Πώς να διορθώσετε την ειδοποίηση Android που δεν εμφανίζει πρόβλημα (9 μέθοδοι)

Δεν εμφανίζονται ειδοποιήσεις Android.Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά είναι οι ειδοποιήσεις εφαρμογών. Οι Ειδοποιήσεις εφαρμογών είναι απαραίτητες, ειδικά εάν ασχολείστε με επιχειρήσεις ή εργασία στο διαδίκτυο. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας βασίζεται σε εφαρμογές όπως το Gmail, το WhatsApp, το Facebook κ.λπ. Η έλλειψη ειδοποιήσεων από αυτές τις εφαρμογές μπορεί να είναι καταστροφική.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα λειτουργικό σύστημα Android για λίγο, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχετε ήδη ασχοληθεί με αυτό  θέμα. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής μέχρι και εάν την ανοίξουν.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους σε Android

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν εμφανίζεται η ειδοποίηση Android

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κυρίως λόγω σφαλμάτων και δυσλειτουργιών στο δέρμα του λειτουργικού συστήματος, όπως το EMUI, το MIUI, κ.λπ. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε την ειδοποίησή σας στο κανονικό.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να σας βοηθήσουμε διορθώστε τις ειδοποιήσεις Android που δεν εμφανίζονται θέματα.

1. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Αυτή είναι μια από τις πρώτες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων στο Android. Μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να τερματίσει όλες τις διαδικασίες ή τις υπηρεσίες στο παρασκήνιο που ενδέχεται να εμποδίσουν τη δυνατότητα μιας εφαρμογής να σας στείλει την ειδοποίηση.

Επομένως, πριν ακολουθήσετε τις επόμενες μεθόδους, επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει μετά την επανεκκίνηση, ακολουθήστε τις ακόλουθες μεθόδους.

2. Ελέγξτε την Ειδοποίηση εφαρμογής

Εάν δεν λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής, τότε πρέπει να ελέγξετε εάν αυτή η εφαρμογή έχει πρόσβαση και δικαιώματα ειδοποιήσεων. Εάν η πρόσβαση στις ειδοποιήσεις είναι απενεργοποιημένη, δεν θα λάβετε καμία ειδοποίηση.

Για να ελέγξετε την ειδοποίηση εφαρμογής, κατευθυνθείτε στο Ρυθμίσεις > Εφαρμογές. Κάτω από τις εφαρμογές, επιλέξτε την εφαρμογή της οποίας την ειδοποίηση θέλετε να λαμβάνετε. Πρέπει να πατήσετε στην «Ειδοποίηση» και να ενεργοποιήσετε το “Να επιτρέπεται η ειδοποίηση” επιλογή.

3. Απενεργοποιήστε τη Βελτιστοποίηση μπαταρίας για την εφαρμογή

Εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα που δεν εμφανίζει η Ειδοποίηση για μια μεμονωμένη εφαρμογή, πρέπει να ελέγξετε εάν είναι ενεργοποιημένη η βελτιστοποίηση μπαταρίας για την εφαρμογή.

Η δυνατότητα βελτιστοποίησης μπαταρίας εξαλείφει ορισμένες διαδικασίες των εφαρμογών για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, το Android μπορεί ακόμη και να σταματήσει την εκτέλεση μιας εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Όταν συμβεί αυτό, το τηλέφωνό σας δεν θα λάβει καμία ειδοποίηση από την εφαρμογή. Ας υποθέσουμε ότι δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή αγορών Amazon. στη συνέχεια, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση μπαταρίας για την εφαρμογή Amazon. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στη συσκευή σας Android.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Μπαταρία.

Μπαταρία

3. Στην οθόνη Μπαταρία, επιλέξτε Περισσότερες ρυθμίσεις.

Περισσότερες ρυθμίσεις

4. Τώρα πατήστε στο Βελτιστοποιήστε τη χρήση της μπαταρίας και βρείτε την εφαρμογή της οποίας τις ειδοποιήσεις δεν λαμβάνετε.

Βελτιστοποιήστε τη χρήση της μπαταρίας

5. Πατήστε στην εφαρμογή και επιλέξτε Μην βελτιστοποιείτε.

Μην βελτιστοποιείτε

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση μπαταρίας για συγκεκριμένες εφαρμογές σε smartphone Android. Πρέπει να το κάνετε αυτό για κάθε εφαρμογή από την οποία θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

4. Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής

Πατήστε στην επιλογή «Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης».

Εάν δεν βοήθησε το να επιτρέψετε τις ειδοποιήσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής. Κάθε εφαρμογή που εγκαθιστάτε στο smartphone σας έχει τη δική της προσωρινή μνήμη.

Αυτά τα δεδομένα μπορεί να καταστραφούν ή να γίνουν πολύ μεγάλα, οδηγώντας σε ασυνήθιστη συμπεριφορά εφαρμογής. Επομένως, εάν δεν βοήθησε το να επιτρέψετε τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής μέσω των ρυθμίσεων, πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής.

5. Ενημερώστε τις εφαρμογές σας

ενημερώστε την εφαρμογή WhatsApp

Εάν δεν έχετε ενημερώσει τις εφαρμογές σας Android για λίγο, είναι καλύτερο να τις ενημερώσετε. Όταν οι εφαρμογές είναι παλιές, ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν. Συχνά, οι παλιές εφαρμογές εμποδίζουν την εμφάνιση όλων ή ορισμένων ειδοποιήσεων.

Είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για όλες τις εφαρμογές, εάν έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης Διαδικτύου. Επομένως, πριν δοκιμάσετε τις επόμενες μεθόδους, ενημερώστε την εφαρμογή που σταμάτησε να σας στέλνει ειδοποιήσεις.

6. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο Android δεν περιορίζει τις Ειδοποιήσεις. Ωστόσο, απενεργοποιεί τον συγχρονισμό και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Επομένως, εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο Android, πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Στο Stock Android, πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Adaptive Battery”. Η επιλογή είναι κρυμμένη κάτω από τις Ρυθμίσεις > Μπαταρία. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις μπαταρίας για συγκεκριμένες εφαρμογές μεταβαίνοντας στη διεύθυνση Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και ειδοποιήσεις > (Όνομα εφαρμογής) > Προηγμένες > Βελτιστοποίηση μπαταρίας.

7. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε

Εάν εξακολουθείτε να μην λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις μετά την εφαρμογή των παραπάνω μεθόδων, πρέπει να ελέγξετε τη Λειτουργία Μην ενοχλείτε. Η λειτουργία θέτει σε σίγαση όλες τις ειδοποιήσεις από εφαρμογές και υπηρεσίες, εκτός εάν τις βάλετε στη λίστα επιτρεπόμενων.

Λοιπόν, κατευθυνθείτε προς το Ρυθμίσεις > Ήχοι και ειδοποίηση και αναζητήστε ‘Μην ενοχλείτε’ Τρόπος. Εάν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποιήστε το για να διορθώσετε τις Ειδοποιήσεις Android που δεν εμφανίζουν το πρόβλημα.

8. Ενεργοποιήστε τα δεδομένα παρασκηνίου

Τα απενεργοποιημένα δεδομένα παρασκηνίου μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος που οι Ειδοποιήσεις Android δεν εμφανίζουν το πρόβλημα. Εάν τα δεδομένα παρασκηνίου έχουν απενεργοποιηθεί για κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, τότε είναι προφανές ότι δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέχρι να ανοίξετε την εφαρμογή.

Ενεργοποιήστε τα «Δεδομένα φόντου» της εφαρμογής

Για να ενεργοποιήσετε τα δεδομένα παρασκηνίου, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > (Επιλέξτε την εφαρμογή σας) > Χρήση δεδομένων. Στην ενότητα Χρήση δεδομένων, πρέπει να ενεργοποιήσετε το ‘Τα δεδομένα παρασκηνίου’ Επιλογή.

9. Εγκαταστήστε ξανά την προβληματική εφαρμογή

Απεγκατάσταση

Εάν δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις από μία συγκεκριμένη εφαρμογή, η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή. Μερικές φορές, είναι πιθανό οι προγραμματιστές να έχουν κυκλοφορήσει μια ενημέρωση γεμάτη σφάλματα, προκαλώντας προβλήματα ειδοποίησης. Μπορείτε να αποκλείσετε τέτοια σφάλματα με επανεγκατάσταση ή ενημέρωση της εφαρμογής.

Για να επανεγκαταστήσετε την προβληματική εφαρμογή, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Μόλις απεγκατασταθεί, ανοίξτε το Google Play Store και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή. Μια άλλη επιλογή είναι να ενημερώσετε την προβληματική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας από το Google Play Store.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι παραπάνω μέθοδοι θα διορθώσουν τις ειδοποιήσεις Android που δεν εμφανίζουν προβλήματα. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους επίλυσης του προβλήματος, ενημερώστε μας στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διαγράψετε τις ειδοποιήσεις Facebook

καλύτερες εφαρμογές για να προσαρμόσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *