Είναι το AbeBooks νόμιμο;  (Αποκαλύπτοντας την αλήθεια)

Είναι το AbeBooks νόμιμο; (Αποκαλύπτοντας την αλήθεια)

Αναζητώντας δυσεύρετα, μεταχειρισμένα, εξαντλημένα ή νέα βιβλία σε λογικές τιμές, το AbeBooks μπορεί να έχει τραβήξει την προσοχή σας επειδή σας παρέχει εύκολη πρόσβαση σε τέτοια βιβλία από διάφορους πωλητές.

Αλλά πριν κάνετε μια αγορά στο AbeBooks, έχετε κάποιες ανησυχίες που θέλετε να αντιμετωπιστούν όπως:

  • Είναι νόμιμο το AbeBooks;
  • Είναι οι πωλητές που πωλούν βιβλία στο AbeBooks νόμιμοι και αξιόπιστοι;
  • Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με την αγορά στο AbeBooks;
  • Και πρέπει να αγοράσω μέσω αυτού;

Μην ανησυχείς! Όλες οι ανησυχίες σας θα αντιμετωπιστούν μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου.

Ας ξεκινήσουμε με το κύριο ερώτημα.

Είναι το AbeBooks νόμιμο;

Το AbeBooks είναι πράγματι νόμιμο ανήκει στην Amazon ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής και αγορά στον κόσμο και δραστηριοποιείται για πάνω από 27 χρόνια.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα γνωστές θυγατρικές της AbeBooks όπως το BookFinder.com, ZVAB.com, και IberLibro.

Θυγατρικές Abebooks

Οπότε ναι, μια αγορά που λειτουργεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει άλλες γνωστές θυγατρικές και ανήκει σε μια άλλη παγκοσμίου φήμης αγορά, την Amazon, σίγουρα θα είναι νόμιμη.

Περίμενε όμως λίγο!

Αν και το AbeBooks είναι νόμιμο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημαντικά πράγματα και ζητήματα πριν το χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε οτιδήποτε:

1. Τα AbeBooks ενδέχεται να περιπλέξουν οποιαδήποτε ατυχία

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, η AbeBooks λειτουργεί μόνο ως μεσάζων μεταξύ αγοραστών και πωλητών που διαφημίζουν τα προϊόντα τους στο AbeBooks.

Η AbeBooks δεν πουλά τα δικά της προϊόντα, αλλά συνδέει τους πωλητές για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και τους αγοραστές για να αγοράσουν από αυτούς.

Έτσι, όταν αγοράζετε κάτι στο AbeBooks, δεν αγοράζετε από αυτό, αλλά από ανεξάρτητους πωλητές που επιτρέπεται από την AbeBooks να καταχωρούν τα προϊόντα τους στον ιστότοπό της.

Ως ενδιάμεση πλατφόρμα, διευκολύνει μόνο τις συναλλαγές μεταξύ εσάς και του πωλητή από τον οποίο αγοράζετε και, στη συνέχεια, ενημερώνει τον πωλητή να στείλει το προϊόν απευθείας σε εσάς αφού η AbeBooks επιβεβαιώσει την πληρωμή σας.

Αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι εάν προκύψει ένα πρόβλημα με την αγορά σας, πρέπει να το επιλύσετε με τον πωλητή μέσω του AbeBooks, όχι απευθείας με τον πωλητή, καθώς η AbeBooks είναι αυτή που χειρίζεται την αγορά σας με τον πωλητή.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε αλλαγές, ακυρώσεις, επιστροφές χρημάτων ή επίλυση οποιουδήποτε άλλου ζητήματος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή σας μέσω της AbeBooks, ο οποίος στη συνέχεια θα επικοινωνήσει μαζί σας την απάντηση του πωλητή.

Με αυτόν τον τρόπο, η εμπλοκή ενός μεσάζοντα (AbeBooks) μπορεί να περιπλέξει την επίλυση ενός ζητήματος με τον αντίστοιχο πωλητή.

2. Ασυμφωνία μεταξύ διαφημιζόμενων και ληφθέντων βιβλίων

Οι πωλητές παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα βιβλία που παραθέτουν στο AbeBooks, όπως έκδοση, κατάσταση, περιεχόμενο, περιγραφή και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Ενώ οι πωλητές παρέχουν ακριβείς λεπτομέρειες και εξαιρετικές υπηρεσίες, καθώς το AbeBooks επιτρέπει μόνο σε ελεγμένους πωλητές να καταχωρούν τα βιβλία τους στον ιστότοπό του, ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να μην πληρούν τα ίδια πρότυπα, οδηγώντας σε αρνητικές εμπειρίες για ορισμένους πελάτες.

Επομένως, ορισμένοι πελάτες ανέφεραν ότι τα βιβλία που έλαβαν δεν ταίριαζαν με τις λεπτομέρειες και τις περιγραφές των βιβλίων που δόθηκαν από ορισμένους πωλητές.

Οι πελάτες από αυτούς τους πωλητές λάμβαναν μερικές φορές βιβλία με κακές συνθήκες, παλιές ή λανθασμένες εκδόσεις, σελίδες ή περιεχόμενα που λείπουν και εσφαλμένες περιγραφές, σε αντίθεση με ό,τι διαφημίζονταν από αυτούς στο AbeBooks.

Αυτό το ζήτημα συμβαίνει επειδή η AbeBooks, όπως και άλλες μεσάζουσες ηλεκτρονικές εταιρείες, δεν έχει άμεσο έλεγχο στις υπηρεσίες και την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχονται από μεμονωμένους πωλητές.

Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να βρείτε διαφορές μεταξύ του προϊόντος που λαμβάνετε και του προϊόντος που διαφημίζεται από αυτούς τους πωλητές.

Υπόδειξη: Για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα και να αναγνωρίσετε αξιόπιστους και αναξιόπιστους πωλητές, αναζητήστε τις αξιολογήσεις τους και αναζητήστε περισσότερα γι’ αυτούς (περισσότερα για αυτό στις παρακάτω συμβουλές).

3. Θέματα παράδοσης και παρακολούθησης

Καθώς το AbeBooks δεν παραδίδει αντικείμενα στους ίδιους τους πελάτες, αλλά οι πωλητές το κάνουν, ορισμένοι πελάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παράδοση και την παρακολούθηση.

Ορισμένοι πελάτες ανέφεραν ότι οι παραγγελίες τους διήρκεσαν περισσότερο από τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης που δόθηκε από τον πωλητή.

Και ορισμένοι από αυτούς έχουν παραπονεθεί ότι οι πωλητές δεν τους παρείχαν τον σωστό αριθμό παρακολούθησης και ενημερωμένες πληροφορίες παρακολούθησης, καθιστώντας έτσι δύσκολο για τους πελάτες να παρακολουθούν την πρόοδο των παραγγελιών τους.

Επομένως, αν και θα λάβετε την παραγγελία σας, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τον δεδομένο χρόνο παράδοσης ή μπορεί να βρείτε δυσκολίες στην παρακολούθηση της παραγγελίας σας.

4. Χωρίς αντικατάσταση και περίπλοκη διαδικασία επιστροφής και επιστροφής χρημάτων

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η AbeBooks δεν δέχεται αντικαταστάσεις εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το προϊόν που λαμβάνετε. Η μόνη επιλογή που σας απομένει είναι να επιστρέψετε την παραγγελία σας και να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

abebooks χωρίς αντικατάσταση

Εάν λάβετε ένα λανθασμένο βιβλίο ή εάν φτάσει κατεστραμμένο, θα σας επιστραφεί η αρχική τιμή του βιβλίου και τα έξοδα αποστολής καθώς και τα έξοδα αποστολής επιστροφής.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι εάν λάβετε ένα βιβλίο που δεν είναι όπως περιγράφεται από τον πωλητή (π.χ., η χειρότερη κατάσταση ή η παλιά έκδοση), αν και θα σας επιστραφούν τα χρήματα για την τιμή του βιβλίου και τα αρχικά έξοδα αποστολής, το αίτημά σας για επιστροφή χρημάτων return χρεώσεις αποστολής υπόκειται στην έγκριση του πωλητή.

Εάν ο πωλητής αρνηθεί το αίτημά σας, η AbeBooks δεν είναι υπεύθυνη να σας επιστρέψει τα έξοδα αποστολής επιστροφής.

Επιπλέον, εάν έχετε λάβει το σωστό βιβλίο αλλά έχετε αλλάξει γνώμη και θέλετε να το επιστρέψετε, θα πρέπει να επιστρέψετε το βιβλίο σας πίσω στον πωλητή με δικά σας έξοδα που μερικές φορές μπορεί να είναι υψηλότερη από την τιμή του αρχικού βιβλίου.

Το έπιασα!

Αυτά είναι λοιπόν τα 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε οτιδήποτε στο AbeBooks.

Λοιπόν, θα έπρεπε να αγοράσετε στο AbeBooks;

Τελικά, εξαρτάται από την προσωπική σας άνεση και τις προτιμήσεις σας εάν αγοράζετε στο AbeBooks, αγοράζετε απευθείας από πωλητές ή δοκιμάζετε άλλη πλατφόρμα.

Προσωπικά, θα σας συνιστούσα να αναζητήσετε πρώτα το βιβλίο σε ένα φυσικό κατάστημα, ώστε να μπορείτε να το εξετάσετε προσωπικά και να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα που σχετίζονται με τις online αγορές.

Ωστόσο, εάν το βιβλίο είναι διαθέσιμο μόνο στο AbeBooks ή προσφέρει σημαντικά χαμηλότερη τιμή, αλλά ανησυχείτε για την αγορά μέσω αυτού λόγω των παραπάνω προβλημάτων, θα έλεγα ότι αυτά τα τεύχη δεν περιορίζονται μόνο στα AbeBooks.

Αυτό συμβαίνει επειδή όχι μόνο το AbeBooks αλλά κάθε ηλεκτρονική αγορά λειτουργεί μόνο ως μεσάζων και δεν έχει άμεσο έλεγχο στην ακρίβεια των πληροφοριών των μεμονωμένων πωλητών, οι πελάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα παράδοσης και παρακολούθησης και η επίλυση επιστροφών, επιστροφών χρημάτων ή οποιωνδήποτε προβλημάτων είναι λίγο περίπλοκος.

Επιπλέον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι πελάτες δεν αντιπροσωπεύουν την εμπειρία κάθε πελάτη, καθώς εκατοντάδες και χιλιάδες πελάτες είναι ικανοποιημένοι με τις αγορές που έκαναν στο AbeBooks.

Ο σκοπός της επισήμανσης αυτών των ζητημάτων είναι ότι θα πρέπει να τα εξετάσετε πριν αγοράσετε στο AbeBooks.

Επιπλέον, οι πελάτες έχουν κολλήσει σε προβλήματα επειδή αγνοούν την προσοχή σε ορισμένα σημαντικά πράγματα κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς στο AbeBooks.

Επομένως, για να μειώσετε την πιθανότητα να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα και να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία αγορών με το AbeBooks, ακολουθούν οι 7 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την αγορά.

7 Συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τις αγορές μέσω της AbeBooks

Το πρώτο είναι:

1. Διαβάστε την Πολιτική Επιστροφών και Επιστροφών Χρημάτων

Ενώ μόλις συζητήσαμε ορισμένες πτυχές της πολιτικής επιστροφής και επιστροφής χρημάτων της AbeBooks, είναι σημαντικό να τη διαβάσετε λεπτομερώς για να κατανοήσετε πλήρως τα πάντα.

Θα πρέπει να πάτε σε αυτό ενότητα πολιτικής επιστροφής και επιστροφής χρημάτων και εξοικειωθείτε με τη διαδικασία επιστροφής και επιστροφής χρημάτων, τους όρους, τις προθεσμίες, το ποσό επιστροφής χρημάτων και ορισμένες άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.

2. Αναζήτηση για τον πωλητή

Καθώς διάφοροι πωλητές παραθέτουν τα βιβλία τους στο AbeBooks, για να λάβετε πληροφορίες για τη φήμη και την αξιοπιστία του πωλητή από τον οποίο αγοράζετε, θα πρέπει να αναζητήσετε τις αξιολογήσεις και το ιστορικό πωλήσεών του με το AbeBooks.

Συνιστάται να αγοράζετε μόνο από πωλητές που πουλούν βιβλία για τουλάχιστον 5 χρόνια στο AbeBooks με υψηλές βαθμολογίες (πάνω από 3 αστέρια).

Πληροφορίες πωλητή abebooksΠληροφορίες πωλητή abebooks

Θα ήταν κερασάκι στην τούρτα εάν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον αντίστοιχο πωλητή διαθέσιμες σε άλλες πλατφόρμες όπως η Google και άλλες αγορές πώλησης βιβλίων.

Επομένως, αναζητήστε επίσης τον πωλητή από τον οποίο αγοράζετε κάτι σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες για να ελέγξετε εάν υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

3. Επιλέξτε προσεκτικά την κατάσταση του βιβλίου, την έκδοση και τη βιβλιοδεσία

Οι πωλητές στο AbeBooks πωλούν μεταχειρισμένα καθώς και νέα βιβλία με διαφορετικούς όρους, εκδόσεις και βιβλιοδεσίες.

abebooks Λεπτομέρειες βιβλίου

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε την επιμέλειά σας στην επιλογή της κατάστασης του βιβλίου (καινούργιο, δίκαιο, καλό, μεταχειρισμένο), έκδοση και βιβλιοδεσία (μαλακό ή σκληρό) σύμφωνα με αυτό που χρειάζεστε, καθώς γίνεται πολύ δύσκολο να επιλύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το πωλητής μέσω της AbeBooks

4. Καθαρίστε τη σύγχυσή σας

Εάν εξακολουθείτε να έχετε οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με το βιβλίο που αγοράζετε ή οτιδήποτε άλλο ή χρειάζεστε πρόσθετες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την AbeBooks ή τον πωλητή απευθείας μέσω του AbeBooks.

Η abebooks επικοινωνήστε με τον πωλητήΗ abebooks επικοινωνήστε με τον πωλητή

Συνιστάται να μην αγοράζετε τίποτα στο AbeBooks εάν ο πωλητής ή η AbeBooks δεν απαντήσει στο ερώτημά σας και δεν ξεκαθαρίσει τη σύγχυσή σας.

5. Εισαγάγετε τη σωστή διεύθυνσή σας

Ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τη σωστή διεύθυνση παράδοσης και email, καθώς ούτε η AbeBooks ούτε ο πωλητής φέρουν ευθύνη εάν δεν λάβετε τον αριθμό παρακολούθησης ή εάν η παραγγελία σας παραδοθεί σε λάθος μέρος λόγω λανθασμένης διεύθυνσης email και παράδοσης .

6. Ελέγξτε την παραγγελία σας

Πριν προχωρήσετε στην επιβεβαίωση της πληρωμής σας, ρίξτε μια ματιά στη σύνοψη της παραγγελίας σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει τα σωστά στοιχεία της παραγγελίας σας, όπως τη διεύθυνση, το email, την κατάσταση του βιβλίου και την έκδοση κ.λπ., για να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία αργότερα.

7. Επιβεβαιώστε την παραγγελία σας με τον πωλητή

Παρόλο που η AbeBooks θα σας στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις διεκπεραιωθεί η παραγγελία σας από τον πωλητή, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας απευθείας με τον πωλητή για να βεβαιωθείτε ότι έχει επιβεβαιωθεί πραγματικά με τον πωλητή από την AbeBooks.

Αυτό είναι!

Αυτές είναι λοιπόν οι 7 βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε όταν αγοράζετε οτιδήποτε από πωλητές στο AbeBooks για να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία αγορών.

συμπέρασμα

Οπότε ναι, το AbeBooks είναι σίγουρα μια νόμιμη αγορά, καθώς λειτουργεί από το 1996, ανήκει στην Amazon το 2008 και έχει πολλές άλλες αξιόπιστες θυγατρικές.

Ωστόσο, αν και είναι νόμιμο, θα πρέπει να εξετάσετε ορισμένα ζητήματα πριν αγοράσετε οτιδήποτε μέσω αυτού, όπως:

  • Καθώς πρόκειται για μεσάζοντα, μπορεί να είναι πολύπλοκο να επιλυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τον πωλητή.
  • Ενδέχεται να βρείτε αποκλίσεις μεταξύ των διαφημιζόμενων και των ληφθέντων αντικειμένων, καθώς η AbeBooks δεν έχει άμεσο έλεγχο στις πληροφορίες που δίνονται από τους μεμονωμένους πωλητές.
  • Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ζητήματα παράδοσης, παρακολούθησης και επιστροφής και επιστροφής χρημάτων.

Επιπλέον, για να μειώσετε την πιθανότητα να κολλήσετε σε κάποιο πρόβλημα και να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία αγορών με τους πωλητές στο AbeBooks, θα πρέπει να ακολουθήσετε 7 συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Οπότε όλα αυτά αφορούσαν την AbeBooks από την πλευρά μου. Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να προσθέσετε την προσωπική σας εμπειρία με το AbeBooks, μη διστάσετε να με ενημερώσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Συχνές ερωτήσεις για το AbeBooks

Είναι το AbeBooks αξιόπιστο;

Ναι, το AbeBooks είναι μια αξιόπιστη πλατφόρμα για την αγορά και πώληση σπάνιων, νέων και μεταχειρισμένων βιβλίων, περιοδικών, καλών τεχνών και άλλου λογοτεχνικού υλικού, καθώς λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, από το 1996.

Ωστόσο, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί πωλητές που πωλούν τα βιβλία τους μέσω του AbeBooks, θα πρέπει να αναζητήσετε τις αξιολογήσεις των πωλητών και το ιστορικό πωλήσεών τους με το AbeBooks για να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε από αξιόπιστους και αξιόπιστους πωλητές.

Πού βρίσκεται το AbeBooks;

Η AbeBooks βρίσκεται στη Βικτώρια, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς και έχει γραφείο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Επιπλέον, διαχειρίζεται τοπικούς ιστότοπους για τη Βόρεια Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Είναι ασφαλές το AbeBooks;

Όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών, το AbeBooks είναι μια ασφαλής αγορά καθώς χρησιμοποιεί πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και λογισμικό για την ασφάλεια των πληροφοριών σας.

Για την ασφάλεια των στοιχείων της κάρτας πληρωμής σας, η AbeBooks ακολουθεί αυστηρά το Πρότυπο Ασφάλειας Δεδομένων Βιομηχανίας Καρτών Πληρωμής (PCI DSS) όταν χειρίζεται τα δεδομένα της πιστωτικής σας κάρτας.

Το AbeBooks ανήκει στην Amazon;

Ναι, το AbeBooks ανήκει στην Amazon.

Πώς να γράψετε έναν τίτλο βιβλίου

Τι είναι το OnBuy και πώς λειτουργεί

7 Συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το σωστό VPN

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *