Δημιουργία μουσικής με εργαλεία AI

Δημιουργία μουσικής με εργαλεία AI : Δείτε πώς αποδείχθηκε

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Τα μουσικά εργαλεία AI όπως το Boomy προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο δημιουργίας μουσικής με διάφορα στυλ και όργανα.
  • Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τα τραγούδια τους που δημιουργούνται από AI αλλάζοντας όργανα, σύνθεση, μίξη και ακόμη και προσθέτοντας φωνητικά μέσω των χαρακτηριστικών του Boomy.
  • Παρά τους περιορισμούς στον δημιουργικό έλεγχο, οι γεννήτριες μουσικής τεχνητής νοημοσύνης όπως το Boomy είναι πιο εμπνευσμένα εργαλεία για πειραματισμούς με τον ήχο παρά άμεσες αντικαταστάσεις για ειδικευμένους παραγωγούς.

Η ιδέα ενός AI ικανού να αναπαράγει τραγούδια επιτυχίας μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά τα AI που δημιουργούν μουσική είναι αληθινά. Μια τέτοια πλατφόρμα που τραβάει την προσοχή είναι η Boomy. Θα μπορούσε πραγματικά μια τεχνητή νοημοσύνη να αξιοποιήσει αυτή τη φευγαλέα ψυχή της μουσικής; Ας το δοκιμάσουμε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να προσθέσετε Voiceover στο Instagram Reel

δωρεάν γεννήτριες μουσικής AI

Τι είναι το Boomy;

Όταν όλοι περίμεναν ότι οι μηχανές θα αναλάμβαναν τη χειρωνακτική εργασία μας, η τεχνητή νοημοσύνη παρέσυρε και άρχισε να κλέβει τις δημιουργικές μας δουλειές. Το ChatGPT γράφει καλύτερα από το μισό γραφείο και το DALL-E μετατρέπει ακόμη και εμένα σε επιδέξιο ψηφιακό καλλιτέχνη. Αλλά ένα δημιουργικό βασίλειο φαινόταν πεισματικά ανθεκτικό στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης: η μουσική.

Παρόλα αυτά, AI δημιουργών μουσικής σίγουρα υπάρχουν και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το Boomy. Υπόσχεται μια απλή διεπαφή όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρα τραγούδια με το πάτημα ενός κουμπιού.

Boomy λογότυπο σε κόκκινο φόντο

Ως απρόβλεπτος μουσικός που μετά βίας μπορεί να παίξει μια συσκευή εγγραφής, έχω ασχοληθεί με συνθέτες τεχνητής νοημοσύνης. Το πρώτο εμπόδιο είναι απλό: κάντε κάτι που μοιάζει με μουσική, όχι τυχαίο θόρυβο. Μόλις το διαγράψετε, θα πρέπει να δώσετε εντολή στο AI να παράγει τον ήχο που πραγματικά οραματίζεστε. Τα περισσότερα AI της μουσικής γενιάς υπολείπονται εδώ.

Τα AI παραγωγής μουσικής είναι χρήσιμα, ή τουλάχιστον εμπνευσμένα, για ειδικευμένους παραγωγούς. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν στη μίξη και το master των κομματιών και ένα εργαλείο όπως το Instrument Playground της Google παρέχει αυθεντικά δείγματα για χρήση σε τραγούδια, αλλά η παραγωγή μουσικής χρησιμοποιώντας μόνο AI είναι μια άλλη αρένα.

Ο Boomy είναι ένας διεκδικητής σε αυτήν την αρένα, προσφέροντας τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή επιλογές. Επιλέγετε στυλ, όργανα και διάταξη, μετά κάνετε κλικ στο Δημιουργία και περιμένετε να κάνει το AI. Ενδιαφερόμενος, αποφάσισα να του δώσω μια δίνη. Να πώς μου βγήκε.

1. Ξεκινώντας με το Boomy

Το Boomy είναι μια υπηρεσία Ιστού και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Πρέπει να κατευθυνθείτε προς την ιστοσελίδα Boomy και στη συνέχεια εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό. Ο δωρεάν λογαριασμός σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να αποθηκεύετε 25 τραγούδια, αλλά δεν μπορείτε να τα κατεβάσετε, ενώ οι συνδρομές επί πληρωμή, που ξεκινούν από 9,99 $ το μήνα, αίρουν και αυξάνουν αυτό το όριο.

2. Κάνοντας ένα τραγούδι AI με τον Boomy

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε μια νέα σελίδα που σας ζητά να επιλέξετε ένα στυλ για το πρώτο σας τραγούδι. Υπάρχουν έξι επιλογές εδώ, η τελευταία είναι το Προσαρμοσμένο στυλ. Κάθε ένα από τα στυλ συνοδεύεται από δευτερεύοντα στυλ και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μικρής αναπαραγωγής δίπλα στο καθένα θα σας επιτρέψει να ακούσετε μια επίδειξη του πώς ακούγονται.

Επιλογή στυλ στο Boomy AI

Αυτό που εννοεί ο Boomy με τον όρο Style δεν είναι απλώς το είδος, αλλά τα κιτ οργάνων, η σύνθεση και η μίξη συνολικά. Το προσαρμοσμένο στυλ σάς επιτρέπει να τα συνδυάσετε όλα αυτά μαζί για να καταλήξετε σε κάτι που μοιάζει πιο κοντά σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Στην περίπτωσή μου, μιας και ακούω πολύ ηλεκτρονική μουσική τον τελευταίο καιρό, πήγα με το στυλ Electronic Dance, και μετά το υποστυλ Hyperdrive.

Επιλογή υποστυλ στο Boomy AI

Αφού επιλέξετε ένα στυλ, κάντε κλικ Δημιουργία τραγουδιού και θα μπεις σε μια ουρά. Η ουρά είναι συνήθως μικρή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να ακούσετε και να επεξεργαστείτε το τραγούδι σας.

3. Επεξεργασία του τραγουδιού που δημιουργήθηκε από AI

Η στιγμή της αλήθειας! Το Boomy θα ξεκινήσει αυτόματα να παίζει το τραγούδι. Εάν είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε, πιθανότατα θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά ακούγεται η έξοδος (για κάτι που μαγείρεψε ένα ρομπότ).

Αλλά μέχρι στιγμής, αυτό το τραγούδι δεν είναι πραγματικά δικό μου, καθώς η μόνη μου επιρροή ήταν αυτή η αρχική επιλογή στυλ. Ευτυχώς, δεν τελειώνει εδώ. Το Boomy προσφέρει τρόπους προσαρμογής. Μπορείτε να ανταλλάξετε όργανα, να ξαναγράψετε ολόκληρο το τραγούδι, να αλλάξετε τη σύνθεση και να προσθέσετε φωνητικά.

Επεξεργασία τραγουδιού στο Boomy

Δυστυχώς, η δωρεάν έκδοση κάνει τις αλλαγές οργάνων λίγο τυχαία. Τα όργανα είναι ομαδοποιημένα. Για παράδειγμα, οι αρμονικές στο κομμάτι μου ήταν από ένα συγκρότημα που ονομάζεται Synth Haven.

Η προσπάθεια αλλαγής του βασικού οργάνου μεμονωμένα σας ζητά να πληρώσετε για μια συνδρομή. Με μια δωρεάν συνδρομή, οι επιλογές σας περιορίζονται στην επιλογή μιας διαφορετικής ομάδας οργάνων ή στην εκ νέου κύλιση με την ελπίδα να αποκτήσετε αυτά που θέλετε.

Αλλαγή οργάνων στο Boomy

Τον ίδιο κανόνα ακολουθούν και τα ντραμς. Δεν μπορείς να αλλάξεις, ας πούμε, μόνο την παγίδα. Θα πρέπει είτε να αλλάξετε την ομάδα είτε να επαναφέρετε την ίδια ομάδα. Η μίξη σάς επιτρέπει να επιλέξετε από περίπου δώδεκα διαφορετικές επιλογές, καθεμία με περιγραφή και επίδειξη για να σας δώσει μια προεπισκόπηση.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα ηχητικό εφέ, το οποίο ο Boomy θα αναμίξει στο τραγούδι. Μην ανησυχείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά πράγματα, ο Boomy ξέρει πώς να φτιάχνει κάτι που, τουλάχιστον, δεν σας βλάπτει τα αυτιά.

Αναδιάταξη τραγουδιού στο Boomy

Η αναδιάταξη του τραγουδιού είναι επίσης απλή. Σας επιτρέπει να μετακινείτε τμήματα, κάτι σαν συνάρτηση αποκοπής και επικόλλησης. Αυτός είναι επίσης ο μόνος τρόπος που μπορείτε να επεκτείνετε ένα τραγούδι στο Boomy, αντιγράφοντας τμήματα και διαδίδοντάς τα τριγύρω. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η επέκταση θα είναι απλώς μια επανάληψη της αρχικής. Χωρίς νέα τραγούδια.

Το παραπάνω είναι αυτό που κατέληξα αφού έπαιξα για λίγο με τις διαφορετικές ρυθμίσεις. Μου φάνηκε καλό, αλλά ήθελα να το κάνω λίγο πιο προσωπικό.

4. Προσθήκη φωνητικών στο τραγούδι

Το Boomy δεν κάνει φωνητικά, αλλά βοηθά στο να κολλήσουν τα φωνητικά σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη βασική διαδρομή, προσθέτοντας απλά φωνητικά ή να δοκιμάσετε την μπαλαντέρ τους: τη λειτουργία Auto Vocal. Με τη λειτουργία Auto Vocal, είτε ανεβάζετε είτε ηχογραφείτε ένα φωνητικό κομμάτι τριάντα δευτερολέπτου και, στη συνέχεια, το Boomy το κόβει και το παραμορφώνει γύρω από το κομμάτι, χρησιμοποιώντας τα φωνητικά σας ως όργανο.

Προσθήκη φωνητικών στο Boomy

Αυτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και, ταυτόχρονα, απογοητευτικά χαρακτηριστικά του Boomy. Το λέω αυτό γιατί μερικές φορές καταφέρνει να χτυπήσει ακριβώς το σπίτι με το repitching και τον τεμαχισμό. Άλλες φορές, συνεχίζει να παίζει το πρώτο τέταρτο δευτερόλεπτο της λέξης ξανά και ξανά, κάνοντας ένα τεράστιο χάος στο αρχικά αξιοπρεπές instrumental.

Έχετε επιλογές και εδώ, αλλά από την εμπειρία μου, έδωσαν απλώς την ψευδαίσθηση ότι έχουν κάποιο είδος ελέγχου της λειτουργίας Auto Vocal. Όποια ρύθμιση κι αν επιλέξετε, είστε ακόμα στο έλεος της τεχνητής νοημοσύνης και της τυχαιότητας.

Ωστόσο, αφού μίλησε έναν πολύ καταθλιπτικό μονόλογο 30 δευτερολέπτων για το ότι δεν ήθελα να σηκώνομαι από το κρεβάτι τα πρωινά στο μικρόφωνό μου, ο Boomy μου έδωσε τελικά μια αξιοπρεπή απόδοση (μετά από δώδεκα επαναλήψεις). Ακούστε παρακάτω:

Η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων. Για να το αποδώσουμε δικαιοσύνη, πρέπει να το αναλύσουμε. Μπορεί το AI να δημιουργήσει μουσική; Απολύτως. Ο Μπούμι μόλις το απέδειξε αυτό. Μπορεί να παράγει επιτυχίες; Ωρες ωρες.

Αλλά αν το ερώτημα είναι, μπορεί κάποιος με μηδενικές δεξιότητες παραγωγής μουσικής να ζωντανέψει τις ακριβείς ηχητικές του ιδέες με την τεχνητή νοημοσύνη; Τοτε οχι. Όχι ακόμα, τουλάχιστον. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γεννήτριες μουσικής AI αυτή τη στιγμή είναι το παράδοξο της θερμοκρασίας.

Ένα εργαλείο όπως το Suno AI σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μουσική από προτροπές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε ως παραμέτρους για το τραγούδι και να το χειριστείτε με τα λόγια σας με οποιονδήποτε τρόπο. Το μειονέκτημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της εξόδου ακούγεται απαίσια, και ακόμα κι αν είστε ευχαριστημένοι με αυτό, ένα ζευγάρι εκπαιδευμένα αυτιά θα το εντοπίσουν γρήγορα ως μουσική τεχνητής νοημοσύνης.

Αντίθετα, ένα εργαλείο όπως το Boomy δεν σας δίνει πολύ έλεγχο. Δεν υπάρχουν προτροπές κειμένου και μπορείτε να αλλάξετε μόνο μερικές προκαθορισμένες ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια θα λάβετε κάτι αποτρόπαιο, αλλά ο δημιουργικός σας έλεγχος είναι σοβαρά περιορισμένος. Δεν μπορείτε πραγματικά να πραγματοποιήσετε τις ιδέες σας με το Boomy.

Σε τελική ανάλυση, οι γεννήτριες μουσικής με τεχνητή νοημοσύνη όπως το Boomy είναι πολλά υποσχόμενες, αλλά δεν είναι μια μαγική σφαίρα για τους επίδοξους μουσικούς. Χρησιμεύουν καλύτερα ως έμπνευση, ένας παιχνιδιάρικος τρόπος για να πειραματιστείτε με τον ήχο – όχι μια άμεση αντικατάσταση για έναν εξειδικευμένο παραγωγό.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *