Dead Internet

Με ποιον μιλάς πραγματικά στο Διαδίκτυο; Η Θεωρία του Νεκρού Διαδικτύου

Σημαντικά σημεία

  • Η νεκρή θεωρία του Διαδικτύου θεωρεί ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη ελέγχουν την διαδικτυακή αλληλεπίδραση, καταστέλλοντας το ανθρώπινο περιεχόμενο.
  • Παραδείγματα περιλαμβάνουν γενικές απαντήσεις και περιεχόμενο που δημιουργείται από AI με υπερβολική αφοσίωση.
  • Η επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο δείχνει το 50% από μη ανθρώπινες πηγές, ρομπότ που ρυπαίνουν τις πλατφόρμες με ανεπιθύμητα μηνύματα.

Έχετε ποτέ την αίσθηση ότι δεν μιλάτε σε έναν άνθρωπο στο διαδίκτυο ή ότι οι «άνθρωποι» που απαντούν σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αυτού του κόσμου;

Δεν είσαι μόνος.

Όλα είναι μέρος της «νεκρής θεωρίας του Διαδικτύου», όπου ο ζωντανός και πλούσιος διαδικτυακός κόσμος που γνωρίζουμε και αγαπάμε έχει αντικατασταθεί με αυτοματοποιημένα bots, αλγόριθμους και χειραγωγημένο περιεχόμενο—χωρίς να υπάρχουν ανθρώπινα ίχνη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Τι είναι το λογισμικό Crypto Trading Bot;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot

Τι είναι η νεκρή θεωρία του Διαδικτύου;

Εάν είστε έστω και λίγο εξοικειωμένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα διαδικτυακά φόρουμ, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει μια αύξηση στις γενικές απαντήσεις που κατακλύζουν τις απαντήσεις σε οποιαδήποτε ανάρτηση. Είναι συνήθως σύντομοι, δεν κάνουν καμία αναφορά στην πραγματική ανάρτηση και έρχονται σε χιλιάδες.

Η νεκρή θεωρία του Διαδικτύου υποδηλώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών των απαντήσεων γίνονται από bots που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και η ανθρώπινη αλληλεπίδραση με αυτές τις αναρτήσεις είναι ανύπαρκτη. Α, και η ίδια η ανάρτηση ήταν ένα bot και μπορεί να χρησιμοποιήσει εικόνες που δημιουργήθηκαν από AI για να τραβήξει τα βλέμματα ή να δημοσιεύσει κάτι προκλητικό.

Η ιδέα ότι το διαδίκτυο είναι νεκρό κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, αλλά το 2021 Νήμα Agora Road Macintosh Cafe βοήθησε να συμπυκνωθεί πόσοι χρήστες του Διαδικτύου αισθάνονται. το Διαδίκτυο όπως ξέραμε έχει ήδη φύγει, αντικαταστάθηκε από ατελείωτους αλγόριθμους που εξυπηρετούν όλο και πιο περιορισμένο περιεχόμενο, σχεδιασμένο από την τεχνητή νοημοσύνη, για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η θεωρία του νεκρού διαδικτύου έχει τρεις βασικές θεωρίες:

  • Η δραστηριότητα bot και το αυτοματοποιημένο περιεχόμενο κυριαρχούν στο διαδίκτυο, με τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις, αναρτήσεις και περιεχόμενο να προέρχονται από bots και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.
  • Η αλγοριθμική επιμέλεια και η χειραγώγηση ελέγχουν τον διαδικτυακό λόγο και όχι τους ανθρώπους, με τα bots και το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη να υπαγορεύουν τον τρόπο κίνησης της κοινής γνώμης (ενώ καταστέλλουν το περιεχόμενο που δημιουργείται από ανθρώπους).
  • Το ανθρωπογενές περιεχόμενο καταστέλλεται ενεργά υπέρ του περιεχομένου που δημιουργείται από bot και τεχνητής νοημοσύνης, που συνδέεται με το προηγούμενο σημείο.

Το αποτέλεσμα είναι η γενική δυσπιστία στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην κατεύθυνση του δημόσιου λόγου στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, αναγκάζοντας τους χρήστες να τις αφήσουν πίσω και να επιτρέψουν σε bots που ελέγχονται από AI να ελέγχουν τη συνομιλία.

Παραδείγματα Νεκρής Θεωρίας Διαδικτύου

Οι συναντήσεις με το νεκρό Διαδίκτυο διαφέρουν ανά χρήστη. Έχω παρατηρήσει μια σημαντική άνοδο σε περίεργες αναρτήσεις που δημιουργούνται από AI στο Facebook. Η γενική τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε εικόνες με δεκάδες χιλιάδες likes και παρόμοιο αριθμό σχολίων.

Για παράδειγμα, το εξής Ανάρτηση στο Facebook παρουσιάζει μια πολύ τρελή σύνθεση σχεδόν πανομοιότυπων Αμερικανών στρατιωτών σε αναπηρικά καροτσάκια με προσθετικά μέλη, με μια κοροϊδευμένη φιγούρα του Ιησού να κάθεται ανάμεσά τους, επίσης σε αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο, τα προσθετικά άκρα απεικονίζουν το πρόσωπο του χαρακτήρα Ιησού στην επιγονατίδα και στο πλαίσιο, ενώ ο Ιησούς φοράει μια πινακίδα που αναφέρει: «Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου».

ανάρτηση στο facebook που δείχνει περιεχόμενο ai και bot

Είναι τελείως απαίσιο.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2024, η ανάρτηση έχει 279.000 αντιδράσεις και 5.3.000 σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία λένε, “Χρόνια Πολλά”, όλα φαινομενικά από λογαριασμούς bot (αν και υπάρχουν αναμφίβολα πραγματικοί ανθρώπινοι λογαριασμοί εκεί).

Μία από τις καλύτερες πηγές για παραδείγματα νεκρών θεωριών Διαδικτύου είναι η @DeadTheory__ Λογαριασμός Χ. Δημοσιεύει τακτικά στιγμές όπου οι λογαριασμοί bot που συνδέονται με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT αποτυγχάνουν να λειτουργήσουν, αποκαλύπτοντας ότι είναι απλώς AI.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η ηλικιωμένη κυρία που ψήνει ένα κέικ. Μπορεί να έχετε δει αυτό να επιπλέει γύρω από το Facebook, όπου μια προφανώς δημιουργημένη από AI εικόνα έχει λεζάντα με κάτι παρόμοιο με το “Γεια σε όλους, είμαι 108 χρονών, έφτιαξα τη δική μου τούρτα γενεθλίων με κρέμα ροδάκινου και γέμιση, άρχισα να στολίζω τούρτες από τα 5 χρονών, το λατρεύω και ανυπομονώ να μεγαλώσω το ταξίδι μου στο ψήσιμο. Χρησιμοποιεί μια παρόμοια εικόνα με την παρακάτω, και πάλι με δεκάδες χιλιάδες απαντήσεις, όλες λέγοντας “Χρόνια Πολλά” ή κάτι παρόμοιο.

Ai δημιουργήθηκε εικόνα της ηλικιωμένης γυναίκας στα γενέθλια

Αυτή η τάση με οδήγησε επίσης στο πλήρωση με κρέμα ροδάκινου subreddit, όπου οι χρήστες (ή ο διαχειριστής) απαριθμούσαν τις αναρτήσεις που βρήκαν χρησιμοποιώντας την ίδια φράση. Φαίνεται ότι ο χρήστης τα παράτησε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά βρήκε αρκετές αναρτήσεις.

Είναι πραγματικά νεκρό το Διαδίκτυο;

ο Έκθεση Απειλής Imperva 2024 διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50 τοις εκατό της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο «προέρχεται από μη ανθρώπινες πηγές». Επιπλέον, “κακά ρομπότ… τώρα αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο της επισκεψιμότητας.” Και ναι, υπάρχουν καλά και κακά bots.

Είναι μια σκληρή φιγούρα που ζωγραφίζει τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες του Διαδικτύου που κατευθύνονται προς μια κατεύθυνση. Ούτε οι οδηγίες από ορισμένους ιστότοπους βοήθησαν. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα X Verification του Elon Musk υπόσχεται να προσφέρει στους επαληθευμένους χρήστες ένα μέρος των εσόδων από διαφημίσεις. Έτσι, ο ευκολότερος τρόπος για τους λογαριασμούς να αυξήσουν την αφοσίωση είναι τα spam bots (θυμηθείτε, τα ρομπότ που ο Musk ισχυρίστηκε ότι σκότωναν το Twitter πριν αναλάβει;) συνδεδεμένα με εργαλεία δημιουργίας AI όπως το ChatGPT. Ανταποκρίνονται σε viral δημοσιεύσεις και trending tags, ρυπαίνουν τα νήματα απόκρισης με ασυναρτησίες, όπως φαίνεται παραπάνω.

Το ίδιο το διαδίκτυο δεν έχει πεθάνει. Δομικά, είναι τόσο δυνατό όσο ήταν ποτέ. Ωστόσο, η θεωρία του νεκρού διαδικτύου δείχνει πού βρίσκεται το Διαδίκτυο (δεν κατευθύνεται· είμαστε ήδη εκεί): ένα τοπίο που κυριαρχείται από τη συνεχή δέσμευση, την έκθεση υπερπεριεχομένου και τις απαντήσεις αναζήτησης που βασίζονται σε παιχνίδια SEO και κυριαρχούν οι αλγόριθμοι που δεν προσφέρουν πραγματικοί, τακτικοί άνθρωποι πραγματικά θέλουν.

Είναι λίγο “ο γέρος φωνάζει στα σύννεφα”, αλλά το Διαδίκτυο ήταν πραγματικά καλύτερο πριν από την τεράστια εμπορευματοποίηση του με τα χρόνια, που με τη σειρά του αναγκάζει κάθε υπηρεσία να γίνει πιο γενική, πιο απολυμανθείσα και πιο εμπορικά βιώσιμη, σκοτώνοντας κοινότητες σε η διαδικασία. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι ιστότοποι που βασίζονται στη διαφήμιση χρηστών δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι αριθμοί χρηστών και η αφοσίωση έχουν πέσει στην άκρη του γκρεμού και χαίρονται για τα bots να ενισχύουν οποιοδήποτε επίπεδο δραστηριότητας για να διατηρήσουν τους αριθμούς διαφήμισης ψηλά.

Οπότε, όχι, το ίδιο το Διαδίκτυο δεν έχει πεθάνει, αλλά οδεύει απολύτως προς ένα τελικό παιχνίδι που κυριαρχείται από περιεχόμενο που δημιουργείται από AI που είναι φτιαγμένο για bots, καταναλώνεται από bots και αναζωπυρώνεται από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *