Πώς να αφαιρέσετε αυτόματα τα Trackers από τις διευθύνσεις URL στον Firefox

Παρόλο που ο Firefox είναι λιγότερο δημοφιλής από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome ή Edge, εξακολουθεί να σας προσφέρει κάθε δυνατότητα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες περιήγησής σας στον Ιστό. Ορισμένες από τις λειτουργίες του Firefox είναι καλύτερες από το Google Chrome, όπως η πρόληψη παρακολούθησης .

Πριν από λίγες μέρες, η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 102, ο οποίος έχει μια δυνατότητα γνωστή ως «Απομάκρυνση παραμέτρων ερωτήματος». Η λειτουργία καταργεί αυτόματα την παράμετρο URL παρακολούθησης όταν κάνετε κλικ σε μια διεύθυνση ιστού.

Για παράδειγμα, το Facebook προσθέτει το αναγνωριστικό παρακολούθησης για να παρακολουθεί τα κλικ προσθέτοντας το ερώτημα «fbclid» στο τέλος της διεύθυνσης URL. Ομοίως, το Twitter, το Instagram και κάθε άλλος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε προσθέτει την παράμετρό του ερωτήματος σε εξερχόμενους συνδέσμους για την παρακολούθηση των κλικ.

5+ τρόποι προσαρμογής του Mozilla Firefox(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα Αυτόματη κατάργηση Trackers από διευθύνσεις URL στον Firefox

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Firefox για υπολογιστή καταργεί αυτό το ερώτημα για να αποτρέψει την παρακολούθηση δεδομένων. Το Query Parameter Stripping αποτελεί ήδη μέρος του κανόνα προστασίας αυστηρής παρακολούθησης του Firefox, αλλά θα πρέπει να τον ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για την αυτόματη κατάργηση των ιχνηλατών από διευθύνσεις URL στον Firefox. Ας τσεκάρουμε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Firefox στα Windows 11. Εάν είναι ήδη εγκατεστημένη, φροντίστε να την ενημερώσετε.

2. Μετά την ενημέρωση, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox και πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία.

 

3. Από τη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις .

 

4. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην καρτέλα Απόρρητο και ασφάλεια στα αριστερά.

 

5. Στη δεξιά πλευρά, ενεργοποιήστε το «Αυστηρό» και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφόρτωση όλων των καρτελών.

 

Αυτό είναι! Αυτό θα αναγκάσει το πρόγραμμα περιήγησης Firefox να αφαιρέσει τους ιχνηλάτες από τις διευθύνσεις URL.

2 Πώς να ενεργοποιήσετε την αυστηρή προστασία παρακολούθησης σε ιδιωτική λειτουργία

Μπορείτε επίσης να αναγκάσετε τον Firefox να αφαιρεί αυτόματα τους ιχνηλάτες από διευθύνσεις ιστού σε ένα ιδιωτικό παράθυρο. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυστηρή λειτουργία στην Ιδιωτική λειτουργία του Firefox.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox στον υπολογιστή σας. Στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε about:config και πατήστε το κουμπί Enter .

Πώς να εισαγάγετε σελιδοδείκτες από το Chrome στον Firefox(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Τώρα, θα δείτε μια οθόνη προειδοποίησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή κινδύνου και συνέχεια .

 

3. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα Advanced Preferences του προγράμματος περιήγησης Firefox.

4. Τώρα πληκτρολογήστε privacy.query στο πλαίσιο Αναζήτηση.

 

5. Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε διπλό κλικ στο privacy.query_stripping.enabled.pbmode και ορίστε την τιμή του σε True .

 

Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό Firefox στα Windows 11. Μετά την επανεκκίνηση, το πρόγραμμα περιήγησης Firefox θα αφαιρέσει επίσης αυτόματα τους ιχνηλάτες σε Ιδιωτική λειτουργία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Smartphone ως συσκευή παρακολούθησης GPS(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επομένως, αυτός ο οδηγός αφορά την ενεργοποίηση του Query Parameter Stripping στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox για Windows 11. Εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας, θα πρέπει να επιτρέψετε αμέσως αυτήν τη δυνατότητα.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *