Πώς να δείτε ποιος σας μπλόκαρε στο Facebook

Βασικά Takeaways

  • Αν νομίζετε ότι κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο Facebook, αναζητήστε τον ή κοιτάξτε τα προηγούμενα μηνύματα: στις περισσότερες περιπτώσεις, κάποιος που σας έχει αποκλείσει δεν θα εμφανίζεται καθόλου.
  • Ζητήστε από κοινούς φίλους να ελέγξουν εάν ο λογαριασμός της επαφής έχει διαγραφεί ή απενεργοποιηθεί.
  • Δεν μπορείτε να προσκαλέσετε κανέναν που σας έχει αποκλείσει ή δεν σας έχει φιλήσει σε εκδηλώσεις, ούτε να τους προσθέσετε ετικέτα σε αναρτήσεις.

Το Facebook δεν σας δείχνει πότε κάποιος σας έχει αποκλείσει, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσετε εάν κάποιος έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να μάθετε αν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Facebook.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber
Διαβάστε επίσης : Διόρθωση: Αυτό το άτομο δεν είναι διαθέσιμο στο Messenger

Πώς να αφαιρέσετε το φίλο κάποιου στο Facebook

Ζητήστε από έναν κοινό φίλο να ελέγξει αν το προφίλ του είναι ακόμα ανοιχτό

Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Facebook, καθώς πρέπει να προσδιορίσετε εάν το εν λόγω άτομο έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο Facebook ή τον έχει διαγράψει, αντί να σας αποκλείσει.

Αυτά τα πράγματα μπορεί να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, επομένως είναι εύκολο να πιστεύετε ότι κάποιος που έχει απαλλαγεί εντελώς από το προφίλ του στο Facebook σας έχει αποκλείσει.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει, αντί να έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του; Ρωτήστε έναν κοινό φίλο. Εάν εσείς και το άτομο που ανησυχείτε ότι έχετε μπλοκάρει έχετε έναν κοινό φίλο, ζητήστε από αυτήν την αμοιβαία επαφή για να ελέγξετε αν το προφίλ αυτού του ατόμου εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο.

Αν το προφίλ τους έχει φύγει, τότε μάλλον δεν σας έχουν μπλοκάρει: έχουν ξεφορτωθεί το Facebook. Εάν ο λογαριασμός τους είναι ακόμα ενεργός, θα μπορούσε να σας έχει αποκλείσει. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το πούμε, επομένως θα επανέλθουμε σε αυτές τις επιλογές.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε αν έχετε αποκλειστεί στο Facebook.

Χρησιμοποιήστε το προφίλ ενός κοινού φίλου για να μάθετε ποιος σας απέκλεισε στο Facebook

Μεταβείτε στο προφίλ κάποιου που γνωρίζετε και εσείς και το άτομο που ενδέχεται να σας έχει μπλοκάρει. Θα μπορείτε να δείτε μια σύντομη λίστα με τους φίλους τους. κάντε κλικ στο Προβολή όλων. Θα πρέπει να σας πει πόσες επαφές έχετε κοινές.

Μπορείτε να κάνετε κύλιση στις επαφές τους ή απλώς να πληκτρολογήσετε στο πεδίο που γράφει “Αναζήτηση φίλων”.

Εάν μπορείτε να δείτε το όνομα και τη φωτογραφία προφίλ τους, μπορείτε να αφήσετε έναν αναστεναγμό ανακούφισης, καθώς αυτό σημαίνει ότι δεν σας έχουν μπλοκάρει. Εάν δεν μπορείτε να τα δείτε, υπάρχει μια άλλη πιθανή απάντηση για την απουσία τους. Μπορεί να έχουν απενεργοποιήσει ολόκληρο τον λογαριασμό τους.

Προσπαθήστε να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον που μπορεί να σας έχει μπλοκάρει

Κανονικά, αν θέλετε να κάνετε tag έναν φίλο σε ένα meme ή μια ανάρτηση, απλά γράφετε το όνομά του και κάνετε κλικ στον σχετικό σύνδεσμο προς το προφίλ του. Θα ειδοποιηθούν και θα το δουν την επόμενη φορά που θα συνδεθούν. Αλλά αν έχετε αποκλειστεί από αυτό το άτομο, δεν θα μπορείτε να το προσθέσετε με ετικέτα σε καμία ανάρτηση.

Πρέπει επίσης να προσδιορίσετε εάν έχετε αποκλειστεί ή απλά δεν έχετε φίλους. Το αν μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον που σας έχει αφαιρέσει φίλους στο Facebook εξαρτάται από τις ρυθμίσεις απορρήτου του άλλου ατόμου. Εξαρτάται επίσης από τις ρυθμίσεις μιας ομάδας στην οποία μπορεί να είστε μέρος: εάν το άλλο άτομο δεν είναι στην ιδιωτική ομάδα, δεν μπορείτε να του προσθέσετε ετικέτα ούτως ή άλλως.

Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση στο Facebook για να ελέγξετε ποιος σας έχει αποκλείσει

Αναζητήστε τον φίλο σας στο Facebook. Απλώς συνδεθείτε και θα δείτε το πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω αριστερό μέρος της σελίδας. Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook για να μάθετε ποιος σας απέκλεισε, η λειτουργία αναζήτησης βρίσκεται στην κορυφή της ροής σας.

Θα εμφανιστεί μια λίστα με προφίλ και σελίδες. Εναλλάξτε τα αποτελέσματα κάνοντας κλικ στο Ανθρωποι. Εάν έχετε αποκλειστεί, το προφίλ αυτού του ατόμου δεν θα εμφανίζεται σε αυτήν τη ρύθμιση. Ωστόσο, αν ψάχνετε Ολαυπάρχει πιθανότητα να τα δείτε, ακόμα και στην περίπτωση που σας έχουν αποκλείσει, αλλά πιθανότατα δεν θα μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό.

Θα μπορείτε να προβάλετε εν μέρει το προφίλ (ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου του) εάν απλώς σας έχουν αφαιρέσει το φίλο. Ωστόσο, εάν έχουν διαγράψει τον λογαριασμό τους στο Facebook, δεν θα εμφανιστούν καθόλου.

Κατά την αναζήτηση, ενδέχεται να εξακολουθείτε να βλέπετε φωτογραφίες του εν λόγω ατόμου, αλλά τυχόν ετικέτες θα επανέλθουν σε νεκρούς συνδέσμους εάν έχουν αποκλείσει τον λογαριασμό σας.

Ελέγξτε τα προηγούμενα μηνύματα στο Facebook

Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο ότι έχετε επικοινωνήσει με το άτομο στο παρελθόν, κάτι που δεν βοηθά όταν πρόκειται για σχετικά αγνώστους. Προσπαθήστε να θυμάστε οτιδήποτε έχει γράψει αυτή η επαφή στο προφίλ σας ή, αν έχετε σταματήσει να δημοσιεύουν άλλους στο χρονολόγιό σας στο Facebook, το προφίλ ενός κοινού φίλου σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα μήνυμα γενεθλίων, ένας εορταστικός χαιρετισμός ή οτιδήποτε περιστασιακό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν έχετε αποκλειστεί, αυτά τα μηνύματα εξαφανίζονται εντελώς. Ακόμα και τα όμοιά τους μπορεί να εξαφανιστούν. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, τα μηνύματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά η εικόνα προφίλ του ατόμου δεν θα εμφανίζεται.

Ψάξτε στο Facebook Messenger για κάποιον που μπορεί να σας έχει μπλοκάρει

πώς να τα δείτε όλα στο πρόγραμμα περιήγησης messenger

Εάν έχετε μιλήσει στο παρελθόν με αυτό το άτομο χρησιμοποιώντας το Facebook Messenger, αυτός είναι ένας άλλος δείκτης που μπορείτε να ελέγξετε.

Θα πρέπει να το κάνετε αυτό μέσω του ιστότοπου του Facebook επειδή η εφαρμογή εξακολουθεί μερικές φορές να εμφανίζει αποκλεισμένους λογαριασμούς.

μεταβείτε στο Αγγελιαφόρος ενότητα και κάντε κλικ στο Δείτε όλα στο Messenger στο αναπτυσσόμενο μενού. Αποκτήστε πρόσβαση στη συνομιλία που είχατε με την επαφή. Εάν έχετε αποκλειστεί, δεν θα μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομά τους για να δείτε το προφίλ τους.

Ούτε θα μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα: αντί για το πλαίσιο κειμένου, θα υπάρχει ένα μήνυμα που θα λέει “Αυτό το άτομο δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το Messenger”.

Λάβετε υπόψη ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, το όνομα του ατόμου δεν θα εμφανίζεται καθόλου εάν έχει διαγράψει τον λογαριασμό του, αλλά η διαγραφή διαφέρει από την απενεργοποίηση. Εάν έχουν διαγράψει τον λογαριασμό τους, το νήμα του Messenger θα γράφει “Χρήστης Facebook”. Έχετε υπόψη σας ότι θα μπορούσαν να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Messenger χωρίς να είναι στο Facebook. Ωστόσο, αν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους εδώ, τουλάχιστον είστε ακόμα φίλοι.

Προσπαθήστε να τους προσκαλέσετε σε εκδηλώσεις

Οι άνθρωποι δημιουργούν εκδηλώσεις στο Facebook για να συντονίσουν συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων πάρτι γενεθλίων, δείπνων και χριστουγεννιάτικων εορτασμών. Αλλά αν έχετε αποκλειστεί, δεν θα μπορείτε να προσκαλέσετε αυτό το άτομο.

Παω σε Συμβάντα > Δημιουργία συμβάντος > Δημιουργία ιδιωτικού συμβάντος. Αφού εισαγάγετε τις λεπτομέρειες, θα πρέπει να προσκαλέσετε συγκεκριμένα άτομα προσθέτοντάς τους ετικέτα. Εναλλακτικά, μεταβείτε σε ένα συμβάν που δημιουργήθηκε από κάποιον άλλο και κάντε κλικ στο Προσκαλέσετε τους φίλους στην ενότητα “Πηγαίνετε με φίλους” της σελίδας ή κάντε κλικ στην έλλειψη κάτω δεξιά στην εκδήλωση για να Προσκαλέσετε τους φίλους.

Εάν αυτό το άτομο δεν είναι εκεί, είτε σας έχει αποκλείσει, είτε σας έχει αφαιρέσει φίλους ή δεν είναι πια στο Facebook. Ομοίως, δεν μπορείτε να προσκαλέσετε κανέναν που σας έχει αποκλείσει να συμμετάσχει ή να κάνει like σε σελίδες.

Προσπαθήστε να αποκλείσετε κάποιον που μπορεί να σας έχει μπλοκάρει

Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Facebook και τι σημαίνει αυτό

Ελέγχοντας εάν μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον, ελέγχετε επίσης αν έχει απενεργοποιήσει το Facebook του. Είναι παρόμοιο με την προσθήκη ετικετών: μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες μόνο σε άτομα που δεν έχετε αποκλειστεί από το να ακολουθήσετε και να προσθέσετε ετικέτες. Και έτσι, μπορείτε να αποκλείσετε μόνο άτομα που δεν σας έχουν αποκλείσει.

Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης για πρόσβαση στο Facebook, συνδεθείτε και κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της ροής σας. Παω σε Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Αποκλεισμός και εισάγετε ένα όνομα κάτω από Αποκλεισμός χρηστών. Αφού κάνετε κλικ block θα εμφανιστεί μια λίστα με προφίλ, δίνοντάς σας την επιλογή να τα αποκλείσετε.

Εάν αυτό το άτομο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, είτε έχει απενεργοποιήσει είτε έχει διαγράψει τον λογαριασμό του ή σας έχει αποκλείσει πρώτα.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook, μεταβείτε στο προφίλ της επαφής σας, κάντε κλικ στην έλλειψη για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις προφίλ και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στο block. Εάν δεν μπορείτε καν να μπείτε στο προφίλ τους, έχουν διαγράψει τον λογαριασμό τους στο Facebook ούτως ή άλλως.

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε αυτό το άτομο στο Facebook Messenger. Αν το κάνετε αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν σας έχουν αποκλείσει στο ίδιο το Facebook — το Facebook απλώς σας δίνει την επιλογή να σταματήσετε να επικοινωνούν μαζί σας μόνο μέσω του Messenger.

Ο μόνος τρόπος για να είστε 100 τοις εκατό σίγουροι εάν έχετε αποκλειστεί είναι να ρωτήσετε απευθείας το άτομο. Θα μπορούσατε επίσης να ζητήσετε από μια αμοιβαία επαφή για να μάθετε, αν και πρέπει να περπατήσετε προσεκτικά. Ένας κοινός φίλος μπορεί τουλάχιστον να σας πει εάν το προφίλ της επαφής σας έχει απενεργοποιηθεί ή διαγραφεί.

Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο Facebook, πιθανότατα θα νιώσετε απογοήτευση και θυμό, ειδικά αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα κακό. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αξίζει να ανησυχείτε. Θα μπορούσε να είναι κάτι μικρό, σαν μια απλή παρεξήγηση.

 

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *