Απενεργοποιήστε αυτήν τη νέα λειτουργία του YouTube για να διατηρήσετε την ποιότητα ήχου

Απενεργοποιήστε αυτήν τη νέα λειτουργία του YouTube για να διατηρήσετε την ποιότητα ήχου

Σημαντικά σημεία

  • Η σταθερή ένταση ήχου στο YouTube εξασφαλίζει σταθερή έξοδο ήχου μειώνοντας τις παραλλαγές του ήχου.
  • Ωστόσο, η σταθερή ένταση ήχου μπορεί να παραμορφώσει την ποιότητα του ήχου, επομένως δεν συνιστάται για μουσικά βίντεο ή περιεχόμενο όπου ο αρχικός ήχος είναι ζωτικής σημασίας.
  • Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σταθερή ένταση ήχου στο YouTube για να αποφύγετε την παραμόρφωση του ήχου.

Βρήκατε ποτέ την ένταση του ήχου στο YouTube να αλλάζει ή να χάνεται μεταξύ των βίντεο; Λοιπόν, το YouTube εισήγαγε επιτέλους μια νέα δυνατότητα για την επίλυση αυτού του προβλήματος: Σταθερό όγκο.

Το Stable Volume είναι μια δυνατότητα του YouTube που προστέθηκε για να διασφαλίσει τη συνέπεια του ήχου σε όλη την πλατφόρμα. Εάν αντιμετωπίσατε πρόσφατα προβλήματα με την έξοδο ήχου στο YouTube από τα αγαπημένα σας κανάλια, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : καλύτερες εφαρμογές ενίσχυσης έντασης ήχου

Πως να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου για μεμονωμένες εφαρμογές στα Windows 11;

Τι είναι το Stable Volume στο YouTube;

Το Stable Volume εξισορροπεί την Ένταση στα βίντεο του YouTube για να εξασφαλίσει έναν σταθερό ήχο. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης σταθερής έντασης ήχου είναι ότι μειώνει τις παραλλαγές του ήχου, διασφαλίζοντας σταθερή ένταση ήχου βίντεο.

Το Stable Volume προσαρμόζει συνεχώς την ένταση (εφαρμόζοντας ένα φίλτρο κανονικοποίησης) σε ένα βίντεο, εξασφαλίζοντας ισορροπημένη έξοδο ήχου είτε ενισχύοντας τα κάτω μέρη είτε χαμηλώνοντας τα δυνατά μέρη σε ένα τέλειο μέσο. Ωστόσο, αυτή μπορεί να μην είναι η εμπειρία που θέλετε συνεχώς.

Σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της έντασης σε ένα βίντεο, η σταθερή ένταση ήχου μπορεί να παραμορφώσει την ποιότητα του ήχου. Το YouTube το γνωρίζει αυτό και γι’ αυτό το Stable Volume δεν είναι διαθέσιμο για μουσικά βίντεο (προς το παρόν — αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον).

Μια άλλη περίπτωση που δεν χρειάζεστε σταθερή ένταση ήχου είναι σε συγκεκριμένους τύπους βίντεο, όπως ροές παιχνιδιών ή τρέιλερ τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών.

Αν θέλετε να ακούσετε τον ήχο του βίντεο σε όλο του το μεγαλείο, όπως σκόπευε ο δημιουργός, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη σταθερή ένταση ήχου.

Το Stable Volume εξακολουθεί να διατίθεται σε όλους τους χρήστες του YouTube, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν και των συνδρομητών YouTube premium. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να μην το δείτε ακόμα στον λογαριασμό σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα σταθερού όγκου του YouTube

Η λειτουργία Σταθερού όγκου του YouTube είναι διαθέσιμη στον ιστό και τις εφαρμογές για κινητά και θα σας δείξω πώς να την απενεργοποιήσετε και στις δύο πλατφόρμες.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Android ή iOS του YouTube, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Παίξτε ένα μη μουσικό βίντεο στο YouTube.
  2. Πατήστε μέσα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο για να ενεργοποιήσετε τα χειριστήρια. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικονίδιο επάνω δεξιά.
  3. Επιλέγω Επιπρόσθετες ρυθμίσεις από το αναδυόμενο παράθυρο.
  4. Απενεργοποίηση Σταθερός Όγκος από τις επιλογές.

Στο κάτω μέρος, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα “Ο σταθερός όγκος είναι απενεργοποιημένος”, επιβεβαιώνοντας ότι η αλλαγή έχει αποθηκευτεί.

Μπορείτε να πετύχετε το ίδιο στο YouTube μέσω του ιστού ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο για να δείτε τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής.
  2. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εικονίδιο κάτω δεξιά.
  3. Απενεργοποίηση Σταθερός Όγκος από τις επιλογές στο αναδυόμενο παράθυρο. Το YouTube θα αποθηκεύσει τις αλλαγές αμέσως.
Λειτουργία σταθερής έντασης στα χειριστήρια αναπαραγωγής YouTube

Με απενεργοποιημένο το Stable Volume, όλα τα μελλοντικά βίντεο που θα παίζετε στο YouTube θα ακολουθούν τις προτιμήσεις σας.

Ο σταθερός όγκος μπορεί να είναι καλός ή κακός, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι σωτήριο εάν εκνευρίζεστε από τις παραλλαγές του ήχου ενώ παρακολουθείτε βίντεο στο YouTube, αλλά αν σας αρέσει να ακούτε τον ήχο όπως ακριβώς ήθελε ο παραγωγός, θα πρέπει να τον απενεργοποιήσετε.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *