Η υποστήριξη του Ubuntu 18.04 σταματάει

Η υποστήριξη του Ubuntu 18.04 σταματάει : Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Τι θα βρείτε στο άρθρο

  • Η υποστήριξη του Ubuntu 18.04 LTS “Bionic Beaver” λήγει στις 31 Μαΐου 2024.
  • Αναβαθμίστε στην πιο πρόσφατη έκδοση του Ubuntu, “Noble Numbat”, για συνεχή υποστήριξη Canonical.
  • Οι εναλλακτικές περιλαμβάνουν ένα σχέδιο Ubuntu Pro, ελαφριές διανομές ή εναλλαγή σε άλλες διανομές Linux.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το «τέλος ζωής» του Ubuntu 18.04. Τι πρέπει να κάνετε εάν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε αυτήν τη διανομή; Μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε; Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση; Εδώ είναι οι επιλογές σας για το πότε το επίσημο τέλος ζωής του Ubuntu 18.04 φτάσει τον Μάιο του 2024.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :15 καλύτερα προγράμματα IPTV για Linux/Ubuntu

Πώς να εγκαταστήσετε το Tor σε Linux, Ubuntu, Άλλες Διανομές

Γιατί καταργείται η υποστήριξη του Ubuntu 18.04;

Ubuntu

Το Ubuntu 18.04, με την κωδική ονομασία «Bionic Beaver», κυκλοφόρησε αρχικά τον Απρίλιο του 2018. Ως έκδοση μακροπρόθεσμης υποστήριξης (LTS) του Ubuntu, δικαιούταν πενταετή τακτική υποστήριξη από την Canonical. Τώρα που ο καιρός έχει περάσει και ήρθε η ώρα να φύγει η υποστήριξη για το 18.04. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Ubuntuη τακτική υποστήριξη για το Ubuntu 18.04 θα λήξει στις 31 Μαΐου 2024.

Ωστόσο, αυτό δεν θα σημαίνει το τέλος των επιλογών υποστήριξης.

Αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση του Ubuntu

Ένας τρόπος για να συνεχίσετε να λαμβάνετε την υποστήριξη της Canonical για το Ubuntu είναι να κάνετε αναβάθμιση σε μια νεότερη έκδοση της διανομής. Βολικά, η Canonical κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση LTS το 2024, με την ονομασία “Noble Numbat”.

Η αναβάθμιση είναι η απλούστερη λύση εάν το υλικό σας μπορεί να το αντέξει και οι απαιτήσεις δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Η ελάχιστη απαιτούμενη μνήμη RAM είναι τέσσερα gigabyte. Το Ubuntu είναι δωρεάν, επομένως για τους απλούς χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών, η αναβάθμιση είναι η καλύτερη επιλογή.

Εάν το υλικό σας είναι παλαιότερο, μπορείτε να επιλέξετε μια ελαφρύτερη έκδοση του Ubuntu όπως το Xubuntu ή να αλλάξετε σε μια ελαφριά διανομή που βασίζεται στο Ubuntu που δεν είναι επίσημη παραλλαγή.

Εγγραφείτε στο Ubuntu Pro

Ubuntu

Εάν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε, ή θα προτιμούσατε όχι, μπορείτε να εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα Ubuntu Pro. Τα καλά νέα για τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών είναι ότι είναι δωρεάν για προσωπική χρήση και μικρής κλίμακας εμπορική χρήση σε έως και πέντε μηχανές.

Το Ubuntu Pro προσφέρει έως και δέκα χρόνια υποστήριξης και θα πρέπει να το αναβαθμίσετε μόλις ολοκληρωθεί. Αυτή η εκτεταμένη υποστήριξη πιθανότατα θα σας αρέσει περισσότερο εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή παρά επιτραπέζιο υπολογιστή, ο οποίος θα πρέπει να είναι πιο εύκολο να αναβαθμιστεί.

Μετάβαση σε Άλλη διανομή

Επιτραπέζιος υπολογιστής Lubuntu

Τέλος, έχετε την επιλογή να αλλάξετε τις διανομές εντελώς. Εάν είστε χρήστης επιτραπέζιου υπολογιστή με παλαιότερο υλικό, οι ελαφριές διανομές είναι ένα καλό στοίχημα. Η παραλλαγή του Ubuntu Xubuntu βασίζεται στην επιφάνεια εργασίας Xfce και τρέχει σε παλαιότερο υλικό. Μια άλλη επιλογή είναι το Lubuntu, που βασίζεται στο LxQt.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλες ελαφριές διανομές. Υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε, καθώς το Linux είναι δημοφιλές για την αναβίωση παλαιότερων μηχανημάτων που μπορεί να έχουν σταματήσει να λαμβάνουν ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος από την Apple ή τη Microsoft.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *