10 από τις καλύτερες εφαρμογές Sandbox για Windows το 2023

Παρόλο που η Microsoft έχει βελτιώσει την ασφάλειά της στα Windows 10 και Windows 11, οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη λήψη και εγκατάσταση λογισμικού στους υπολογιστές τους.

Κάνουμε λήψη πολλού λογισμικού στο λειτουργικό μας σύστημα Windows. Μερικές φορές, χρειάζεται ακόμη και να ανοίξουμε συνημμένα email που φαίνονται ύποπτα. Για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, το sandboxing είναι χρήσιμο.

Ένα εικονικό περιβάλλον Sandbox σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε νέες ή μη αξιόπιστες εφαρμογές. Με αυτόν τον τρόπο, θα εγκαταστήσετε τις εφαρμογές σε εικονικό περιβάλλον και όχι στο λειτουργικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να εγκαταστήσετε το VirtualBox σε υπολογιστή με Windows 11

10 από τις καλύτερες εφαρμογές Sandbox για Windows

Από τώρα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές sandbox διαθέσιμες για Windows. Δεν ξεχωρίζουν όμως όλοι. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε μερικά από τα καλύτερες εφαρμογές sandbox για Windows. Ας τσεκάρουμε.

1. Sandboxie Plus

Καλύτερες εφαρμογές Sandbox για Windows 10

Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ και δωρεάν εφαρμογή sandbox για Windows 10, δοκιμάστε το Sandboxie Plus. Το Sandboxie Plus είναι μια εφαρμογή sandbox που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε σχεδόν οποιοδήποτε λογισμικό Windows.

Το Sandboxie Plus διατίθεται τόσο σε δωρεάν όσο και σε επί πληρωμή εκδόσεις. Η δωρεάν έκδοση δεν διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά όπως αναγκαστικά προγράμματα, εκτέλεση πολλαπλών sandbox κ.λπ.

2. SHADE Sandbox

SHADE SandboxΑυτή είναι μια άλλη καλή εφαρμογή sandbox για Windows. Ο κύριος παράγοντας αυτής της εφαρμογής που την κάνει να πρέπει να αποκτηθεί είναι η απλή και μίνιμαλ σχεδίαση και η διεπαφή χρήστη της.

Το Shade Sandbox είναι απίστευτα εύκολο στην εργασία. Οι χρήστες πρέπει να σύρουν και να αποθέσουν τις εφαρμογές μέσα σε αυτό το λογισμικό και θα τοποθετηθούν σύντομα στο κοντέινερ sandbox.

3. Toolwiz Time Freeze

Toolwiz Time Freeze

Το Toolwiz Time Freeze είναι ελαφρώς διαφορετικό από όλες τις άλλες εφαρμογές sandbox του άρθρου. Το πρόγραμμα δημιουργεί ένα εικονικό αντίγραφο όλων των αρχείων και των ρυθμίσεων του συστήματος και αποθηκεύει την κατάσταση,

Μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα στο εικονικό περιβάλλον του Toolwiz Time Freeze. Για έξοδο από το περιβάλλον sandbox, πρέπει να επανεκκινήσετε το σύστημά σας.

4. Turbo.net

Turbo.net

Το Turbo.net μοιάζει περισσότερο με ένα ελαφριά εικονική μηχανή που τρέχει στο λειτουργικό σας σύστημα. Βασικά, το Turbo.net είναι μια εικονική μηχανή που αναπτύχθηκε από την Turbo και απομονώνει ολόκληρη τη διαδικασία, έτσι ώστε οι εφαρμογές sandbox να μην αλληλεπιδρούν ποτέ με τα αρχεία κεντρικού υπολογιστή.

5. BitBox

BitBox

Λοιπόν, το BitBox είναι ελαφρώς διαφορετικό σε σύγκριση με όλα τα άλλα που αναφέρονται παραπάνω. Το υπέροχο με το BitBox είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές περιβάλλον sandbox.

Το Bitbox μοιάζει περισσότερο με ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που είναι εγκατεστημένο σε ένα αντίγραφο του Virtualbox. Ωστόσο, δεδομένου ότι το εργαλείο εκτελείται σε ένα εικονικό περιβάλλον, καταναλώνει πολλούς πόρους.

6. Windows Sandbox

κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ

Λοιπόν, το Windows Sandbox είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα του λειτουργικού συστήματος Windows που σας επιτρέπει να δοκιμάζετε εφαρμογές και αρχεία σε εικονικό περιβάλλον.

Το Windows Sandbox λειτουργεί όπως κάθε άλλη εφαρμογή Sandbox στη λίστα, αλλά είναι πιο ασφαλής και απλή. Για να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον δοκιμών των Windows, πρέπει να ενεργοποιήσετε το εργαλείο από τις δυνατότητες των Windows.

7. VoodooShield

VoodooShield

Το VoodooShield μοιάζει περισσότερο με πρόγραμμα ασφαλείας παρά με εφαρμογή Sandbox. Ωστόσο, το VoodooShield μοιράζεται ορισμένες λειτουργίες sandbox που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας.

Το VoodooShield κλειδώνει τον υπολογιστή σας και ειδοποιεί τους χρήστες όταν εντοπίζει μια άγνωστη διαδικασία αντί να σαρώνει τον υπολογιστή σας για κακόβουλα αρχεία. Έτσι, μόλις κλειδωθεί ο υπολογιστής σας, μπορείτε να εκτελέσετε μόνο εφαρμογές ή διαδικασίες που έχετε βάλει συγκεκριμένα στη λίστα επιτρεπόμενων.

8. Shadow Defender

Shadow Defender

Το Shadow Defender είναι μια άλλη καλύτερη ασφάλεια και εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής στη λίστα, η οποία λειτουργεί διαφορετικά. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν το σύστημά τους με ασφάλεια σε εικονικό περιβάλλον ή sandbox.

Το Shadow Defender προσφέρει μια λειτουργία sandbox γνωστή ως «Shadow Mode», επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν τα πάντα σε εικονικό περιβάλλον και όχι σε πραγματικό.

9. VirtualBox

VirtualBox

Το VirtualBox είναι μια εφαρμογή εικονικοποίησης που επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν τους υπάρχοντες υπολογιστές τους ώστε να εκτελούν πολλά λειτουργικά συστήματα. Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί με Windows 10, μπορείτε να δοκιμάσετε Linux ή macOS χρησιμοποιώντας το VirtualBox.

Ομοίως, μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε έκδοση του VirtualBox για να δοκιμάσετε λογισμικό. Το VirtualBox είναι πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται κυρίως για δοκιμαστικούς σκοπούς.

10. VMWare

 VmWare

Το VMWare είναι σχεδόν παρόμοιο με την εφαρμογή Virtualbox που αναφέρεται ακριβώς παραπάνω. Αυτή η εφαρμογή εικονικοποίησης προορίζεται για την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών και λειτουργικών συστημάτων.

Σε σύγκριση με το VirtualBox, το VMWare προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, αλλά είναι επίσης λίγο περίπλοκο. Ωστόσο, το VMWare είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για τη δοκιμή άλλου λογισμικού.

Αυτά λοιπόν είναι τα καλύτερες εφαρμογές sandbox για Windows. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο VirtualBox

Η Microsoft κυκλοφορεί δωρεάν νέες VirtualBox Windows 11

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4988

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: