Arc η αντικατάσταση του Chrome

Είναι το Arc στα Windows πραγματικά η αντικατάσταση του Chrome που υπόσχεται να είναι;

Σημαντικά σημεία

  • Το Arc Browser είναι μια νέα προσέγγιση της περιήγησης στο web, που εστιάζει στην εμπειρία και την αποτελεσματικότητα του χρήστη.
  • Η έκδοση των Windows δεν διαθέτει λειτουργίες που υπάρχουν στην έκδοση macOS, αλλά προσφέρει μοναδικά εργαλεία όπως Spaces, Peek και Sidebar σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης.
  • Το Arc δεν είναι ακόμη μια πλήρης αντικατάσταση του Chrome, αλλά η ξεχωριστή εμπειρία περιήγησής του αξίζει μια δοκιμή για χρήστες που αναζητούν αποτελεσματικότητα.

Δεν έχουμε δει πολλές καινοτομίες στον χώρο του προγράμματος περιήγησης ιστού από τότε που η Google έσπασε τον κώδικα με το πρόγραμμα περιήγησής της Chrome (και την επακόλουθη μηχανή περιήγησης Chromium). Κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα περιήγησης είναι ουσιαστικά κάποιο παράγωγό του — προσθέτοντας ορισμένα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίζει.

Η Εταιρεία Browser αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι νέο. Ονομάζεται Arc Browser και μπορεί απλώς να είναι η αντικατάσταση του Chrome που περιμένατε. Όπως όλα τα άλλα στον χώρο της τεχνολογίας, έρχεται με μια σύλληψη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : 6 καλύτερες επεκτάσεις Chrome για διαχείριση καρτελών

Πώς να ενεργοποιήσετε την κοινοποίηση τοποθεσίας στο Chrome

Τι είναι το Arc Browser και γιατί είναι διαφορετικό;

Το Arc είναι το λαμπερό, νέο παιδί στο μπλοκ του προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο. Είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που έχει δημιουργηθεί από την αρχή με νοοτροπία σχεδιασμού. Αντί να προσπαθεί να είναι ο πιο γρήγορος ή ο πιο ασφαλής, ο Arc προσπαθεί να είναι ο πιο έξυπνος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στην ιστοσελίδα που επισκέπτεστε παρά να αποσπάτε την προσοχή σας από τα δεκάδες άλλα στοιχεία διεπαφής χρήστη που γεμίζουν το παράθυρο του προγράμματος περιήγησής σας.

τόξο στα παράθυρα-1

Κάτω από την κουκούλα, το Arc τροφοδοτείται από την ίδια μηχανή προγράμματος περιήγησης Chromium που τρέχει τα Chrome, Edge, Brave και αμέτρητα άλλα προγράμματα περιήγησης. Ωστόσο, είναι πολύ περισσότερα από ένα όμορφο δέρμα πάνω από το Chrome. Οι προγραμματιστές έχουν κάνει κάποια σοβαρή δουλειά και σκέφτηκαν να εξασφαλίσουν ότι η χρήση του Arc είναι μια χαλαρωτική εμπειρία.

Παραδοσιακά, τα προγράμματα περιήγησης ιστού αντιμετωπίζονται ως εργαλεία για την προβολή ιστοσελίδων. Ο Arc, ωστόσο, θέλει να πάει πιο βαθιά από αυτό. Προσπαθεί να γίνει αυτό που οι άνθρωποι στο TBC αποκαλούν το λειτουργικό σύστημα του Διαδικτύου. Αυτό εμφανίζεται στη σχεδίαση του Arc την πρώτη φορά που ξεκινάτε το πρόγραμμα περιήγησης. Αν και η εμπειρία χρήστη δεν είναι ακριβώς η ίδια στα Windows όπως στο macOS (περισσότερα για αυτό αργότερα), το πρόγραμμα περιήγησης ξεκινά με μια απλή διεπαφή με μια κενή οθόνη και μια γραμμή εντολών για να ξεκινήσετε.

Εικόνα της αρχικής σελίδας του προγράμματος περιήγησης Arc σε έναν υπολογιστή

Είναι τόσο διαφορετικό από ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού που θα πρέπει να το συνηθίσετε. Δεν υπάρχει καν αρχική σελίδα. Η TBC ήταν πολύ πρόθυμη να αφαιρέσει οτιδήποτε από το πρόγραμμα περιήγησης που δεν προσθέτει στην εμπειρία του χρήστη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την εξάλειψη χαρακτηριστικών που μπορεί να πιστεύετε ότι είναι προφανώς απαραίτητα.

Μόλις ολοκληρώσετε την αρχική προσαρμογή, η επανεφευρέθηκε από το Arc χρήση καρτελών, σελιδοδεικτών ως εκκίνησης εφαρμογών, μια εντελώς νέα ιδέα πλαϊνής γραμμής και πολλά άλλα κόλπα θα σας κάνουν να αναρωτιέστε πώς χρησιμοποιούσατε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης στην αρχή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοκιμάσετε το Arc.

Χαρακτηριστικά του Arc Browser και Ξεκινώντας

Εάν είστε χρήστης macOS, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη ακούσει ή ακόμα και χρησιμοποιήσει το Arc. Ωστόσο, οι χρήστες έπρεπε να περιμένουν πολύ καιρό για να κυκλοφορήσει το πρόγραμμα περιήγησης στα Windows. Μπορείς τώρα κατεβάστε το Arc για Windows από την ιστοσελίδα της. Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά που έχετε στο Arc για Windows αυτήν τη στιγμή και το κάνουν να ξεχωρίζει.

Spaces in Arc

Το Spaces in Arc είναι μια νέα προσέγγιση στα προφίλ που σας επιτρέπει να διατηρείτε διαφορετικά μέρη της περιήγησής σας στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες θέλετε και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους με μια κίνηση, μια συντόμευση πληκτρολογίου ή κάνοντας κλικ στα εικονίδια διαστήματος στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής.

Κάθε χώρος διαθέτει το δικό του σύνολο καρφιτσωμένων και καθημερινών καρτελών και θεμάτων για να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε μεταξύ τους. Ανάλογα με το πόσες καρτέλες κρατάτε ανοιχτές κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας, αυτό μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της ακαταστασίας.

Spaces in Arc

Για παράδειγμα, ο χώρος εργασίας σας μπορεί να έχει συγκεκριμένες καρφιτσωμένες και ενεργές καρτέλες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν χρειαστεί να κάνετε κάτι με προσωπική σημείωση, μπορείτε απλώς να μεταβείτε στον προσωπικό σας χώρο χωρίς να διαταράξετε τη δομή της καρτέλας που έχετε ρυθμίσει για εργασία. Αυτό διασφαλίζει ότι συνεχίζετε πάντα από εκεί που σταματήσατε σε διαφορετικούς δρόμους της εργασίας ή της προσωπικής σας χρήσης.

Peek

Το Peek είναι ένα πολύ απλό χαρακτηριστικό, αλλά τόσο χρήσιμο που θα σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί κανένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης δεν το έχει. Όταν πατάτε το πλήκτρο Shift και κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο, ανοίγει σε ένα μικρότερο παράθυρο που σας επιτρέπει να “κοιτάξετε” τη σελίδα. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να το επεκτείνετε σε μια πλήρη καρτέλα είτε να κάνετε κλικ οπουδήποτε αλλού για να το απορρίψετε.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες λειτουργίες Arc για κάποιον σαν εμένα που κάνει κλικ σε εκατοντάδες συνδέσμους την ημέρα μόνο για να αναζητήσει κάποιες πληροφορίες. Αποφεύγει να μετατρέψει το πρόγραμμα περιήγησής σας σε φλεγόμενο χάος καρτελών και μόνο το προσωρινό άνοιγμα των καρτελών βελτιώνει επίσης την απόδοση του προγράμματος περιήγησης.

Καρφιτσωμένες και Αγαπημένες καρτέλες

Κατά την εναλλαγή από άλλο πρόγραμμα περιήγησης, η διαφορά μεταξύ καρφιτσωμένων και αγαπημένων καρτελών δεν είναι εμφανής αμέσως. Με απλά λόγια, οι αγαπημένοι είναι ιστότοποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από το τι κάνετε στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό περιλαμβάνει καρτέλες όπως το ημερολόγιο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την εφαρμογή μουσικής και άλλα. Αυτά είναι προσβάσιμα σε όλους τους χώρους και εμφανίζονται ως μεμονωμένα εικονίδια στο επάνω μέρος της πλαϊνής γραμμής.

Οι καρφιτσωμένες καρτέλες, από την άλλη πλευρά, είναι μια διασταύρωση μεταξύ μιας εφαρμογής και ενός σελιδοδείκτη. Εάν βρίσκεστε σε μια καρφιτσωμένη καρτέλα και κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε μια εξωτερική σελίδα, ανοίγει σε ένα παράθυρο ματιάς. Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα και να την απορρίψετε χωρίς να φύγετε από την αρχική καρτέλα ή τον ιστότοπο.

Η πλαϊνή γραμμή του Arc είναι όπου συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλη, η δραστηριότητα του προγράμματος περιήγησης. Παρακολουθεί τις καρφιτσωμένες και ξεκαρφιτσωμένες καρτέλες, σε ποιο χώρο βρίσκεστε, τι συμβαίνει με το πρόγραμμα περιήγησης και άλλες πληροφορίες. Μπορεί να αλλάξει γρήγορα χρησιμοποιώντας το Ctrl + S συντόμευση πληκτρολογίου.

Arc η αντικατάσταση του Chrome

Όταν η πλαϊνή γραμμή είναι κρυφή, θα έχετε μια αδιάκοπη προβολή ιστοσελίδας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να γεμίζει υπερβολικά τη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης.

Οφέλη απόδοσης και αποτελεσματικότητας

Παρόλο που το Arc for Windows δεν διαθέτει μεγάλο μέρος της λειτουργικότητας που υποσχέθηκε, προσφέρει εκπληκτικά οφέλη απόδοσης και αποδοτικότητας, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το πρόγραμμα ήταν σε κλειστή beta πριν από λίγο καιρό.

Χρησιμοποιώ τον Microsoft Edge εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια και παρόλο που είναι βελτιστοποιημένος για Windows, το Arc παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν χρησιμοποιείται σε φορητό υπολογιστή. Το Arc μπορεί να μην είναι το πιο γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά δεν είναι και αργό. Και, φυσικά, το TBC συνεχίζει να προσθέτει περισσότερες βελτιώσεις απόδοσης και σταθερότητας σχεδόν σε κάθε ενημέρωση.

Ποια είναι λοιπόν η σύλληψη;

Εάν το έχετε φτάσει μέχρι εδώ και πιστεύετε ότι το Arc είναι το τέλειο πρόγραμμα περιήγησης για να αντικαταστήσει το memory hog που δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτές 10 καρτέλες ταυτόχρονα, δεν κάνετε λάθος. Αλλά δεν είναι ακόμα εκεί.

Πολλές από τις λειτουργίες που κάνουν το Arc αυτό που είναι δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες στα Windows. Η ενημέρωση 1.0.1 φαινόταν σαν μια πραγματική έκδοση πρώτης γενιάς και δεν υπάρχει καμία απολύτως ισοτιμία χαρακτηριστικών με την έκδοση macOS.

Προς το παρόν, το Arc στα Windows δεν διαθέτει καμία από τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του Arc Max που κάνουν το πρόγραμμα περιήγησης ένα όνειρο χρήσης. Αν και η απόδοση και η αποτελεσματικότητα δεν θα πρέπει να αποτελούν πρόβλημα, το Arc subreddit είναι γεμάτο παράπονα σχετικά με τη συχνή κατάρρευση του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, μια ενημέρωση λογισμικού έχει αντιμετωπίσει από τότε αυτά τα ζητήματα.

Arc η αντικατάσταση του Chrome

Εκτός από τις δυνατότητες του Arc Max, το Arc στα Windows δεν διαθέτει πλήρη υποστήριξη θεμάτων, εικονίδια διαστήματος, Easels, συντομεύσεις, υποστήριξη ChatGPT στη γραμμή εντολών, λειτουργία προγραμματισμού και ούτω καθεξής. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όπως η αναζήτηση ιστότοπου δεν λειτουργεί στο Arc αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η επιλογή στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Οι χειρονομίες και οι συντομεύσεις μπορεί επίσης να είναι προβληματικές από καιρό σε καιρό.

Μέρος του λόγου αυτής της ισοτιμίας χαρακτηριστικών μεταξύ των Windows και του macOS είναι ότι το Arc αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για macOS στο Swift και το TBC έχει από τότε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην εκτέλεση του κώδικα Swift εγγενώς στα Windows. Αν και αυτό είναι εντυπωσιακό, έχει επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη του Arc στα Windows.

Είναι το Arc η σωστή επιλογή για εσάς;

Ακόμη και στην τρέχουσα μορφή του, το Arc παρέχει μια αρκετά μοναδική εμπειρία περιήγησης που εγγυάται την εναλλαγή από το υπάρχον πρόγραμμα περιήγησής σας. Ωστόσο, είναι μια σημαντική απόκλιση από την υπάρχουσα ροή εργασίας σας, ειδικά αν είστε χρήστης του Chrome ή του Edge, επομένως η εναλλαγή δεν θα είναι εύκολη.

Λόγω της τρέχουσας έλλειψης δυνατοτήτων, δεν νομίζω ότι το Arc είναι ο αντικαταστάτης του Chrome που ισχυρίζεται ότι είναι στα Windows. Ακόμη. Συχνά προστίθενται νέες δυνατότητες και το TBC έχει ενημερώσει γρήγορα. Αν αναζητάτε μια διαφορετική εμπειρία περιήγησης από αυτή που ίσως έχετε συνηθίσει, το Arc for Windows αξίζει σίγουρα να το ελέγξετε.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *