καλύτερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής MKV

10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής MKV για Windows 10/11 το 2023

Για κατανάλωση πολυμέσων, τα Windows 10 διαθέτουν Windows Media Player. Το εγγενές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων των Windows λειτουργεί καλά και υποστηρίζει βασικές μορφές αρχείων. Αλλά δεν μπορεί να παίξει τις πιο πρόσφατες μορφές αρχείων βίντεο όπως το MKV.

Η μορφή MKV είναι πολύ δημοφιλής καθώς ενσωματώνει βίντεο, ήχο και υπότιτλους σε ένα μόνο αρχείο. Οι περισσότερες από τις εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων για Windows δεν μπορούν να αναπαράγουν αρχεία MKV. Οι χρήστες των Windows αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα κατά την αναπαραγωγή αρχείων MKV, όπως απουσία ήχου, καθυστερήσεις βίντεο κ.λπ. Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιεί προγράμματα αναπαραγωγής MKV για να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με αρχεία MKV.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψετε το MKV σε MP4 στα Windows 11 

10 καλύτερες δωρεάν συσκευές αναπαραγωγής MKV για Windows 10/11

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μια λίστα με τα καλύτερες δωρεάν συσκευές αναπαραγωγής MKV για Windows 10 Η/Υ. Αυτές οι εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων μπορούν να αναπαράγουν βίντεο MKV χωρίς κανένα πρόβλημα.

1. VLC Media Player

VLC Media Player

Το VLC Media Player είναι μια από τις καλύτερες και κορυφαίες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων που είναι διαθέσιμες για το λειτουργικό σύστημα Windows 10.

Μπορεί να παίξει σχεδόν κάθε τύπο αρχείου, συμπεριλαμβανομένης της μορφής αρχείου MKV. Το VLC Media player μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από την αναπαραγωγή βίντεο MKV. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εγγράψετε την οθόνη του υπολογιστή σας, να μετατρέψετε βίντεο σε διαφορετικές μορφές και πολλά άλλα.

Διαθέτει καθαρή διεπαφή και προσφέρει καλύτερους ελέγχους αναπαραγωγής βίντεο. Εκτός αυτού, οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων VLC μπορούν να αναπαράγουν διάφορα πράγματα όπως ηχογράφηση οθονών, μετατροπή μορφών αρχείων πολυμέσων κ.λπ.

2. KM Player

KMPlayer

Το KM Player μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή εάν ψάχνετε για μια ελαφριά εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορεί να αναπαράγει μορφή αρχείου MKV.

Μάντεψε? Το KM Player υποστηρίζει διάφορες μορφές αρχείων βίντεο, όπως MKV, FLV, AVS, WMV, κ.λπ. Επιπλέον, το KM Player για Windows προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής.

Εκτός αυτού, το KMplayer για Windows επιτρέπει επίσης τη λήψη βίντεο από πλατφόρμες ροής όπως το YouTube, το Instagram, το Daily Motion κ.λπ.

3. Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο FreeSmith

Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο FreeSmith

Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν MKV Player για Windows υπολογιστή, τότε το FreeSmith Video Player μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο η μορφή αρχείου MKV, το FreeSmith Video Player μπορεί να παίξει σχεδόν όλες τις κύριες μορφές βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των DivX, WMV, MPEG, AVI κ.λπ.

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κάνουν ροή βίντεο από διευθύνσεις URL. Το FreeSmith Video Player είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον προτιμά μια ελαφριά διεπαφή.

4. DAPlayer

DAPlayer

Αν ψάχνετε για ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων για υπολογιστή με Windowsτο DAPlayer μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Το DAPlayer είναι συμβατό με εκατοντάδες μορφές αρχείων βίντεο/ήχου. Μπορεί να παίξει εύκολα βίντεο MKV. Διαθέτει επίσης πρόσθετη υποστήριξη που βοηθά στην επέκταση των δυνατοτήτων της εφαρμογής αναπαραγωγής πολυμέσων.

5. SMPlayer

MKV Players για Windows

Οι προγραμματιστές του SMPlayer ισχυρίζονται ότι το εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο μπορεί να παίξει σχεδόν κάθε μορφή αρχείου βίντεο και το MKV είναι ένα από αυτά.

Η διεπαφή του SMPlayer είναι παρόμοια με το Media Player Classic και έχει την παλιά εμφάνιση. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι το SMPlayer είναι αρκετά γρήγορο σε σύγκριση με όλες τις άλλες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων που αναφέρονται στο άρθρο.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ελαφρύ πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, το SmPlayer δεν χάνει καμία βασική δυνατότητα. Σας παρέχει skins και θέματα εικονιδίων για προσαρμογή και μια επιλογή για αναζήτηση και λήψη υποτίτλων. Εκτός από αυτό, το SMPlayer μπορεί ακόμη και να αναπαράγει βίντεο YouTube.

6. DivX Player

DivX Player

Είναι ένα από τα όμορφα προγράμματα αναπαραγωγής MKV για Windows 10 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή. Το καλύτερο πράγμα για το DivX Player είναι ότι είναι επίσης διαθέσιμο για Mac, iOS και Android.

Μπορεί να παίξει σχεδόν όλες τις μεγάλες μορφές αρχείων βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του MKV. Εκτός από αυτό, το πρόγραμμα αναπαραγωγής DivX μπορεί επίσης να τρέξει βίντεο 4K.

7. Media Player Classic

MKV Players για Windows

Το Media Player Classic διαθέτει όλους τους απαραίτητους κωδικοποιητές για την αναπαραγωγή μη συμβατών μορφών αρχείων στα Windows 10.

Όχι μόνο MKV, αλλά μπορεί επίσης να παίξει σχεδόν κάθε νέα μορφή αρχείου βίντεο και ήχου. Επιπλέον, καθώς συνοδεύεται από ένα πακέτο κωδικοποιητή, μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συμβατότητα μέσων άλλων προγραμμάτων αναπαραγωγής πολυμέσων.

8. GOM Media player

MKV Players για Windows

Το GOM Media Player είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Το καλύτερο πράγμα για το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων GOM είναι ότι μπορεί να παίξει σχεδόν όλες τις μορφές πολυμέσων. Επιπλέον, η δυνατότητα online αναζήτησης του κωδικοποιητή κάνει το GOM Media player να ξεχωρίζει.

9. Potplayer

MKV Players για Windows

Είναι ένα άλλο καλύτερο εργαλείο αναπαραγωγής πολυμέσων στη λίστα που εγκαθιστά αυτόματα τα απαιτούμενα πακέτα κωδικοποιητή. Αν μιλάμε για υποστήριξη μορφών πολυμέσων, το Potplayer υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μορφές πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένου του MKV.

Το άλλο καλύτερο πράγμα για το Potplayer είναι ότι μπορεί επίσης να παίξει ημιτελή ή κατεστραμμένα αρχεία MKV παρακάμπτοντας τα κατεστραμμένα καρέ.

10. ACG Player

ACG Player

Είναι άλλο καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων των Windows που υποστηρίζει μορφή αρχείου MKV. Όσον αφορά τις δυνατότητες, το ACG Player προσφέρει πολλές χρήσιμες, όπως ρύθμιση πλήκτρων συντόμευσης και ροή βίντεο στο διαδίκτυο.

Υποστηρίζει επίσης υπότιτλους, μουσική υπόκρουση, χειρονομίες κ.λπ. Το ACG Player είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση. Μπορείτε να λάβετε την εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων απευθείας από το Microsoft Store.

Άλλοι τρόποι αναπαραγωγής αρχείων MKV

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα MKV media player στον υπολογιστή σας με Windows, η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα συμβατό πακέτο κωδικοποιητών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Πακέτο κωδικοποιητή K-Lite για αναπαραγωγή αρχείων MKV από το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετατροπείς βίντεο για να μετατρέψετε βίντεο MKV σε διαφορετική μορφή.

Πρέπει να μετατρέψετε τα αρχεία MKV σε μορφή FLV ή MP4 για να εξασφαλίσετε ομαλή αναπαραγωγή σε κάθε συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα καλύτερα δωρεάν MKV Players για Windows. Μπορείτε εύκολα να αναπαράγετε βίντεο MKV με αυτές τις δωρεάν συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων για Windows. Εάν γνωρίζετε άλλους παίκτες MKV, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Πώς να παίξετε το αρχείο MKV στο Android

Πώς να μετατρέψετε MP4 σε MKV στα Windows 11Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *