Εναλλακτικός διαχειριστής εργασιών

10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης εργασιών των Windows το 2023

Όλοι έχουμε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή Windows στο σπίτι ή στη δουλειά. Ως χρήστης των Windows, ίσως γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα σας προσφέρει περισσότερα εργαλεία από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα.

Παίρνετε διάφορα ενσωματωμένα εργαλεία με τα Windows, ένα από αυτά είναι το Task Manager, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τι κάνει ο υπολογιστής σας. Μπορείτε να ελέγξετε όλες τις εφαρμογές και τις διεργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο, να τερματίσετε τις εφαρμογές, να αποτρέψετε την εκτέλεση εφαρμογών κατά την εκκίνηση κ.λπ.

Ωστόσο, η Διαχείριση εργασιών των Windows δεν κάνει περισσότερα από τον τερματισμό εφαρμογών και διαδικασιών. Η Διαχείριση εργασιών των Windows περιορίζεται σε λίγες μόνο δυνατότητες και δεν μας επιτρέπει να ελέγχουμε κάθε διαδικασία στον υπολογιστή.

Πώς να μειώσετε την υψηλή χρήση μνήμης του Google Chrome

10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης εργασιών των Windows

Ορισμένες εναλλακτικές λύσεις που είναι διαθέσιμες στον Ιστό μπορούν να σας επιτρέψουν να ελέγχετε τη διαδικασία στον υπολογιστή σας. Θα απαριθμήσουμε τα καλύτερα δωρεάν Εναλλακτικός διαχειριστής εργασιών λογισμικό για τα Windows σας για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη διαδικασία.

1. Εξερεύνηση διεργασιών

Εξερεύνηση διεργασιών

Το Process Explorer είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντικαταστάσεις διαχειριστή εργασιών πάντα. Το καλό με το Process Explorer είναι η απλότητά του. Εμφανίζει όλες τις διεργασίες στο αριστερό παράθυρο, επιτρέποντάς σας να τις επεκτείνετε για να δείτε τις σχετικές διεργασίες τους.

Από το ίδιο παράθυρο, μπορείτε να τερματίσετε ή να αναστείλετε συγκεκριμένες διαδικασίες. Η Εξερεύνηση διεργασιών σάς επιτρέπει επίσης να βλέπετε τα DLL και τις λαβές που σχετίζονται με κάθε διεργασία που εκτελείται. Εκτός από αυτό, ο Process Explorer εμφανίζει επίσης γραφήματα για την ανάλυση της κατανάλωσης των πόρων του συστήματος.

2. Χάκερ διαδικασίας

Χάκερ διαδικασίαςΤο Process Hacker είναι μια από τις πιο προηγμένες εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης εργασιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Το βοηθητικό πρόγραμμα εμφανίζει περισσότερες λεπτομέρειες από το Process Explorer. Μπορείτε να δείτε όλες τις υπηρεσίες που εκτελούνται, τις συνδέσεις δικτύου, τη δραστηριότητα του δίσκου και πολλά άλλα.

Διαθέτει επίσης μια γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία που σας επιτρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε διαδικασία εφαρμογής σε δευτερόλεπτα. Εκτός από αυτό, το Process Hacker μπορεί επίσης να παρακολουθεί εφαρμογές χρησιμοποιώντας συνδέσεις δικτύου. Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. μπορείτε να προσαρμόσετε τη λειτουργικότητά του με πρόσθετα.

3. Εξερεύνηση συστήματος

Εξερεύνηση συστήματος

Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο εργαλείο διαχείρισης διαδικασιών. Η Εξερεύνηση συστήματος έχει μια χούφτα λειτουργίες που μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια του συστήματός σας. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν το ιστορικό χρήσης της CPU ανά διαδικασία.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αρχεία και στιγμιότυπα μητρώου που μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους για αντιμετώπιση προβλημάτων. Εκτός από αυτό, μπορείτε ακόμη και να συγκρίνετε στιγμιότυπα αρχείων και μητρώου μεταξύ τους.

4. Task Manager Deluxe

Task Manager Deluxe

Το Task Manager DeLuxe (TMX) βασίζεται στο MiTeC System Information Component Suite και προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά. Το καλό με το Task Manager Deluxe είναι ότι είναι δωρεάν και φορητό. Δεδομένου ότι είναι ένα φορητό βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε να το εκτελέσετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση.

Το Task Manager Deluxe διαθέτει διεπαφή με καρτέλες, που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε στην επιθυμητή ενότητα εύκολα. Παραθέτει όλες τις διεργασίες που εκτελούνται και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε και να σταματήσετε οποιαδήποτε από αυτές. Κάποιος μπορεί επίσης να διαχειριστεί εφαρμογές εκκίνησης με το Task Manager Deluxe.

5. Δάφνη

Δάφνη

Η Δάφνη είναι από τις πιο εξελιγμένες και εργαλεία διαχείρισης εργασιών ανοιχτού κώδικα διαθέσιμο για Windows 10. Διαθέτει ένα ελαφρύ περιβάλλον εργασίας χρήστη που δείχνει όλες τις διεργασίες που εκτελούνται. Δείχνει επίσης τη χρήση της CPU και της μνήμης μαζί με τις ενεργές διεργασίες.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Daphne σας επιτρέπει να προγραμματίσετε μια διαδικασία που θα σκοτωθεί σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Εκτός από αυτό, το Daphne μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή της CPU, της μνήμης RAM και της χρήσης δίσκου σε πραγματικό χρόνο σε ένα γράφημα.

6. Διαχείριση εργασιών ασφαλείας

Διαχείριση εργασιών ασφαλείας

Το Security Task Manager είναι πιθανώς ένα από τα καλύτεροι διαχειριστές εργασιών μπορείτε να έχετε στον υπολογιστή σας με Windows. Η εναλλακτική του Task Manager σάς δείχνει τη διαδικασία που εκτελείται αυτήν τη στιγμή στο σύστημα.

Το υπέροχο με αυτόν τον διαχειριστή εργασιών είναι ότι μπορεί να σας δείξει εάν η εκτελούμενη διαδικασία είναι ή όχι επικίνδυνη.

7. Διαχείριση εργασιών Xbox Game Bar

Κάντε κλικ στο κουμπί 'X' για να κλείσετε τη διαδικασία

Τόσο τα Windows 10 όσο και τα Windows 11 συνοδεύονται από μια λειτουργία παιχνιδιού που ονομάζεται Xbox Game Bar. Η γραμμή παιχνιδιών Xbox ή η γραμμή παιχνιδιών έχει ένα γραφικό στοιχείο που δείχνει τη Διαχείριση εργασιών ενώ παίζετε παιχνίδια.

Ενώ η γραμμή παιχνιδιού ανακτά τις πληροφορίες από τη Διαχείριση εργασιών, φαίνεται διαφορετική. Η γραμμή παιχνιδιών θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για την παρακολούθηση πόρων ενώ παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή σας με Windows.

8. AnVir Task Manager

AnVir Task Manager

Αυτό είναι άλλο καλύτερη αντικατάσταση του Task Manager για τον υπολογιστή σας με Windows. Το AnVir Task Manager Pro παρέχει καρτέλες που παραθέτουν στοιχεία εκκίνησης, διαδικασίες, υπηρεσίες, καταχωρίσεις ημερολογίου και εφαρμογές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AnVir Task Manager Pro για να σκοτώσετε την επίμονη διαδικασία που δεν θέλει να φύγει από τον υπολογιστή σας.

9. Ασφάλεια διαδικασίας WinUtilities

Ασφάλεια διαδικασίας WinUtilities

Το WinUtilities Process Security είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Windows Task Manager σήμερα. Το σπουδαίο με το WinUtilities Process Security είναι ότι εμφανίζει σχεδόν κάθε διαδικασία που εκτελείται στον υπολογιστή σας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το WinUtilities Process Security λέει επίσης στους χρήστες ποιες διαδικασίες είναι απαραίτητες για εκτέλεση. Μπορείτε επίσης να τερματίσετε τυχόν ανεπιθύμητες διεργασίες με το WinUtilities Process Security.

10. Μια άλλη (απομακρυσμένη) παρακολούθηση διαδικασίας

Μια άλλη (απομακρυσμένη) παρακολούθηση διαδικασίας

Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση της Διαχείρισης Εργασιών που δεν είναι απλώς ένα εργαλείο διαχείρισης εργασιών, πρέπει να επιλέξετε το Yet Another (απομακρυσμένο) Process Monitor.

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι καθαρό και διαθέτει σχεδόν όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για την παρακολούθηση των προγραμμάτων σας.

Επομένως, αυτές είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης εργασιών που είναι διαθέσιμες στον ιστό για να σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη διαδικασία στον υπολογιστή σας. Ελπίζω να σας αρέσει το άρθρο και να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας!

Το αριστερό κλικ δεν λειτουργεί στα Windows 10;

Microsoft PC Manager: Λήψη & Εγκατάσταση στα Windows 10

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *