Google Hum to Search: Πώς λειτουργεί και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Σας έχει κολλήσει ποτέ ένα τραγούδι στο μυαλό σας αλλά δεν θυμάστε τον τίτλο; Είναι από εκείνα τα πράγματα που μπορεί να σε τρελάνει μέχρι να καταλάβεις το όνομα του τραγουδιού. Με το Google Hum to Search, μην αναρωτιέστε πια.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία μηχανικής μάθησης, η Google προσφέρει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει απλώς να βουίζεις, να σφυρίζεις ή ακόμα και να τραγουδάς μερικές μπάρες και να λύσεις το μυστήριο. Μόλις η Google αναγνωρίσει τη μελωδία σας , μπορείτε όχι μόνο να δείτε τον τίτλο, αλλά μπορείτε να εξερευνήσετε λεπτομέρειες σχετικά με το τραγούδι, τον καλλιτέχνη, τους στίχους και πολλά άλλα.

Smartphone HUAWEI nova 9, κάμερα Ultra Vision 50 MP, Οθόνη OLED 120 Hz, Μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας με HUAWEI …(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς λειτουργεί το Google Hum to Search

Με βάση την τεχνολογία αναγνώρισης μουσικής της ομάδας Έρευνας Google που αναπτύχθηκε πριν από μερικά χρόνια και χρησιμοποιήθηκε στο Now Playing στο Pixel 2, το Hum to Search χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για την αναγνώριση ενός τραγουδιού.

Η Google πιστεύει ότι η μελωδία ενός τραγουδιού είναι τόσο ξεχωριστή όσο το δακτυλικό αποτύπωμα ενός ατόμου. Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης αφαιρούν λεπτομέρειες από μια μελωδία και βασικά την αφαιρούν. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να περιλαμβάνουν όργανα ή φωνητικά. Αυτό που μένει είναι αυτό το δακτυλικό αποτύπωμα.

Η μηχανική εκμάθηση μοντελοποιεί και στη συνέχεια μετατρέπει τον ήχο σε μια ακολουθία που βασίζεται σε αριθμούς που αντιπροσωπεύει τη μοναδική μελωδία . Συνοψίζοντας, αυτά τα μοντέλα προσδιορίζουν τη μελωδία από το βουητό, το σφύριγμα ή το τραγούδι της μελωδίας για να σας δώσουν το αντίστοιχο τραγούδι.

Πώς να προσθέσετε μουσική στο προφίλ σας στο Facebook το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Hum για αναζήτηση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Google Hum to Search με την εφαρμογή Google σε Android ή iPhone. Εάν έχετε το γραφικό στοιχείο Αναζήτησης Google iOS στην Αρχική οθόνη, μπορείτε να το πατήσετε για να ανοίξετε και την Αναζήτηση Google.

Όταν είστε έτοιμοι, πιάστε το κινητό σας τηλέφωνο, ανοίξτε την Αναζήτηση Google και καθαρίστε το λαιμό σας.
Στην κύρια σελίδα Αναζήτησης Google, επιλέξτε το εικονίδιο μικροφώνου στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης.
Πείτε “Τι είναι αυτό το τραγούδι;” ή πατήστε το κουμπί Αναζήτηση τραγουδιού στο κάτω μέρος της οθόνης.

Έπειτα, απλά βυθίστε τη μελωδία σας. Μπορείτε επίσης να σφυρίξετε, να τραγουδήσετε μερικές λέξεις ή να χρησιμοποιήσετε τους στίχους “la-la-la, na-na-na” για να αντικαταστήσετε αυτούς που δεν γνωρίζετε. Προσπαθήστε να δώσετε στην Google αρκετό ήχο για περίπου 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Για το παράδειγμά μας, βυθιστήκαμε το τραγούδι Happy Birthday που είναι μια πολύ βασική μελωδία.
Στη συνέχεια, θα δείτε τις καλύτερες εικασίες για το τραγούδι σας με ένα ποσοστό αντιστοίχισης για κάθε ένα. Ευτυχώς, η Google ταίριαξε το βουητό μας στο σωστό τραγούδι. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Περισσότερα αποτελέσματα στο κάτω μέρος για πρόσθετα αποτελέσματα εάν θέλετε.

Εάν βλέπετε τη σωστή μελωδία ή περισσότερες από μία αντιστοιχίες, επιλέξτε το τραγούδι από τη λίστα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν δεν λάβετε τραγούδια που να ταιριάζουν, μπορείτε να πατήσετε Δοκιμάστε ξανά για να κάνετε ακριβώς αυτό. Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε, προσπαθήστε να εξαλείψετε τον θόρυβο του περιβάλλοντος, διατηρήστε την ένταση του βουητού σας και δώστε στην Google αρκετό ήχο για τουλάχιστον 10 έως 15 δευτερόλεπτα.

Shazam Alternatives: 10 καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πόσο καλά λειτουργεί το Hum to Search;

Εάν βάλετε το “Google Hum to Search” στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης , πιθανότατα θα δείτε έναν συνδυασμό θετικών και αρνητικών απόψεων. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι φαίνεται να πιστεύουν ότι το χαρακτηριστικό γνώρισε ή χάνει από τη δική τους εμπειρία, του κάναμε μερικές επιπλέον δοκιμές πέρα ​​από τη μελωδία Happy Birthday.

Βοηθήσαμε το Crazy Train του Ozzy Osbourne χωρίς στίχους ή βοήθεια, απλά βουίζοντας. Μάντεψε? Η Google βρήκε τη σωστή αντιστοίχιση με τα υψηλότερα ποσοστά. Στη συνέχεια, βουρκώσαμε το Black Cat από την Janet Jackson και για άλλη μια φορά, η Google ήρθε και αναγνώρισε τη μελωδία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Google θα είναι 100 τοις εκατό στο στόχο κάθε φορά. Ωστόσο, φαίνεται να λειτουργεί καλά μέχρι στιγμής. Όπως οτιδήποτε άλλο, θα χρειαστεί να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Όταν είστε έτοιμοι να διώξετε αυτό το σκουλήκι του αυτιού και να λάβετε βοήθεια για τον εντοπισμό ενός βουητού, ρίξτε μια ματιά στο Google Hum to Search. Φροντίστε να μας ενημερώσετε για τη γνώμη σας για αυτό κάνοντας κλικ στο Twitter ή στο Facebook .

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *