Εύκολες επιδιορθώσεις σε συνήθη προβλήματα Chromecast

Με τη βοήθεια των Chromecast, μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε υλικό από τα τηλέφωνα, τους υπολογιστές ή τα Chromebook μας στις έξυπνες τηλεοράσεις μας. Δεν γίνεται πιο απλό από αυτό, τουλάχιστον όχι σε μια καλή μέρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε ένα κουμπί και να επιλέξετε το μέσο όπως φορητός υπολογιστής, τηλεόραση κ.λπ., όπου θέλετε να προβάλλεται το περιεχόμενο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα Chromecast, παίζουν πολλοί παράγοντες και δεν λειτουργούν πάντα όπως θα έπρεπε.

Ας δούμε μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Chromecast.

Οι χρήστες των Windows 11 πήραν το Windows Spotlight στην τελευταία έκδοση 22000.739(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Πρόβλημα σύνδεσης με Wi-Fi

Τα αδύναμα σήματα Wi-Fi ήταν ένα κοινό πρόβλημα με πολλές προηγούμενες εκδόσεις του Chromecast, αν και τα πιο πρόσφατα μοντέλα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Το γεγονός ότι άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ισχύ του σήματος σας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα λειτουργήσει άψογα με τη ρύθμιση σας. Μια προβληματική σύνδεση Wi-Fi θα καταστρέψει εντελώς την εμπειρία σας στο Chromecast. Στις παρακάτω ενότητες, θα συζητήσουμε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διευθετηθούν τα πράγματα.

Ελέγξτε την τοποθεσία του Chromecast σας

Η τοποθεσία της συσκευής Chromecast κα���� η απόσταση από το σημείο πρόσβασης Wi-Fi θα πρέπει να είναι οι πρώτες σας σκέψεις. Απίστευτα, υπάρχουν περιπτώσεις που προκύπτουν προβλήματα λόγω του τρόπου με τον οποίο τοποθετούνται οι θύρες HDMI της τηλεόρασής σας σχετικά με το δρομολογητή Wi-Fi σας. Το σήμα μπορεί να χρειαστεί να περάσει απευθείας μέσω της τηλεόρασης, επιδεινώνοντας τη συνολική ποιότητα του σήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να σκεφτείτε να αποκτήσετε μια επέκταση HDMI και να επανατοποθετήσετε το Chromecast πιο μακριά από την τηλεόραση.

Αλλάξτε τη συχνότητα Wi-Fi

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η συχνότητα Wi-Fi που επιλέξατε για να διαμορφώσετε το Chromecast σας. Οι περισσότεροι ασύρματοι δρομολογητές είναι εξοπλισμένοι από προεπιλογή με Wi-Fi διπλής ζώνης, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε τις συχνότητες 2,4 GHz και 5 GHz. Ενώ τα 2,4 GHz παρέχουν αξιόπιστους ρυθμούς σε μεγαλύτερες αποστάσεις, είναι πιο ευαίσθητα σε παρεμβολές από άλλες ασύρματες συσκευές. Παρόλο που το 5GHz έχει μικρότερο εύρος από τα 4GHz, μπορεί ακόμα να πιέσει απίστευτες ταχύτητες ενώ αντιμετωπίζει λιγότερες παρεμβολές, καθιστώντας το ιδανικό για ροή. Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά αυτό που θα επιλέξετε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μπορεί να συμβάλει στο πρόβλημα.

2. Το Chromecast συνεχίζει να κλείνει

Αντί να χρησιμοποιούν συγκεκριμένο φορτιστή, η πλειονότητα των Chromecast τροφοδοτείται από καλώδιο USB, το οποίο είναι αρκετά πρακτικό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να τροφοδοτήσουν το Chromecast απευθείας από την τηλεόρασή τους, καθώς οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν τουλάχιστον μία θύρα USB. Ανάβει όταν το κάνει η τηλεόραση. Αλλά σε περιόδους υψηλής χρήσης, οι θύρες USB δεν είναι σε θέση να παρέχουν αρκετή ισχύ για να υποστηρίξουν πιο ισχυρά gadget. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να βγάλετε από το κουτί το ηλεκτρικό τούβλο με το οποίο το Chromecast σας και να το τοποθετήσετε στον τοίχο.

Ωστόσο, το πιο πρόσφατο Chromecast με Google TV είναι ένα ξεχωριστό gadget και καταναλώνει ακόμη περισσότερη ενέργεια από ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Θα σας βοηθούσε να γαντζώσετε το τούβλο φόρτισης στον τοίχο για να λειτουργεί σωστά, αν και υπάρχουν μερικοί χρήσιμοι κόμβοι UStroublB-C και για αυτό.

Πώς να επαναφέρετε το Oculus Quest 2(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Το περιεχόμενο δεν εμφανίζεται κατά τη μετάδοση

Αν και αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι περίπλοκο, είναι παρόμοιο με την προηγούμενη λύση για το Wi-Fi διπλής ζώνης. Υπάρχει ένα πρόβλημα όσον αφορά την επιλογή του δικτύου Wi-Fi κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Θα πρέπει να είστε πάντα συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi τόσο στο Chromecast όσο και στη συσκευή από την οποία πραγματοποιείτε μετάδοση. Εάν οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες σε ξεχωριστά δίκτυα ή ασύρματες συχνότητες, το Chromecast δεν θα εμφανίζεται στη λίστα. Βεβαιωθείτε ότι το Chromecast σας είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με τις κύριες συσκευές σας σε αυτήν την περίπτωση.

Με πολλά μοντέλα τηλεοράσεων στην αγορά σήμερα, ορισμένοι θα αντιμετωπίσουν περιστασιακά ένα πρόβλημα με το Chromecast. Η δημιουργία ενός μόνο gadget που λειτουργεί άψογα με κάθε διαθέσιμο μοντέλο τηλεόρασης είναι εξαιρετικά δύσκολη. Επομένως, το Chromecast σας μπορεί να χρειαστεί να ενημερωθεί για να επιλύσει αυτές τις δυσκολίες, είτε η οθόνη είναι κενή είτε έχει άλλες οπτικές ανωμαλίες.

4. Ο ήχος Chromecast δεν λειτουργεί

Παρόλο που το βίντεο αναπαράγεται άψογα στο Chromecast, οι χρήστες έχουν παραπονεθεί για προβλήματα με τη διακοπή του ήχου ή απλώς τη μη αναπαραγωγή. Εάν ο ήχος Chromecast δεν λειτουργεί σωστά , είναι ευθύνη του χρήστη να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Ευτυχώς, είναι απλοί τρόποι επίλυσής τους.

Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

 Ο ήχος σας μπορεί περιστασιακά να παρουσιάζει λόξυγγα. Δοκιμάστε τις δοκιμασμένες συμβουλές για να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε ξανά. Κλείστε τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων και σταματήστε τη μετάδοση. Η μετάδοση μπορεί να ξεκινήσει ξανά μετά την πλήρη απενεργοποίησή της.

Αυτό μπορεί να διορθώσει πολλά από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα. Μερικές φορές η απλή παύση και η εκκίνηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αλλά μπορεί να χρειαστεί να επανεκκινήσετε το cast.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ήχου

Μερικές φορές το Chromecast μπορεί να ρυθμίσει από προεπιλογή τις ρυθμίσεις ήχου της συσκευής σας και όχι της τηλεόρασης. Η ένταση της τηλεόρασής σας ελέγχεται όταν κάνετε cast. Για να δείτε αν βοηθάει, δοκιμάστε να αλλάξετε την ένταση του ήχου στη συσκευή πολυμέσων σας.

Η ένταση του ήχου στη συσκευή σας μπορεί περιστασιακά να είναι διαφορετική. Ακόμη και μια μικρή αλλαγή της έντασης του ήχου μπορεί να προκαλέσει το Chromecast να συγχρονίσει και να προσαρμόσει τα επίπεδα ήχου στα σωστά επίπεδα.

Το πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να χρειάζεται ενημέρωση

Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi σε iPhone/iPad(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome, εάν κάνετε μετάδοση απευθείας από αυτό. Προκύπτουν ζητήματα ροής και ήχου χαμηλής ποιότητας από απαρχαιωμένο λογισμικό Chrome Cast.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων εάν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, η εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων σε οποιαδήποτε συσκευή επιλύει σχεδόν πάντα προβλήματα. Είναι μια τεχνική στην οποία μπορεί να βασιστείτε ως η τελευταία επιλογή για την επίλυση των δυσκολιών, ίσως, και ισχύει εξίσου για το Chromecast σας. Στη ρύθμιση του Chromecast, επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στην περιοχή “Σύστημα” -> “Σχετικά”. Για παλαιότερα μοντέλα Chromecast, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Home.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί επαναφοράς στο Chromecast για πέντε έως δέκα δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να τρεμοπαίζει. Απλώς μια σύντομη υπενθύμιση: για μετάδοση από τις κύριες συσκευές σας, πρέπει να συνδέσετε το Chromecast στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με αυτές τις συσκευές.

συμπέρασμα

Οποιαδήποτε τηλεόραση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε έξυπνη τηλεόραση χρησιμοποιώντας το Chromecast, αρκεί να διαθέτει υποδοχή HDMI. Αν και μπορείτε να συναντήσετε μερικές δυσλειτουργίες εδώ και εκεί, οι περισσότερες είναι εύκολο να διορθωθούν. Για να διορθώσετε τυχόν τεχνικά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε, ακολουθήστε τις προηγούμενες διαδικασίες. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να μας γράψετε!

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *