Σαρωτής εγγράφων

15 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις CamScanner για Android (Εφαρμογές OCR)

Το Android είναι ένα από τα πιο καινοτόμα πράγματα που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Μπορεί να ψηφιοποιήσει γρήγορα οποιοδήποτε έντυπο κείμενο για να διατηρήσετε ένα μαλακό αντίγραφό του. Για να γίνει αυτό, τα smartphone Android χρειάζονται μια εφαρμογή OCR. Πολλές εφαρμογές OCR, όπως το Office Lens και το Text Fairy, είναι διαθέσιμες στο Google Play Store.

Ανάμεσά τους, το CamScanner ξεχώρισε από το πλήθος μέχρι που διαπιστώθηκε ότι εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στα smartphone των χρηστών.  ίσως γνωρίζετε για την «Απάτη» του CamScanner. Η εφαρμογή βρέθηκε να σπρώχνει κακόβουλο λογισμικό στα smartphone των χρηστών για να εμφανίζει παρεμβατικές διαφημίσεις.

Η Google έχει ήδη αφαιρέσει την εφαρμογή CamScanner από το Google Play Store και εάν τη χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να την σταματήσετε και να την απεγκαταστήσετε τώρα. Εφόσον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλέον την εφαρμογή, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις CamScanner.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις AnyDesk για Απομακρυσμενη προσβαση σε υπολογιστη

15 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις CamScanner για Android

Δεν υπάρχει έλλειψη εφαρμογών OCR για Android στο Google Play Store. Ωστόσο, η εύρεση του σωστού μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει τις καλύτερες εφαρμογές OCR ή εναλλακτικές λύσεις CamScanner που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Android σας χωρίς κίνδυνο.

1. Σαρωτής εγγράφων

Σαρωτής εγγράφων

Το Document Scanner είναι μια εφαρμογή Android που έχει σχεδιαστεί για να σαρώνει και να μετατρέπει τα έγγραφά σας σε υψηλής ποιότητας μορφή PDF ή PNG. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σαρώσει εικόνες, γραπτά έγγραφα, έντυπα έγγραφα και πολλά άλλα.

Οι δυνατότητες οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) της εφαρμογής μπορούν να εξαγάγουν κείμενο από οποιαδήποτε φωτογραφία ή εκτυπωμένο έγγραφο. Η εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής και έχει ληφθεί πάνω από 10 εκατομμύρια φορές.

OCR - Εικόνα σε κείμενο - Εξαγωγή

OCR – Image to Text – Extract είναι μια ελαφριά και εύχρηστη εφαρμογή OCR για Android. Είναι ένα σύστημα αναγνώρισης κειμένου για Android που χρησιμοποιεί προηγμένα API μηχανικής εκμάθησης για σάρωση και εξαγωγή κειμένου από εικόνες με λίγα μόνο αγγίγματα.

Επί του παρόντος, η εφαρμογή μπορεί να εξάγει κείμενο μόνο από εικόνες, όχι από χειρόγραφες σημειώσεις. Επίσης, η εφαρμογή διατηρεί όλο το ιστορικό σαρωμένων εικόνων και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε, να αντιγράψετε και να μοιραστείτε τα σαρωμένα κείμενα.

3. ΠΑΡΑΘΥΡΟ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Το OKEN είναι μια εξαιρετική εφαρμογή Android για το χειρισμό της γραφειοκρατίας. Η εφαρμογή ισχυρίζεται ήδη ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση CamScanner στο Google Play Store, καθώς προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες.

Το OKEN έχει πολλές ομοιότητες με το CamScanner, από τη διεπαφή χρήστη έως τις δυνατότητες. Με το OKEN, μπορείτε να σαρώσετε έγγραφα, κωδικούς QR, φωτογραφίες για εξαγωγή κειμένων και πολλά άλλα.

Εξαγωγή κειμένου

Το Text Extractor είναι μια από τις καλύτερες και ελαφριές εφαρμογές Android που υποστηρίζεται από τεχνολογία OCR. Η εφαρμογή είναι γνωστή για τις ακριβείς λειτουργίες αναγνώρισης κειμένου και την ικανότητά της να μετατρέπει χειρόγραφες σημειώσεις σε κείμενο.

Το Text Extractor μπορεί να εξάγει κείμενα από εικόνες, χειρόγραφες σημειώσεις κ.λπ. Μαζί με τις δυνατότητες OCR, η εφαρμογή σάς προσφέρει επίσης έναν σαρωτή ταυτότητας που είναι εξαιρετικός για τη σάρωση των εγγράφων/την ταυτότητά σας και τη μετατροπή τους σε αρχεία PDF.

5. Σαρωτής κειμένου [OCR]

Σαρωτής κειμένου

Αν ψάχνετε για μια δωρεάν εναλλακτική λύση CamScanner για Android, μην ψάχνετε άλλο από το Text Scanner [OCR]. Η εφαρμογή σάς βοηθά να μετατρέψετε μια εικόνα σε κείμενο με λίγα μόνο αγγίγματα.

Σαρωτής κειμένου [OCR] υποστηρίζει περισσότερες από 50 γλώσσες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σαρώσει και να εξαγάγει κείμενα από 50 διαφορετικές γλώσσες. Εκτός από αυτό, το Text Scanner [OCR] Υποστηρίζει επίσης κονσερβοποίηση κειμένων από χειρόγραφα έγγραφα.

6. vFlat Scan

vFlat Scan

Το vFlat Scan είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή OCR για Android που διατίθεται στο Google Play Store. Η εφαρμογή είναι γνωστή για τη δυνατότητα αυτόματης περικοπής και αναγνώρισης κειμένου.

Η αναγνώριση κειμένου του vFlat Scan σάς επιτρέπει να μετατρέπετε τις σαρωμένες εικόνες σε κείμενο. Επίσης, διευκολύνει την αντιγραφή του κειμένου που έχει μετατραπεί σε αρχείο PDF. Συνολικά, είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση CamScanner για Android.

7. Φακός γραφείου

Φακός γραφείουΤο Office Lens ή το Microsoft Lens είναι η πιο ισχυρή εναλλακτική λύση CamScanner για Android. Σε αντίθεση με το CamScanner, το Microsoft Lens είναι δωρεάν και προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία εάν βρίσκεστε ήδη στο οικοσύστημα της Microsoft.

Εκτός από τη σάρωση εγγράφων, το Microsoft Lens μπορεί να σαρώσει χειρόγραφες σημειώσεις, διαγράμματα και πίνακες λευκού πίνακα. Αφού σαρωθεί, μπορείτε να εξαγάγετε το κείμενο σε έγγραφα Word ή PowerPoint.

8. Κείμενο Νεράιδα

Κείμενο Νεράιδα

Το Text Fairy είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή OCR στο Google Play Store. Το υπέροχο με το Text Fairy είναι ότι είναι δωρεάν και δεν εμφανίζει διαφημίσεις.

Αν μιλάμε για τα χαρακτηριστικά, το Text Fairy μπορεί να σαρώσει μέσα από οποιοδήποτε τυπωμένο πράγμα ή εικόνα για να αρπάξει το κείμενο. Έτσι, το Text Fairy είναι μια άλλη από τις καλύτερες εφαρμογές Android OCR που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή.

9. Adobe Scan

Adobe ScanΕίναι ίσως η καλύτερη και πιο προηγμένη εναλλακτική λύση CamScanner στη λίστα. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους χρήστες Android και μπορεί να σαρώσει μέσω εγγράφων, αποδείξεων, ταυτοτήτων, σημειώσεων κ.λπ.

Ωστόσο, ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά περιορίστηκαν μόνο στην έκδοση premium. Επομένως, για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, πρέπει να αγοράσετε την άδεια χρήσης εντός εφαρμογής.

10. Evernote

Evernote

Το Evernote είναι μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων, αλλά διαθέτει και υποστήριξη OCR. Με το Evernote, μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε σημειώσεις με οποιονδήποτε. Από συσκέψεις έως ιστοσελίδες, το Evernote σάς επιτρέπει να τακτοποιήσετε τα πάντα σε ένα μόνο μέρος.

Η δυνατότητα OCR του Evernote σάς επιτρέπει να σαρώνετε σημειώσεις, επαγγελματικές κάρτες, αποδείξεις και κάθε άλλο τύπο εγγράφων σε χαρτί. Τα αποτελέσματα σάρωσης ήταν αρκετά ακριβή και είναι η καλύτερη εφαρμογή OCR που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα.

11. Γρήγορος σαρωτής

Γρήγορος σαρωτής

Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Fast Scanner και του CamScanner είναι ότι πρέπει να τραβήξετε χειροκίνητα το πλαίσιο αντί να το κάνει αυτόματα η εφαρμογή. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να προσαρμόσετε τις άκρες του εγγράφου.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Fast Scanner επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώνουν ή να στέλνουν email σαρωμένα έγγραφα ως αρχεία PDF ή JPEG.

12. Μικροσκοπικός σαρωτής

Μικροσκοπικός σαρωτής

Αυτή η εφαρμογή είναι για όσους αναζητούν μια ελαφριά εναλλακτική λύση CamScanner για Android για σάρωση εγγράφων και αποδείξεων.

Εντοπίζει αυτόματα τις άκρες των εγγράφων και αποθηκεύει το αρχείο εξόδου απευθείας στην εφαρμογή Gallery. Εάν αγοράσετε την έκδοση premium, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως Gdrive, Dropbox κ.λπ.

13. Μετατροπέας εικόνας σε κείμενο OCR

Μετατροπέας εικόνας σε κείμενο OCR

Το OCR Image to Text Converter είναι μια εφαρμογή Android που κόβει γρήγορα κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα. Είναι μια εφαρμογή OCR για Android που μπορεί να συλλάβει κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα.

Μόλις εξαγάγετε το κείμενο, μπορείτε να το αντιγράψετε, να το αποθηκεύσετε, να το μοιραστείτε ή ακόμα και να το μεταφράσετε σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Υποστηρίζει επίσης μαζική σάρωση φωτογραφιών και λήψη κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σαρώσετε πολλές φωτογραφίες και να μετατρέψετε αρχεία κειμένου φωτογραφιών.

14. Αυτόματο OCR

Αυτόματο OCR

Το Auto OCR είναι μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική λύση CamScanner στη λίστα που μπορείτε να εξετάσετε. Είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή σαρωτή εγγράφων για Android που είναι δωρεάν για λήψη και χρήση.

Μπορεί να αναγνωρίσει κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα ή χειρόγραφες σημειώσεις πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η διεπαφή χρήστη είναι επίσης καθαρή και πολύ ελκυστική.

Το Auto OCR διαθέτει επίσης ορισμένες λειτουργίες PDF, όπως προβολή αρχείων PDF, μετατροπή JPG σε PDF, περικοπή εγγράφων PDF κ.λπ.

15. Σαρωτής εγγράφων

Σαρωτής εγγράφων

Το Doc Scanner από την Zoho Corporation δεν είναι πολύ δημοφιλές, αλλά εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για οπτική αναγνώριση χαρακτήρων.

Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να σαρώνετε και να αποθηκεύετε άψογα έγγραφα ως αρχεία PDF. Έχετε ακόμη και την επιλογή να εξαγάγετε το κείμενο από οποιοδήποτε σαρωμένο έγγραφο και να το μοιραστείτε ως αρχείο .txt.

Ορισμένες άλλες δυνατότητες του Doc Scanner περιλαμβάνουν τη μετάφραση των εξαγόμενων κειμένων σε 15 διαφορετικές γλώσσες, τη μεταφόρτωση των εγγράφων στο χώρο αποθήκευσης cloud κ.λπ.

Αυτές είναι ίσως οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις CamScanner που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store. Οι περισσότερες από τις εφαρμογές που παραθέσαμε ήταν δωρεάν για λήψη και χρήση. Εάν γνωρίζετε άλλες τέτοιες εφαρμογές, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Εισαγωγή στο OCR – Ένας οδηγός για την αυτόματη εξαγωγή κειμένου

Πώς να βρείτε το παλιό σας βιογραφικό στο Instagram

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *