επεξεργαστές κειμένου των Windows

Οι 11 καλύτεροι επεξεργαστές κειμένου των Windows για κάθε χρήση

Οι επεξεργαστές κειμένου είναι αφανείς ήρωες, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε τα πάντα, από απλές σημειώσεις έως σύνθετο κώδικα με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Εάν είστε προγραμματιστής, η εύρεση του κατάλληλου επεξεργαστή κειμένου για τον κώδικά σας μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου για Windows που μπορείτε να αποκτήσετε.

Οι καλύτεροι επεξεργαστές κειμένου για κωδικοποίηση στα Windows

Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε κατά την επεξεργασία κώδικα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ξεκινώντας από τους επεξεργαστές κειμένου για κωδικοποίηση στα Windows. Αυτά τα απαραίτητα χαρακτηριστικά διαθέτουν, όπως επισήμανση σύνταξης, δίπλωμα κώδικα και αυτόματη συμπλήρωση.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :15 καλύτεροι δωρεάν διαδικτυακοί επεξεργαστές φωτογραφιών όπως το Photoshop

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

 

1. Sublime Text

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του Sublime Text σε χρήση στα Windows

Με λειτουργίες όπως αβίαστα διαχωριστικά τζάμια, διαισθητική πλοήγηση κώδικα και ορισμούς δίπλα-δίπλα, το Sublime Text παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για αποτελεσματική εργασία.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολλαπλή επιλογή καρτελών, η οποία καθιστά εύκολη τη διαίρεση των προβολών και την πλοήγηση μεταξύ αρχείων. Μπορείτε να δείτε ορισμούς από αναδυόμενα παράθυρα αυτόματης συμπλήρωσης και να μεταβείτε σε αναφορές με ένα κλικ. Οι πολλαπλές επιλογές σάς επιτρέπουν επίσης να μετονομάσετε γρήγορα μεταβλητές σε ένα έργο.

Το Sublime Text είναι επίσης εντυπωσιακά γρήγορο, με τα αρχεία έργου με ευρετήριο που επιτρέπουν σχεδόν στιγμιαίες αναζητήσεις σε χιλιάδες αρχεία. Αυτό το ξεχωρίζει από άλλα προγράμματα επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα του Visual Studio. Σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ομαλή διεπαφή χρήστη του, θα αναρωτιέστε πώς κωδικοποιήσατε ποτέ χωρίς αυτό.

Ενώ το Sublime Text είναι διαθέσιμο επ’ αόριστον για δωρεάν αξιολόγηση, σας ενθαρρύνουμε να αγοράσετε μια προσωπική (ή επαγγελματική) άδεια. Οι προσωπικές άδειες έχουν εφάπαξ χρέωση 99 $ και περιλαμβάνουν τρία χρόνια ενημερώσεων. Αυτό όχι μόνο αφαιρεί τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις σχετικά με την μη εγγεγραμμένη άδειά σας, αλλά λαμβάνετε επίσης όλα τα premium καλούδια.

Κατεβάστε: Sublime Text (Απαιτείται συνδρομή, διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή)

2. VS Code

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τον κώδικα VS σε χρήση στα Windows

Όταν πρόκειται για κωδικοποίηση, η αποτελεσματικότητα είναι το κλειδί. Το VS Code λάμπει πραγματικά σε αυτόν τον τομέα—είναι ελαφρύ, ενώ παρέχει σημαντική ισχύ κάτω από το καπό.

Η αυτόματη συμπλήρωση IntelliSense σημαίνει ότι τα δάχτυλά σας δεν χρειάζεται ποτέ να φύγουν από την αρχική σειρά. Εντοπισμός σφαλμάτων απευθείας στο πρόγραμμα επεξεργασίας χρησιμοποιώντας σημεία διακοπής και στοίβες κλήσεων. Και η διαχείριση του ελέγχου πηγών είναι εύκολη με την ενσωματωμένη υποστήριξη Git και τη δυνατότητα σκηνοθεσίας, δέσμευσης και προώθησης αλλαγών.

Ωστόσο, η πραγματική δύναμη του VS Code βρίσκεται στις πολλές επεκτάσεις του. Μπορείτε να προσθέσετε νέες γλώσσες, θέματα, προγράμματα εντοπισμού σφαλμάτων και υπηρεσίες για να επεκτείνετε σημαντικά τη λειτουργικότητα. Χρειάζεστε Python linting; React χαρακτηριστικά IDE; Ανάπτυξη χωρίς διακομιστή στο AWS; Υπάρχει ένα plug-in για αυτό και πολλά άλλα.

Το VS Code είναι δωρεάν και υποστηρίζει δεκάδες γλώσσες μέσω του Marketplace.

Κατεβάστε: Κωδικός VS (Ελεύθερος)

3. Σημειωματάριο++

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Notepad++ σε χρήση στα Windows

Το Notepad++ παρέχει λειτουργίες όπως επισήμανση σύνταξης, δίπλωμα κώδικα και βασική αυτόματη συμπλήρωση για περισσότερες από 70 γλώσσες. Με την υποστήριξη του στοιχείου γρήγορης επεξεργασίας Scintilla, το Notepad++ παραμένει ελαφρύ και αποκρίνεται.

Οι καρτέλες επιτρέπουν την εργασία με πολλά αρχεία ταυτόχρονα και τα πρόσθετα επεκτείνουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα. Οι προεπιλεγμένες προσθήκες περιλαμβάνουν ορθογραφικό έλεγχο, επικύρωση HTML, ταξινόμηση κειμένου και χειρισμό εισαγωγικών. Το Notepad++ υποστηρίζει επίσης τη διεθνοποίηση μέσω αρχείων μετάφρασης για επιπλέον γλώσσες.

Αν και δεν διαθέτει πιο προηγμένο έλεγχο και συμπλήρωση κώδικα, το Notepad++ υπερέχει στον χειρισμό απλού κειμένου με λειτουργίες όπως η αυτόματη αποθήκευση, η εύρεση συμβολοσειρών και η αντικατάσταση με regex, σελιδοδείκτες γραμμής και μακροεντολές. Αναγνωρίζει διαφορετικές καταλήξεις γραμμών και μπορεί να ερμηνεύσει εκ νέου τις κωδικοποιήσεις εν κινήσει. Για βασικές ανάγκες κωδικοποίησης, παραμένει ένας απαραίτητος δωρεάν επεξεργαστής κειμένου των Windows.

Κατεβάστε: Σημειωματάριο ++ (Ελεύθερος)

Κορυφαίοι επεξεργαστές κειμένου των Windows για απλοποίηση της λήψης σημειώσεων

Είτε συλλέγετε ιδέες κώδικα είτε τεκμηριώνετε hacks, οι σημειώσεις σας είναι κρίσιμοι σύντροφοι. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές, ποιο πρόγραμμα επεξεργασίας τροφοδοτεί καλύτερα τη ροή σας; Εδώ είναι μερικές εστιασμένες αλλά γεμάτες δυνατότητες επιλογές.

4. Σημειωματάριο των Windows

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Σημειωματάριο των Windows σε χρήση

Ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου προεγκατεστημένο στα Windows, το Σημειωματάριο είναι εύκολα προσβάσιμο για τη λήψη σημειώσεων. Ενώ είναι βασικό, ικανοποιεί τη βασική σας ανάγκη να καταγράφετε αποσπάσματα κώδικα, οδηγίες διαμόρφωσης και άλλα ενημερωτικά έγγραφα κειμένου.

Το Σημειωματάριο των Windows σάς επιτρέπει να γράφετε κώδικα ή να κρατάτε σημειώσεις χωρίς οπτική ακαταστασία. Τα βασικά πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν την άμεση πρόσβαση, τους γρήγορους χρόνους φόρτωσης, τη συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών και τη δυνατότητα αφαίρεσης τυχόν ανεπιθύμητης μορφοποίησης. Υποστηρίζει πολλαπλές κωδικοποιήσεις για τη διατήρηση συνόλων χαρακτήρων και μπορεί να χειριστεί διαφορετικούς τύπους τέλους γραμμής.

Παρόλο που οι βαρύτεροι επεξεργαστές παρέχουν πιο ισχυρές επιλογές, το Σημειωματάριο είναι αρκετό για τη διατήρηση μικρών εγγράφων κώδικα, τεκμηρίωσης, λίστες TODO και άλλα ελαφριά υλικά αναφοράς κατά τη διάρκεια των ροών εργασίας σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι δωρεάν και έρχεται προεγκατεστημένο στα Windows.

Κατεβάστε: Σημειωματάριο των Windows (Ελεύθερος)

5. Typora

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Typora σε χρήση στα Windows
Στιγμιότυπο από τον Adaeze Uche

Εάν ζείτε και αναπνέετε χαμηλά, το Typora είναι ένα φυσικό περιβάλλον λήψης σημειώσεων για εσάς. Η απρόσκοπτη ζωντανή προεπισκόπηση του καταργεί την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών εγγραφής και προβολής, διατηρώντας σας πλήρως εστιασμένους στο περιεχόμενο. Το Typora απλοποιεί τη σήμανση μέσω διαισθητικής μορφοποίησης, λιστών, εικόνων και μαθηματικής υποστήριξης σύνταξης.

Μπορείτε να οργανώσετε τις σημειώσεις σας μέσω του προσαρμόσιμου δέντρου αρχείων, των πάνελ αναζήτησης και περιγράμματος του Typora. Διάφορα θέματα βελτιστοποιούν την οπτική άνεση κατά τη διάρκεια εκτεταμένων συνεδριών γραφής. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε υπηρεσίες cloud όπως το Dropbox, ενώ υπάρχει επίσης μια σειρά από επιλογές εξαγωγής για την κοινή χρήση των σημειώσεων σας.

Ενώ μια άδεια κοστίζει 14,99 $, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια γενναιόδωρη δωρεάν δοκιμή 15 ημερών για να απολαύσετε τις πλήρεις δυνατότητες του Typora.

Κατεβάστε: Typora (Απαιτεί συνδρομή, αλλά προσφέρει δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών)

6. Code Writer

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Code Writer σε χρήση στα Windows

Το Code Writer είναι ένα ικανό αλλά ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου βελτιστοποιημένο για περιβάλλοντα Windows. Η ρευστή διεπαφή του απλοποιεί τις ροές εργασίας μέσω λειτουργιών όπως η επισήμανση σύνταξης σε περισσότερους από 20 τύπους αρχείων, ο χειρισμός πολλαπλών εγγράφων και η εστίαση σε πλήρη οθόνη χωρίς περισπασμούς.

Επεξεργαστείτε, εκτυπώστε, αναζητήστε και ανοίξτε απρόσκοπτα οποιοδήποτε προσβάσιμο αρχείο ενώ κάνετε μεγέθυνση και σύρσιμο κειμένου για να σας ευχαριστήσει. Αυτός ο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου χρησιμεύει ως μια κομψή αντικατάσταση του Σημειωματάριου με ενσωματωμένα εργαλεία κωδικοποίησης.

Κατεβάστε: Συντάκτης κώδικα (Ελεύθερος)

Οι καλύτεροι επεξεργαστές κειμένου στα Windows για σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές

Ως προγραμματιστής ιστού, χρειάζεστε ελαφριά αλλά φορτωμένα εργαλεία για να κάνετε τις ιδέες σας πραγματικότητα. Εδώ είναι δύο συχνά άγνωστοι αλλά εξαιρετικά ικανοί επεξεργαστές κειμένου για τον αγώνα σας στο front-end.

7. Bluefish

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Bluefish σε χρήση στα Windows

Το Bluefish χειρίζεται απρόσκοπτα τις ποικίλες απαιτήσεις της ανάπτυξης ιστού. Υποστηρίζει περισσότερες από 20 γλώσσες σήμανσης και κωδικοποίησης μέσω επισήμανσης σύνταξης σε πραγματικό χρόνο, αυτόματης συμπλήρωσης και αναδίπλωσης κώδικα. Με την Υποστήριξη Έργου, μπορείτε ακόμη και να κάνετε ομαλή μετάβαση μεταξύ εργασιών.

Η ισχυρή λειτουργία αναζήτησης/αντικατάστασης και αποσπάσματος του Bluefish σάς βοηθά να βελτιστοποιήσετε τις επαναλαμβανόμενες εργασίες. Η χαλαρή ενσωμάτωση με εργαλεία εξωτερικής επικύρωσης και μεταγλώττισης τοποθετεί σχετική ανατροφοδότηση στο πλαίσιο επεξεργασίας. Η ηλεκτρονική τεκμηρίωση και η μετάφραση σε 17 γλώσσες ανοίγουν περαιτέρω το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου σε διεθνείς χρήστες. Το καλύτερο από όλα, το Bluefish είναι εντελώς δωρεάν.

Κατεβάστε: Bluefish (Ελεύθερος)

8. Bracket

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει αγκύλες σε χρήση στα Windows

Έχετε βαρεθεί να αλλάζετε καρτέλες; Η διεπαφή του Bracket περιλαμβάνει οπτικά εργαλεία που εξαλείφουν την ανάγκη εναλλαγής κατά την εργασία σε σημειώσεις HTML, CSS και JavaScript.

Η ισχυρή υποστήριξη προεπεξεργαστή ενσωματώνεται απρόσκοπτα στη ροή εργασίας. Αλλά το Brackets λάμπει πραγματικά μέσω της ζωντανής προεπισκόπησης του προγράμματος περιήγησής του—οι αλλαγές που γίνονται στον κώδικα αντικατοπτρίζονται αμέσως, κλείνοντας τον κύκλο μεταξύ της εγγραφής και της προβολής αποτελεσμάτων. Αυτός ο σφιχτός βρόχος ανατροφοδότησης είναι ιδανικός για γρήγορη επανάληψη σε μακέτες ή πρωτότυπα ιστοσελίδων.

Ένα ισχυρό οικοσύστημα επέκτασης, που περιλαμβάνει προσθήκες όπως το Emmet και το Autoprefixer, βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία. Cross-platform, προσαρμόσιμο και πλήρως βυθισμένο στη διαδικασία ανάπτυξης μέσω μιας διαισθητικής οπτικής επιφάνειας επεξεργασίας, το Bracket παραμένει μια εξαιρετική ελεύθερη επιλογή.

Κατεβάστε: Υποστήριγμα (Ελεύθερος)

Οι καλύτεροι επεξεργαστές κειμένου γενικής χρήσης στα Windows

Τις περισσότερες φορές, όταν πρόκειται για επεξεργασία, ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους. Εδώ είναι μερικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που θα τροφοδοτήσουν τη ροή σας—με εντελώς διαφορετικούς τρόπους.

9. Emacs

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Emacs σε χρήση στα Windows

Το Emacs είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που λειτουργεί επίσης ως μια ολόκληρη πλατφόρμα υπολογιστών. Ως ένας από τους παλαιότερους επεξεργαστές κειμένου που βρίσκεται ακόμη σε ενεργό ανάπτυξη, το Emacs έχει εξελιχθεί πολύ πέρα ​​από τη βασική επεξεργασία κειμένου σε ένα ποικίλο οικοσύστημα συνεισφερόμενων λειτουργιών, προσθηκών και βελτιώσεων.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από την αυτο-τεκμηρίωσή του, τα ενσωματωμένα σεμινάρια και τις λειτουργίες κωδικοποίησης βελτιστοποιημένες για κάθε γλώσσα. Οι σημειώσεις γίνονται κώδικας μέσω της ισχυρής γλώσσας μακροεντολών που βασίζεται σε Lisp. Οι προσωπικές διαμορφώσεις αναμορφώνουν πλήρως το Emacs μέσω της ζωντανής προσαρμογής σχεδόν κάθε πτυχής.

Με δεκαετίες κοινοτικών καινοτομιών δωρεάν διαθέσιμες, το Emacs παραμένει το απόλυτο sandbox για φιλόδοξους προγραμματιστές να διαχειρίζονται όλες τις πτυχές της δουλειάς τους.

Κατεβάστε: Emacs (Ελεύθερος)

10. Textpad

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Textpad σε χρήση στα Windows

Μερικές φορές, το απλό είναι το καλύτερο. Βασισμένο στη φιλοσοφία της διαισθητικής χρηστικότητας σε σύνθετες καμπύλες εκμάθησης, το Textpad χειρίζεται απρόσκοπτα τις κοινές ροές εργασίας που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές κατά τη διαχείριση σημειώσεων. Υπερέχει ως μια λύση plug-and-play για όποιον έχει κουραστεί να παλεύει με τη διαμόρφωση ή τις καμπύλες εκμάθησης απλώς και μόνο για την αποτελεσματική επεξεργασία απλού κειμένου.

Βασικά χαρακτηριστικά όπως η επισήμανση σύνταξης, η αναδίπλωση κώδικα, τα πολλαπλά πρόχειρα και η αναζήτηση/αντικατάσταση τυπικών εκφράσεων βελτιστοποιούν τις ροές εργασίας. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα αποσπάσματα σε όλα τα έργα απλοποιούν τις επαναλαμβανόμενες εργασίες. Η εκτεταμένη γλωσσική υποστήριξη καλύπτει τεκμηρίωση, σενάρια, κώδικα και πολλά άλλα.

Αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια δωρεάν δοκιμή για να δείτε εάν είναι το κατάλληλο για εσάς.

Κατεβάστε: Textpad (Απαιτείται συνδρομή, αλλά προσφέρει δωρεάν δοκιμή)

11. Vim

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Vim σε χρήση στα Windows

Το Vim είναι ένας αξιοσέβαστος αλλά συνεχώς εξελισσόμενος επεξεργαστής κειμένου με ρίζες ως το τυπικό εργαλείο Unix vi. Η βαθιά επεκτασιμότητα του μέσω ενός ισχυρού συστήματος προσθηκών και εκατοντάδων υποστηριζόμενων τύπων αρχείων έχει διατηρήσει το Vim ως ένα κλασικό εργαλείο προγραμματιστών για αποτελεσματικές ροές εργασιών κωδικοποίησης.

Η αξιοποίηση των μακροεντολών, των καταχωρίσεων και της αναίρεσης σε βάθος επιτρέπει στο κείμενό σας να μετασχηματίζεται αποτελεσματικά με περισσότερη λειτουργικότητα και δυνατότητες. Η επισήμανση σύνταξης και τα ρυθμιζόμενα κλειδιά στο Vim βελτιστοποιούν την οπτική ανάλυση των αποσπασμάτων κώδικα. Οι ενσωματώσεις με εργαλεία κατασκευής και προγράμματα εντοπισμού σφαλμάτων φέρνουν σχετικά δεδομένα έργου στο περιβάλλον επεξεργασίας σας. Μια τεράστια διαδικτυακή κοινότητα αναπτύσσει συνεχώς επεκτάσεις που ενσωματώνουν νέες γλώσσες και δυνατότητες.

Ενώ αρχικά ήταν τρομακτικό στη διεπαφή του με επίκεντρο το πληκτρολόγιο, το Vim προσαρμόζεται καλά σε απλούστερη χρήση μέσω προεπιλογών διαμόρφωσης. Για τους φιλόδοξους προγραμματιστές, αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας δωρεάν κειμένου καλλιεργεί επάρκεια που αξίζει να επενδύσετε.

Κατεβάστε: Vim (Ελεύθερος)

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, αλλά η εύρεση ενός προγράμματος επεξεργασίας που βελτιώνει απρόσκοπτα τη μοναδική ροή εργασίας σας και εμπνέει συνεχώς παραγωγικότητα, θα αποδειχθεί πολύτιμη για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε αβίαστα τις ιδέες σας.

8 Καλύτεροι επεξεργαστές βίντεο AI για κινητά

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *