αποκλεισμός στο WhatsApp

Τι συμβαίνει όταν αποκλείετε κάποιον στο WhatsApp

Χρειάστηκε ποτέ να αποκλείσετε κάποιον στο WhatsApp ; Είτε οφείλεται σε τοξική σχέση, ενοχλητικά μηνύματα ή οτιδήποτε άλλο, το να κάνετε το βήμα για να αποκλείσετε ορισμένους χρήστες του WhatsApp είναι μια μεγάλη απόφαση. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα μόλις τα μπλοκάρετε; Λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι τους αποκλείσατε; Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα βλέπουν πια τα μηνύματά σας; Θα απαντήσουμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και περισσότερες σε αυτό το άρθρο.

Επίσης, φροντίστε να ανατρέξετε στο άρθρο μας σχετικά με το πώς να καταλάβετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο Discord . Κάθε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων έχει μια δυνατότητα αποκλεισμού και θα πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργεί.

Δεν θα λαμβάνετε μηνύματα που αποστέλλονται από την αποκλεισμένη επαφή

Όταν αποκλείετε κάποιον στο WhatsApp και αυτό το άτομο προσπαθεί να σας στείλει μήνυμα, δεν θα λάβετε αυτό το μήνυμα. Ακόμα κι αν αργότερα επιλέξετε να ξεμπλοκάρετε αυτήν την επαφή, τα μηνύματα που έστειλαν ενώ ήταν αποκλεισμένα, δεν θα παραδοθούν.

Όταν κάποιος σας στέλνει ένα μήνυμα εμφανίζεται ένα μόνο γκρι σημάδι τικ (ή ένα σημάδι επιλογής). Δύο γκρι τικ σημαίνουν ότι το μήνυμα παραδόθηκε. Όταν μετατρέπονται σε δύο μπλε τικ, σημαίνει ότι ο δέκτης διάβασε το μήνυμα. Ένα αποκλεισμένο άτομο μπορεί να σας στείλει ένα μήνυμα, αλλά δεν θα παραδοθεί ποτέ. Ο αποστολέας θα δει μόνο ένα γκρι τικ. Η ειδοποίηση “διαβάστε το μήνυμά σας” δεν θα εμφανιστεί για αυτούς.

Η αποκλεισμένη επαφή δεν θα δει τη φωτογραφία του προφίλ σας

Όταν αποκλείετε κάποιον στο WhatsApp, δεν θα μπορεί πλέον να δει την εικόνα του προφίλ σας. Θα βλέπουν το προεπιλεγμένο γκρίζο σύμβολο κράτησης θέσης φωτογραφίας προφίλ. Εάν πατήσουν στο σύμβολο κράτησης θέσης φωτογραφίας, θα λάβουν το μήνυμα “Χωρίς φωτογραφία προφίλ”.

Ωστόσο, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε τη φωτογραφία προφίλ της αποκλεισμένης επαφής.

Η κατάστασή σας “Τελευταία επίσκεψη” δεν θα είναι ορατή στο αποκλεισμένο άτομο

Το WhatsApp σάς επιτρέπει να βλέπετε πότε οι χρήστες ήταν συνδεδεμένοι τελευταία φορά στην εφαρμογή. Οι επαφές σας μπορούν να δουν τις ίδιες πληροφορίες για εσάς όταν ανοίγουν το παράθυρο συνομιλίας σας. Η λειτουργία Last Seen εμφανίζει την ακριβή ώρα που ήσασταν συνδεδεμένοι την τελευταία φορά. Αλλά αν αποκλείσετε αυτό το άτομο, δεν θα λαμβάνει πλέον αυτές τις πληροφορίες για εσάς.

Παρόμοια με την κατάσταση Τελευταία επίσκεψη, το αποκλεισμένο άτομο δεν θα μπορεί να δει τις ενημερώσεις κατάστασής σας στην περιοχή Κατάσταση WhatsApp. Το μήνυμα κατάστασής σας θα είναι επίσης κρυφό από αυτούς.

Δεν θα λαμβάνετε κλήσεις WhatsApp από το αποκλεισμένο άτομο

Εάν αποκλείσετε κάποιον στο WhatsApp, δεν θα μπορεί πλέον να σας καλέσει. Το WhatsApp σταματά όλες τις εισερχόμενες κλήσεις από αποκλεισμένες επαφές. Δεν έχει σημασία αν είναι φωνητική ή βιντεοκλήση, θα αποκλειστεί. Εάν θέλετε να μπορείτε να λαμβάνετε ξανά κλήσεις από αυτό το άτομο, θα πρέπει να το ξεμπλοκάρετε. Επίσης, εάν θέλετε απλώς λίγη σιωπή αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε κλήσεις και μηνύματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία σίγασης του WhatsApp .

Οι ομαδικές συνομιλίες δεν θα επηρεαστούν

Εάν μοιράζεστε μια ομαδική συνομιλία με ένα άτομο που αποκλείσατε, να θυμάστε ότι θα μπορεί να σας στέλνει μηνύματα μέσω αυτής. Το WhatsApp αποκλείει τα προσωπικά μηνύματα, αλλά τα ομαδικά παραμένουν ανεπηρέαστα. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να αποχωρήσετε από αυτήν την ομάδα συνομιλίας ή απλά να αγνοήσετε τα μηνύματα που αποστέλλονται από το αποκλεισμένο άτομο.

Το αποκλεισμένο άτομο παραμένει στη λίστα επαφών σας στο WhatsApp

Εάν αποκλείσετε κάποιον από τη λίστα επαφών σας, δεν θα μπορεί να σας καλέσει ή να σας στείλει μήνυμα. Ωστόσο, θα παραμείνουν στη λίστα επαφών σας στο WhatsApp. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να βλέπετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αλλά αν θέλετε να τα καταργήσετε οριστικά, θα πρέπει να διαγράψετε τον αριθμό τηλεφώνου τους από το βιβλίο διευθύνσεών σας.

Πώς να αποκλείσετε μια επαφή στο WhatsApp

Δεν έχει σημασία αν είστε χρήστης Android ή iOS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω για να αποκλείσετε κάποιον στο WhatsApp.

Ανοίξτε το WhatsApp.

Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις απορρήτου και μετά στις Αποκλεισμένες επαφές.

Πατήστε Προσθήκη νέου εικονιδίου και αναζητήστε την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε.

Και εδώ είναι πώς μπορείτε να αναφέρετε και να αποκλείσετε οποιονδήποτε χρήστη του WhatsApp. Και πάλι, αυτό λειτουργεί και στις συσκευές iPhone και Android.

Ανοίξτε το παράθυρο συνομιλίας με το άτομο που θέλετε να αποκλείσετε.

Πατήστε στο μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Περισσότερα.

Στο νέο παράθυρο μενού επιλέξτε Αναφορά και μετά Αποκλεισμός.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αποκλείσετε μόνο μια επαφή. Απλώς μην πατήσετε την επιλογή Αναφορά.

FAQ

Μπορεί ένας αποκλεισμένος να δει ότι τον απέκλεισα;

Όταν αποκλείετε μια επαφή WhatsApp, δεν θα τη βλέπουν. Δεν θα λάβουν ειδοποίηση ότι αποκλείστηκαν. Ωστόσο, το άτομο μπορεί να καταλάβει εάν έχει αποκλειστεί επειδή δεν θα μπορεί πλέον να δει το προφίλ σας ή να στείλει νέα μηνύματα και να πραγματοποιήσει κλήσεις.

Διόρθωση: Αυτό το άτομο δεν είναι διαθέσιμο στο Messenger (4 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορεί ο αποκλεισμένος να δει τα παλιά μηνύματα WhatsApp;

Ναι, το αποκλεισμένο άτομο μπορεί ακόμα να δει τα παλιά μηνύματα που του στείλατε. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε οριστικά από τα παλιά μηνύματα είναι να τα διαγράψετε.

Μπορεί ένα μπλοκαρισμένο άτομο να δει πότε είμαι συνδεδεμένος;

Όχι. Όταν αποκλείετε κάποιον στο WhatsApp, δεν μπορεί να δει συγκεκριμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασής σας στο διαδίκτυο. Λάβετε υπόψη ότι επίσης δεν θα μπορείτε να δείτε αν είναι συνδεδεμένοι.

Μπορώ να δω την κατάσταση “Τελευταία επίσκεψη” εάν αποκλείσω κάποιον στο WhatsApp;

Όχι, μόλις αποκλείσετε κάποιον δεν θα μπορείτε να δείτε την τελευταία του επίσκεψη. Το μπλοκάρισμα σταματά κάθε άμεση επικοινωνία.

Αποκτήστε λίγη ειρήνη με το WhatsApp Blocking Power

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία του αποκλεισμού κάποιου στο WhatsApp, μπορεί να αισθάνεστε λίγο πιο σίγουροι για την κατανόηση και την αντιμετώπιση τυχόν κολλητικών καταστάσεων. Το να αποκλείσετε κάποιον στο Whatsapp είναι μια απλή διαδικασία και μερικές φορές βοηθάει ακόμη και στην επικράτηση της ειρήνης στη ζωή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τα μηνύματα που προέρχονται από άτομα με τα οποία δεν θέλετε να μιλήσετε και να σας προσφέρει ένα πολύ αναγκαίο ψηφιακό διάλειμμα από άλλους.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *