Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσω ένα μάθημα φωτογραφίας με smartphone;

Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσω ένα μάθημα φωτογραφίας με smartphone;

Τι θα βρείτε στο άρθρο

  • Τα μαθήματα φωτογραφίας smartphone μπορεί να είναι χρήσιμα για μερικούς, αλλά δεν είναι πάντα χρήσιμα.
  • Τα μαθήματα είναι χρήσιμες πηγές πληροφοριών εάν είστε εντελώς αρχάριοι ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη κάμερα του τηλεφώνου σας.
  • Τα μαθήματα φωτογραφίας με smartphone μπορεί να μην είναι χρήσιμα για άτομα που γνωρίζουν ήδη πολλά για τη φωτογραφία.

Τα μαθήματα φωτογραφίας smartphone μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για να ξεκινήσετε ένα. Μάθετε για τις καταστάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να ισχύουν και τα δύο, με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες και τις γνώσεις φωτογραφίας.

Πότε αξίζει ένα μάθημα φωτογραφίας με smartphone;

Τα μαθήματα φωτογραφίας με smartphone μπορεί να έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά εξαρτώνται από τους στόχους σας, τις υπάρχουσες γνώσεις και το ίδιο το μάθημα. Παρακάτω είναι μερικά σενάρια στα οποία μπορεί να βρείτε αξία στο να παρακολουθήσετε ένα από αυτά τα μαθήματα.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :Πώς να μειώσετε το μέγεθος αρχείου φωτογραφιών στο iPhone

Τι χρειάζονται τα smartphone για να νικήσουν τις DSLR

Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές DSLR του 2024

1. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες της κάμερας του τηλεφώνου σας

Το μενού της εφαρμογής Κάμερα του iPhone για αναλογία διαστάσεων, επιλέγοντας 16:9

Κάθε κατασκευαστής smartphone προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες κάμερας και η μη γνώση αυτών σημαίνει ότι δεν μεγιστοποιείτε τις δυνατότητες της συσκευής σας. Ακόμα κι αν είχατε μια προηγούμενη συσκευή από την ίδια εταιρεία, τα χαρακτηριστικά αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις λειτουργίες της συγκεκριμένης συσκευής σας, η παρακολούθηση ενός μαθήματος θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο. Αφού το ολοκληρώσετε, θα πρέπει να έχετε μια καλή βασική γνώση για κάθε λειτουργία λήψης που προσφέρει και πότε να χρησιμοποιήσετε το καθένα.

Εάν διαθέτετε iPhone, μπορείτε να ξεκινήσετε μαθαίνοντας τις βασικές ρυθμίσεις της κάμερας του iPhone.

2. Δεν θέλετε να αναζητήσετε όλες τις πληροφορίες μόνοι σας

Μία από τις μεγαλύτερες αντιδράσεις κατά των διαδικτυακών μαθημάτων είναι ότι «οι πληροφορίες είναι ήδη διαθέσιμες στο διαδίκτυο δωρεάν», και αυτό είναι συχνά αλήθεια. Αλλά κατά τη γνώμη μου, οι περισσότεροι άνθρωποι με αυτήν την κριτική δεν αναγνωρίζουν πόσος χρόνος χρειάζεται για να βρεθούν οι πληροφορίες που απαιτούνται για να γίνουν πιο προχωρημένοι.

Μιλώντας ως κάποιος που έχει περάσει πάνω από επτά χρόνια προσπαθώντας να τραβήξει καλύτερες φωτογραφίες, τα μαθήματα είναι μερικές φορές πιο βολικά από το να αναζητήσετε τα πάντα μόνοι σας. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

  • Εάν βρείτε ένα καλό μάθημα, λαμβάνετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε ένα μέρος — ουσιαστικά έχετε αναθέσει τη δημιουργία playlist σε κάποιον άλλο.
  • Τα καλύτερα διαδικτυακά μαθήματα συχνά αποκαλύπτουν νέα θέματα που διαφορετικά δεν θα ήξερες, επιτρέποντάς σου να βελτιώσεις περαιτέρω τις δεξιότητές σου.

Το να μάθετε πώς να παραμένετε παραγωγικοί όταν παρακολουθείτε ένα διαδικτυακό μάθημα θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε περισσότερο την εμπειρία σας.

 μάθημα φωτογραφίας με smartphone

3. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το καδράρισμα των εικόνων σας

Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψα σπίτι από ένα ταξίδι στο Βέλγιο. Θέλοντας να καταγράψω καλύτερα τις εμπειρίες μου σε μελλοντικές περιπέτειες, αποφάσισα να μάθω περισσότερα για τη λήψη μοναδικών φωτογραφιών σε τουριστικές τοποθεσίες και αλλού. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, στράφηκα στο διαδίκτυο για βοήθεια.

Εάν έχετε τραβήξει φωτογραφίες με το smartphone σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλετε να μεταφέρετε τις εικόνες σας στο επόμενο επίπεδο, τα διαδικτυακά μαθήματα μπορούν να σας διδάξουν βασικά στοιχεία φωτογραφίας, όπως η σύνθεση. Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον κανόνα των τρίτων, πώς να επιλέγετε το κύριο θέμα σας και πολλά άλλα.

Αφού γίνετε προηγμένος φωτογράφος smartphone, ίσως αποφασίσετε να αγοράσετε μια φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless. Οι δεξιότητες που μαθαίνετε από αυτά τα μαθήματα φωτογραφίας smartphone είναι μεταβιβάσιμες, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνετε πιο προχωρημένοι σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

4. Βρείτε ένα σύντομο και δωρεάν μάθημα

Ορισμένες δωρεάν διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης προσφέρουν μαθήματα φωτογραφίας χωρίς κόστος και μπορεί να βρείτε μερικά που δεν είναι πολύ χρονοβόρα. Εάν βρείτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, η έναρξη του μαθήματος είναι χωρίς κινδύνους. Εάν αργότερα αποφασίσετε ότι δεν είναι για εσάς, δεν έχετε καμία υποχρέωση να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα.

Πριν ξεκινήσετε το μάθημα, μπορείτε πάντα να δείτε τις ενότητες και να παρακολουθήσετε μια προεπισκόπηση εάν είναι διαθέσιμη. Αφού το κάνετε αυτό, θα έχετε συνήθως μια πολύ καλή ιδέα για το αν αξίζει να συνεχίσετε περαιτέρω.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μαθήματα όταν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν δοκιμή για εφαρμογές όπως το Skillshare. Εάν είστε νέος στα διαδικτυακά μαθήματα και δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε ένα, σκεφτείτε να διαβάσετε αυτά τα κριτήρια για να σκεφτείτε πριν επιλέξετε ένα διαδικτυακό μάθημα.

 μάθημα φωτογραφίας με smartphone

Πότε δεν αξίζει ένα μάθημα φωτογραφίας με smartphone;

Αν και θα συνιστούσα μαθήματα φωτογραφίας smartphone για μερικούς ανθρώπους, υπάρχουν επίσης ορισμένες περιπτώσεις όπου θα πρότεινα να το σκεφτείτε δύο φορές πριν το κάνετε.

1. Ενδιαφέρεστε μόνο για πόντους και σουτ

Ενώ λατρεύω τη φωτογραφία (τόσο με smartphone όσο και με κάμερα χωρίς καθρέφτη/DSLR), ξέρω ότι ξεχωρίζω στο να θέλω συνεχώς να βελτιώνω τις δεξιότητές μου. Μερικοί άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με το να διατηρούν τη φωτογραφία με smartphone ένα χόμπι που δεν παίρνουν πολύ σοβαρά, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για τη δημιουργία εσόδων από το χόμπι σας.

Εάν σας ενδιαφέρει μόνο να στρέφετε την κάμερά σας σε ό,τι σας ενδιαφέρει, μπορεί να μην είναι απαραίτητο ένα μάθημα φωτογραφίας smartphone. Καθώς τραβάτε περισσότερες φωτογραφίες, φυσικά θα βελτιώνεστε ούτως ή άλλως.

2. Γνωρίζετε ήδη τις ρυθμίσεις της κάμερας του smartphone σας

Εάν έχετε το smartphone σας για μερικά χρόνια και έχετε τραβήξει πολλές φωτογραφίες σε αυτό το διάστημα, πιθανότατα θα γνωρίζετε όλες —ή τουλάχιστον τις περισσότερες— ρυθμίσεις της κάμεράς σας. Αν ψάχνετε για μαθήματα που σχετίζονται ειδικά με τη συσκευή σας, πιθανότατα θα έχετε ελάχιστη αξία από αυτά.

Μερικές φορές, οι κατασκευαστές smartphone εισάγουν νέες δυνατότητες μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα μάθημα θα μπορούσε να είναι χρήσιμο ή απλώς η ανάγνωση άρθρων στο διαδίκτυο.

 μάθημα φωτογραφίας με smartphone

3. Γνωρίζετε ήδη καλά τα βασικά της φωτογραφίας

Είτε χρησιμοποιείτε smartphone, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή και τα δύο, θα αποκτήσετε εκτεταμένη γνώση φωτογραφίας με αρκετή εμπειρία. Ενώ μπορείτε να βρείτε μερικά προηγμένα μαθήματα φωτογραφίας smartphone, πολλά είναι προσανατολισμένα σε αρχάριους. Έτσι, μπορεί να μην κερδίσετε πολλά από αυτά.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ένα μάθημα είναι κατάλληλο για εσάς είναι να εξετάσετε τον προγραμματισμό του. Αν νομίζετε ότι θα μάθετε κάτι χρήσιμο, προχωρήστε και πάρτε το. Αν όχι, σκεφτείτε να ψάξετε αλλού. Εάν είστε πιο προχωρημένοι, σκεφτείτε να διαβάσετε αυτούς τους κανόνες και τύπους για επαγγελματικές φωτογραφίες.

Λοιπόν… Πρέπει να πάρετε ένα μάθημα φωτογραφίας με smartphone;

Τα μαθήματα φωτογραφίας είναι χρήσιμα αν είστε εντελώς αρχάριος και θέλετε να μάθετε για συνθέσεις και άλλα βασικά στοιχεία. Και αν δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη κάμερα του smartphone σας, αυτά τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν επίσης να αξιοποιήσετε περισσότερο κάθε λειτουργία στη συσκευή σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να βρείτε δωρεάν μαθήματα που δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν—αυτά συχνά αξίζει να τα δοκιμάσετε. Ωστόσο, μπορεί να μην βρείτε μεγάλη αξία αν σας ενδιαφέρει μόνο η λήψη φωτογραφιών σε στυλ point-and-shoot. Ομοίως, πολλά μαθήματα δεν θα παρέχουν νέες πληροφορίες εάν έχετε ήδη καλή κατανόηση της φωτογραφίας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *