Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του κεντρικού υπολογιστή στη σύγχρονη εγκατάσταση στα Windows;

Εάν είστε χρήστης των Windows, μπορεί να έχετε ήδη δει μια διαδικασία “Modern Setup Host” στη Διαχείριση εργασιών. Η διαδικασία εμφανίζεται συνήθως στη Διαχείριση εργασιών για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά και μετά εξαφανίζεται.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν πρόσφατα για τη χρήση της σύγχρονης εγκατάστασης Host High CPU στα Windows 11. Σύμφωνα με τον χρήστη, η διαδικασία συνεχίζει να εκτελείται στο παρασκήνιο, επιβραδύνοντας τον υπολογιστή.

Έτσι, εάν το Modern Setup Host έχει κολλήσει στο 50% ή 100% της χρήσης CPU, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Σε αυτό το άρθρο, θα γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι το Modern Setup Host και γιατί αυξάνει τη χρήση CPU/Disk στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του ‘Shell Infrastructure Host’

Τι είναι ένας σύγχρονος κεντρικός υπολογιστής εγκατάστασης στα Windows 10/11;

Το Modern Setup Host είναι βασικά μια διαδικασία παρασκηνίου της οποίας ο ρόλος είναι να εξαγάγει το αρχείο ενημέρωσης και να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας.

Αυτό το βασικό στοιχείο των Windows 11 διασφαλίζει τη σωστή λήψη και εγκατάσταση όλων των ενημερώσεων. Η διαδικασία εμφανίζεται συνήθως όταν ο υπολογιστής σας προσπαθεί να εγκαταστήσει μια ενημέρωση των Windows.

Όταν το στοιχείο προσπαθεί να εγκαταστήσει μια ενημέρωση, αυξάνει τη χρήση του δίσκου και της CPU λόγω ανάγνωσης/εγγραφής. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να εκτελείται αθόρυβα στο παρασκήνιο και δεν υποτίθεται ότι καταναλώνει τους περισσότερους πόρους σας.

Ωστόσο, εάν ο κεντρικός υπολογιστής σύγχρονης εγκατάστασης χρειάζεται περισσότερο από το συνηθισμένο για την απελευθέρωση του Μνήμη και χρήση δίσκουείναι καιρός να εξετάσουμε & να λύσουμε τα υπάρχοντα ζητήματα.

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU/Disk Host Modern Setup στα Windows;

Το σύγχρονο Setup Host High CPU and Disk Usage μπορεί να υποδεικνύει υπάρχοντα προβλήματα με τα αρχεία συστήματος. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες μεθόδους επιδιορθώστε το Modern Setup Host High CPU στα Windows. Ας αρχίσουμε.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Προτού δοκιμάσετε τις προηγμένες μεθόδους για να διορθώσετε το πρόβλημα υψηλής χρήσης CPU του Modern Setup Host, συνιστάται να το κάνετε επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

Η επανεκκίνηση είναι μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά όταν δεν έχετε ιδέα για το τι συμβαίνει.

Η επανεκκίνηση των Windows 11 σε τακτά χρονικά διαστήματα θα εξαλείψει επίσης σφάλματα και δυσλειτουργίες που ενδέχεται να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος. Επομένως, προτού δοκιμάσετε τις επόμενες μεθόδους, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

2. Τερματίστε την εργασία στον κεντρικό υπολογιστή της σύγχρονης εγκατάστασης

Εάν το Modern Setup Host επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, το επόμενο και πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας είναι να τερματίσετε τη διαδικασία από το παρασκήνιο. Δείτε πώς μπορείτε να τερματίσετε την εργασία Modern Setup Host στα Windows.

1. Πληκτρολογήστε Task Manager στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών εφαρμογή από τη λίστα.

Διαχειριστής εργασιών

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, βρείτε το Σύγχρονος κεντρικός υπολογιστής εγκατάστασης.

3. Κάντε δεξί κλικ στον κεντρικό υπολογιστή Modern Setup και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας. Η χρήση δίσκου/μνήμης θα απελευθερωθεί.

3. Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Εφόσον ο κεντρικός υπολογιστής Modern Setup είναι υπεύθυνος για το χειρισμό των ενημερώσεων των Windows, είναι λογικό να εκτελείται το Windows Update Troubleshooter. Το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update θα εντοπίσει και θα διορθώσει πιθανώς όλα τα προβλήματα ενημέρωσης των Windows εμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία των σύγχρονων κεντρικών υπολογιστών εγκατάστασης.

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Πίνακας Ελέγχου εφαρμογή από τη λίστα.

Πίνακας Ελέγχου

2. Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, κάντε κλικ στο Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άλλο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.

ΤΡΕΞΙΜΟ

4. Στο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Άλλο, κάντε κλικ στο ΤΡΕΞΙΜΟ κουμπί δίπλα στο Windows Update.

Άλλο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων

Αυτό είναι! Αυτό θα ξεκινήσει το Windows Update Troubleshooter. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

4. Εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση

Η εκτέλεση καθαρής εκκίνησης είναι μια άλλη καλύτερη επιλογή για την επίλυση του προβλήματος υψηλής χρήσης CPU του Modern Setup Host. Στην πραγματικότητα, η Καθαρή εκκίνηση αναγκάζει τα Windows να ξεκινούν με περιορισμένα μόνο προγράμματα.

Η καθαρή εκκίνηση θα εξαλείψει όλα τα προγράμματα που προκαλούν υψηλή χρήση CPU Το ζήτημα του Modern Setup Host στα Windows 11. Επομένως, είναι καλύτερο να εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση στα Windows. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε το Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε msconfig.msc και πατήστε Enter.

msconfig.msc

2. Αυτό θα ανοίξει τη γραμμή εντολών System Configuration. Εναλλαγή στο Υπηρεσίες αυτί.

3. Τώρα επιλέξτε το Απόκρυψη όλων των Υπηρεσιών της Microsoft πλαίσιο ελέγχου. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση όλων κουμπί.

κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση όλων

4. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και μεταβείτε στην Εκκίνηση. Κατά την εκκίνηση, κάντε δεξί κλικ στις εφαρμογές που δεν θέλετε να εκτελούνται αυτόματα στην Εκκίνηση και επιλέξτε Καθιστώ ανίκανο.

επιλέξτε

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αυτό πρέπει να διορθωθεί Windows 11 Modern Setup Host υψηλής CPU πρόβλημα χρήσης.

5. Εκτελέστε την εντολή SFC/DISM

Το SFC ή το System File Checker είναι ένα απόλυτο βοηθητικό πρόγραμμα που εντοπίζει και επιδιορθώνει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Εάν κάποιο αρχείο συστήματος είναι κατεστραμμένο, η εντολή θα το βρει και θα επαναφέρει τα αρχεία με ένα νέο αντίγραφο. Εάν το SFC αποτύχει, πρέπει να εκτελέσετε την εντολή DISM. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε τη γραμμή εντολών στην Αναζήτηση των Windows 10/11. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή:

sfc /scannow

SFC /scannow

3. Εάν η παραπάνω εντολή επιστρέψει με σφάλμα, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή SFC/DISM σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Φροντίστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας αφού κάνετε τις αλλαγές.

6. Διαγράψτε το φάκελο SoftwareDistribution

Πολλοί χρήστες των Windows 11 βρήκαν χρήσιμη τη διαγραφή του φακέλου SoftwareDistribution. Το SoftwareDistribution είναι ο φάκελος όπου τα Windows διατηρούν τις ληφθείσες ενημερώσεις. Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε αυτόν τον φάκελο για να κάνετε ξανά λήψη της προβληματικής ενημέρωσης. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα με τη χρήση υψηλού δίσκου/CPU του Modern Setup Host.

1. Πληκτρολογήστε Command Prompt στην αναζήτηση των Windows 10/11. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτές τις δύο εντολές:

net stop wuauserv
net stop bits

καθαρή στάση wuauserv

3. Τώρα ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων του υπολογιστή σας και μεταβείτε σε αυτήν τη διαδρομή:

C:\Windows\SoftwareDistribution

μετακινηθείτε σε αυτήν την τοποθεσία

4. Διαγράψτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους διατίθεται στο φάκελο SoftwareDistribution.

5. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Στη συνέχεια, εκτελέστε αυτές τις εντολές για να ξεκινήσετε ξανά τις υπηρεσίες του Windows Update.

net start wuauserv
net start bits

καθαρή εκκίνηση wuauserv

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε αρχεία στο φάκελο SoftwareDistribution για να διορθώσετε το πρόβλημα υψηλής χρήσης CPU του Modern Setup Host.

7. Επαναφέρετε το σύστημά σας

Ανάκτηση

Εάν τίποτα δεν έχει λειτουργήσει υπέρ σας, η επαναφορά των Windows 11 στην προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας είναι η απόλυτη επιλογή. Στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος Επαναφοράς Συστήματος για να επαναφέρετε σημαντικές αλλαγές στο σύστημά σας.

Ωστόσο, μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημά σας μόνο εάν έχετε ενεργοποιήσει την Επαναφορά Συστήματος. Ορισμένα προγράμματα δημιουργούν επίσης σημεία επαναφοράς συστήματος πριν κάνουν αλλαγές στη συσκευή σας.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για πώς να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς στα Windows 11. Φροντίστε να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε ήδη ένα σημείο επαναφοράς, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή αποκατάστασης για να επαναφέρετε τα Windows 11 σε προηγούμενο σημείο επαναφοράς.

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να το διορθώσετε Σύγχρονη εγκατάσταση κεντρικού υπολογιστή πρόβλημα με υψηλή CPU/χρήση δίσκου στα Windows 10/11. Ένα ζήτημα υψηλής χρήσης CPU που προκαλείται λόγω του Modern Setup Host είναι πιθανό να διορθωθεί εάν έχετε ακολουθήσει όλες τις μεθόδους. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για να επιλύσετε το πρόβλημα υψηλής χρήσης CPU στα Windows.

Διαβάστε επίσης:Παιχνίδια με υψηλά γραφικά για υπολογιστή

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του ‘Shell Infrastructure Host’

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU στα Windows 11

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4990

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: