ιατρικές εφαρμογές

15 καλύτερες ιατρικές εφαρμογές για Android το 2024

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν όλοι έχουν ένα smartphone Android, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών. Προηγουμένως, στο techviral, μοιραστήκαμε μια λίστα με θέματα υγείας όπως οι καλύτερες εφαρμογές υγείας, οι εφαρμογές απώλειας βάρους, οι εφαρμογές διατροφής κ.λπ. Σήμερα, σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για φάρμακα.

Καταλαβαίνουμε ότι η Ιατρική είναι ένα περίεργο θέμα για εμάς εδώ, αλλά δεν πρέπει να το χάσετε. Υπάρχουν πολλές ιατρικές εφαρμογές διαθέσιμες στο Google Play Store που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε πολλά ζητήματα υγείας. Η ύπαρξη αυτών των εφαρμογών δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτεστε γιατρούς, αλλά αυτές οι εφαρμογές σίγουρα θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τη φυσική σας κατάσταση και τη γενική υγεία σας.

Διαβάστε επίσης: 15 καλύτερες εφαρμογές βηματόμετρητη για Android το 2024

15 καλύτερες εφαρμογές Gallery για Android το 2024

15 καλύτερες ιατρικές εφαρμογές για Android

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικές καλύτερες ιατρικές εφαρμογές Android που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τη φυσική σας κατάσταση και τη συνολική υγεία σας. Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε τη λίστα.

1. Φιγούρα 1

Φιγούρα 1

Το σχήμα 1 δεν είναι για τακτικούς χρήστες. είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη για γιατρούς και νοσηλευτές καθώς προσφέρει ιατρικές εικόνες. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιατρικές εικόνες για τη διάγνωση ασθενών.

Εάν είστε γιατρός, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συζητήσετε πραγματικές ιατρικές περιπτώσεις σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Σχήμα 1 για να δοκιμάσετε τις ιατρικές σας γνώσεις μέσω συνεργασίας περιπτώσεων, γρήγορων κουίζ και αποτελεσματικού CME.

2. Medscape

Medscape

Το Medscape είναι μια από τις πιο χρήσιμες ιατρικές εφαρμογές που μπορείτε να έχετε στο Android σας. Είναι μια εφαρμογή όπου μπορείτε να βρείτε κάθε είδους ιατρική γνώση. Η εφαρμογή σάς δείχνει τα τελευταία νέα από τον ιατρικό τομέα και βίντεο που εξηγούν διάφορες ιατρικές διαδικασίες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας και πιθανές παρενέργειες φαρμάκων. Συνολικά, το Medscape είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που μπορούν να έχουν οι επαγγελματίες υγείας στο Android τους.

3. Practo

Practo

Αν ψάχνετε για μια ιατρική εφαρμογή για Android που θα μπορούσε να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση τηλεϊατρικής, τότε μην ψάχνετε άλλο από το Practo.

Αυτή η διαδικτυακή εφαρμογή συμβουλευτικής γιατρού προσφέρει πολύ χρήσιμες υπηρεσίες υγείας, όπως διαβουλεύσεις μέσω βίντεο, εύρεση και κράτηση ραντεβού, παραγγελίες φαρμάκων και κρατήσεις διαγνωστικών ελέγχων.

Η Practo προσφέρει οικονομικά οικογενειακά προγράμματα υγείας, άρθρα υγειονομικής περίθαλψης και συμβουλές.

4. Πρόστιμο

Πρόστιμο

Λοιπόν, το MFine έγινε δημοφιλές μετά την οργή του COVID-19. Τώρα, η εφαρμογή είναι ένας προορισμός για όλες τις ανάγκες υγείας σας.

Με το MFine, μπορείτε να συμβουλευτείτε γιατρούς, να κάνετε ιατρικές ερωτήσεις, να πραγματοποιήσετε κλήσεις ήχου ή βίντεο με γιατρούς και πολλά άλλα.

Οι υπηρεσίες αξιολόγησης υγείας από την MFine περιλαμβάνουν 20+ πακέτα ελέγχου υγείας που βασίζονται στον τρόπο ζωής και τις συνθήκες, 1000+ τεστ για σωστή διάγνωση και πολλά άλλα.

5. Απόλλων 247

Απόλλων 247

Το Apollo247, μια εφαρμογή από το Apollo Hospital, προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία υγείας. Είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή υγειονομικής περίθαλψης που προορίζεται να γίνει ο σύντροφός σας στον τομέα της υγείας στο σπίτι.

Με το Apollo 247, μπορείτε εύκολα να συμβουλευτείτε γιατρούς στο διαδίκτυο, να παραλάβετε φάρμακα, να κάνετε κράτηση για εργαστηριακές εξετάσεις, να λάβετε ένα ψηφιακό αντίγραφο των αρχείων υγείας σας και πολλά άλλα.

Ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες του Apollo 247 περιλαμβάνουν έναν ανιχνευτή συμπτωμάτων, άρθρα για την υγεία και ειδήσεις από αξιόπιστες ιατρικές πηγές.

6. Γιατρός κατ’ απαίτηση

Γιατρός κατ' απαίτηση

Εάν έχετε κάποια μικρά προβλήματα υγείας και αναζητάτε τρόπους για να συνδεθείτε με πιστοποιημένους γιατρούς στην περιοχή σας, το Doctor on Demand μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Οι γιατροί ήταν διαθέσιμοι και σε εφημερία 24/7. Μπορείτε είτε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη είτε να δείτε έναν γιατρό αμέσως.

Ωστόσο, εξακολουθείτε να χρειάζεται να δείτε έναν πραγματικό γιατρό εάν κάτι είναι πιο σοβαρό, καθώς αυτοί οι γιατροί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις ή θεραπεία.

7. GoodRx

GoodRx

Το GoodRx είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή σύγκρισης τιμών για φαρμακεία και φάρμακα. Η εφαρμογή είναι εξαιρετική για όσους αναζητούν επιλογές για να αγοράσουν και να συγκρίνουν διάφορα φάρμακα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να συγκρίνετε τις τιμές συνταγών φαρμάκων, να βρείτε τις καλύτερες προσφορές φαρμάκων κ.λπ. Μπορείτε ακόμη να ξεκλειδώσετε περισσότερα οφέλη με μια συνδρομή GoodRx Gold.

8. Ιατρική ορολογία

Ιατρική ορολογία

Η ιατρική ορολογία είναι μια εφαρμογή ιατρικού λεξικού διαθέσιμη στο Google Play Store. Δεδομένου ότι είναι μια εφαρμογή ιατρικής ορολογίας, μπορείτε να συλλέξετε ιατρικές πληροφορίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να εντοπίσετε συμπτώματα υποκείμενης νόσου ή να βρείτε ιατρικές πληροφορίες για φάρμακα.

9. WebMD

Ιατρικές εφαρμογές για Android

Αν ψάχνετε για μια υπηρεσία τύπου Wikipedia για ιατρική, τότε το WebMD μπορεί να είναι η καλύτερη εφαρμογή για εσάς.

Η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει με τις προσπάθειες λήψης αποφάσεων και βελτίωσης της υγείας παρέχοντας πρόσβαση από κινητά στη τεράστια βάση δεδομένων ιατρικού περιεχομένου του WebMD. Διαθέτει πολλά χρήσιμα εργαλεία όπως έλεγχοι συμπτωμάτων, φάρμακα και θεραπείες κ.λπ.

10. Ada

Ada

Το Ada είναι μια εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει με τον έλεγχο της υγείας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να ελέγξετε την υγεία σας και των μελών της οικογένειάς σας.

Μπορείτε να ελέγξετε για συμπτώματα στο διαδίκτυο και να μάθετε τις πιθανές αιτίες. Λειτουργεί κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με την υγεία και τα συμπτώματά σας.

Αφού αναλύσει τις απαντήσεις σας, αναζητά το ιατρικό του λεξικό με χιλιάδες διαταραχές και ιατρικές καταστάσεις για να σας πει τι μπορεί να φταίει και τι μπορείτε να κάνετε στη συνέχεια.

11. Medisafe

Medisafe

Το Medisafe είναι λίγο διαφορετικό από τις περισσότερες άλλες εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο. Είναι μια εφαρμογή υπενθύμισης χαπιών και παρακολούθησης φαρμάκων για Android, την οποία συνιστούν ανεπιφύλακτα οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι ασθενείς.

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να ορίσει υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις για όλες τις φαρμακευτικές ανάγκες. Σας προσφέρει επίσης έναν έλεγχο αλληλεπίδρασης φαρμάκου με φάρμακο, υπενθυμίσεις αναπλήρωσης, διαχειριστή ραντεβού γιατρού κ.λπ.

Το Medisafe σάς επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε μετρήσεις υγείας από διάφορες ιατρικές παθήσεις όπως βάρος, αρτηριακή πίεση, επίπεδα σακχάρου στο αίμα κ.λπ.

12. Ημερολόγιο περιόδου Παρακολούθηση περιόδου

Ημερολόγιο περιόδου Παρακολούθηση περιόδου

Αυτό είναι για γυναίκες που θέλουν να παρακολουθούν τους έμμηνους κύκλους τους. Η εφαρμογή είναι εξαιρετική για την παρακολούθηση περιόδων, κύκλων, ωορρηξίας και πιθανότητας σύλληψης.

Εκτός από την παρακολούθηση αυτών των πραγμάτων, το Period Calendar Period Tracker διαθέτει υπενθύμιση χαπιού, υπενθύμιση περιόδου, παρακολούθηση περιόδου και γονιμότητας κ.λπ.

13. BeatO

BeatO

Εάν είστε Διαβητικός, η εφαρμογή BeatO θα πρέπει να γίνει η κορυφαία προτεραιότητά σας, καθώς είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης διαβήτη που δημιουργήθηκε ποτέ για άτομα. Η εφαρμογή παρέχει μερικές από τις πιο απαραίτητες και χρήσιμες λειτουργίες, όπως παρακολούθηση σακχάρου στο αίμα, προγράμματα φροντίδας για τη βοήθεια των διαβητικών κ.λπ.

Αποθηκεύοντας τις μετρήσεις σακχάρου στο αίμα σας, η εφαρμογή σάς δείχνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο κυμάνθηκε το επίπεδο σακχάρου σας με την πάροδο του χρόνου. Όχι μόνο αυτό, αλλά η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια δυνατότητα που σας παρέχει δωρεάν συμβουλές από προπονητές φροντίδας διαβήτη για τις μετρήσεις του σακχάρου στο αίμα σας.

Ωστόσο, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το BeatO μόνο εάν έχετε BeatO Curv Glucometer.

14. Drugs.com

Drugs.com

Το Drugs.com είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή πληροφοριών φαρμάκων που μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε χάπια, να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις και να αποθηκεύσετε τα αρχεία φαρμάκων σας.

Αυτό που κάνει το Drugs.com πιο χρήσιμο είναι η τεράστια βάση δεδομένων με πληροφορίες για τα φάρμακα. Μάντεψε? Το Drugs.com διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη και μεγαλύτερη βάση δεδομένων με πληροφορίες για τα φάρμακα στο διαδίκτυο.

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, διαθέτει επίσης μερικά εργαλεία για επαγγελματίες υγείας, όπως ο Έλεγχος συμπτωμάτων, ο έλεγχος αλληλεπίδρασης κ.λπ.

15. Pharmapedia Pro

Pharmapedia Pro

Το Pharmapedia Pro είναι λιγότερο δημοφιλές από άλλες εφαρμογές της λίστας, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικό για επαγγελματίες υγείας. Η εφαρμογή δίνει βασικά άμεσες και ενημερωμένες πληροφορίες για γενόσημα φάρμακα.

Μπορείτε να βρείτε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με ένα φάρμακο, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων, των αντενδείξεων, των παρενεργειών, των προειδοποιήσεων, των ομάδων υψηλού κινδύνου, των δοσολογικών και μορφών δοσολογίας κ.λπ.

Το Pharmapedia Pro έχει επίσης μια δυνατότητα που σας βοηθά να βρείτε εναλλακτικές μάρκες ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τις τιμές.

Έτσι, αυτές είναι οι καλύτερες ιατρικές εφαρμογές για Android. Αν και πολλές ιατρικές εφαρμογές είναι διαθέσιμες στο Google Play Store, έχουμε παραθέσει μόνο τις καλύτερες. Ενημερώστε μας εάν θέλετε να προτείνετε άλλες ιατρικές εφαρμογές στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αποκτήσετε δωρεάν δοκιμή TradingView

 εφαρμογές συμπιεστή βίντεο για Android

εφαρμογές λίστας υποχρεώσεων για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *