γεννήτριες μουσικής AI

7 δωρεάν γεννήτριες μουσικής AI για να δημιουργήσετε μοναδικά τραγούδια

Η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει σχεδόν τα πάντα. Με αυτά τα εργαλεία, εισάγετε παραμέτρους για ένα τραγούδι και το δημιουργούν για εσάς. Κάθε κομμάτι είναι προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας και είναι μοναδικό για εσάς. Είστε έτοιμοι να γίνετε ο μαέστρος μιας ορχήστρας bots;

1 suno: Δημιουργήστε οποιοδήποτε είδος μουσικής δωρεάν

Το Suno είναι μια δωρεάν συσκευή δημιουργίας μουσικής AI που μπορεί να δημιουργήσει τραγούδια από μια προτροπή κειμένου. Τα κομμάτια εξόδου μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε είδος, διάθεση ή στυλ. Για να χρησιμοποιήσετε το Suno, απλώς εισαγάγετε μια περιγραφή του τραγουδιού που θέλετε να δημιουργήσετε, όπως “ένα χαρούμενο ποπ τραγούδι για την αγάπη” ή “μια λυπημένη μπαλάντα για το χτύπημα της καρδιάς”. Στη συνέχεια, η Suno θα δημιουργήσει ένα τραγούδι που ταιριάζει με την περιγραφή σας.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Δημιουργία μουσικής με εργαλεία AI

Τα 7 πιο δημοφιλή είδη βιντεοπαιχνιδιών

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber

Δύο από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του Suno είναι η συνέχιση και η αναμίξη τραγουδιών. Αν βρείτε ένα κομμάτι που σας αρέσει, μπορείτε να το συνεχίσετε μέχρι να δημιουργήσετε ένα πλήρες τραγούδι. Η δυνατότητα remix σάς επιτρέπει να δημιουργείτε νέα τραγούδια χωρίς να αποκλίνετε από τον αρχικό ήχο. Επιπλέον, το Suno μπορεί να δημιουργήσει στίχους και φωνητικά AI και να τα προσθέσει στα τραγούδια σας.

Το Suno είναι δωρεάν στη χρήση και σας δίνει 50 ημερήσιες μονάδες (συνήθως αρκετές για 10 γενιές). Τα τραγούδια της Suno δεν χρειάζονται απόδοση για προσωπική χρήση, αλλά μπορείτε να πληρώσετε για μια συνδρομή για να λάβετε περισσότερες πιστώσεις και να χρησιμοποιήσετε τα τραγούδια σε εμπορικές εργασίες.

2 soundful: Μουσική AI με προσαρμοσμένο πλήκτρο, νότες και χτύπους ανά λεπτό

Το Soundful δημιουργεί τραγούδια που βασίζονται σε μουσικές μετρήσεις και όχι σε συναισθηματικά. Αφού εγγραφείτε, μπορείτε να εξερευνήσετε τον κατάλογο για να βρείτε ένα είδος ή υποείδος που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Στη συνέχεια, το Soundful σάς ζητά να προσαρμόσετε το τραγούδι με βάση δύο παράγοντες: ο πρώτος είναι οι ρυθμοί ανά λεπτό (BPM), ο οποίος καθορίζει το ρυθμό του μουσικού κομματιού και ο δεύτερος παράγοντας είναι οι νότες και τα πλήκτρα. Μπορείτε να επιλέξετε τη βασική νότα του τραγουδιού (C, D, E, F, G, A, B) και να ορίσετε εάν το θέλετε σε μείζον ή δευτερεύον πλήκτρο.

Η προεπισκόπηση του τραγουδιού μπορεί να ακούγεται λίγο χαμηλής ποιότητας, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή είναι προεπισκόπηση. Μόλις αποθηκεύσετε το τραγούδι και το κατεβάσετε από τη βιβλιοθήκη Soundful σας, θα λάβετε μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση με καλύτερο ήχο.

Το Soundful σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε βρόχους για αυτά τα μικροσκοπικά κομμάτια που χρησιμεύουν ως η τέλεια μουσική υπόκρουση για σύντομα βίντεο. Μπορείτε να δείτε τη βιβλιοθήκη προτύπων τους για έμπνευση ή τα καθολικά κομμάτια που προστέθηκαν από άλλους.

Η δωρεάν έκδοση του Soundful σάς επιτρέπει να κατεβάζετε δέκα δημιουργημένα τραγούδια το μήνα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποδώσετε το Soundful για τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής οπουδήποτε χρησιμοποιείτε το κομμάτι.

3 aiva (Web, Windows, Linux, Mac): Πλήρης γενιά μουσικής βήμα προς βήμα

Το AIVA είναι μια ισχυρή γεννήτρια μουσικής AI που παρέχει πολύ περισσότερο έλεγχο από τα περισσότερα άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Μπορείτε να δημιουργήσετε κομμάτια με βάση ένα στυλ, την εξέλιξη της συγχορδίας και την επιρροή και έχει μια ευρεία προσφορά ειδών που περιλαμβάνει λιγότερο γνωστά είδη.

Μόλις δημιουργήσετε το τραγούδι, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη σύνθεση αλλάζοντας την εξέλιξη της συγχορδίας, ξαναγράφοντας τις μελωδίες και τροποποιώντας τα όργανα. Αυτό που ξεχωρίζει το AIVA είναι ότι δεν έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για απόλυτους αρχάριους. Εάν γνωρίζετε λίγη μουσική, μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνοι σας το ρολό του πιάνου ή να εισαγάγετε μια μελωδία MIDI για να μετατραπεί σε πλήρες τραγούδι.

Αν και το AIVA είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή Ιστού, πιθανότατα θα σας πει ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν είναι συμβατό με ζωντανή αναπαραγωγή, επομένως θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή για να ακούσετε το τραγούδι.

Η δωρεάν συνδρομή επιτρέπει μόνο τρεις λήψεις το μήνα και θα πρέπει να πιστώσετε στην AIVA για τα τραγούδια. Ωστόσο, οι συνδρομές επί πληρωμή αίρουν αυτά τα όρια για να επιτρέψουν περισσότερες λήψεις και να σας παραχωρήσουν το δικαίωμα να δημιουργείτε έσοδα από τα τραγούδια.

4 Soundraw (Ιστός): Προσαρμόστε τη σύνθεσή σας

Το Soundraw λειτουργεί κάπως διαφορετικά από άλλες γεννήτριες μουσικής AI. Στο Δημιουργία μουσικής σελίδα, όπου μπορείτε να τροποποιήσετε τη διάρκεια, το ρυθμό και να επιλέξετε τη διάθεση του κομματιού, ουσιαστικά δημιουργείτε μια κατευθυντήρια γραμμή. Το Soundraw θα παράγει μαζικά δεκάδες δείγματα κομματιών σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους. Τα κομμάτια βασίζονται σε ετικέτες (τις οποίες μπορείτε να τροποποιήσετε περαιτέρω) που εμφανίζουν συγκεκριμένα δείγματα.

Τα δείγματα κομματιών είναι όλα πρωτότυπα κομμάτια που τροφοδοτούνται στο AI από την ομάδα παραγωγών του Soundraw και μπορείτε να παίξετε, να επεξεργαστείτε, να μοιραστείτε και να σας αρέσει κάθε δείγμα. Ανάλογα με το πώς οραματίζεστε τη δυναμική και τις μεταβάσεις από το ένα τμήμα στο άλλο, μπορείτε να τροποποιήσετε την ενέργεια των τμημάτων του κομματιού μεταξύ Ησυχια, Στα μέσα, Εντονοςκαι Ακροκάνοντας την προσαρμογή του τραγουδιού ακόμα πιο εξατομικευμένη.

Επιπλέον, μπορείτε να αντιγράψετε τμήματα των τραγουδιών κάνοντας κλικ στο εικονίδιο συν κάτω από το επιλεγμένο τμήμα στο ηχητικό κύμα και να αφαιρέσετε ένα τμήμα με τον ίδιο τρόπο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε παρόμοια τραγούδια με ένα δείγμα που σας άρεσε για να επεκτείνετε περαιτέρω τις επιλογές σας.

Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστα κομμάτια στο δωρεάν πρόγραμμα, θα πρέπει να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας εάν θέλετε να κατεβάσετε το τραγούδι.

5 Boomy (Ιστός): Προσθέστε προσαρμοσμένα φωνητικά σε τραγούδια που δημιουργούνται από AI και κυκλοφορήστε τα

Το Boomy είναι μια γεννήτρια μουσικής AI που μπορεί να λειτουργήσει με φωνητικά. Σας ξεκινά παρουσιάζοντας μια επιλογή από μουσικά στυλ: Electronic Dance, Rap Beats, Lo-Fi, Global Groove, Relaxing Meditation ή Custom, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι προσωπικό. Θα λάβετε επιλογές διάθεσης με βάση την επιλογή σας και, στη συνέχεια, το Boomy AI θα δημιουργήσει το βασικό σας κομμάτι.

Η εφαρμογή παρέχει πολλές επιλογές επεξεργασίας για να προσαρμόσετε το κομμάτι σας. Ένα από τα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα προσθήκης φωνητικών τραγουδώντας απευθείας στην εφαρμογή ή ανεβάζοντας ένα αρχείο ήχου. Επιπλέον, το Boomy προσφέρει ένα Auto Vocal επιλογή που μετατρέπει μαγικά κάθε προφορικό ήχο σε πλήρες τραγούδι. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το Boomy από άλλες γεννήτριες μουσικής AI.

Το τραγούδι που δημιουργείται από AI χωρίζεται σε ενότητες, επιτρέποντάς σας να σύρετε και να μετακινήσετε αυτές τις ενότητες για να δημιουργήσετε νέες ρυθμίσεις ή ακόμα και να τις αντιγράψετε ή να τις διαγράψετε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα όργανα που χρησιμοποιούνται στο τραγούδι, φιλτράροντας τυχόν ήχους που δεν θέλετε να λάβει υπόψη η τεχνητή νοημοσύνη κατά τη δημιουργία του κομματιού.

Το Boomy επιτρέπει στους χρήστες να κυκλοφορούν τα κομμάτια τους, τα οποία θα υποβάλλουν αυτόματα το κομμάτι σε πλατφόρμες ροής μουσικής όπως το Spotify και η Apple Music. Είναι καλύτερο να διαβάσετε λεπτομερώς τους όρους και τις προϋποθέσεις του Boomy για να κατανοήσετε πώς θα μοιραστούν τα έσοδα.

Δυστυχώς, οι χρήστες ελεύθερου επιπέδου δεν μπορούν να κατεβάσουν τα τραγούδια, αλλά λαμβάνουν τρεις κυκλοφορίες το μήνα (έως 12 τραγούδια η καθεμία). Οι συνδρομές Creator και Pro αυξάνουν αυτούς τους αριθμούς και προσθέτουν περισσότερες δυνατότητες στο Boomy.

6 Beatoven.ai (Ιστός): Δημιουργία μουσικής από μια προτροπή κειμένου

Το Beatoven είναι μια από τις απλούστερες δωρεάν εφαρμογές AI για τη δημιουργία μουσικής. Εγγραφείτε και ξεκινήστε αμέσως να συνθέτετε ένα νέο τραγούδι εισάγοντας ένα μήνυμα που το περιγράφει. Στη συνέχεια, θα προσγειωθείτε στον κύριο επεξεργαστή λωρίδας χρόνου, όπου μπορείτε να παίξετε το τραγούδι που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη και να το επεξεργαστείτε περαιτέρω αφαιρώντας όργανα, χωρίζοντας το τραγούδι σε ενότητες και αλλάζοντας το συναίσθημα, το είδος και το ρυθμό. Μπορείτε επίσης να ακούσετε εναλλακτικές επιλογές κομματιού.

Το Beatoven σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το τραγούδι αλλάζοντας το συναίσθημα. Μπορείτε να προσθέσετε νέα συναισθήματα ή να αλλάξετε το συναίσθημα σε ένα υπάρχον κομμάτι. κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής σε κάθε κάρτα για να παίξετε μια προεπισκόπηση του συναισθήματος. Αφού εφαρμόσετε την επιλογή σας, θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να δημιουργήσει το AI ένα νέο κομμάτι από τα υπάρχοντα δείγματά του, ώστε να ταιριάζει με τις επιλογές σας.

Αφού κάνετε αλλαγές, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο Compose Track για να βεβαιωθείτε ότι ισχύουν οι αλλαγές. Ενώ το Beatoven επιτρέπει στους δωρεάν χρήστες να δημιουργούν απεριόριστα τραγούδια, η λήψη τους δυστυχώς δεν αποτελεί επιλογή. Ωστόσο, εκτός από τις συνδρομές, το Beatoven σάς επιτρέπει να αγοράζετε λεπτά, ώστε να πληρώνετε μόνο για το χρόνο που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία.

7  loudly(Ιστός): Γρήγορη δημιουργία και διανομή μουσικής AI

Το Loudly είναι μια γεννήτρια μουσικής με τεχνητή νοημοσύνη που σας επιτρέπει να δημιουργείτε τραγούδια σε διάφορα είδη. Καλύπτει και τις δύο μεθόδους δημιουργίας μουσικής: μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα είδος είτε να δημιουργήσετε από ένα μήνυμα κειμένου. Μόλις δημιουργήσετε το τραγούδι, μπορείτε να το συνδυάσετε με άλλο είδος και να αλλάξετε το ρυθμό, την ενέργεια και τη διάρκεια.

Το Loudly προσφέρει επίσης πέντε προεπιλογές mastering: Ραδιόφωνο, Καταστρέφω, Heavon Lowκαι Master Punch. Μπορείτε να τροποποιήσετε κάθε ένα από αυτά τα πόμολα για να αλλάξετε τη συνολική αίσθηση του τραγουδιού. Αν και η έξοδος του Loudly ακούγεται σχεδόν πάντα καλά, δεν υπάρχουν πολλά άλλα χειριστήρια πέρα ​​από αυτό.

Η δωρεάν συνδρομή επιτρέπει 25 γενιές τραγουδιών ανά μήνα, η καθεμία έως το πολύ 30 δευτερόλεπτα, και μία λήψη ανά μήνα. Μπορείτε να λαμβάνετε περισσότερα και μεγαλύτερα τραγούδια επιλέγοντας μια συνδρομή επί πληρωμή. Οι συνδρομές επί πληρωμή παρέχουν επίσης εμπορική άδεια, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε έσοδα από τα τραγούδια σας.

Το Loudly διαθέτει επίσης μια δυνατότητα διανομής που σας επιτρέπει να κυκλοφορήσετε το τραγούδι σας σε πλατφόρμες ροής μουσικής απευθείας από το Loudly.

 Προσοχή: Με τη Μουσική AI, τα πνευματικά δικαιώματα είναι δύσκολα

Μόλις δημιουργήσετε το μουσικό σας κομμάτι που δημιουργήθηκε από AI, πιθανότατα θα θέλετε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε στα έργα σας. Ανάλογα με την εφαρμογή που επιλέξατε και το πρόγραμμα που αγοράσατε, θα πρέπει να καλύπτεστε από τους όρους και τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, τα πνευματικά δικαιώματα μπορεί να είναι δύσκολα με τη μουσική που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, γι’ αυτό έχετε αυτό υπόψη όταν δημιουργείτε τραγούδια.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *