υπολογιστής AI

Χρειάζομαι έναν υπολογιστή AΙ;

Σημαντικά σημεία

  • Οι μέσοι υπολογιστές μπορούν εύκολα να τρέξουν τα περισσότερα εργαλεία AI.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη του τρέχοντος καταναλωτή βασίζεται στη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο.
  • Οι επερχόμενες αναβαθμίσεις των Windows ενδέχεται να βελτιώσουν την ελκυστικότητα του υπολογιστή με AI.

Υπήρξε πολύς θόρυβος τον τελευταίο καιρό σχετικά με τους “τεχνικούς υπολογιστές AI” και πώς οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές από την AMD, την Intel, την Qualcomm και άλλες περιλαμβάνουν αποκλειστικές μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) για την τροφοδοσία της τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή.

Ενώ η υπόσχεση για απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στους υπολογιστές μας είναι ενδιαφέρουσα, για τους περισσότερους χρήστες, ένας υπολογιστής με εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην είναι ακόμα απαραίτητος.

Ένας υπολογιστής AI χρησιμοποιεί το NPU του για να χειρίζεται εύκολα εργασίες AI, αλλά τα καθημερινά εργαλεία AI με τα οποία αλληλεπιδρούμε δεν απαιτούν απαραίτητα ειδικό υλικό AI. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να εκτελέσετε τις περισσότερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης εξίσου εύκολα σε έναν κανονικό υπολογιστή αξίας 300 $ όσο και σε έναν πιο εντυπωσιακό υπολογιστή AI αξίας 3.000 $.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :5 Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του δικτύου

Πώς να κατεβάσετε την εφαρμογή Copilot στο Android

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Μια συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεστε για να εξερευνήσετε τις περισσότερες προσφορές τεχνητής νοημοσύνης των καταναλωτών τη στιγμή της σύνταξης. Πάρτε για παράδειγμα το Microsoft Copilot. Είτε το χρησιμοποιείτε σε φορητό υπολογιστή είτε σε λεγόμενο υπολογιστή AI, τα αιτήματά σας εξακολουθούν να αποστέλλονται στους διακομιστές της Microsoft για επεξεργασία πριν επιστρέψει η απόκριση. Το φανταχτερό κλειδί Copilot που “ξεκλειδώνει” το Copilot σε ένα AI-PC δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερο από κάτω. Στην πραγματικότητα, μπορείτε πάντα απλώς να πατήσετε Windows + C για να εκκινήσετε το Copilot στον υπολογιστή σας χωρίς AI.

Ακόμη πιο εντάσεως πόρων, όπως το Stable Diffusion για τη δημιουργία εικόνων, μπορούν να εκτελεστούν απευθείας στους περισσότερους υπολογιστές καταναλωτών. Ωστόσο, οι NPU σε υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των απαιτήσεων της CPU και της GPU σας, επεκτείνοντας ενδεχομένως τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όχι ότι οι περισσότεροι από εμάς περνάμε όλη μέρα δημιουργώντας εικόνες!

Οι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης δεν έχουν ακόμη δυνατότητες Killer

Τα Windows Studio Effects, ένα αποκλειστικό κλειδί Copilot και η Ανάκληση των Windows—ιδιαίτερες δυνατότητες των υπολογιστών AI—θα μπορούσαν να είναι καλές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής για ορισμένους. Αλλά από μόνα τους, πιθανότατα δεν είναι αρκετά συναρπαστικά για να κάνουν τον μέσο άνθρωπο να αναβαθμίσει το φορητό υπολογιστή του.

Ως κάποιος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για δουλειά και παιχνίδι κάθε μέρα, αυτό που θα με ενθουσιάσει πραγματικά με έναν υπολογιστή AI θα ήταν χαρακτηριστικά που ανοίγουν νέες δυνατότητες που δεν έχουμε δει πραγματικά πριν. Ίσως διαφορετικοί βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή για διαφορετικά δημιουργικά (συγγραφείς, παραγωγοί, σχεδιαστές, προγραμματιστές κ.λπ.) που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σχεδόν έτοιμα αρχικά προσχέδια με βάση τις οδηγίες σας, αφήνοντάς σας να βελτιώσετε και να ολοκληρώσετε το αποτέλεσμα. Ή αν ένας υπολογιστής με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του για εσάς —συνήθειες, ενδιαφέροντα, χρονοδιαγράμματα, μοτίβα χρήσης— για να προσφέρει προτεινόμενες εφαρμογές, περιεχόμενο και υπενθυμίσεις ακριβώς τις κατάλληλες στιγμές χωρίς προτροπή.

Θέλω χαρακτηριστικά που με κάνουν να λέω, “Ουάου, δεν ήξερα ότι ο υπολογιστής μου ήταν ικανός για αυτό!” Στη συνέχεια, ένας υπολογιστής που λειτουργεί με AI μπορεί να φαίνεται σαν μια αξιόλογη αναβάθμιση σε σχέση με το παραδοσιακό μου μηχάνημα. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα έρθουν στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, είναι ένα παιχνίδι αναμονής.

Οι αναβαθμίσεις των Windows 12 (ή νεότερες) ενδέχεται να κάνουν τους υπολογιστές AI πιο ελκυστικούς

Οι φήμες για μια μελλοντική αναβάθμιση των Windows 12 κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εδώ και μήνες. Ενώ η Microsoft μένει κλειστή ως συνήθως, οι άνθρωποι Windows Central πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια επίσημη ανακοίνωση στις αρχές του καλοκαιριού του 2025 με βάση τα τυπικά χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας. Μια ιδέα που φαίνεται να εμφανίζεται συνεχώς είναι η δυνατότητα για ενισχυμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνονται απευθείας στο λειτουργικό σύστημα. Για να ενισχύσει αυτό το φιλόδοξο όραμα τεχνητής νοημοσύνης, τα Windows 12 ενδέχεται να επιβάλλουν στους υπολογιστές να διαθέτουν μια αποκλειστική NPU ή μια GPU υψηλής τεχνολογίας που είναι σε θέση να χειριστεί τις τοπικές απαιτήσεις επεξεργασίας AI.

Ένα βελτιωμένο Copilot μπορεί να γίνει ακόμα πιο χρήσιμο για κοινές εργασίες. Μια φημολογούμενη λειτουργία AI Explorer θα μάθει τις ροές εργασίας σας με την πάροδο του χρόνου και θα πρότεινε σχετικά αρχεία, εφαρμογές ή ρυθμίσεις με βάση αυτό που έχετε εργαστεί. Άλλες εικαζόμενες προσθήκες περιλαμβάνουν μια αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη της δραστηριότητάς σας στην οθόνη, αναβάθμιση εικόνας AI, αυτόματους ζωντανούς υπότιτλους για βιντεοκλήσεις και ανανέωση διεπαφής με μια πιο κεντραρισμένη γραμμή εργασιών.

Εάν ένα μελλοντικό Windows Update ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αυτών των διευρυμένων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης που είναι ενσωματωμένες απευθείας στο λειτουργικό σύστημα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση των υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη περαιτέρω στην επικρατούσα τάση.

Λοιπόν, πρέπει να αγοράσετε έναν υπολογιστή AI τώρα; Όχι επειγόντως. Εάν ασχολείστε με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη ή θέλετε να εκτελέσετε ένα μοντέλο τοπικής γλώσσας χρησιμοποιώντας το GPT4All, το υπάρχον υλικό σας μπορεί να το χειριστεί μια χαρά.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *