Η καλύτερη εικονική μηχανή (Virtual Machine) για υπολογιστές με Windows 11

Σημαντικά σημεία

  • Οι Virtual Machine επιτρέπουν την ασφαλή δοκιμή εφαρμογών, την εκτέλεση μη συμβατού λογισμικού και τη βελτιστοποίηση των πόρων του συστήματος αποτελεσματικά.
  • Το Oracle VirtualBox είναι ένα δημοφιλές δωρεάν εικονικό σύστημα για χρήστες Windows, ικανό να φιλοξενεί πολλαπλά εικονικά μηχανήματα ταυτόχρονα.
  • Ο εγγενής hypervisor Hyper-V των Windows 11 υποστηρίζει πολλαπλά VM, βοηθά στη δημιουργία τοπικών δικτύων VM και προσφέρει υποστήριξη PowerShell.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν θα μπορούσατε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια Android στον υπολογιστή σας με Windows με όλη την επεξεργαστική του ισχύ; Ή θέλετε να δοκιμάσετε άλλα λειτουργικά συστήματα χωρίς να διαγράψετε τα Windows και όλα τα πολύτιμα δεδομένα τους;

Ευτυχώς, οι εικονικές μηχανές μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε όλα αυτά και πολλά άλλα. Παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη δοκιμή άλλων λειτουργικών συστημάτων και των αποκλειστικών εφαρμογών τους. Και το καλύτερο μέρος; Απαιτούν λίγους πόρους συστήματος, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε πολλά VM χωρίς να καταπονείτε τον υπολογιστή σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

 Διαβάστε επίσης : Πώς να απενεργοποιήσετε το Hyper-V στα Windows 11

Η Microsoft κυκλοφορεί δωρεάν νέες VirtualBox Windows 11

Τι είναι μια Virtual Machine  και γιατί πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε;

Μια Virtual Machine είναι ένα περιβάλλον λογισμικού που σας δίνει τη δυνατότητα να μιμηθείτε τη λειτουργία ενός υπολογιστή σε έναν άλλο φυσικό υπολογιστή. Ως επί το πλείστον, τα VM δεν διακρίνονται από τους φυσικούς υπολογιστές, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν τους πόρους υλικού του κεντρικού υπολογιστή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι βασίζονται σε λογισμικό και μοιράζονται τους πόρους του κεντρικού υπολογιστή, όπως την CPU, τη μνήμη, τον αποθηκευτικό χώρο και ούτω καθεξής, με μια συγκεκριμένη κατανομή που επιτρέπει στη συσκευή υποδοχής να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης μιας εικονικής μηχανής είναι η δυνατότητα εκτέλεσης λογισμικού που κατά τα άλλα δεν είναι συμβατό με τον κεντρικό υπολογιστή. Για παράδειγμα, μια εικονική μηχανή Android σάς επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια για φορητές συσκευές σε υπολογιστή με Windows (οι εικονικές μηχανές είναι διαθέσιμες για όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα).

Οι σωστά ρυθμισμένες εικονικές μηχανές παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη δοκιμή επικίνδυνου λογισμικού και άλλων τρωτών σημείων ασφαλείας. Είναι απομονωμένα από τον κεντρικό υπολογιστή και δεν μπορούν να τον επηρεάσουν άμεσα, επομένως υπάρχει μικρός κίνδυνος κακόβουλου λογισμικού από την εικονική μηχανή να μολύνει τον κεντρικό υπολογιστή.

Τέλος, οι εικονικές μηχανές είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους δημιουργίας δικτύων διακομιστών, ειδικά στο cloud computing. Είναι οικονομικά αποδοτικά, καθώς μπορείτε να εκτελέσετε πολλά εικονικά μηχανήματα σε μία μόνο φυσική συσκευή. Επιπλέον, ορισμένα λογισμικά εικονικοποίησης ή περιβάλλοντα υπερεπόπτη παρέχουν κανάλια επικοινωνίας μεταξύ VM, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται πληροφορίες γρήγορα και με ασφάλεια. Καθώς βασίζονται σε λογισμικό, οι εικονικές μηχανές είναι επίσης φορητές και μπορούν να μετακινηθούν μεταξύ κεντρικών συσκευών.

Λοιπόν, ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό εικονικής μηχανής για Windows 11;

Oracle Virtualbox

Στιγμιότυπο οθόνης του Virtual Box εντός εφαρμογής

Το Oracle Virtualbox είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής εικονική μηχανή μεταξύ των χρηστών των Windows. Η ελκυστικότητά του έγκειται στην υψηλή απόδοση, τις εκτεταμένες δυνατότητες και τον δωρεάν σχεδιασμό ανοιχτού κώδικα.

Το Virtualbox σάς επιτρέπει να εκτελείτε πολλές εικονικές μηχανές ταυτόχρονα και εξισορροπεί αυτόματα τους πόρους του συστήματος μεταξύ τους. Προσφέρει επίσης εύχρηστες επιλογές αυτόματης γεφύρωσης δικτύου για να ενεργοποιήσετε και να λειτουργήσετε την “ενσύρματη” σύνδεση Ethernet, μαζί με την εκτεταμένη υποστήριξη προσαρμογέα εικονικού δικτύου.

Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων προσαρμογέα δικτύου στο Virtual Box

Επιπλέον, μπορείτε να εκχωρήσετε πόρους RAM και ROM σε κάθε εικονική μηχανή και ακόμη και να ορίσετε τον αριθμό των πυρήνων της CPU που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Επιπλέον, το Virtual Box μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οποιουδήποτε VM, επιτρέποντας στους χρήστες να επανέλθουν στην αποθηκευμένη κατάσταση VM όταν το επιλέξουν.

Κατεβάστε: Virtualbox (Ελεύθερο)

VMWare Workstation Player

vmware-workstation-resolution-settings-main

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το VirtualBox, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Workstation Player του VMWare. Αν και δεν είναι τόσο πλούσιο σε χαρακτηριστικά όσο το εμπορικό του αντίστοιχο, το VMware Workstation Pro, το Workstation Player εξακολουθεί να είναι γεμάτο με χρήσιμες λειτουργίες που θα ταιριάζουν στους περισσότερους τακτικούς χρήστες για προσωπική χρήση.

Το Workstation Player προσφέρει ευρεία υποστήριξη λειτουργικού συστήματος. Είτε θέλετε να εκτελέσετε Windows, Linux ή ακόμα και παλαιότερες εκδόσεις του macOS, το Workstation Player σας καλύπτει. Αυτή η ευρεία υποστήριξη το καθιστά ένα δημοφιλές εργαλείο εικονικής μηχανής των Windows 11. Επιπλέον, έχει μια εύχρηστη διεπαφή και η εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων επισκέπτη είναι μια απλή διαδικασία, αλλά μπορεί να είναι πιο περίπλοκη και προηγμένη εάν απαιτείται.

Όταν πρόκειται για εικονικές μηχανές, περισσότεροι πόροι υλικού συστήματος είναι καλύτεροι. Ωστόσο, το Workstation Player είναι οικονομικό με το υλικό σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελείτε λειτουργικά συστήματα επισκέπτη ακόμη και σε υλικό χαμηλότερων προδιαγραφών. Φυσικά, αυτό έχει περιορισμούς, αλλά το Workstation Player είναι μια εξαιρετική επιλογή για σχεδόν κάθε τύπο χρήστη. Για παράδειγμα, έχω χρησιμοποιήσει το Workstation Player για να εγκαταστήσω το macOS στα Windows σε όλα τα είδη διαφορετικών διαμορφώσεων υλικού όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που δείχνει την ευρεία υποστήριξή του.

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα του Workstation Player είναι ότι μπορείτε να εκτελέσετε μόνο μία εικονική μηχανή τη φορά, γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι επιλέγουν το VirtualBox ή το Hyper-V.

Microsoft Hyper-V

Πώς να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε τη μικρογραφία του Hyper-V στα Windows 11

Το Hyper-V είναι ο εγγενής hypervisor των Windows 11, που σας επιτρέπει να εκτελείτε πολλαπλές εικονικές μηχανές στον υπολογιστή σας με Windows. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε εικονικούς σκληρούς δίσκους, εικονικές μονάδες USB και άλλες εικονικές συσκευές και να τις προσαρτάτε σε μια εικονική μηχανή, όπως το φυσικό ισοδύναμο.

Το Hyper-V σάς επιτρέπει να εκτελείτε λογισμικό που είναι συμβατό μόνο με παλαιότερες εκδόσεις των Windows (μετά την εγκατάσταση του παλαιότερου λειτουργικού συστήματος ως εικονική μηχανή) και έχει εκτεταμένη υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα που δεν είναι Windows. Μπορείτε επίσης να εισάγετε και να εξάγετε εικονικές μηχανές σε άλλα περιβάλλοντα Hyper-V όπως το Microsoft Azure ή να εισάγετε εικονικές μηχανές που έχουν δημιουργηθεί με άλλα εργαλεία στο Hyper-V.

Το Hyper-V είναι ενσωματωμένο σε όλες τις εκδόσεις των Windows 11 εκτός από το Home—αν και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Hyper-V στα Windows 11 Home με μερικά επιπλέον βήματα. Επιπλέον, χρειάζονται μόνο μερικά βήματα για να ενεργοποιηθεί το Hyper-V, αν και δεν παίζει πάντα καλά με άλλα λογισμικά εξομοίωσης.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Hyper-V

Ένα πλεονέκτημα του Hyper-V είναι η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ πολλαπλών VM χρησιμοποιώντας εικονικούς διακόπτες. Αυτοί οι μεταγωγείς επιθεωρούν πακέτα δεδομένων πριν τα στείλουν στον προβλεπόμενο παραλήπτη και είναι χρήσιμοι για τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου VM. Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα του Hyper-V είναι η ενσωμάτωση του Windows PowerShell, η οποία επιτρέπει στους δυναμικούς χρήστες πολύ μεγαλύτερο έλεγχο της εικονικής μηχανής και των αντίστοιχων περιβαλλόντων.

Επίσης, όπως το Virtualbox, το Hyper-V υποστηρίζει στιγμιότυπα, τα οποία είναι απίστευτα χρήσιμα για δοκιμές, ανάλυση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και πολλά άλλα. Δεν υποστηρίζουν όλα τα μεγάλα λογισμικά εικονικής μηχανής στιγμιότυπα, επομένως είναι πραγματικά μια χρήσιμη δυνατότητα.

Bluestacks

bluestacks 5 που τρέχει σε windows 11 pro

Το Bluestacks App Player σάς επιτρέπει να εκτελείτε εφαρμογές και παιχνίδια Android σε συσκευές Windows και macOS. Αυτό το λογισμικό μιμείται ένα λειτουργικό σύστημα Android και ακόμη και συγκεκριμένες εκδόσεις Android, ανάλογα με την εφαρμογή ή το παιχνίδι Android που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το Bluestacks είναι ειδικά σχεδιασμένο για την εκτέλεση παιχνιδιών για κινητά. Για το σκοπό αυτό, παρέχει προκαθορισμένα στοιχεία ελέγχου παιχνιδιού που αντιστοιχίζονται στο πληκτρολόγιο, το ποντίκι και σε οποιοδήποτε συνδεδεμένο gamepad. Μπορείτε να προσαρμόσετε και να μοιραστείτε αυτά τα χειριστήρια για παιχνίδια σκοποβολής, MOBA, RPG και στρατηγικής.

Εκτός από τα στοιχεία ελέγχου παιχνιδιών, το Bluestacks προσομοιώνει εξαιρετικά τα κοινά στοιχεία ελέγχου Android στα Windows. Παρέχει κουνήματα οθόνης με ένα κλικ, σάρωση, ζουμ, ακόμη και επιταχυνσιόμετρο.

Λίγοι εξομοιωτές Android αποδίδουν τόσο καλά όσο τα Bluestacks. Δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου RAM και χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη GPU σας για εφαρμογές έντασης γραφικών. Στην πραγματικότητα, το Bluestacks σας επιτρέπει να ορίσετε τη μέγιστη ποσότητα μνήμης RAM που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Επίσης, σας επιτρέπει να επιλέξετε το backend γραφικών που χρησιμοποιεί για την απόδοση.

Το σύστημα αρχείων του Bluestacks θυμίζει οποιαδήποτε συσκευή Android και είναι ξεχωριστό από το σύστημα αρχείων του υπολογιστή σας. Ωστόσο, παρέχει έναν κοινόχρηστο φάκελο για να μετακινείτε εύκολα αρχεία μεταξύ του υπολογιστή σας και της εικονικής μηχανής, κάτι που είναι βολικό για τη μεταφορά αρχείων παιχνιδιών Android από το ένα μηχάνημα στο άλλο.

Τώρα, εδώ είναι το τρίψιμο. Το Bluestacks απαιτεί το Hyper-V για να εκτελείται σωστά στα Windows 11. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να μην λειτουργεί σε εγκαταστάσεις των Windows 11 Home. Δυστυχώς, δεν έχω Windows 11 Home για να δοκιμάσω, αλλά υπάρχουν περισσότερες από μερικές αναρτήσεις στο Reddit που περιγράφουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Μην πανικοβάλλεστε, όμως, καθώς υπάρχει επίσης μια ανάρτηση στο Reddit περιγράφοντας λεπτομερώς τη λύση που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό Reddit της ομάδας Bluestacks.

Κατεβάστε: Bluestacks (Ελεύθερο)

Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό εικονικής μηχανής ( Virtual Machine )για Windows 11;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το VirtualBox ή το Workstation Player είναι το καλύτερο λογισμικό Virtual Machine για τα Windows 11. Είναι απλό στη χρήση, έχουν μια εκτεταμένη σειρά χρήσιμων λειτουργιών και έχουν εύκολα πλοηγήσιμα περιβάλλοντα χρήστη. Επιπλέον, και τα δύο διαθέτουν ενσωματωμένους προσαρμογείς εικονικού δικτύου που κάνουν τη σύνδεση της εικονικής μηχανής σας στο διαδίκτυο πιο εύκολη διαδικασία. Με τον αριθμό των χρηστών σε όλο τον κόσμο και για τα δύο εργαλεία, τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε επιλύονται με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Το Bluestacks είναι λίγο πιο εξειδικευμένο στο ότι εστιάζει στα παιχνίδια Android στα Windows 11, επομένως δεν ανήκει στην ίδια “κατηγορία εικονικών μηχανών” με τις άλλες επιλογές σε αυτήν τη λίστα. Ωστόσο, κάνει καλά τη δουλειά του και αν δυσκολεύεστε να βρείτε έναν τρόπο να τρέξετε τους αγαπημένους σας τίτλους Android στον υπολογιστή σας Windows 11, το Bluestacks είναι ο καλύτερος τρόπος.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *