Πώς να διορθώσετε το Services.msc που δεν ανοίγει στα Windows (8 Μέθοδοι)

Πώς να διορθώσετε το Ethernet που δεν λειτουργεί στα Windows 11 (8 Μέθοδοι)

Αυτές τις μέρες, κάθε φορητός υπολογιστής έχει μια κάρτα WiFi. Ακόμη και ο ISP σας θα παρέχει έναν δρομολογητή WiFi για τη σύνδεση των συσκευών σας στο διαδίκτυο μέσω WiFi.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προσαρμογείς WiFi έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά όσον αφορά την ταχύτητα, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τη σύνδεση Ethernet.

Εάν δεν γνωρίζετε, το Ethernet είναι μια τεχνολογία επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση συσκευών σε ενσύρματο τοπικό δίκτυο. Κάθε φορητός υπολογιστής/μητρική πλακέτα έχει μια θύρα Ethernet όπου έχει τοποθετηθεί το καλώδιο Ethernet για τη σύνδεση της συσκευής στο διαδίκτυο.

Σε σύγκριση με το WiFi, το Ethernet σάς βοηθά να επιτύχετε μεγαλύτερη ταχύτητα και σταθερότητα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, πολλοί χρήστες των Windows 11 αντιμετώπισαν πρόσφατα προβλήματα με το Ethernet. Πολλοί χρήστες έχουν διεκδικήσει το δικό τους Η σύνδεση Ethernet δεν λειτουργεί στα Windows 11.

Πώς να δείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διορθώστε το Ethernet που δεν λειτουργεί στα Windows 11

Το Ethernet που δεν λειτουργεί στα Windows 11 είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το διορθώσετε. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους επίλυσης Το Ethernet δεν λειτουργεί στα Windows 11. Ας αρχίσουμε.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows

Εάν μόλις συνδέσατε το καλώδιο Ethernet στη θύρα και η σύνδεση δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή με Windows 11 πιθανότατα θα αποκλείσει τα προσωρινά σφάλματα στο σύστημά σας, τα οποία ενδέχεται να εμποδίσουν τη μη λειτουργία του Ethernet.

Επομένως, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε την Επιλογή ενέργειας. Στο μενού Power, επιλέξτε “Επανεκκίνηση”

2. Ελέγξτε τη θύρα Ethernet και το καλώδιο

Εάν η σύνδεση Ethernet εξακολουθεί να μην λειτουργεί μετά την επανεκκίνηση, πρέπει να ελέγξετε τη θύρα Ethernet και το καλώδιο.

Πρέπει πρώτα να ελέγξετε τα βασικά. Ελέγξτε εάν το καλώδιο Ethernet είναι σωστά συνδεδεμένο, ελέγξτε την κατάσταση του καλωδίου και άλλα πράγματα.

Οι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν ένδειξη LED που δείχνει εάν η σύνδεση Ethernet είναι ενεργή. Εάν η λυχνία LED δεν αναβοσβήνει, ελέγξτε για χαλαρή σύνδεση. Ο στόχος εδώ είναι να αποκλειστούν τα προβλήματα υλικού.

3. Χρησιμοποιήστε διαφορετική θύρα στο δρομολογητή

Οι σύγχρονοι δρομολογητές διαθέτουν πολλαπλές θύρες ethernet, οι οποίες σας επιτρέπουν να μοιράζεστε το διαδίκτυο σε πολλές συσκευές.

Επομένως, εάν μια θύρα δείχνει ότι το Ethernet δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε το καλώδιο σε διαφορετική θύρα του δρομολογητή σας.

Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο Android το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Επαναφέρετε τον δρομολογητή σας

Εάν ο δρομολογητής σας έχει σφάλμα, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα συνδεσιμότητας. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται να συνδεθείτε μέσω WiFi ή Διαδικτύου. Εάν ο δρομολογητής είναι ελαττωματικός, πρέπει πρώτα να το διορθώσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα του δρομολογητή είναι η επαναφορά του δρομολογητή με ρεύμα. Απλώς πρέπει να απενεργοποιήσετε τον δρομολογητή και να τον ενεργοποιήσετε ξανά μετά από λίγα λεπτά. Ορισμένοι δρομολογητές έχουν επίσης διακόπτη/κουμπί επαναφοράς που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. Αν και αυτό δεν είναι μια σίγουρη λύση, μερικές φορές λειτουργεί.

5. Εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης Ethernet

Αφού αποκλείσετε το πρόβλημα του δρομολογητή, το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το ethernet που δεν λειτουργεί στα Windows 11 είναι να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης Ethernet.

Ίσως ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί ένα ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης Ethernet. Ως εκ τούτου, αποτυγχάνει να εντοπίσει τη σύνδεση Ethernet. Μπορείτε να επιλύσετε ζητήματα που σχετίζονται με τα προγράμματα οδήγησης εγκαθιστώντας ξανά τα προγράμματα οδήγησης Ethernet. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε ‘Διαχειριστή της συσκευής‘.

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς δικτύου.

3. Τώρα κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα δικτύου που χρησιμοποιείτε και επιλέξτε ‘Απεγκατάσταση συσκευής‘.

4. Αφού απεγκαταστήσετε, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο Ethernet είναι συνδεδεμένο καθώς κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αυτό είναι! Μετά την επανεκκίνηση, η σύνδεση Ethernet θα λειτουργήσει πιθανώς στα Windows 11.

6. Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου

Ίσως η σύνδεσή σας Ethernet να είναι εντάξει, αλλά έχετε προβλήματα με το διαδίκτυο, γι’ αυτό τα Windows 11 δεν εντοπίζουν τη σύνδεση Ethernet. Μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε ζητήματα που σχετίζονται με το δίκτυο απλώς εκτελώντας το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου στα Windows. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε ‘Ρυθμίσεις‘.

2. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Σύστημα καρτέλα στην αριστερή πλευρά.

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο ‘Αντιμετώπιση προβλημάτωνκουμπί ‘.

Πώς να ρυθμίσετε έναν δεύτερο δρομολογητή στο οικιακό σας δίκτυο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων επιλογή.

5. Στην οθόνη άλλων προγραμμάτων αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στο ‘Τρέξιμοκουμπί ‘ δίπλα Προσαρμογέας δικτύου.

Αυτό είναι! Τώρα ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων. Μόλις ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση προβλημάτων, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

7. Απενεργοποιήστε τις Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Εάν τα Windows 11 έχουν ήδη ρυθμιστεί να χρησιμοποιούν υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης αντί για LAN, η σύνδεση Ethernet δεν θα λειτουργήσει. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης είναι απενεργοποιημένες για να ενεργοποιήσετε ξανά τη σύνδεση Ethernet. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, πατήστε Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN.

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε inetcpl.cpl και πατήστε το Εισαγω κουμπί.

3. Στις Ιδιότητες Διαδικτύου, μεταβείτε στο Συνδέσεις καρτέλες και κάντε κλικ στο ‘Ρυθμίσεις LANκουμπί ‘ στο κάτω μέρος.

 

4. Βεβαιωθείτε ότι το «Χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης για το LAN σαςΗ επιλογή είναι ανεξέλεγκτος στις ρυθμίσεις LAN. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί και κλείστε την εφαρμογή Internet Properties.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί.

13 Διορθώσεις όταν τα Windows 11 Wi-Fi δεν εμφανίζονται(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Εκτελέστε Επαναφορά δικτύου

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε για εσάς, η απόλυτη επιλογή είναι να πραγματοποιήσετε επαναφορά δικτύου. Η πραγματοποίηση επαναφοράς δικτύου θα αντικαταστήσει όλες τις ρυθμίσεις του χρήστη με τις προεπιλεγμένες.

Επίσης, αυτό θα επανεγκαταστήσει όλους τους προσαρμογείς δικτύου σας, πιθανώς να διορθώσει το πρόβλημα «Δεν λειτουργεί το Ethernet στα Windows 11». Δείτε πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά δικτύου.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε ‘Ρυθμίσεις‘.

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο «Δίκτυο & Διαδίκτυοκουμπί ‘ στην αριστερή πλευρά.

3. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Προηγμένες ρυθμίσεις δικτύου.

4. Στις Ρυθμίσεις δικτύου για προχωρημένους, κάντε κλικ στο Επαναφορά δικτύου.

4. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο ‘Επαναφορά τώραΚουμπί ‘ για να επαναφέρετε όλους τους προσαρμογείς δικτύου σας.

Μετά την επαναφορά, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό πιθανώς θα επιλύσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Ethernet στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης: Windows 11 ISO Δωρεάν Λήψη Πλήρης Έκδοση

Έτσι, αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Ethernet στα Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση προβλημάτων Ethernet στα Windows 11, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *