10 καλύτεροι διακομιστές DNS

Σήμερα, σχεδόν όλοι έχουν συνδέσεις στο διαδίκτυο στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Όσοι γνωρίζουν τα βασικά του Διαδικτύου μπορεί να είναι πολύ εξοικειωμένοι με το DNS ή το σύστημα ονομάτων τομέα.

Τι είναι το DNS ή το σύστημα ονομάτων τομέα;

Το DNS ή το σύστημα ονομάτων τομέα είναι μια βάση δεδομένων που αποτελείται από διαφορετικά ονόματα τομέα και διευθύνσεις IP.

Όταν οι χρήστες εισάγουν έναν τομέα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως techviral.net, youtube.com κ.λπ., οι διακομιστές DNS εξετάζουν τις διευθύνσεις IP που σχετίζονται με τους τομείς.

Μετά την αντιστοίχιση της διεύθυνσης IP, σχολιάζει στον διακομιστή web του ιστότοπου που επισκέπτεται. Ωστόσο, δεν είναι σταθεροί όλοι οι διακομιστές DNS, ειδικά αυτός που παρέχεται από τον ISP.

Λίστα καλύτερων δωρεάν και δημόσιων διακομιστών DNS

Έτσι, ακόμα κι αν το IPS σας παρέχει έναν προεπιλεγμένο διακομιστή DNS, η χρήση διαφορετικού είναι πάντα επικερδής. Η χρήση άλλων διακομιστών DNS μπορεί να σας προσφέρει καλύτερη ταχύτητα και καλύτερη ασφάλεια, ενώ ορισμένοι από αυτούς μπορούν επίσης να ξεκλειδώσουν περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από την περιοχή κ.λπ.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικούς από τους καλύτερους διακομιστές DNS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε καλύτερες ταχύτητες.

Πώς να μεταβείτε στο Google DNS για να επιταχύνετε την περιήγηση στο Web

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Norton AntiVirus

1. Google Public DNS

Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς διακομιστές DNS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα. Είναι ένας προσβάσιμος δημόσιος διακομιστής DNS που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009.

Το Google Public DNS υπερασπίζεται τους χρήστες από διάφορες απειλές ασφαλείας και προσφέρει καλύτερη ταχύτητα από τον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS που παρέχεται από τον ISP.

Ο διακομιστής Google DNS θεωρείται συχνά ως ο καλύτερος διακομιστής DNS για Gaming . Ο διακομιστής DNS παρέχει καλύτερη ταχύτητα περιήγησης με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Μπορείτε να μεταβείτε στον διακομιστή DNS της Google εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το ping ενώ παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια.

Οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους για να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4 .

2. OpenDNS

Το OpenDNS είναι ένας άλλος καλύτερος δωρεάν δημόσιος διακομιστής DNS διαθέσιμος στον ιστό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα. Η Cisco παρέχει τον δημόσιο διακομιστή DNS, εστιάζοντας στην ταχύτητα και την ασφάλεια.

Το υπέροχο με το OpenDNS είναι ότι εντοπίζει και αποκλείει αυτόματα κακόβουλους ιστότοπους . Όχι μόνο αυτό, αλλά το OpenDNS χρησιμοποιεί επίσης τη δρομολόγηση Anycast για τη δρομολόγηση της διαδικτυακής σας κίνησης στους πλησιέστερους διακομιστές DNS.

Αυτή η διαδικασία δρομολόγησης αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα του Διαδικτύου. Για να χρησιμοποιήσουν το OpenDNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους ώστε να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 208.67.222.222 και 208.67.220.220 ως διακομιστές DNS τους.

3. Comodo Secure DNS

Είναι μία από τις καλύτερες και πιο βασισμένες σε σύννεφο, με ισορροπία φορτίου, γεωδιανεμημένες, εξαιρετικά διαθέσιμες υποδομές anycast DNS. Το Comodo Secure DNS είναι εξαιρετικά ασφαλές και αποκλείει από προεπιλογή τομείς phishing και κακόβουλου λογισμικού.

Δεν θα το πιστεύετε, αλλά τώρα το Comodo Secure DNS διαθέτει υποδομή Anycast DNS που φιλοξενείται σε περισσότερες από 25 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες χώρες θα έχουν διακομιστές DNS κοντά και μεγαλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου.

Για να χρησιμοποιήσουν το Comodo Secure DNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους ώστε να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 8.26.56.26 και 8.20.247.20 ως διακομιστές DNS.

4. CleanBrowsing

Εάν αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο για να εφαρμόσετε τον αποκλεισμό DNS στο smartphone Android σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το CleanBrowsing.

Η εφαρμογή Android CleanBrowsing είναι εύκολη, επιτρέποντας στους χρήστες να εφαρμόσουν τον αποκλεισμό DNS smartphone. Για παράδειγμα, το CleanBrowsing μπορεί να αποκλείσει ιστότοπους για ενήλικες στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το ClenBrowsing είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή που δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε εύκολα. Ωστόσο, το CleanBrowsing μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση του αποκλεισμού DNS στη συσκευή του παιδιού σας.

5. Cloudflare DNS

Είναι ένας από τους γρηγορότερους διακομιστές DNS που είναι πρώτοι στο απόρρητο που διατίθενται στο διαδίκτυο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Cloudflare DNS μπορεί να αυξήσει την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο έως και 28% σε σύγκριση με άλλους δημόσιους παρόχους DNS.

Ένα άλλο καλύτερο πράγμα για το Cloudflare DNS είναι ότι δεν καταγράφει ποτέ τα δεδομένα περιήγησής σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διακομιστή DNS του Cloudflare εάν η ασφάλεια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Ο μηχανισμός του DNS του Cloudflare προστατεύει τους χρήστες από πλαστογράφηση DNS, ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος και πολλά άλλα.

Για να χρησιμοποιήσουν το Cloudflare DNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους ώστε να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 1.1.1.1 και 1.0.0.1 ως διακομιστές DNS τους.

6. Norton ConnectSafe

Πολλοί δεν θα το γνωρίζουν, αλλά η Norton, η κορυφαία εταιρεία ασφάλειας, διαθέτει επίσης έναν διακομιστή DNS γνωστό ως Norton ConnectSafe. Αυτή είναι μια υπηρεσία DNS που βασίζεται σε σύννεφο και προορίζεται για την προστασία του υπολογιστή σας από επιθέσεις phishing.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Norton ConnectSafe προσφέρει επίσης πολλά προκαθορισμένα σχήματα φιλτραρίσματος περιεχομένου για τον αποκλεισμό ιστοτόπων ηλεκτρονικού ψαρέματος, πορνογραφίας και πολλά άλλα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Norton ConnectSafe, πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις DNS του οικιακού δρομολογητή σας για χρήση της διεύθυνσης IP – 199.85.126.20 και 199.85.127.20 .

7. AdGuard DNS

Λοιπόν, το AdGuard DNS είναι ένας δημόσιος διακομιστής DNS που έχει σχεδιαστεί για να αποκλείει διαφημίσεις. Μπορείτε να αποκλείσετε διαφημίσεις σε παιχνίδια, βίντεο, εφαρμογές και ιστοσελίδες εάν ρυθμίσετε και χρησιμοποιείτε το AdGuard DNS στο σύστημά σας.

Το AdGuard σάς προσφέρει δύο τύπους διακομιστών DNS – έναν που αποκλείει διαφημίσεις και ο άλλος για οικογενειακή προστασία που αποκλείει διαφημίσεις + περιεχόμενο για ενηλίκους.

Έχουμε ήδη μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο αποκλεισμού διαφημίσεων σε Android και υπολογιστή μέσω AdGuard DNS. Ο διακομιστής DNS είναι σχετικά εύκολος στη ρύθμιση και προσβάσιμος.

Για να χρησιμοποιήσουν το AdGuard DNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους ώστε να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 94.140.14.14 και 94.140.15.15 .

8. OpenNIC

Με απλά λόγια, το OpenNIC είναι ένας πάροχος DNS ανοιχτού κώδικα που στοχεύει να είναι μια εναλλακτική λύση στο Standard DNS. Το καλό είναι ότι ο διακομιστής DNS χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για την προστασία του υπολογιστή σας από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ο διακομιστής DNS θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το απόρρητό σας με την απλούστερη μορφή. Για να χρησιμοποιήσετε το OpenNIC, πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας ώστε να χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP – 46.151.208.154 και 128.199.248.105 .

9. Quad9

Αν ψάχνετε για έναν δημόσιο διακομιστή DNS που μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο από απειλές στον κυβερνοχώρο, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Quad9.

Μάντεψε? Το Quad9 αποκλείει αυτόματα την πρόσβαση σε μη ασφαλείς ιστότοπους. Ο δημόσιος διακομιστής DNS δεν αποθηκεύει κανένα από τα δεδομένα σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Quad9, πρέπει να αλλάξετε τη διεύθυνση Primary και Secondary DNS σε 9.9.9.9 & 149.112.112.112

10. SafeDNS

Είναι μια από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς υπηρεσίες DNS στη λίστα με βάση το Cloud. Ο διακομιστής DNS είναι αρκετά βελτιστοποιημένος για να σας παρέχει καλύτερη εμπειρία περιήγησης στο web.

Διαθέτει τόσο δωρεάν όσο και Premium διακομιστές DNS για να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Για να χρησιμοποιήσετε διακομιστές SafeDNS, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διευθύνσεις IP – 195.46.39.39 και 195.46.39.40 .

Έτσι, αυτοί είναι οι καλύτεροι δωρεάν διακομιστές DNS 2022 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους καλύτερους δωρεάν και δημόσιους διακομιστές DNS.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5429

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *