Κοινή χρήση κοντά στα Windows

Τρόπος χρήσης Κοινή χρήση κοντά στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τα Windows 10, ίσως γνωρίζετε μια ειδική δυνατότητα που ονομάζεται Κοινή χρήση κοντά. Η ίδια δυνατότητα είναι διαθέσιμη για τα Windows 11 και ακούει στο ίδιο όνομα.

Είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα κοινής χρήσης αρχείων που έχει σχεδιαστεί για τα Windows για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών/φορητών υπολογιστών. Μην μπερδεύεστε με το Nearby Share του Android. αυτό είναι μια ξεχωριστή δυνατότητα για συσκευές Android.

Το Nearby Sharing είναι ένα προϊόν της Microsoft που αξιοποιεί το WiFi και το Bluetooth για να διευκολύνει τις λειτουργίες μεταφοράς αρχείων. Σε σύγκριση με άλλα μέσα ανταλλαγής αρχείων, το Nearby Sharing είναι ταχύτερο, καθώς εξαρτάται από τη σύνδεση WiFi και Bluetooth.

Το Nearby Sharing είναι ήδη μέρος των Windows 11, αλλά πολλοί χρήστες δεν το γνωρίζουν. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες μας έστειλαν επίσης μήνυμα ρωτώντας πώς να το χρησιμοποιήσουμε Κοινή χρήση κοντά στα Windows 11.

Επομένως, εάν είστε χρήστης των Windows 11 που αναζητάτε τρόπους για να μοιράζεστε αρχεία πιο γρήγορα, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά απλά βήματα για να σας βοηθήσουμε να μεταφέρετε αρχεία και άλλα στοιχεία μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών/φορητών υπολογιστών με Windows. Ας αρχίσουμε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του κεντρικού υπολογιστή στη σύγχρονη εγκατάσταση στα Windows;

Πώς να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση κοντά στα Windows 11;

Προτού χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Κοινή χρήση κοντά στα Windows 11, πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσετε. Εδώ είναι πώς να ενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση Nearby σε υπολογιστές/φορητούς υπολογιστές με Windows 11.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει την κύρια συσκευή σας σε ένα δίκτυο WiFi.

2. Τώρα, στον Κύριο υπολογιστή σας, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.

Ρυθμίσεις

3. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

4. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση.

Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση

5. Θα βρείτε τρεις επιλογές: Μακριά από, Μόνο οι συσκευές μουκαι Όλοι κοντά.

Μόνο οι συσκευές μου

Μόνο οι συσκευές μου: Επιλέξτε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων με συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας Microsoft.

Όλοι κοντά: Επιλέξτε αυτό εάν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων με συσκευές ανεξάρτητα από τον λογαριασμό που χρησιμοποιείται.

Αφού κάνετε την επιλογή, θα μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων με τη λειτουργία Κοινή χρήση κοντά στα Windows 11. Ανάλογα με την επιλογή που έχετε επιλέξει, θα μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων μέσω WiFi και Bluetooth.

Σπουδαίος: Στον δευτερεύοντα υπολογιστή σας (αυτόν που θα λάβει τα αρχεία), ενεργοποιήστε τη λειτουργία Κοινή χρήση κοντά ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

Πώς να μοιράζεστε αρχεία ή ιστοσελίδα με Nearby Sharing στα Windows 11;

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα, η δυνατότητα Κοινή χρήση κοντά στα Windows 11 είναι έτοιμη για χρήση. Μπορείτε απλώς να προχωρήσετε και να μοιραστείτε απευθείας ένα αρχείο ή μια ιστοσελίδα. Δείτε πώς μπορείτε να μοιραστείτε ένα αρχείο ή μια ιστοσελίδα με την Κοινή χρήση κοντά σε έναν υπολογιστή με Windows 11.

Πώς να μοιραστείτε ένα αρχείο

Τα βήματα για την κοινή χρήση ενός αρχείου μέσω Κοινή χρήση Nearby στα Windows 11 είναι λίγο διαφορετικά από την κοινή χρήση μιας ιστοσελίδας. Δείτε πώς μπορείτε να μοιραστείτε ένα αρχείο με αυτήν τη δυνατότητα.

1. Ανοίξτε την εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11. Τώρα, μεταβείτε στο αρχείο που θέλετε να μοιραστείτε.

2. Επιλέξτε το αρχείο, κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στο Μερίδιο εικόνισμα.

Μερίδιο

3. Εάν έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα προσεκτικά, θα δείτε τον δευτερεύοντα υπολογιστή σας ενεργοποιημένο Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση επιλογή στο μενού Κοινή χρήση των Windows 11.

Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση

4. Κάντε κλικ στο όνομα του υπολογιστή σας για να μοιραστείτε το αρχείο. Στον υπολογιστή που λαμβάνει το αρχείο, επιλέξτε το Αποθηκεύσετε επιλογή.

Αυτό είναι! Τα ληφθέντα αρχεία θα εμφανιστούν στο φάκελο Λήψεις στον δευτερεύοντα υπολογιστή σας.

Πώς να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο (Ιστοσελίδα)

Η κοινή χρήση μιας ιστοσελίδας είναι επίσης δυνατή με τη βοήθεια του Nearby Sharing στα Windows 11. Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Τώρα, επισκεφθείτε τη σελίδα που θέλετε να μοιραστείτε.

2. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε σε ένα κενό στη σελίδα και επιλέξτε Μερίδιο.

Μερίδιο

3. Στο μενού Κοινή χρήση του Microsoft Edge, επιλέξτε Windows Share επιλογές.

Windows Share

4. Αυτό θα ανοίξει το μενού κοινής χρήσης των Windows 11. Επιλέξτε τη συσκευή σας στο μενού Κοινή χρήση κοντά.

Επιλέξτε τη συσκευή σας

5. Στον υπολογιστή που λαμβάνει τη σύνδεση, κάντε κλικ στο Ανοιξε κουμπί.

Αυτό είναι! Η κοινή χρήση της ιστοσελίδας θα είναι επιτυχής. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να μοιραστείτε όσες ιστοσελίδες θέλετε μεταξύ υπολογιστών με Windows.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο χρήσης της δυνατότητας Κοινή χρήση κοντά σε υπολογιστές με Windows 11. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε πλήρως. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την ενεργοποίηση ή τη χρήση της λειτουργίας Κοινή χρήση κοντά στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης:Κοινή χρήση Nearby για Λήψη υπολογιστή

Πώς να μοιράζεστε εφαρμογές μεταξύ συσκευών Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *