προσπαθείτε να διορθώσετε τη Μαύρη οθόνη στο ζήτημα του PS5.

Για να πραγματοποιήσετε επαναφορά του PS5:

 1. Μόλις μπείτε στο μενού Ασφαλής λειτουργία επιλέξτε το Επαναφέρετε το PS5 επιλογή. Είναι το νούμερο 6 στη λίστα.
Εκκίνηση και επιδιόρθωση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία εικόνα 9
 1. Στην επόμενη οθόνη επιβεβαιώστε ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε την επαναφορά.

Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά, το πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη θα πρέπει να εξαφανιστεί.

7. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων PS5 για να διορθώσετε την κονσόλα

Εάν δεν θέλετε να περάσετε από τις επιλογές Ασφαλούς λειτουργίας και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μόνοι σας, μπορείτε να αναγκάσετε την κονσόλα σας να μεταβεί στη λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων και να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα. Δείτε πώς:

 1. Ενεργοποιήστε την κονσόλα PS5.
 2. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο PS, αποσυνδέστε την κονσόλα από την πρίζα.
 3. Την επόμενη φορά που θα ενεργοποιήσετε τη συσκευή, θα μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία αναγκαστικής αντιμετώπισης προβλημάτων.
 4. Περιμένετε έως ότου η κονσόλα εντοπίσει και διορθώσει το πρόβλημα.

8. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εικόνας στην τηλεόραση

Εάν το πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη ξεκίνησε μετά από ενημέρωση της κονσόλας, θα πρέπει να δοκιμάσετε να αλλάξετε τη λειτουργία εικόνας στην τηλεόρασή σας. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αυτή η μέθοδος τους βοήθησε να απαλλαγούν από τη μαύρη οθόνη.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εικόνας στην εικόνα της τηλεόρασης

Διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων, όπως η Samsung, η LG, η Sony ή το Vizio προσφέρουν διαφορετικές λειτουργίες εικόνας. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας Ταινία, Αθλητισμός, Ζωντανή, Δυναμική, Παιχνίδι ή Τυπική. Κάθε ένα από αυτά τα mods έχει διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικές δυνατότητες που προσφέρει το μοντέλο της τηλεόρασής σας.

Μεταβείτε στις διάφορες λειτουργίες εικόνας μέχρι να βρείτε μια συμβατή με την Κονσόλα PS5 σας.

9. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Sony

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν σας βοήθησε να αφαιρέσετε τη μαύρη οθόνη στην κονσόλα PS5, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Sony. Μπορεί να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα υλικού, όπως μια ελαττωματική GPU. Εάν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη.

Χρησιμοποιήστε την εγγύησή σας για να επισκευάσετε την κονσόλα Sony PlayStation χωρίς κόστος. Αλλά να είστε υπομονετικοί καθώς μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί η κονσόλα. Επισκεφθείτε την επίσημη υπηρεσία PlayStation ιστοσελίδα για να λάβετε την εξουσιοδότηση επιστροφής και τις οδηγίες αποστολής ή καλέστε στο 1-800-345-7669.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του βίντεο YouTube (100% λειτουργεί)

3 τρόποι για να κάνετε μια ενημέρωση κονσόλας PlayStation 5 (PS5)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *