Επεξεργασία φωτογραφίας

Επεξεργασία φωτογραφίας στο Android με 4 εφαρμογές

Κάνω σχεδόν όλη μου τη δουλειά χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό μου, προσωπική και επαγγελματική. Και αυτό περιλαμβάνει την επεξεργασία φωτογραφιών. Δυστυχώς, δεν έχω βρει μια εφαρμογή που να κάνει όλα όσα χρειάζομαι, γι’ αυτό κατά καιρούς βασίζομαι σε αυτές τις τέσσερις εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Samsung Gallery για περικοπή θεμάτων, διαγραφή και γενικές επεξεργασίες

Όταν ακούγεται η φράση AI, τείνω να γουρλώνω τα μάτια μου, αλλά οι λειτουργίες AI είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί χρησιμοποιώ την εφαρμογή Samsung Gallery. Ένα σημαντικό είναι η δυνατότητα να κρατάτε πατημένο μια εικόνα για να αντιγράψετε αυτόματα ένα θέμα και να το επικολλήσετε σε μια άλλη εικόνα ή σημείωση.

Η περικοπή ενός θέματος με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο εύκολη από το άνοιγμα ενός προγράμματος επεξεργασίας εικόνας για να γίνει λάσο της εικόνας με το χέρι. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο ακριβές όσο αυτό που μπορεί να κάνει ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, αλλά συχνά είναι καλύτερο από αυτό που μπορώ να διαχειριστώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

 Διαβάστε επίσης : Lightroom εναντίον Photoshop

εναλλακτικές PicsArt για Android

Το Samsung Gallery διαθέτει επίσης μια δυνατότητα που ισοδυναμεί με τη λειτουργία Magic Eraser στις Φωτογραφίες Google. Το χρησιμοποιώ όταν βλέπω ένα δευτερεύον στοιχείο που θα ήθελα να αφαιρέσω από μια λήψη. Διαθέτει επίσης αυτόματα φίλτρα που κάνουν καλή δουλειά για να κάνουν μια φωτογραφία pop.

Συνολικά, το Samsung Gallery είναι ένας εντυπωσιακά καλός παραδοσιακός επεξεργαστής εικόνας από μόνος του. Η διεπαφή απλοποιεί την πραγματοποίηση προσαρμογών σε μια οθόνη αφής και βρίσκω τις επιλογές σχεδίασης πιο έξυπνες από τα παραδοσιακά ρυθμιστικά που έχω συναντήσει σε εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή. Ξεκινάω με το Samsung Gallery όταν πρέπει να δουλέψω με εικόνες πριν μεταβώ σε άλλες εφαρμογές για να καλύψω τυχόν κενά.

Κατεβάστε: Samsung Gallery (Ελεύθερο)

Adobe Lightroom για θόλωση φόντου

Το Adobe Lightroom είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων και βίντεο για δημιουργικούς επαγγελματίες. Η εφαρμογή για κινητά δεν έχει όλες τις δυνατότητες της αντίστοιχης επιτραπέζιου υπολογιστή, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Το χρησιμοποιώ κυρίως για να θολώνω το φόντο στις εικόνες και αυτή η εμπειρία δεν διαφέρει πολύ από το θάμπωμα φόντου χρησιμοποιώντας το Lightroom desktop.

Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιώ απλώς τη λειτουργία πορτρέτου στην εφαρμογή κάμερας του τηλεφώνου μου για να παρέχω φωτογραφίες με ένα ωραίο εφέ bokeh. Ωστόσο, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ξεχάσω να τραβήξω μια φωτογραφία με αυτόν τον τρόπο ή χρησιμοποιώ μια εικόνα που τραβήχτηκε σε διαφορετική κάμερα, το Lightroom μου επιτρέπει να εφαρμόσω το ίδιο εφέ εκ των υστέρων.

Το Lightroom λειτουργεί μεταφορτώνοντας τη φωτογραφία σας στο cloud και επεξεργάζεται την εικόνα για να εντοπίσει με ακρίβεια το θέμα και τον τρόπο εφαρμογής του θαμπώματος. Δεν είναι καθόλου άμεσο και το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αρκετά καλό για εικόνες που μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και δημοσιεύετε σε έναν ιστότοπο όπως ο δικός μας.

Η εφαρμογή δεν κάνει μαγικά. Ορισμένα θέματα είναι δύσκολο να τα διακρίνουν οι υπολογιστές. Μπορείτε να βρείτε περίεργα, αντιαισθητικά εφέ που εφαρμόζονται σε τρίχες που κολλούν από το κεφάλι, αποτρέποντας ένα καθαρό περίγραμμα. Τα smartphone μερικές φορές παλεύουν με το ίδιο είδος λήψεων. Αλλά για τη φωτογραφία προϊόντων, το Lightroom τείνει να κάνει καλή δουλειά.

Λήψη: Adobe Lightroom (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Fossify Gallery για περικοπή και αλλαγή μεγέθους φωτογραφιών

Το Fossify Gallery είναι μια διχάλα μιας εφαρμογής γνωστής ως Simple Gallery, ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που προηγουμένως έχει αποκτηθεί και έχει ενσωματωθεί με διαφημίσεις και παρακολούθηση. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Fossify Gallery είναι μια εφαρμογή γκαλερί, πρώτα και κύρια, αλλά διαθέτει επίσης ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Ενώ το Samsung Gallery μπορεί να περικόψει σε συγκεκριμένους λόγους διαστάσεων, δεν με αφήνει να ορίσω ακριβή μεγέθη. Κάθε δημοσίευση για την οποία έχω γράψει ποτέ απαιτεί συγκεκριμένες εικόνες, για την ακρίβεια. Και εκεί έρχεται η Fossify Gallery. Σας επιτρέπει να επιλέξετε το ύψος και το πλάτος των pixel που θέλετε να έχουν οι εικόνες σας.

Οι υπόλοιπες λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών της εφαρμογής δεν είναι εκτενείς, επομένως χρησιμοποιώ συχνά μια διαφορετική εφαρμογή για να επεξεργαστώ μια εικόνα και, στη συνέχεια, γυρίζω στο Fossify Gallery για να βεβαιωθώ ότι είναι το ακριβές μέγεθος που πρέπει να δημοσιεύσω.

Κατεβάστε: Fossify Gallery (Ελεύθερο)

Canva για τη δημιουργία banner

Δεν χρειάζεται συχνά να δημιουργήσω τα δικά μου γραφικά, αλλά χρειάζομαι ένα εργαλείο όπως το Canva σε αναμονή, για κάθε ενδεχόμενο. Παραδόξως, ένας συνδυασμός εφαρμογών με διευκόλυνε να δημιουργήσω banner απευθείας στο τηλέφωνό μου. Μπορώ τώρα να απομονώσω ένα θέμα κρατώντας απλώς το δάχτυλό μου πατημένο σε μια φωτογραφία στο Samsung Gallery και στη συνέχεια να ανεβάσω ή να επικολλήσω αυτήν την εικόνα στο Canva.

Το Canva μου επιτρέπει να δημιουργήσω υπόβαθρα ακριβών μεγεθών και μπορώ να εργαστώ με πολλαπλά επίπεδα. Η προσθήκη κειμένου και βασικών σχημάτων είναι απλή. Το Canva διαθέτει επίσης ορισμένες δευτερεύουσες λειτουργίες ποιότητας ζωής που εξοικονομούν πολύ χρόνο, όπως η προσθήκη οδηγιών που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πότε μια εικόνα είναι κεντραρισμένη κατακόρυφα ή οριζόντια.

Το Canva είναι καλό για τα πάντα, από τη δημιουργία ενός κολάζ φωτογραφιών έως τη δημιουργία μακέτες σχεδίασης. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Canva για να συντάξετε ένα τιμολόγιο. Βασικά, ο χρόνος που αφιερώνετε για την εκμάθηση του Canva δεν είναι χαμένος χρόνος και η γνώση μεταφέρεται στη χρήση του Canva και από φορητό υπολογιστή.

Κατεβάστε: Canva (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Ξέρω τι αναρωτιέσαι. Πώς μπορείς να κάνεις τόση επαγγελματική δουλειά σε ένα τηλέφωνο; Εργάζομαι χρησιμοποιώντας ένα αναδιπλούμενο σε στυλ βιβλίου, το Galaxy Z Fold 5, το οποίο παρέχει περισσότερη ακίνητη περιουσία στην οθόνη από ό,τι νομίζετε. Στη συνέχεια, συνδέω το τηλέφωνό μου σε γυαλιά lapdock ή AR και χρησιμοποιώ το Samsung DeX όταν χρειάζομαι περισσότερο χώρο.

Οι εφαρμογές Android έχουν προχωρήσει πολύ και μπορούν να κλιμακωθούν καλά σε μεγαλύτερη οθόνη. Αυτά δεν είναι τα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών στον κλάδο, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, είναι αρκετά καλά για να τα βγάλουν πέρα.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *