καλύτερες υπηρεσίες Cloud

Οι 7 καλύτερες υπηρεσίες Cloud Storage για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κοινή χρήση των αρχείων σας

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων είναι χρησιμοποιώντας το cloud. Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στην αγορά που μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας. Εδώ είναι οι επτά καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για αποθήκευση και κοινή χρήση αρχείων.

google drive που εμφανίζει φακέλους και αρχεία

Το Google Drive είναι μια από τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης cloud στην αγορά. Περιλαμβάνει ένα από τα πιο γενναιόδωρα δωρεάν επίπεδα, με 15 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο (αν και αυτό είναι κοινόχρηστο μεταξύ άλλων προϊόντων της Google, όπως το Gmail και οι Φωτογραφίες).

Εκτός από τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, το Google Drive είναι πλούσιο σε λειτουργίες με διάφορες δυνατότητες, όπως η εύκολη αναζήτηση, η οργάνωση, η κοινή χρήση και η συνεργασία. Ενώ το Google Drive είναι συνδεδεμένο με το Gmail, μπορείτε να μοιραστείτε ένα αρχείο Google Drive με λογαριασμούς εκτός Gmail.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να δείτε ποιος έχει πρόσβαση στο Google Drive

Πώς να κρύψετε αρχεία στο Google Drive

Εάν τα 15 GB αποθηκευτικού χώρου είναι πολύ λίγα για τις ανάγκες σας, το Google Drive σάς επιτρέπει να κάνετε αναβάθμιση μέσω του Google One, το οποίο προσφέρει μια συνδρομή all-in-one για τις υπηρεσίες της Google. Με το Google One, μπορείτε να αγοράσετε οικονομικά έως και 2 TB αποθηκευτικού χώρου στο cloud. Ακόμη και για τα επί πληρωμή επίπεδα, το Google Drive είναι μία από τις φθηνότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στην αγορά.

Microsoft OneDrive

Το Microsoft OneDrive είναι μια άλλη σταθερή επιλογή αποθήκευσης cloud για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την κοινή χρήση των αρχείων σας μέσω του Διαδικτύου. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή εάν λατρεύετε ή είστε ήδη γαντζωμένοι στο οικοσύστημα της Microsoft.

Οι δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων στο OneDrive είναι εξαιρετικές, με λεπτομερή έλεγχο για κοινή χρήση με όλους μέσω δημόσιου συνδέσμου ή με συγκεκριμένα άτομα προσθέτοντας τα email τους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν κάποιος θα μπορεί να επεξεργάζεται ή να προβάλλει μόνο κοινόχρηστα αρχεία.

Για να αποκτήσετε το OneDrive, χρειάζεστε έναν λογαριασμό Microsoft 365, ο οποίος σας παρέχει 5 GB cloud και 15 GB αποθήκευσης γραμματοκιβωτίου. Έχετε επίσης πρόσβαση σε βασικές εκδόσεις των εφαρμογών και των υπηρεσιών της Microsoft. Τα 5 GB δεν είναι πολλά για την αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας, επομένως η Microsoft προσφέρει προγράμματα επί πληρωμή με περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του Microsoft 365 Basic (100 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud) για 1,99 $/μήνα ή 69,99 $/έτος και του Microsoft 365 Personal (1 TB) για 6,99 $/μήνα ή 19,99 $/έτος. Το τελευταίο επίπεδο σάς προσφέρει επίσης επιπλέον προνόμια, όπως πρόσβαση premium σε επιλεγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft όπως το Teams, το PowerPoint, το Word, το Excel και το Defender. Εάν έχετε οικογένεια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε συνδρομές πηγαίνοντας στο Microsoft 365 Family.

 iCloud στο macOS

Παρά τη φήμη της Apple ότι κάνει υπηρεσίες αποκλειστικά για το οικοσύστημά της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud Drive χωρίς συσκευή Apple. Ως εφεδρική λύση, το iCloud Drive είναι μια καλή εναλλακτική εάν βρίσκεστε ήδη στο οικοσύστημα της Apple.

Εάν διαθέτετε συσκευή Apple, το iCloud είναι μια τέλεια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας επειδή είναι ενσωματωμένο στο σύστημα. Μια συσκευή Apple όπως ένα iPhone μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σχεδόν για τα πάντα, από τις φωτογραφίες σας μέχρι τα βίντεο, τις σημειώσεις, τα μηνύματα, τα γραμματοκιβώτια, τα δεδομένα εφαρμογών για επιλεγμένες εφαρμογές, ακόμη και τα αντίγραφα ασφαλείας του συστήματος.

Το iCloud προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 5 GB, αλλά όπως και άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, περιλαμβάνει επιλογές επί πληρωμή εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας iCloud+ της Apple.

Η υπηρεσία προσφέρει πολλές επιλογές αναβάθμισης αποθήκευσης έως 12 TB. Οι επιλογές περιλαμβάνουν 50GB (0,99$/μήνα), 200GB (2,99$/μήνα), 2TB (9,99$/μήνα), 6TB (29,99$/μήνα) και 12TB (59,99$/μήνα).

 pCloud

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες επιλογές, το pCloud δεν προέρχεται από μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας. Ωστόσο, το pCloud είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση λόγω των επιπλέον χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, το pCloud είναι η μόνη λύση αποθήκευσης cloud σε αυτήν τη λίστα, με πρόγραμμα διάρκειας ζωής και επιλογή αποθήκευσης 500 GB.

Το pCloud προσφέρει περισσότερο από αρκετό χώρο αποθήκευσης για να ταιριάζει στις ανάγκες σας, με διαφορετικά επίπεδα αποθήκευσης πάνω από την επιλογή των 500 GB, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής 2 TB και μιας αποκλειστικής επιλογής διάρκειας ζωής με 10 TB.

Περιλαμβάνει μια ευέλικτη δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων και σας επιτρέπει να προστατεύετε αρχεία με κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης όταν λήξει ο κοινόχρηστος σύνδεσμος, καθιστώντας τα αρχεία απρόσιτα. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με το pCloud είναι ότι περιορίζει την κυκλοφορία ενός κοινόχρηστου συνδέσμου.

Εάν λάβετε το πρόγραμμα των 500 GB, λαμβάνετε μόνο 500 GB επισκεψιμότητας κοινόχρηστου συνδέσμου στον δημόσιο σύνδεσμο σας. Τα υψηλότερα σχέδια έχουν ίσους περιορισμούς εύρους ζώνης ως προς το μέγεθος αποθήκευσης. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα φτάσετε ποτέ τα όρια εκτός και αν σκοπεύετε να φιλοξενήσετε αρχεία στο pCloud για δημόσια διανομή.

Αρχική οθόνη του Dropbox Vault

Το Dropbox κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, παρουσιάζοντας με συνέπεια σε λίστες με τις καλύτερες υπηρεσίες ηλεκτρονικής αποθήκευσης. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ως αποκλειστική πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που το καθιστούν εύκολο στη χρήση ως ενιαία υπηρεσία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κοινή χρήση αρχείων.

Παρέχει δωρεάν 2 GB αποθηκευτικού χώρου, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τα προγράμματα επί πληρωμή, εάν χρειάζεστε περισσότερα, επιλέγοντας τα επίπεδα αποθήκευσης 2 TB ή 3 TB. Με 11,99 $/μήνα για 2 TB και 19,99 $/μήνα για 3 TB, το Dropbox δεν είναι η φθηνότερη λύση αποθήκευσης cloud.

Ωστόσο, το Dropbox προσφέρει άλλα επιπλέον προνόμια που μπορεί να το κάνουν να αξίζει τον κόπο σε κάποιους. Διαθέτει υποστήριξη επεξεργασίας PDF, σχολιασμό PDF, επεξεργασία εικόνας, προστασία αρχείων, διαχείριση κωδικού πρόσβασης και αναλυτικά στοιχεία μεταφοράς, μεταξύ άλλων.

Sync.com

Το Sync λειτουργεί τόσο ως πλατφόρμα αποθήκευσης όσο και ως πλατφόρμα συνεργασίας. Ως υπηρεσία αποθήκευσης cloud, λειτουργεί άψογα, στο ίδιο επίπεδο με άλλες επιλογές, προσφέροντας 5 GB δωρεάν αποθήκευσης στο cloud.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα από τα premium επίπεδα του Sync για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Ως άτομο, μπορείτε να επιλέξετε επίπεδα αποθήκευσης μεταξύ 2TB και 6TB. Το Sync προσφέρει επίσης επιλογές για ομάδες με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Ως λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το Sync περιλαμβάνει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας φακέλων αρχείων όπως άλλες πλατφόρμες.

Η κοινή χρήση αρχείων χρησιμοποιώντας το Sync είναι επίσης παιχνιδάκι, χάρη στις διάφορες δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα. Μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία ιδιωτικά χρησιμοποιώντας συνδέσμους και οι δυνατότητες συνεργασίας είναι ιδανικές για ομάδες.

Σε αντίθεση με το pCloud, το Sync δεν έχει όρια εύρους ζώνης στην κοινή χρήση, επομένως είναι μια τέλεια επιλογή εάν θέλετε να φιλοξενήσετε αρχεία για δημόσια διανομή. Ο συγχρονισμός περιλαμβάνει επίσης μηχανισμούς προστασίας αρχείων κατά την κοινή χρήση, όπως προστασία με κωδικό πρόσβασης, ειδοποιήσεις πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης.

MEGA cloud

Εκτός από μια από τις πιο ασφαλείς λύσεις αποθήκευσης cloud, το Mega είναι επίσης μια από τις φθηνότερες. Το Mega διαθέτει ένα από τα πιο, αν όχι το πιο γενναιόδωρο, δωρεάν επίπεδο με 20 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η πλατφόρμα έχει όρια εύρους ζώνης για μεταφορά, τα οποία μπορεί να είναι περιοριστικά εάν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε για δημόσια διανομή αρχείων. Ωστόσο, τα όρια μεταγραφών του Mega θα πρέπει να είναι μια χαρά για προσωπική χρήση.

Εκτός από τη γενναιόδωρη δωρεάν βαθμίδα, τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Mega είναι ο μεγάλος διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης και η τιμολόγηση της πλατφόρμας. Οι μεμονωμένοι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών επιπέδων αποθήκευσης: 2TB, 8TB και 16TB.

Εκτός από τα τρία, η πλατφόρμα προσφέρει ένα ευέλικτο σχέδιο με χώρο αποθήκευσης έως και 10 PB. Έτσι, ανεξάρτητα από το μέγεθος των αντιγράφων ασφαλείας σας, το μεγάλο όριο του Mega θα πρέπει να σας καλύπτει.

Αυτές οι λύσεις αποθήκευσης cloud είναι μερικές από τις καλύτερες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κοινή χρήση αρχείων. Ορισμένα προσφέρουν γενναιόδωρες δωρεάν βαθμίδες, ενώ άλλα έχουν καλύτερη τιμολόγηση ανά GB. Οι διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε μια λύση αποθήκευσης cloud θα πρέπει να σας καθοδηγήσουν στην επιλογή ενός έναντι των άλλων.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *