Πώς να βρείτε και να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου WhatsApp σας

Πώς να βρείτε και να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου WhatsApp σας

Το WhatsApp σάς επιτρέπει να αλλάζετε εύκολα τον εγγεγραμμένο αριθμό τηλεφώνου, ενώ διατηρείτε το ιστορικό συνομιλιών, τα αρχεία κλήσεων και τις πληροφορίες λογαριασμού. Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία σε iPhone και Android.

Αλλάξατε πρόσφατα τον αριθμό τηλεφώνου σας; Αν ναι, είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε τον εγγεγραμμένο αριθμό WhatsApp, ώστε οι νέες επαφές να μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα ή να σας καλούν στην πιο δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο .

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να βρείτε και να αλλάξετε τον αριθμό λογαριασμού WhatsApp σε iPhone και Android, συμπεριλαμβανομένου του τι χρειάζεται για την εναλλαγή αριθμών WhatsApp σε ένα νέο τηλέφωνο.

Βρείτε τον τρέχοντα εγγεγραμμένο αριθμό τηλεφώνου στο WhatsApp

Πριν αλλάξετε τον αριθμό του κινητού σας στο WhatsApp, πρέπει να βρείτε τον αριθμό που είναι εγγεγραμμένος στον λογαριασμό σας WhatsApp. Μεταβείτε στην επόμενη ενότητα εάν το γνωρίζετε ήδη.

Ανοίξτε το WhatsApp και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις. Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android, πατήστε το εικονίδιο Περισσότερα (τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας WhatsApp στο επάνω μέρος της οθόνης.
Σημειώστε τον αριθμό κάτω από τον αριθμό τηλεφώνου.

Αλλάξτε τον εγγεγραμμένο αριθμό τηλεφώνου στο WhatsApp

Το ενσωματωμένο εργαλείο Αλλαγής αριθμού του WhatsApp καθιστά απίστευτα βολικό την εναλλαγή εγγεγραμμένων αριθμών τηλεφώνου. Διατηρεί τις συνομιλίες, το ιστορικό κλήσεων και τις ρυθμίσεις σας στο WhatsApp, ακόμη και ειδοποιεί αυτόματα τις ομαδικές συνομιλίες και τις επαφές WhatsApp σχετικά με την αλλαγή αριθμού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας (εάν δεν το έχετε κάνει ήδη), καθώς πρέπει να επαληθεύσετε τον νέο αριθμό μέσω SMS.

Σημείωση: Εάν έχετε πολλά τηλέφωνα, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης σε άλλη συσκευή. Ωστόσο, δεν μπορείτε να έχετε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στο WhatsApp σε περισσότερα από ένα τηλέφωνο.

Ανοίξτε την οθόνη Ρυθμίσεις WhatsApp και πατήστε Λογαριασμός.
Πατήστε Αλλαγή αριθμού.
Πατήστε Επόμενο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής αριθμού τηλεφώνου.

Επιλέξτε τη χώρα σας (iOS) ή τον κωδικό χώρας σας (Android), εισαγάγετε τον νέο και τον παλιό αριθμό τηλεφώνου στα σχετικά πεδία και πατήστε Επόμενο.
Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Ειδοποίηση επαφών εάν θέλετε να ειδοποιήσετε τις επαφές σας στο WhatsApp σχετικά με την αλλαγή αριθμού. Στη συνέχεια, επιλέξτε μεταξύ των επιλογών Όλες οι επαφές, Επαφές με τις οποίες έχω συνομιλίες και Προσαρμοσμένες επιλογές για να καθορίσετε με ποιον από τη λίστα επαφών σας θέλετε να μοιραστείτε τον νέο σας αριθμό.

Εισαγάγετε τον 6ψήφιο κωδικό ασφαλείας που λαμβάνετε μέσω SMS ή αφήστε το τηλέφωνό σας να τον συμπληρώσει αυτόματα για εσάς.
Περιμένετε έως ότου το WhatsApp επαληθεύσει τον κωδικό.
Τροποποιήστε το όνομα WhatsApp ή αλλάξτε τις πληροφορίες του προφίλ σας, αν θέλετε. Τέλος, πατήστε Τέλος.

Αυτό είναι! Αλλάξατε επιτυχώς τον αριθμό τηλεφώνου σας στο WhatsApp. Μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως να χρησιμοποιείτε ξανά το WhatsApp και θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα WhatsApp και στο ιστορικό κλήσεων από τον παλιό σας αριθμό.

Εγγραφή αριθμού σε νέο τηλέφωνο χωρίς απώλεια δεδομένων WhatsApp

Πήρατε νέο αριθμό και νέο τηλέφωνο; Εάν εξακολουθείτε να έχετε το παλιό σας τηλέφωνο, τα παρακάτω βήματα θα σας δείξουν πώς να αλλάξετε αριθμούς στο WhatsApp και να μετακινήσετε το ιστορικό συνομιλιών σας στο νέο σας τηλέφωνο. Ωστόσο, λειτουργούν μόνο εάν και τα δύο τηλέφωνα βρίσκονται στην ίδια πλατφόρμα—iOS ή Android.

Καταχωρίστε τον νέο αριθμό στο WhatsApp στο παλιό σας τηλέφωνο. Μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης στο νέο τηλέφωνο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανταλλάξετε SIM.
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συνομιλίες > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας και πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών σας στο iCloud (iOS) ή στο Google Drive (Android). Φροντίστε να γυρίσετε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Συμπερίληψη βίντεο εάν θέλετε να μεταφέρετε συνημμένα βίντεο WhatsApp στο νέο τηλέφωνο.

Περιμένετε μέχρι το WhatsApp να ολοκληρώσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Δεν θα λάβετε ειδοποίηση, επομένως ελέγξτε αυτήν την οθόνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πριν προχωρήσετε.
Εγκαταστήστε το WhatsApp στο νέο τηλέφωνο και καταχωρήστε τον νέο σας αριθμό. Θα αποσυνδεθείτε αυτόματα από το WhatsApp στο παλιό σας τηλέφωνο.
Επιλέξτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας WhatsApp. Δεν θα δείτε αυτήν την επιλογή εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο νέο σας τηλέφωνο με το ίδιο Apple ID ή Λογαριασμό Google με το παλιό σας τηλέφωνο.

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς αντιγράφων ασφαλείας. Το WhatsApp θα φορτώνει αρχικά μόνο μηνύματα κειμένου και στη συνέχεια θα πραγματοποιεί λήψη δεδομένων —όπως εικόνες και αρχεία βίντεο— στο παρασκήνιο.
Αλλάξτε τη φωτογραφία προφίλ ή το όνομά σας αν θέλετε και μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp αμέσως.

Ας υποθέσουμε ότι το νέο τηλέφωνο βρίσκεται σε διαφορετική πλατφόρμα από το παλιό σας τηλέφωνο. Δείτε τους πλήρεις οδηγούς μας για τη μεταφορά των συνομιλιών WhatsApp από iPhone σε Android ή Android σε iPhone για οδηγίες βήμα προς βήμα.

Ορισμένες λειτουργίες του iOS 16 ενδέχεται να μην λειτουργούν σε κάποιο παλιό iPhone(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου WhatsApp; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Παρά το πόσο απλή είναι η αλλαγή αριθμών τηλεφώνου στο WhatsApp, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαδικασία εγγραφής δεν λειτουργεί σε iPhone και Android.

Για παράδειγμα, εάν δεν λάβετε τον κωδικό ασφαλείας WhatsApp ή το εργαλείο Αλλαγή αριθμού κολλήσει κατά την επαλήθευση, ακολουθούν διάφορα πράγματα που ίσως θέλετε να κάνετε:

Ελέγξτε τον παλιό και τον νέο αριθμό τηλεφώνου για ακρίβεια και μην ξεχάσετε να ορίσετε τους κωδικούς χωρών και για τους δύο αριθμούς.
Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και επιβεβαιώστε ότι ο νέος αριθμός μπορεί να λαμβάνει μηνύματα κειμένου και τηλεφωνικές κλήσεις.
Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε περιοχή με ισχυρά σήματα κινητής τηλεφωνίας ή συνδεσιμότητα Wi-Fi.
Απενεργοποιήστε και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης για να επιλύσετε δευτερεύοντα προβλήματα συνδεσιμότητας.
Ενημερώστε το WhatsApp στην πιο πρόσφατη έκδοσή του μέσω του App Store ή του Play Store για να διορθώσετε γνωστά προβλήματα με τη λειτουργία Αλλαγή αριθμού.
Επανεκκινήστε τη συσκευή σας iPhone ή Android .

Το WhatsApp Web δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε προβλήματα Web WhatsApp(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μια νέα αρχή με τις παλιές σας συνομιλίες

Η αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου σας στο WhatsApp δεν είναι περίπλοκη και θα πρέπει να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν χρειάζεται καν να μπείτε στον κόπο να ειδοποιήσετε τις επαφές για την αλλαγή αριθμού, καθώς το WhatsApp κάνει τη δουλειά για εσάς.

Επίσης, εκτός και αν αλλάζετε πλατφόρμες, είναι εύκολο να μετακινήσετε το ιστορικό συνομιλιών σας εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp με έναν νέο αριθμό και ένα νέο τηλέφωνο. Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε να αλλάξετε αριθμούς τηλεφώνου, προχωρήστε χωρίς να ανησυχείτε.

 

Πώς να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *