Πώς να μάθετε εάν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό τηλεφώνου σας

Σημαντικά σημεία

  • Εάν σταματήσετε ξαφνικά να λαμβάνετε αποδείξεις ανάγνωσης για τα μηνύματά σας, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο παραλήπτης απενεργοποίησε τη λειτουργία, ενεργοποίησε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε ή σας απέκλεισε.
  • Εάν οι κλήσεις σας πηγαίνουν απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή του παραλήπτη για μερικές ημέρες, δοκιμάστε να καλέσετε από διαφορετικό αριθμό για να επιβεβαιώσετε έναν αποκλεισμό.

Προσπαθείτε να προσεγγίσετε κάποιον χωρίς τύχη; Είναι πιθανό να έχετε αποκλειστεί. Παρόλο που δεν υπάρχει σαφής τρόπος να καταλάβετε ότι κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό τηλεφώνου σας, τα ακόλουθα σημάδια μπορεί να υποδεικνύουν ότι αυτό συμβαίνει.

1. Δεν εμφανίζονται αποδείξεις ανάγνωσης στα απεσταλμένα μηνύματα

Εάν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό σας στο iPhone ή το τηλέφωνό του Android, μπορείτε να συνεχίσετε να στέλνετε μηνύματα, αλλά η συσκευή του δεν θα τα λάβει ποτέ. Επομένως, ο παραλήπτης δεν θα δει αυτά τα κείμενα, και το συνηθισμένο Ανάγνωση η ένδειξη δεν θα εμφανίζεται στα μηνύματα που στείλατε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης Πώς να δείτε ποιος σας μπλόκαρε στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ωστόσο, οι αποδείξεις ανάγνωσης δεν θα εμφανίζονται εάν εσείς και ο παραλήπτης σας χρησιμοποιείτε διαφορετικές συσκευές. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των χρηστών της Apple, οι αποδείξεις ανάγνωσης λειτουργούν μόνο για το iMessage, το οποίο είναι μια αποκλειστική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της Apple.

Εάν είστε χρήστης iPhone που στέλνετε ένα συμβατικό μήνυμα κειμένου SMS μέσω της εφαρμογής Μηνύματα σας σε έναν χρήστη Android, δεν θα λάβετε απόδειξη ανάγνωσης ακόμη και αν δεν είστε αποκλεισμένοι. Εάν ο παραλήπτης χρησιμοποιούσε προηγουμένως iPhone αλλά άλλαξε σε Android, το iMessage σας θα σταλεί επίσης ως μήνυμα κειμένου.

Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι ο παραλήπτης σας μπορεί να έχει επιλέξει να απενεργοποιήσει τις αποδείξεις ανάγνωσης για όλους. Ως αποτέλεσμα, δεν θα βλέπετε απόδειξη ανάγνωσης ακόμα κι αν έχουν διαβάσει το κείμενό σας. Για παράδειγμα, η μη λήψη απόδειξης ανάγνωσης του iMessage από έναν συνάδελφο χρήστη της Apple μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι σας απέκλεισε στο iMessage, αλλά μπορεί να μην ισχύει απαραίτητα.

2. Ανακατευθύνεστε γρήγορα στον τηλεφωνητή

Καρτέλα τηλεφωνητή στο iPhone

Δυστυχώς, όταν καλείτε ένα άτομο που έχει αποκλείσει τον αριθμό τηλεφώνου σας, δεν θα λάβετε κανενός είδους ειδοποίηση σχετικά. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι ανακατευθυνθείτε στον αυτόματο τηλεφωνητή πολύ σύντομα αφού ξεκινήσετε να καλείτε, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε αποκλειστεί.

Ωστόσο, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα αμέσως. Ίσως ο παραλήπτης να έχει απενεργοποιήσει το τηλέφωνό του ή να βρίσκεται σε περιοχή χωρίς κάλυψη υπηρεσιών. Αλλά αν αυτό συμβαίνει κάθε φορά που καλείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πιθανότητες είναι υψηλές να σας έχουν αποκλείσει.

3. Το άτομο δέχεται κλήσεις από άλλους αριθμούς τηλεφώνου

παράθυρο κλήσης στο iPhone

Μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να καλέσετε αυτό το άτομο από διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου. Δανειστείτε το τηλέφωνο κάποιου άλλου και πληκτρολογήστε τον αριθμό αυτού του ατόμου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να μιλήσετε. Απλώς ελέγξτε αν η κλήση ολοκληρώνεται και το άτομο λαμβάνει.

Εάν λάβουν από αυτόν τον αριθμό, αλλά ο δικός σας αριθμός πηγαίνει κατευθείαν στον αυτόματο τηλεφωνητή, τότε υπάρχει η απάντηση στους φόβους σας — έχουν μπλοκάρει τον αριθμό σας.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο κάποιου άλλου για αυτό, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας για να ξεπεράσετε τον αποκλεισμό.

Ίσως χρησιμοποιούν τη λειτουργία Μην ενοχλείτε;

Το Do Not Disturb είναι ενεργοποιημένο στο iPhone

Μερικές φορές, μπορεί να νομίζετε ότι έχετε αποκλειστεί όταν το άτομο που καλείτε χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο iPhone ή στη συσκευή Android. Μπορεί επίσης να έχουν ενεργοποιήσει άλλες λειτουργίες εστίασης, οι οποίες μπορούν να αποκλείουν κλήσεις, μηνύματα και ειδοποιήσεις εφαρμογών για να βοηθήσουν τους χρήστες να εστιάσουν στην εργασία ή στην ανάπαυση χωρίς ψηφιακές διακοπές.

Ωστόσο, εάν το άτομο με το οποίο προσπαθείτε να προσεγγίσετε έχει ρυθμιστεί η λειτουργία “Μην ενοχλείτε” ή μια παρόμοια λειτουργία εστίασης με τρόπο που επιτρέπει τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις να πραγματοποιούνται, δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε τη μία κλήση αμέσως μετά την άλλη εντός τριών λεπτών. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την κλήση σας να παρακάμψει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε (ή παρόμοιες λειτουργίες εστίασης), υπό την προϋπόθεση ότι δεν σας απέκλεισαν πραγματικά.

Επιπλέον, μόλις η επαφή σας απενεργοποιήσει τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε”, τυχόν μηνύματα που έχετε στείλει θα επισημαίνονται ως “Παράδοση” καθώς γίνονται ορατά στο τηλέφωνό τους ταυτόχρονα.

Με τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το εάν έχετε αποκλειστεί ή όχι. Αλλά επειδή δεν υπάρχει τρόπος να το μάθετε με βεβαιότητα, είναι καλύτερο να μιλήσετε μαζί τους απευθείας από κοντά. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω πλατφορμών κοινωνικών μέσων όπως το Facebook ή το Instagram.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *