Είναι θολή η κάμερα του τηλεφώνου σας; Δοκιμάστε αυτές τις 14 διορθώσεις

Είναι θολή η κάμερα του τηλεφώνου σας; Δοκιμάστε αυτές τις 14 διορθώσεις

Πριν από λίγο καιρό, οι θολές φωτογραφίες της κάμερας του τηλεφώνου ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ελπίζει κανείς. Σήμερα, όλοι περιμένουν κρυστάλλινες λήψεις που συναγωνίζονται την ποιότητα αυτών που λαμβάνονται από μια αποκλειστική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Μπορεί να ξύνετε το κεφάλι σας στις θολές φωτογραφίες που βγάζει ξαφνικά το τηλέφωνό σας ή απλά δεν μπορείτε να κάνετε την εστίαση να δουλέψει ακριβώς στο σκόπευτρο προτού τραβήξετε μια φωτογραφία της γάτας σας να κάνει κάτι ξεκαρδιστικό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιλύσετε το πρόβλημα.

1. Καθαρίστε το φακό της κάμερας

Ένας βρώμικος φακός κάμερας είναι ο πιο προφανής ένοχος για τις θολές φωτογραφίες σε ένα τηλέφωνο. Όχι μόνο η βρωμιά που λερώνεται στον φακό μπορεί να προκαλέσει θαμπάδα ή παραμόρφωση άμεσα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λειτουργία αυτόματης εστίασης του τηλεφώνου σας.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί μικροϊνών για φακούς κάμερας ή γυαλιά για να σκουπίσετε τους φακούς σας. Μην ψεκάζετε κανένα καθαριστικό στον φακό ή στο πανί, καθώς το γυαλί του εξωτερικού φακού της κάμερας του τηλεφώνου σας μπορεί να έχει μια επικάλυψη που δεν αντιδρά άσχημα σε ορισμένες χημικές ουσίες.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Εάν διαθέτετε ένα αδιάβροχο τηλέφωνο, μπορεί να θέλετε να ξεπλύνετε απαλά το γυαλί του εξωτερικού φακού της κάμερας με μια μικρή ποσότητα καθαρού, φρέσκου νερού για να αφαιρέσετε υπολείμματα ορυκτών, όπως μικρά σωματίδια άμμου. Παρόλο που το σύγχρονο γυαλί του εξωτερικού φακού της κάμερας είναι κατασκευασμένο από σκληρά, σκληρά υλικά όπως ζαφείρι, τα σκληρά ορυκτά που παγιδεύονται ανάμεσα στο ύφασμα και το γυαλί σας μπορούν να το γρατσουνίσουν.

Δείτε και αυτό:11 καλύτερες εφαρμογές για να αναγνωρίσετε οτιδήποτε χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου σας

2. Χρησιμοποιήστε τη σωστή λειτουργία

Η εφαρμογή της κάμεράς σας πιθανότατα έχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες λήψης. Εάν ενεργοποιήσατε κατά λάθος μια ειδική λειτουργία, όπως η Λειτουργία Πορτραίτου ή Μακροεντολής, μπορεί να είναι αδύνατο να εστιάσετε το θέμα σας για μια κανονική λήψη. Εναλλακτικά, μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε μία από αυτές τις λειτουργίες, όπως τη λειτουργία macro, όταν το θέμα σας είναι πολύ κοντά στην κάμερα για να εστιαστεί.

3. Απενεργοποιήστε την προστατευτική μεμβράνη ή το προστατευτικό οθόνης

Ας ξεκινήσουμε με κάτι που μπορεί να ακούγεται λίγο ανόητο, αλλά αν βλέπετε μια ελαφρώς θολή εικόνα στο σκόπευτρο της εφαρμογής σας, μπορεί να είναι ότι έχετε κάτι στην οθόνη σας που παραμορφώνει την εικόνα.

Εάν μόλις βγάλατε ένα νέο τηλέφωνο από τη συσκευασία, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει την προστατευτική μεμβράνη στην οθόνη. Διαβάστε προσεκτικά τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης, καθώς ορισμένα τηλέφωνα (όπως το Samsung Galaxy S21 Ultra) διαθέτουν προστατευτικό οθόνης που έχει εφαρμοστεί από το εργοστάσιο, το οποίο δεν πρέπει να αφαιρεθεί εκτός εάν έχει υποστεί ζημιά.

Ορισμένα προστατευτικά οθόνης επηρεάζουν αρνητικά την ευκρίνεια της οθόνης σας, κάνοντας τα πάντα να φαίνονται θολά. Μπορείτε να το ελέγξετε εύκολα ανοίγοντας μια εφαρμογή που δεν είναι κάμερα και επιθεωρώντας στοιχεία της οθόνης, όπως το κείμενο. Εάν όλα στην οθόνη φαίνονται ελαφρώς απαλά, σκεφτείτε να αφαιρέσετε το προστατευτικό οθόνης ή να το αντικαταστήσετε με κάποιο που έχει καλύτερη βαθμολογία ευκρίνειας.

4. Καθαρίστε την οθόνη σας

Σκουπίστε καλά το τηλέφωνο με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες για να αποκλείσετε την εμφάνιση λίπους στην οθόνη σας που κάνει την εικόνα ασαφή.

5. Ελέγξτε τον φακό για συμπύκνωση

Εάν το τηλέφωνό σας έχει εκτεθεί σε νερό ή υψηλή υγρασία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπύκνωση μεταξύ του φακού και του εξωτερικού γυαλιού της κάμερας. Αν και η κάμερα μπορεί να είναι στεγανοποιημένη έναντι εισροής υγρών, πρέπει να αφήνει τον αέρα να περάσει για να εξισορροπηθεί η πίεση μέσα στο συγκρότημα της κάμερας με την εξωτερική ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το υγρό μπορεί να συμπυκνωθεί στο εσωτερικό του γυαλιού εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σε συνθήκες πιο κοντά στη ζούγκλα του Αμαζονίου από την άνετη υγρασία.

Αν δείτε συμπύκνωση στο εσωτερικό της κάμερας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε να εξατμιστεί. Διατηρήστε το τηλέφωνο σε θερμοκρασία δωματίου και σε κανονική υγρασία για να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία. Εάν το πρόβλημα δεν υποχωρήσει ή συνεχίσει να επιστρέφει, το τηλέφωνό σας μπορεί να έχει υποστεί ζημιά από το νερό και θα πρέπει να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να το αξιολογήσει.

6. Βγάλτε τη θήκη του τηλεφώνου σας

Οι περισσότερες θήκες τηλεφώνου έχουν άφθονες εγκοπές για τις κάμερες του τηλεφώνου σας, αλλά ορισμένα μοντέλα ενδέχεται να έχουν υπερβολική επικάλυψη, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα με την ευρύτερη γωνία του τηλεφώνου σας. Για τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ειδικούς αισθητήρες για τη μέτρηση της απόστασης για εστίαση, η θήκη μπορεί να κρύψει εν μέρει αυτόν τον αισθητήρα, ακόμα κι αν δεν κρύβει μέρος οποιουδήποτε φακού.

Αν και δεν είναι πιθανό, εάν υποψιάζεστε ότι η περίπτωσή σας είναι το πρόβλημα, είναι καλή ιδέα να το αφαιρέσετε γρήγορα και να τραβήξετε μερικές δοκιμαστικές φωτογραφίες για να αποκλείσετε την πιθανότητα.

7. Πατήστε Για εστίαση

Μερικές φορές η λειτουργία αυτόματης εστίασης στο τηλέφωνό σας κάνει τα πράγματα λάθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να το διορθώσετε πατώντας στο θέμα στο οποίο θέλετε να εστιάσετε στο σκόπευτρο της εφαρμογής κάμερας.

Στην εφαρμογή κάμερας iPhone, μπορείτε να πατήσετε οπουδήποτε στο κάδρο για να αλλάξετε την εστίαση, αλλά επειδή οι εφαρμογές κάμερας τηλεφώνου Android δεν είναι τυποποιημένες, η ακριβής μέθοδος προσαρμογής εστίασης μπορεί να διαφέρει από τη μία μάρκα τηλεφώνου στην άλλη. Εάν το πάτημα για εστίαση δεν φαίνεται να λειτουργεί στο τηλέφωνό σας Android, συμβουλευτείτε το αρχείο βοήθειας της εφαρμογής κάμερας για οδηγίες.

8. Μετάβαση σε διαφορετική κάμερα

Τα περισσότερα σύγχρονα smartphone είναι εξοπλισμένα με πολλαπλές ανεξάρτητες κάμερες. Εάν η εικόνα σας είναι θολή, δοκιμάστε να αλλάξετε κάμερα με πιο κατάλληλη εστιακή απόσταση. Ακόμα κι αν βρίσκεστε στη σωστή κάμερα για τη λήψη που θέλετε να τραβήξετε, μερικές φορές η εναλλαγή σε διαφορετική κάμερα και στη συνέχεια η επιστροφή μπορεί να επαναφέρει οποιοδήποτε προσωρινό σφάλμα προκαλεί προβλήματα. Η κύρια κάμερα είναι συνήθως αυτή με την καλύτερη ευκρίνεια, χάρη στον υψηλότερο αριθμό megapixel αισθητήρα εικόνας.

Εάν όλες οι πίσω κάμερές σας είναι θολές ή η εναλλαγή μεταξύ τους δεν διορθώνει το πρόβλημα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μεταβείτε στην κάμερα selfie και μετά να επιστρέψετε στις πίσω κάμερες. Έχουμε δει ορισμένους χρήστες να αναφέρουν ότι αυτό τους βοήθησε.

9. Χρησιμοποιήστε τη χειροκίνητη λειτουργία

Από προεπιλογή, η εφαρμογή κάμερας είναι ως επί το πλείστον αυτοματοποιημένη. Προσπαθεί να επιλέξει τις καλύτερες ρυθμίσεις εστίασης και έκθεσης για εσάς, επομένως πρέπει να ανησυχείτε μόνο για το καδράρισμα και τη χρονική στιγμή της λήψης εάν τραβάτε μια φωτογραφία ενός θέματος που η λειτουργία αυτόματης εστίασης δεν μπορεί να χειριστεί σωστά.

Ορισμένες εφαρμογές κάμερας τηλεφώνου Android διαθέτουν χειροκίνητη λειτουργία ή λειτουργία “Pro”, κάτι που μοιάζει περισσότερο με τη λειτουργία κάμερας DSLR. Για παράδειγμα, σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy, μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία Pro και μη αυτόματα τις ρυθμίσεις της κάμερας χρησιμοποιώντας τον τροχό εστίασης στην οθόνη.

Αν και αξίζει να ανατρέξετε στον οδηγό ρυθμίσεων της κάμερας , εδώ είναι μερικά γρήγορα και βρώμικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη χειροκίνητη λειτουργία για να εξαλείψετε το θάμπωμα και το θάμπωμα:

Χρησιμοποιήστε γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, η οποία βοηθά στη μείωση του θολώματος κίνησης.
Προσαρμόστε το ISO για σκηνές χαμηλού φωτισμού.

Πολλές χειροκίνητες λειτουργίες έχουν έναν οδηγό οπτικής εστίασης, όπου τα μέρη της εικόνας που είναι εστιασμένα θα επισημαίνονται με χρώμα, ώστε να γνωρίζετε ότι εστιάζονται τα σωστά πράγματα.

10. Δοκιμάστε μια εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή

Δυστυχώς για τους χρήστες iPhone, η προεπιλεγμένη εφαρμογή από την Apple δεν περιλαμβάνει παρόμοια χειροκίνητη λειτουργία, ούτε ορισμένες μάρκες τηλεφώνων Android. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή που ξεκλειδώνει τον χειροκίνητο έλεγχο των καμερών σας.

Στο iPhone, προτείνουμε την ProCamera , αν και είναι κάπως ακριβή στα 15 $. Το Camera+ είναι μια καλή εναλλακτική λύση με σχεδόν τη μισή τιμή. Εάν χρησιμοποιείτε Android, η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μας είναι η κάμερα FV-5 για 4,99 $. Ορισμένα τηλέφωνα Android δεν λειτουργούν καλά με αυτήν την εφαρμογή, επομένως είτε δοκιμάστε την εντός του παραθύρου επιστροφής χρημάτων στο Google Play είτε δοκιμάστε πρώτα την εφαρμογή FV-5 Lite , αλλά υπάρχουν πολλές εφαρμογές κάμερας Android για να διαλέξετε.

11. Κλείστε αναγκαστικά την εφαρμογή ή επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Οι εφαρμογές κάμερας smartphone δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο το υλικολογισμικό που θα βρείτε σε μια αποκλειστική κάμερα. Εξάλλου, υπάρχουν τόσες πολλές διεργασίες που εκτελούνται σε ένα smartphone και τα σφάλματα λογισμικού εισάγονται ή ανακαλύπτονται συνεχώς. Εάν η εφαρμογή της κάμεράς σας δεν εστιάζει σε τίποτα, μπορεί να είναι απλώς ένα προσωρινό πρόβλημα με την εφαρμογή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε αναγκαστικά την εφαρμογή. Στο iOS, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης προς τη μέση, εμφανίζοντας το καρουζέλ της εφαρμογής. Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά μέχρι να δείτε την εφαρμογή της κάμεράς σας και, στη συνέχεια, σύρετέ την προς τα πάνω για να κλείσετε.

Στο Android, πατήστε το κουμπί συστήματος Android στην άκρη αριστερά (τρεις κάθετες γραμμές) και θα εμφανιστεί το καρουζέλ της εφαρμογής. Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να βρείτε την εφαρμογή κάμερας και σύρετέ την προς τα πάνω και προς τα έξω από την οθόνη για να την κλείσετε.

Εάν το κλείσιμο και το ξανά άνοιγμα της εφαρμογής δεν λειτουργήσει, επανεκκινήστε πλήρως το τηλέφωνό σας και δοκιμάστε ξανά.

12. Ελέγξτε για ενημερώσεις εφαρμογών κάμερας

Εάν τα προβλήματα εστίασης της κάμερας προκαλούνται από σφάλμα, αξίζει να ελέγξετε εάν υπάρχει μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής διαθέσιμη για λήψη. Οι ενημερώσεις εφαρμογών κάμερας μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ως μεμονωμένη ενημέρωση είτε ως μέρος μιας σημαντικής ενημέρωσης λειτουργικού συστήματος.

Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό εάν η κάμερά σας λειτουργεί καλά με μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, αλλά όχι με την τυπική εφαρμογή, καθώς υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα σωματικά λάθος με την κάμερά σας.

13. Χτυπήστε το τηλέφωνό σας στην παλάμη σας

Αυτή η τελευταία συμβουλή μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργη, αλλά το να χτυπήσετε το τηλέφωνό σας στην παλάμη σας μπορεί να διορθώσει ορισμένα προβλήματα της κάμερας. Αυτό συμβαίνει επειδή το συγκρότημα της κάμερας έχει μικροσκοπικά κινούμενα μέρη που μπορούν να κολλήσουν σε μια συγκεκριμένη θέση, εμποδίζοντας τη μετατόπιση της εστίασης της κάμερας.

Με την κάμερα ενεργοποιημένη, χτυπήστε σταθερά αλλά προσεκτικά το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας στη φτέρνα της παλάμης σας. Με κάθε τύχη, αυτό θα επαναφέρει τα ηλεκτρομηχανικά εξαρτήματα στη σωστή τους θέση.

14. Στείλτε το τηλέφωνό σας για αξιολόγηση

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα σε αυτήν τη λίστα και εξακολουθείτε να μην λαμβάνετε τίποτα άλλο εκτός από θολές φωτογραφίες, ίσως είναι καιρός να ρίξετε μια επαγγελματική ματιά στην κάμερα του τηλεφώνου σας, καθώς η ίδια η μονάδα μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση.

Διαβάστε επίσης:Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης στο Android

Πώς να διορθώσετε την κάμερα Instagram που δεν λειτουργεί (7 μέθοδοι)

Πώς να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις στο iPhone (8 καλύτερες μέθοδοι)

10 τρόποι για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον φακό στο Android

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *