7 Χριστουγεννιάτικες απάτες που πρέπει να προσέχετε

Οι διακοπές είναι μια εποχή για οικογένεια, φίλους και προσφορά. Δυστυχώς, είναι επίσης μια εποχή που οι απατεώνες βγαίνουν δυναμικά. Γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να είναι έμπιστοι και γενναιόδωροι κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών, επομένως το εκμεταλλεύονται αυτό κάνοντας απάτες. Αποφύγετε τις χριστουγεννιάτικες απάτες  ενημερώνοντας για τις πιο συνηθισμένες απάτες που πρέπει να προσέξετε για αυτές τις γιορτές. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα σας πούμε 7 χριστουγεννιάτικες απάτες που μπορείτε να αναγνωρίσετε και πώς να προστατευθείτε από την απάτη. Μείνετε ασφαλείς αυτές τις γιορτές!

Απάτες για φιλανθρωπικές διακοπές

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συμβαίνουν περιστασιακά φιλανθρωπικές απάτες, καθώς οι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πνεύμα των γιορτών. Μια φιλανθρωπική απάτη συμβαίνει όταν ένας εγκληματίας προσποιείται ότι είναι μια πραγματική φιλανθρωπική οργάνωση ή δημιουργεί το όνομα μιας νόμιμης οργάνωσης για να κερδίσει χρήματα από εσάς. Να είστε προσεκτικοί με τις ψεύτικες φιλανθρωπικές οργανώσεις που επικοινωνούν μαζί σας κατά τη διάρκεια των γιορτών ζητώντας δωρεές. Κάντε την έρευνά σας για να βεβαιωθείτε ότι η φιλανθρωπία είναι νόμιμη πριν δώσετε χρήματα.

Απάτες με χριστουγεννιάτικα δάνεια

Τα Χριστούγεννα μπορούν να επιβαρύνουν τα οικονομικά μας, και οι αδίστακτες πιστωτικές εταιρείες και οι απάτες πλήττουν αυτούς που είναι πιο απελπισμένοι. Οι απατεώνες μπορεί να στέλνουν αυτόκλητα μηνύματα κειμένου ή «ψυχρά καλέσματα» σε άτομα με προσφορές ακάλυπτων δανείων και όσοι αποδέχονται μπορεί να χρεωθούν σημαντικές προκαταβολές για ελάχιστη ή καθόλου υπηρεσία. Ως εκ τούτου, ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση των χριστουγεννιάτικων αγορών σας πρέπει να γίνει προσεκτικά. Πολλές απάτες σχετίζονται με χριστουγεννιάτικα δάνεια, γι’ αυτό κάντε την έρευνά σας και συνεργαστείτε μόνο με αξιόπιστους δανειστές.

Απάτες με δωροκάρτες

Οι δωροκάρτες είναι για δώρα, όχι για πληρωμές. Οι απατεώνες πιθανότατα θα σας πουν ποια δωροκάρτα να αγοράσετε, είτε πρόκειται για eBay, Google Play , Target ή iTunes. Μετά την αγορά της κάρτας, θα τους δίνατε τους αριθμούς της κάρτας και τα PIN. Εάν σας το ζητήσουν, είναι μια προσπάθεια εξαπάτησης σας. Μια πραγματική επιχείρηση ή κρατική υπηρεσία δεν θα σας ζητήσει ποτέ να τους πληρώσετε με δωροκάρτα . Όποιος σας ζητήσει να τους πληρώσετε χρησιμοποιώντας μια δωροκάρτα είναι απατεώνας.

Απάτες με προβλήματα λογαριασμού

Αντ’ αυτού, πολλοί άνθρωποι θα αγόραζαν δώρα στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, στο  Amazon . Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται αυτή την περίσταση για να φοβίσουν τους καταναλωτές να πιστέψουν ότι οι λογαριασμοί τους στο Amazon, το PayPal ή τις πιστωτικές τους κάρτες έχουν παραβιαστεί. Ένα email, τηλέφωνο ή μήνυμα κειμένου αποστέλλεται στο θύμα που το ενημερώνει ότι υπήρξε ύποπτη δραστηριότητα σε έναν από τους λογαριασμούς του και το παροτρύνει να λάβει άμεσα μέτρα για να αποφύγει την παραβίαση του λογαριασμού.

Μην ασχολείστε με αυτόκλητες κλήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κειμένου από άτομα που δεν γνωρίζετε – στις περισσότερες περιπτώσεις, θέλουν μόνο τα στοιχεία του λογαριασμού σας να σας εξαπατήσουν.

Προσωρινές θέσεις εργασίας για διακοπές

Πολλά καταστήματα βασίζονται σε επιπλέον προσωπικό κατά την περίοδο των διακοπών για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση των πελατών. Με περισσότερους ανθρώπους να ψωνίζουν διαδικτυακά φέτος, οι εργοδότες στον κλάδο της ναυτιλίας και της παράδοσης βλέπουν μια εισροή  αιτήσεων εργασίας . Ενώ αυτές οι εποχιακές θέσεις προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους απατεώνες που μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν άτομα που αναζητούν εργασία και να κλέψουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Να είστε προσεκτικοί με κάθε ευκαιρία που φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή και να ελέγχετε πάντα απευθείας με την εταιρεία για τις διαθέσιμες θέσεις και το όνομα του υπεύθυνου προσλήψεων.

Ψεύτικοι ιστότοποι εκπτώσεων

Οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν άτομα που αναζητούν προσφορές για δώρα διακοπών, δημιουργώντας ψεύτικους ιστότοπους που προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις σε δημοφιλή είδη. Αυτοί οι ιστότοποι μοιάζουν με νόμιμους πωλητές λιανικής, αλλά έχουν ρυθμιστεί για να κλέβουν τα στοιχεία πληρωμής σας.

Απάτες παράδοσης πακέτων

Συχνά παραγγέλνουμε δώρα μέσω Διαδικτύου και τα στέλνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αλλά και οι απατεώνες το γνωρίζουν αυτό, γι’ αυτό και έχουν δημιουργήσει μια απάτη γύρω από την παράδοση δεμάτων. Μπορεί να σας καλέσουν ή να σας στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέγοντας ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα με την παράδοσή σας και να σας ζητήσουν να παρέχετε ευαίσθητες πληροφορίες για να “επαληθεύσετε” την ταυτότητά σας. Ή μπορεί να σας πουν ότι πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος για να παραδώσετε το πακέτο. Παρακαλώ μην το πέφτετε! Εάν δεν παραγγείλατε κάτι, μην δώσετε προσωπικά στοιχεία. Και να θυμάστε, ποτέ δεν θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος για να λάβετε ένα πακέτο που περιμένατε.

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις απάτες των Χριστουγέννων;

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από τις χριστουγεννιάτικες απάτες είναι να τις γνωρίζετε και να ξέρετε πώς να τις εντοπίσετε. Εάν δεν είστε βέβαιοι για μια κλήση, ένα email ή ένα μήνυμα κειμένου που έχετε λάβει, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία για να το επαληθεύσετε. Επιπλέον, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το να πέσετε θύμα απάτης διακοπών ή οποιασδήποτε απάτης, βεβαιωθείτε ότι έχετε την κατάλληλη προστασία στον κυβερνοχώρο. Αυτό μπορεί να προέρχεται από διαφορετικά εργαλεία που αποφεύγουν να κάνουν κλικ σε επιβλαβείς συνδέσμους ή να δίνουν τις πληροφορίες σας σε ψεύτικους ιστότοπους.

Πώς να αναγνωρίσετε τον αριθμό τηλεφώνου του απατεώνα

Μπορούν οι απατεώνες να παρακολουθούν την τοποθεσία σας; Η αλήθεια πίσω από τις απάτες γεωεντοπισμού

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *