Τι είναι το LinkedIn Learning και πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Όσον αφορά την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων ή την ανάπτυξη των γνώσεών σας για τις υπάρχουσες, υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί πόροι και πλατφόρμες μάθησης για να σας βοηθήσουν. Το Linkedin, συνήθως γνωστό ως πλατφόρμα δικτύωσης , παρέχει επίσης διαδικτυακά μαθήματα για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας από την άνεση του σπιτιού σας.

Μπορείτε επίσης να κερδίσετε πιστοποιητικά από το Linkedin Learning μόλις ολοκληρώσετε τα μαθήματα, επιτρέποντάς σας να επιδείξετε τις νέες δεξιότητες που έχετε αποκτήσει. Καθώς αυτό γίνεται μέσω του Linkedin, μπορείτε να εμφανίσετε τυχόν πιστοποιητικά ολοκλήρωσης που λαμβάνετε στο προφίλ σας στο LinkedIn, το οποίο είναι εξαιρετικό για όσους αναζητούν εργασία που θέλουν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στο πλήθος. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τι προσφέρει το Linkedin Learning, πώς να το χρησιμοποιήσετε και εάν θα πρέπει να το σκεφτείτε ή όχι.

Τι προσφέρει το Linkedin Learning;

Υπάρχει κάτι από το οποίο σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει και να χτίσει την καριέρα του. Το Linkedin Learning είναι μια επί πληρωμή υπηρεσία που περιλαμβάνει το LinkedIn Premium για μηνιαία συνδρομή 39,99 $ ή ετησίως στα 239,88 $. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Linkedin Learning με δωρεάν πρόσβαση για έναν μήνα, αν και μόλις τελειώσει ο μήνας, θα αρχίσετε να πληρώνετε το πλήρες τίμημα, εκτός εάν ακυρώσετε τη συνδρομή πριν ανανεωθεί.

Το Linkedin Learning προσφέρει μερικές διαφορετικές κατηγορίες μαθημάτων και πολλές υποκατηγορίες σε αυτές. Οι τέσσερις κατηγορίες είναι Business, Creative, Technology και Certifications.

Στην κατηγορία Business, μπορείτε να επιλέξετε μαθήματα που βασίζονται σε διαφορετικούς Οδηγούς ρόλων, όπως έναν οδηγό διαχείρισης έργου. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία μαθημάτων για διάφορα Επιχειρηματικά Θέματα, όπως Επιχειρησιακή Ανάλυση και Στρατηγική, Εξυπηρέτηση Πελατών ή Ηγεσία και Διοίκηση. Μπορείτε επίσης να βρείτε μαθήματα για λογισμικό που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις και μια συλλογή από διαδρομές μάθησης που σας καθοδηγούν προς έναν συγκεκριμένο στόχο.

Η κατηγορία Δημιουργικό σάς παρέχει επίσης οδηγούς ρόλων, συμπεριλαμβανομένου του γραφίστα ή του φωτογράφου. Υπάρχουν πολλά θέματα δημιουργικών δεξιοτήτων και μαθήματα λογισμικού, όπως το Photoshop, το Premiere Pro και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα μονοπάτια μάθησης για δημιουργικούς στόχους σταδιοδρομίας.

Η κατηγορία Τεχνολογία παρέχει επίσης όλες τις ενότητες που περιγράφηκαν προηγουμένως. Μερικά από τα θέματα που πρέπει να σημειωθούν σε αυτήν την ενότητα είναι το Cloud Computing, η Επιστήμη Δεδομένων, η Διαχείριση Βάσεων Δεδομένων και πολλά άλλα. Πολλά μαθήματα λογισμικού περιλαμβάνονται επίσης στην κατηγορία Τεχνολογία, όπως Python, Java, WordPress, Linux κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε στην κατηγορία Πιστοποιήσεις για να βρείτε όλα τα πιστοποιητικά που μπορείτε να κερδίσετε. Αυτές περιλαμβάνουν επαγγελματικές πιστοποιήσεις από εταιρείες όπως η Meta ή η IBM, ακαδημαϊκές μονάδες και προετοιμασία πιστοποίησης για τη λήψη συγκεκριμένων πιστοποιήσεων αλλού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Linkedin Learning

Για να χρησιμοποιήσετε το Linkedin Learning, χρειάζεστε έναν λογαριασμό Linkedin. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν στον ιστότοπο του Linkedin Learning. Στη συνέχεια, επιλέξτε Start My Free Month και αποφασίστε εάν θέλετε ετήσια ή μηνιαία συνδρομή.

Από εκεί, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας (ή να δημιουργήσετε έναν) και να εισαγάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας. Να θυμάστε ότι μπορείτε να ακυρώσετε τη συνδρομή πριν από τη λήξη της δωρεάν δοκιμής σας και να μην χρεωθείτε.

Χρήση μαθημάτων

Μόλις εγγραφείτε στο LinkedIn Learning, θα φτάσετε στην αρχική σελίδα. Αναζητήστε συγκεκριμένα μαθήματα ή περιηγηθείτε σε ολόκληρο τον κατάλογο εδώ. Όταν βρείτε ένα μάθημα που θέλετε να παρακολουθήσετε, επιλέξτε το για να μεταβείτε στη σελίδα βίντεο του μαθήματος. Εδώ, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες λειτουργίες για να σας βοηθήσουν.

Κάτω από το βίντεο, παρατηρήστε μερικές διαφορετικές καρτέλες.

Η καρτέλα Επισκόπηση παρέχει τις λεπτομέρειες του μαθήματος, τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών και τα σχετικά μαθήματα.

Στην καρτέλα Q&A, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Ask για να υποβάλετε μια ερώτηση σχετικά με το βίντεο.

Η καρτέλα Σημειωματάριο σάς επιτρέπει να πληκτρολογείτε και να αποθηκεύετε σημειώσεις στο βίντεο και μπορείτε να τις εξαγάγετε για λήψη.

Η καρτέλα Μεταγραφή παρέχει μια γραπτή μεταγραφή ολόκληρου του βίντεο.

Θα δείτε μια πλαϊνή γραμμή με την πλοήγηση πορείας στην αριστερή πλευρά. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μέρος του μαθήματος για να μεταβείτε σε αυτό. Επιλέξτε το εικονίδιο σελιδοδείκτη στα δεξιά κάθε ενότητας για να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε αυτά τα μέρη. Συμπτύξτε τη λίστα περιεχομένων κάνοντας κλικ στο X και επιστρέψτε σε αυτήν ανά πάσα στιγμή στην επάνω αριστερή γωνία. Για να αποθηκεύσετε ολόκληρο το μάθημα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο σελιδοδείκτη στην επάνω δεξιά γωνία των βίντεο του μαθήματος.

Για να βρείτε αποθηκευμένα μαθήματα, κάντε κλικ στην καρτέλα Η μάθηση μου επάνω δεξιά στο Linkedin Learning και μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη μου > Αποθηκευμένα.

Τι είναι οι ομάδες LinkedIn και πώς γίνετε μέλος μιας;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ορισμός στόχων και άλλα

Με την πλοήγηση στην καρτέλα Η μάθησή μου, θα δείτε μερικά διαφορετικά πλαίσια: Αξιολογήσεις δεξιοτήτων, Η βιβλιοθήκη μου και Οι στόχοι μου.

Στην ενότητα Η βιβλιοθήκη μου, θα βρείτε τα αποθηκευμένα μαθήματα, όπως εξηγήθηκε παραπάνω. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις συλλογές μου και να κάνετε κλικ στην επιλογή Δημιουργία νέας συλλογής για να αποθηκεύσετε τα μαθήματα σε μια συλλογή.

Κάτω από την καρτέλα Σε εξέλιξη, θα δείτε μαθήματα που παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή, ώστε να μπορείτε να τα παραλάβετε ξανά γρήγορα.

Στην καρτέλα Οι στόχοι μου, έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε στόχους καριέρας καθώς και εβδομαδιαίους στόχους.

Επιλέξτε είτε Ορίστε στόχους καριέρας είτε Ορίστε έναν εβδομαδιαίο στόχο και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε μερικούς.

Θα δείτε επίσης μια ενότητα Δεξιότητες που ακολουθούνται, όπου μπορείτε να προσθέσετε δεξιότητες που σας ενδιαφέρουν, έτσι ώστε το Linkedin Learning να μπορεί να εξατομικεύσει πιο εύκολα τις προτάσεις μαθημάτων σας.

Στην ενότητα Αξιολογήσεις δεξιοτήτων, μπορείτε να δείτε τις ολοκληρωμένες αξιολογήσεις δεξιοτήτων σας σε συγκεκριμένες δεξιότητες. Για να κάνετε μια αξιολόγηση δεξιοτήτων, μπορείτε να βρείτε την ικανότητα αναζητώντας την και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Έναρξη αξιολόγησης δεξιοτήτων στο μπλε πλαίσιο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

15 καλύτεροι ιστότοποι για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σημειώστε ότι δεν έχουν όλες οι δεξιότητες στο Linkedin Learning διαθέσιμες αξιολογήσεις δεξιοτήτων.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn Learning;

Το αν πρέπει ή όχι να επενδύσετε σε μια συνδρομή στο LinkedIn Learning εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Το LinkedIn Learning μπορεί αναμφίβολα να είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα, εάν θέλετε να μάθετε συγκεκριμένα θέματα και δεξιότητες που σχετίζονται με την εργασία και στις οποίες είστε αρχάριος.

Το LinkedIn Learning θα ήταν πιο επωφελές για κάποιον που επιδιώκει μια δουλειά στον επιχειρηματικό, τεχνολογικό ή δημιουργικό τομέα. Επιπλέον, είναι πλεονεκτικό εάν χρησιμοποιείτε ήδη το LinkedIn και δικτυώνεστε με συνέπεια χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Το LinkedIn Learning έχει πολλές προσφορές μαθημάτων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε τομέα, επομένως εξαρτάται από εσάς εάν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για να μάθετε αυτές τις δεξιότητες μέσω αυτού του ιστότοπου.

Όσον αφορά την ποιότητα, τα μαθήματα LinkedIn Learning είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ανάπτυξη γνώσης στο διαδίκτυο. Πολλές δυνατότητες διευκολύνουν τη μάθηση, καθώς και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που καλύπτονται στον κατάλογό τους από ειδικούς του κλάδου. Ωστόσο, τα θέματα έχουν σίγουρα μια επαγγελματική και επιχειρηματική εστίαση, οπότε να το έχετε κατά νου όταν αποφασίζετε.

Μάθετε περισσότερα με το LinkedIn Learning

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε δεξιότητες και γνώσεις για επαγγελματική εξέλιξη, το LinkedIn Learning είναι ένα εξαιρετικό μέρος για διαδικτυακά μαθήματα. Καλύπτει πολλά θέματα και μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσετε την καριέρα σας ή να εξελιχθείτε ως επιχειρηματίας. Αξίζει τον κόπο να ελέγξετε τη δωρεάν δοκιμή του ιστότοπου και να δείτε εάν αυτή η πλατφόρμα είναι κατάλληλη για εσάς.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *