εκπαίδευση εγκεφάλου

15 καλύτερες εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου για το Android σας το 2024

Το υπέροχο με το Android είναι ότι έχει μια ποικιλία εφαρμογών και παιχνιδιών. Απλώς εξετάστε εν συντομία το Google Play Store. θα βρείτε πολλές εφαρμογές και παιχνίδια. Για παράδειγμα, RPG Games, Racing Games, Action Games κ.λπ.

Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές. Ομοίως, οι εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη μνήμη, τις δεξιότητες σκέψης, την εστίαση και την ευφυΐα σας. Πολλές εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου είναι διαθέσιμες στο Google Play Store και θα αναφέρουμε μερικές από αυτές σε αυτό το άρθρο.

15 καλύτερες εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου για Android

Αυτό το άρθρο μοιράζεται μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου για τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, την αύξηση του IQ ή την ενίσχυση άλλων γνωστικών δεξιοτήτων. Λοιπόν, ας τσεκάρουμε.

1. Ενημερωθείτε!

εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου

Αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια παζλ με βάση τη φυσική στο κινητό σας, πρέπει να δώσετε το Brain It On! μια δοκιμή. Ενημερωθείτε! είναι μία από τις μοναδικές εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Διαθέτει δεκάδες παζλ που απαιτούν σχεδίαση σχημάτων και επίλυση γρίφων.

Κάθε παζλ έχει πολλούς τρόπους επίλυσης. πρέπει να βρεις το καλύτερο και το πιο εύκολο. Η εφαρμογή εκπαίδευσης εγκεφάλου για Android σάς επιτρέπει επίσης να ανταγωνίζεστε τους φίλους σας.

2. Διαφορές

εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου
εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου

Όπως ίσως μαντέψατε από το όνομα, το Differences είναι μια εφαρμογή που σας ζητά να βρείτε διαφορές μεταξύ δύο εικόνων με παρόμοια εμφάνιση. Οι φωτογραφίες ήταν εκπληκτικές, αλλά η εύρεση διαφορετικών λεπτομερειών και στις δύο εικόνες είναι δύσκολη.

Πρέπει να εστιάσετε και στις δύο εικόνες για να βρείτε διαφορετικές λεπτομέρειες, βελτιώνοντας την ικανότητα παρατήρησής σας. Επί του παρόντος, η εφαρμογή έχει πάνω από 20.000 δωρεάν φωτογραφίες για να διασκεδάσετε και να βρείτε διαφορές.

Έτσι, το Differences είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε για να βελτιώσετε τη δύναμη της παρατήρησής σας.

3. Braindom 2

Braindom 2

Το Braindom 2 είναι ένα από τα καλύτερα και κορυφαία παιχνίδια εγκεφάλου που μπορείτε να έχετε στο smartphone σας Android. Είναι μια εφαρμογή με πολλά παιχνίδια εγκεφάλου και γρίφους για να προσφέρει στον εγκέφαλό σας μια εξαιρετική άσκηση.

Τα εγκεφαλικά παιχνίδια συνήθως σας δείχνουν γρίφους και πρέπει να μάθετε ποιος είναι ποιος, ποιος λέει ψέματα, ποιος είναι ο ένοχος και πολλά άλλα.

Σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια εγκεφάλου στη λίστα, το Braindom 2 ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση και αυτό είναι που κάνει την εφαρμογή αρκετά αποτελεσματική.

4. Peak – Εκπαίδευση εγκεφάλου

Peak - Εκπαίδευση εγκεφάλου

Το Peak είναι μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε παιχνίδια διασκέδασης και νευροεπιστήμης για να παρακολουθείτε και να αμφισβητείτε τις γνωστικές σας δεξιότητες. Επί του παρόντος, η εφαρμογή διαθέτει περισσότερα από 45 απαιτητικά μίνι παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν το μυαλό σας ενεργό.

Όλα τα παιχνίδια στην εφαρμογή έγιναν σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το NYU και το Cambridge. Μπορείτε να παίξετε δωρεάν παιχνίδια εγκεφάλου για να αμφισβητήσετε τη μνήμη, τα μαθηματικά, την επίλυση προβλημάτων, την πνευματική ευκινησία, τη δημιουργικότητα και πολλά άλλα.

5. Φωτεινότητα

Φωτεινότητα

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει τη μνήμη, την προσοχή σας και πολλά άλλα. Η εφαρμογή Lumosity για Android χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερα από 70 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το Lumosity συνδυάζει 25+ γνωστικά παιχνίδια σε ένα καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης που προκαλεί τον εγκέφαλό σας. Τα παιχνίδια προσαρμόζονται στις μοναδικές σας επιδόσεις — βοηθώντας σας να παραμένετε αμφιλεγόμενοι σε διάφορες γνωστικές εργασίες.

6. NeuroNation – εκπαίδευση εγκεφάλου

NeuroNation - εκπαίδευση εγκεφάλου

Δεν έχει σημασία αν έχετε αδύναμη μνήμη, φθίνουσα συγκέντρωση ή χαμηλή ικανότητα σκέψης. NeuroNation – η εκπαίδευση του εγκεφάλου ισχυρίζεται ότι σας διορθώνει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τον εγκέφαλο.

Το NeuroNation – η εκπαίδευση του εγκεφάλου είναι μια από τις κορυφαίες εφαρμογές εκπαίδευσης εγκεφάλου που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store και 15 εκατομμύρια χρήστες τη χρησιμοποιούν τώρα. Μάντεψε? NeuroNation – Η εκπαίδευση του εγκεφάλου έχει πάνω από 27 ασκήσεις και 250 επίπεδα για να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό σας.

7. Elevate – Εκπαίδευση εγκεφάλου

Elevate - Εκπαίδευση εγκεφάλου

Είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης εγκεφάλου που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την προσοχή, την ομιλία, την ταχύτητα επεξεργασίας, τη μνήμη, τα μαθηματικά και πολλά άλλα. Σε κάθε άτομο παρέχεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που προσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου για να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο προπονείστε με το Elevate, τόσο περισσότερο θα βελτιώσετε τις κρίσιμες γνωστικές δεξιότητες, ενισχύοντας τελικά την παραγωγικότητά σας, την απόκτηση δύναμης και την αυτοπεποίθησή σας.

8. Brainwell

Brainwell

Το Brainwell είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας, καθώς φέρνει περισσότερα από πενήντα επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια εγκεφάλου.

Αν συχνά αποτυγχάνετε να θυμάστε τα ονόματα των ανθρώπων, ξεχνάτε γεγονότα όπως γενέθλια, δυσκολεύεστε να ανακαλέσετε πράγματα ή αγωνίζεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, το Brainwell θα πρέπει να είναι το τηλέφωνό σας Android.

Με το Brainwell, μπορείτε να παίξετε επιστημονικά αποδεδειγμένα παιχνίδια για να γίνετε πιο συγκεντρωμένοι, παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι.

9. ανάμνηση

ανάμνηση

Το Memorado είναι μια εφαρμογή παιχνιδιών εγκεφάλου με κορυφαία βαθμολογία για Android που χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η εφαρμογή ουσιαστικά φέρνει συνολικά 14 παιχνίδια εγκεφάλου με πάνω από 420 επίπεδα. Όλα τα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσουν τη μνήμη, τη λογική, τη συγκέντρωση, την αντίδραση και τις μαθηματικές σας δεξιότητες.

Μαζί με τα παιχνίδια εγκεφάλου, το Memorado φέρνει επίσης μια χούφτα διαλογιστικών ακουστικών συνεδριών για να χαλαρώσετε το μυαλό σας.

10. CogniFit

CogniFit

Εάν είστε βαριά αναβλητικός και δεν μπορείτε να κάνετε διαλογισμό για να κερδίσετε την εστίαση, θα πρέπει να δοκιμάσετε το CogniFit. Το CogniFit είναι μια εφαρμογή Android που ισχυρίζεται ότι εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σας με μια σειρά από διασκεδαστικά και συναρπαστικά ψυχικά παιχνίδια.

Όπως και άλλες εφαρμογές της λίστας, το CogniFit φέρνει επίσης διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις εγκεφάλου που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της γνωστικής σας ικανότητας.

Όλα τα παιχνίδια είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της βραχυπρόθεσμης μνήμης και στη βελτίωση ικανοτήτων όπως συγκέντρωση, εστίαση, ταχύτητα επεξεργασίας, χρόνος αντίδρασης και πολλά άλλα.

11. Brain Dots

Brain Dots

Το Brain Dots είναι ένα αρκετά εθιστικό παιχνίδι Android που όλοι, από παιδιά μέχρι μεγάλους, θα ήθελαν να παίξουν. Σε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να χτυπήσετε τις μπλε και κόκκινες μπάλες. Μπορείτε να σχεδιάσετε γραμμές και σχήματα ελεύθερα για να μετακινήσετε και να κυλήσετε τις μπάλες.

Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, καθώς η ευέλικτη σκέψη είναι το κλειδί της νίκης. Το παιχνίδι είναι καλύτερο για να δοκιμάσετε ή να βελτιώσετε τη λογική σας σκέψη και να διατηρήσετε την ευελιξία του μυαλού.

12. Παιχνίδια μυαλού

Παιχνίδια μυαλού

Το Mind Games είναι η καλύτερη και κορυφαία εφαρμογή εκπαίδευσης εγκεφάλου στο Google Play Store. Όπως κάθε άλλη εφαρμογή, το Mind Games βασίζεται επίσης στην αναπαραγωγή παιχνιδιών για τη βελτίωση της μνήμης σας. Ωστόσο, τα παιχνίδια ήταν προχωρημένα και χωρίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες.

Για παράδειγμα, τα παιχνίδια εκπαίδευσης προσοχής σάς επιτρέπουν να ασκήσετε την προσοχή σας. Ομοίως, υπάρχουν παιχνίδια που βελτιώνουν την προσμονή, τη μνήμη, τη ροή μνήμης, την εστίαση και πολλά άλλα.

Για να βελτιώσετε τη μνήμη σας, παρέχει μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών. Τα παιχνίδια βασίστηκαν σε αρχές που προέρχονται από γνωστικές εργασίες για να σας βοηθήσουν να εξασκήσετε διαφορετικές νοητικές δεξιότητες.

13. MindPal

MindPal

Το MindPal είναι μια εφαρμογή που μπορεί να προκαλέσει τη μνήμη, το εύρος προσοχής, τη γλώσσα και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Είναι ένα πακέτο εκπαιδευτικών παιχνιδιών που στοχεύει στους επτά βασικούς γνωστικούς τομείς – Μνήμη, Προσοχή, Μαθηματικά, Ευελιξία, Γλώσσα, Ταχύτητα και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Επί του παρόντος, η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 35 παιχνίδια, όλα έτοιμα να στοχεύουν σε διαφορετικούς γνωστικούς τομείς. Επίσης, λαμβάνετε εξατομικευμένες προπονήσεις με βάση τους προπονητικούς σας στόχους.

14. Σελίδα παζλ

Σελίδα παζλ

Το Puzzle Page είναι βασικά ένα παιχνίδι παζλ για Android που είναι εξαιρετικό για να διατηρείτε το μυαλό σας ενεργό και αφοσιωμένο.

Επί του παρόντος, η εφαρμογή εκπαίδευσης εγκεφάλου για Android διαθέτει πάνω από 20 ποικιλίες παζλ όπως Sudoku, Nonogram, Wordsearch, Crossword κ.λπ.

Η premium έκδοση της εφαρμογής ξεκλειδώνει τη βιβλιοθήκη με χιλιάδες ακόμη παζλ αποκλειστικά για συνδρομητές.

15. Συγκεντρώνω

Συγκεντρώνω

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει να διεγείρετε τις γνωστικές σας δεξιότητες, μην κοιτάτε άλλο από το Focus.

Το Focus είναι μια δωρεάν εφαρμογή εκπαίδευσης εγκεφάλου για Android που τονίζει τις γνωστικές σας δεξιότητες. Επί του παρόντος, η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 25 παιχνίδια, το καθένα από τα οποία στοχεύει διαφορετικές δεξιότητες του εγκεφάλου.

Παίζοντας τα παιχνίδια που προσφέρει η εφαρμογή βελτιώνει το εύρος της προσοχής, τη μνήμη, τον συντονισμό, τη λογική και την οπτική σας αντίληψη.

Έτσι, αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές Android με μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών εκπαίδευσης εγκεφάλου. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές για να βελτιώσετε την εστίαση, τη μνήμη και την προσοχή σας. Εάν γνωρίζετε άλλες εφαρμογές για να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης :10 διαδικτυακά εργαλεία και εφαρμογές για τη βελτίωση της μνήμης για ηλικιωμένους

Κατακτήστε την τέχνη της μάθησης με τον εαυτό σας: Μια βαθιά κατάδυση στις πλατφόρμες μαθημάτων Ιστού

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *