Γιατί οι ιστορίες μου στο Instagram είναι θολές

Γιατί οι ιστορίες μου στο Instagram είναι θολές; 10 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Ενώ η εφαρμογή Instagram για Android και iOS είναι ως επί το πλείστον χωρίς σφάλματα, οι χρήστες μπορούν ακόμα μερικές φορές να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες του Instagram ανέφεραν ότι τα Instagram Stories εμφανίζονται θολά.

Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα και αναρωτιέστε γιατί οι ιστορίες σας στο Instagram είναι θολές, μπορεί να σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους επίλυσης του θολού προβλήματος των Ιστοριών Instagram.

Σημείωση: Χρησιμοποιήσαμε ένα smartphone Android για να δείξουμε τα βήματα. Οι χρήστες iPhone πρέπει να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να βρείτε διαγραμμένες ιστορίες στο Instagram

Γιατί τα Instagram Stories είναι θολά;

Πριν εξετάσετε τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε γιατί οι ιστορίες σας στο Instagram είναι θολές. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς εξέχοντες λόγους που οδηγούν σε θολά Stories στο Instagram.

  • Αργή ή χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.
  • Οι διακομιστές του Instagram είναι εκτός λειτουργίας.
  • Η εφαρμογή Instagram έχει λάθος ρυθμίσεις.
  • Η Εξοικονόμηση δεδομένων είναι ενεργοποιημένη.
  • Η εφαρμογή Instagram έχει ένα κατεστραμμένο αρχείο προσωρινής μνήμης.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για θολές ιστορίες Instagram σε Android και iOS.

1. Αναγκαστική διακοπή της εφαρμογής Instagram

ιστορίες μου στο Instagram είναι θολές

Πριν δοκιμάσετε άλλες μεθόδους, βεβαιωθείτε ότι έχετε διακόψει αναγκαστικά την εφαρμογή Instagram. Μπορείτε να ανοίξετε ξανά την εφαρμογή Instagram, αλλά μια απλή επανεκκίνηση δεν θα εξαλείψει όλες τις διαδικασίες στο παρασκήνιο.

Η αναγκαστική διακοπή της εφαρμογής Instagram θα διασφαλίσει ότι δεν εκτελείται σχετική διαδικασία εφαρμογής στο παρασκήνιο. Η εφαρμογή θα κάνει επίσης μια νέα σύνδεση με τον διακομιστή του Instagram, κάτι που θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα.

2. Ελέγξτε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί

Ελέγξτε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί

Εάν η μέθοδος αναγκαστικής διακοπής δεν βοήθησε, πρέπει να ελέγξετε εάν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο λειτουργεί και είναι σταθερή. Ίσως τα Instagram Stories να είναι θολά μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν φορτωθεί σωστά.

Όταν η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι αργή, οι ιστορίες του Instagram μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να φορτωθούν. Όταν αποτυγχάνουν να φορτωθούν σωστά, μπορεί να δείτε μια θολή οθόνη.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το Instagram μειώνει αυτόματα την ποιότητα των ιστοριών εάν η ταχύτητα του Διαδικτύου είναι αργή κατά τη μεταφόρτωση. Αυτό θα μπορούσε να είναι και ένας άλλος λόγος. Επομένως, ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο προτού δοκιμάσετε οποιαδήποτε επόμενη μέθοδο.

3. Ελέγξτε αν οι διακομιστές του Instagram είναι εκτός λειτουργίας

ιστορίες μου στο Instagram είναι θολές

Όπως κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπίσει διακοπές λειτουργίας διακομιστή. Όταν συμβεί αυτό, οι περισσότερες από τις δυνατότητες της εφαρμογής δεν θα λειτουργούν.

Για παράδειγμα, εάν οι διακομιστές του Instagram είναι εκτός λειτουργίας, δεν θα μπορείτε να ελέγξετε τη ροή σας, δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, οι ιστορίες δεν θα φορτωθούν, οι ιστορίες μπορεί να εμφανίζονται θολή κ.λπ.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε τη σελίδα κατάστασης του Instagram στο downdetector. Ο ιστότοπος θα επιβεβαιώσει εάν το Instagram αντιμετωπίζει διακοπές λειτουργίας διακομιστή.

Εάν οι διακομιστές του Instagram είναι εκτός λειτουργίας, πρέπει να περιμένετε μέχρι να αποκατασταθούν. Μόνο τότε θα μπορείτε να ελέγξετε ή να δημοσιεύσετε ξανά τις ιστορίες Instagram.

4. Μην προσθέτετε μουσική, αυτοκόλλητα ή άλλα μέσα στις Ιστορίες

Αν δεν γνωρίζετε, το Instagram έχει θέσει κριτήρια για το όριο μεγέθους. Οι ιστορίες που ανεβάζετε στο Instagram συμπιέζονται αυτόματα σε ένα συγκεκριμένο όριο μεγέθους.

Έτσι, εάν προσπαθήσετε να ανεβάσετε μια ιστορία με μουσική, αυτοκόλλητα ή GIF, το μέγεθος της ιστορίας θα αυξηθεί. Ως αποτέλεσμα, το Instagram θα μειώσει την ποιότητα και θα διατηρήσει το όριο μεγέθους.

Εάν θέλετε να προσθέσετε μουσική στις ιστορίες Instagram σας, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο τρίτου μέρους. Ο στόχος είναι να επεξεργαστείτε το βίντεο με την εφαρμογή τρίτου μέρους και να το δημοσιεύσετε απευθείας στο Instagram Story.

5. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων

Το Instagram διαθέτει μια λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων που προσπαθεί να αποθηκεύσει τα δεδομένα σας καθώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη, ειδικά αν έχετε περιορισμένο διαδίκτυο, αλλά μπορεί να επηρεάσει πολλές λειτουργίες της εφαρμογής.

Για παράδειγμα, οι ιστορίες δεν θα αναπαράγονται αυτόματα εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων. Η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων υπονομεύει επίσης την ποιότητα των μέσων κατά τη μεταφόρτωση με χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Εάν ανεβάζετε μια ιστορία μόνο για να βρείτε μια θολή οθόνη, η Εξοικονόμηση δεδομένων είναι πιθανό να είναι ο ένοχος. Ως εκ τούτου, απενεργοποιήστε την επιλογή Εξοικονόμηση δεδομένων και ανεβάστε ξανά το Instagram Story.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πατήστε στο Εικόνα προφίλ.

Εικόνα προφίλ

2. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα Προφίλ. Πατήστε στο μενού στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε λογαριασμός.

λογαριασμός

4. Στην οθόνη Λογαριασμός, πατήστε το Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας .

Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

5. Στις ρυθμίσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, απενεργοποίηση ο ‘Εξοικονόμηση δεδομένων λειτουργία.

απενεργοποίηση

6. Ενεργοποιήστε τις μεταφορτώσεις υψηλότερης ποιότητας

Η εφαρμογή Instagram για Android και iOS διαθέτει μια λειτουργία που ανεβάζει πάντα φωτογραφίες και βίντεο με την υψηλότερη ποιότητα, ακόμα κι αν η μεταφόρτωση διαρκεί περισσότερο. Αυτή η δυνατότητα θα εξασφαλίσει μεταφορτώσεις υψηλής ποιότητας και θα διορθώσει το πρόβλημα Θολών Ιστοριών Instagram.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πατήστε την Εικόνα προφίλ.

Εικόνα προφίλ

2. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα Προφίλ. Πατήστε στο μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε λογαριασμός.

λογαριασμός

4. Στην οθόνη Λογαριασμός, πατήστε το Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας .

Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

5. Στην οθόνη ρυθμίσεων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ανάβω η εναλλαγή για Μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα

Μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα

7. Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα σας έχει μορφοποιηθεί σωστά

Όταν δημοσιεύετε μια ιστορία Instagram, η προτεινόμενη ανάλυση για το περιεχόμενο πολυμέσων είναι 1920×1080 με αναλογία διαστάσεων 9:16. Ναι, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια εικόνα με μεγαλύτερη ανάλυση από 1920×1080, επειδή το Instagram θα αλλάξει το μέγεθός της πριν από τη δημοσίευση.

Ωστόσο, εάν η εικόνα σας χρειάζεται υψηλότερη ανάλυση, το Instagram θα προσπαθήσει να αυξήσει την κλίμακα του αρχείου πολυμέσων, οδηγώντας σε απώλεια ποιότητας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βλέπετε θολά τα Stories του Instagram.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε από αυτά τα πράγματα είναι χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική εφαρμογή επεξεργασίας Instagram Story. Οι εφαρμογές επεξεργασίας Instagram Story ακολουθούν όλους τους κανόνες και παρέχουν την καλύτερη απόδοση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια εφαρμογή για να επεξεργαστείτε τις ιστορίες σας και να τις δημοσιεύσετε απευθείας στην εφαρμογή Instagram.

8. Ενημερώστε την εφαρμογή Instagram

Ενημερώστε την εφαρμογή Instagram

Μερικές φορές τα σφάλματα σε μια συγκεκριμένη έκδοση εφαρμογής του Instagram οδηγούν επίσης σε θολό πρόβλημα Stories. Ωστόσο, εάν τα Instagram Stories είναι θολά λόγω σφάλματος, μια μεγάλη ομάδα χρηστών θα επηρεαστεί.

Μπορείτε να ελέγξετε τη σελίδα Υποστήριξης Instagram για να δείτε αν και άλλοι παραπονούνται για το ίδιο πράγμα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε σφάλματα είναι να ενημερώσετε την έκδοση της εφαρμογής Instagram.

Μεταβείτε στο Google Play Store ή στο Apple App Store και ενημερώστε την εφαρμογή Instagram. Αυτό θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα Θολών Ιστοριών Instagram.

9. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Instagram

Μια απαρχαιωμένη ή κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη εφαρμογών είναι επίσης γνωστή για την πρόκληση ενός προβλήματος με το Instagram Stories που δεν λειτουργεί σε Android. Επομένως, εάν οι ιστορίες Instagram εξακολουθούν να είναι θολά, μπορείτε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Instagram. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Instagram και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στην οθόνη Πληροφορίες εφαρμογής, πατήστε Χρήση αποθήκευσης.

Χρήση αποθήκευσης

3. Στη Χρήση χώρου αποθήκευσης, πατήστε στο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης .

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

10. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Instagram

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι αποτύχουν να επιλύσουν το θολό πρόβλημα του Instagram Stories, η μόνη επιλογή που απομένει είναι η επανεγκατάσταση της εφαρμογής.

Η επανεγκατάσταση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε προβλήματα εφαρμογών Instagram, όπως οι ιστορίες που δεν λειτουργούν ή εμφανίζονται θολά.

Ωστόσο, η επανεγκατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα και τα διαπιστευτήρια σύνδεσης. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά τα στοιχεία σύνδεσης για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Για να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή Instagram, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Instagram και επιλέξτε «Κατάργηση εγκατάστασης». Μόλις απεγκατασταθεί, εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή στο Android ή το iPhone σας.

Συχνές ερωτήσεις


Ρυθμίσεις ποιότητας ιστορίας Instagram

Τα βίντεο και οι Φωτογραφίες του Instagram Story έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Οι Φωτογραφίες Instagram έχουν αναλογία 9:16, ενώ το μέγεθος του βίντεο πρέπει να είναι τουλάχιστον 600×1067.

Επιπλέον, τα βίντεο θα πρέπει να έχουν ελάχιστο ρυθμό καρέ 30 fps και ελάχιστη ανάλυση 720 pixel. Το όριο μεγέθους αρχείου για βίντεο μικρότερα από 10 λεπτά είναι 650 MB.


Γιατί οι ιστορίες μου στο Instagram είναι θολές στο Android;

Εάν οι ιστορίες Instagram είναι θολές μόνο στην εφαρμογή Android, απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων.

Η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων του Instagram προσπαθεί να αποθηκεύσει τα δεδομένα του κινητού σας καθώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μειώνοντας την ποιότητα των βίντεο. Μπορείτε να ακολουθήσετε την πέμπτη μέθοδο μας για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων.


Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα της ιστορίας του Instagram Android;

Η εφαρμογή Instagram διαθέτει μια λειτουργία που σας επιτρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας. Η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο.

Για να ενεργοποιήσετε τη μεταφόρτωση με την υψηλότερη ποιότητα στο Instagram, ακολουθήστε τα βήματα που κοινοποιούνται στη Μέθοδο 6.


Γιατί η ιστορία μου στο Instagram είναι θολή όταν προσθέτω μουσική στο Android;

Η προσθήκη μουσικής σε μια ιστορία σημαίνει προσθήκη περισσότερων δεδομένων σε αυτήν. Αυτό οδηγεί σε θολούρα επειδή υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για μεταφόρτωση στο Instagram.

Το Instagram μειώνει την ποιότητα των βίντεό σας για να εξισορροπήσει το φόρτο του διακομιστή. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα είναι να δημιουργήσετε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο και στη συνέχεια να το ανεβάσετε.


Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να επιλύσετε θολά προβλήματα με τα Instagram Stories. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του θολού προβλήματος των Ιστοριών Instagram, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *