Λήψη Windows Cloud έναντι τοπικής επανεγκατάσταση

Λήψη Windows Cloud έναντι τοπικής επανεγκατάστασης: Πώς διαφέρουν;

Κατά την επαναφορά ενός υπολογιστή με Windows, έχετε δύο επιλογές: Λήψη Cloud ή Τοπική επανεγκατάσταση. Ενώ και οι δύο επιλογές επαναφέρουν τον υπολογιστή σας σε νέα κατάσταση, κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της που πρέπει να γνωρίζετε. Ας εξερευνήσουμε αυτές τις διαφορές για να καθορίσουμε ποια επιλογή θα ήταν η καλύτερη για εσάς.

Τι είναι το Cloud Download;

Windows Cloud

Το Cloud Download ανακτά ένα νέο αντίγραφο των Windows απευθείας από τους διακομιστές της Microsoft και το εγκαθιστά στη συσκευή σας κατά την επαναφορά. Δεδομένου ότι θα κάνετε λήψη μεγάλου όγκου δεδομένων, μια ισχυρή και αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι απαραίτητη εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη επιλογή επαναφοράς υπολογιστή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που προκαλούνται από κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα αρχεία συστήματος ή εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοπική επανεγκατάσταση.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να επαναφέρετε τα Windows 11 χωρίς απώλεια δεδομένων

Πώς να αποτρέψετε τις γρήγορες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows 11

Τι είναι η τοπική επανεγκατάσταση;

Η τοπική επανεγκατάσταση χρησιμοποιεί την εικόνα των Windows που υπάρχει ήδη στις μονάδες δίσκου του συστήματός σας για να επανεγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα. Δεν απαιτεί πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθιστώντας το κατάλληλο για επαναφορά των Windows, εάν είστε εκτός σύνδεσης ή έχετε αναξιόπιστη σύνδεση δικτύου. Ωστόσο, εάν ο υπολογιστής σας έχει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, η τοπική επανεγκατάσταση ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και να κολλήσει.

Οι διαφορές μεταξύ λήψης Cloud και τοπικής επανεγκατάστασης

Επιλογή επανεγκατάστασης Cloud των Windows 10

Τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Cloud Download και Local Reinstall, ας δούμε τις διαφορές μεταξύ των δύο:

Το ένα παίρνει περισσότερο χρόνο από το άλλο

Ποια επιλογή είναι ταχύτερη εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ταχύτητα σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Η επιλογή Λήψη Cloud θα πραγματοποιήσει λήψη περίπου 4 GB δεδομένων από διακομιστές της Microsoft. Εάν διαθέτετε γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση δικτύου, η λήψη αυτών των δεδομένων θα διαρκέσει λιγότερο χρόνο, καθιστώντας το Cloud Download την καλύτερη επιλογή.

Από την άλλη πλευρά, μια αργή σύνδεση δικτύου σημαίνει ότι η λήψη αυτών των δεδομένων μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Θα ήταν καλύτερα να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας μέσω της τοπικής επανεγκατάστασης. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι απαραίτητα πιο γρήγορη, καθώς τα Windows πρέπει ακόμα να ελέγξουν τα αρχεία στις μονάδες δίσκου σας και να τα συναρμολογήσουν ξανά σε ένα νέο σύστημα Windows. Ανάλογα με το υλικό του υπολογιστή σας και τα αρχεία συστήματος, μια τοπική εγκατάσταση μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως μερικές ώρες.

Τα κατεστραμμένα αρχεία και οι προεγκατεστημένες εφαρμογές αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο

Εάν θέλετε να καταργήσετε προεγκατεστημένες εφαρμογές, η Λήψη Cloud είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτή η επιλογή καταργεί όλα τα bloatware, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού προστασίας από ιούς τρίτων, που είναι ομαδοποιημένα στο σύστημά σας, μαζί με τα περιττά προγράμματα οδήγησης και υπηρεσίες. Αντίθετα, η τοπική επανεγκατάσταση μπορεί να αφήσει ανέγγιχτα ορισμένα bloatware, όπως ορισμένα προγράμματα οδήγησης και βασικά στοιχεία από τον κατασκευαστή.

Το Cloud Download πραγματοποιεί λήψη του λειτουργικού συστήματος από διακομιστές της Microsoft και αντικαθιστά κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, επιδιορθώνοντας τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσατε εξαιτίας τους. Εν τω μεταξύ, το Local Reinstall χρησιμοποιεί αρχεία που βρίσκονται ήδη στο σύστημα. Επομένως, εάν έχετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, αυτή η μέθοδος μπορεί να κολλήσει ή να αποτύχει.

Μπορείτε να κολλήσετε με οποιαδήποτε επιλογή

απαγορευμένη πινακίδα πάνω από κάποιον που χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή για εγκατάσταση λογισμικού

Ενώ η επαναφορά των Windows συνήθως εκτελείται ομαλά, ανεξάρτητα από την επιλογή που θα επιλέξετε, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα οπισθοδρομήσεων. Η τοπική επανεγκατάσταση μπορεί να κολλήσει εάν υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος που τα Windows δεν μπορούν να επιδιορθώσουν. Εάν συμβεί αυτό, το σύστημά σας θα εκκινήσει στην τρέχουσα εγκατάσταση των Windows και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Cloud Download για να ολοκληρώσετε την επαναφορά.

Το Cloud Download σπάνια αποτυγχάνει καθώς κατεβάζει απευθείας αρχεία από τη Microsoft. Όσο η συσκευή σας παραμένει συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Ωστόσο, μια διακοπή σύνδεσης μπορεί να διακόψει τη διαδικασία εγκατάστασης, ιδιαίτερα εάν τα απαιτούμενα αρχεία δεν έχουν ληφθεί ακόμη πλήρως.

Λήψη Cloud έναντι τοπικής επανεγκατάστασης: Ποιο να επιλέξετε;

Παράθυρο για επιλογή μεταξύ τοπικής εγκατάστασης και λήψης cloud κατά την επαναφορά των Windows.

Η επιλογή Τοπική επανεγκατάσταση είναι προτιμότερη εάν έχετε αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο ή δεδομένα περίπου[.ΩστόσοηεπιλογήCloudDownloadείναιγενικάπιοαποτελεσματικήειδικάανέχετεγρήγορησύνδεσηστοΔιαδίκτυο.Φυσικάαντοένααποτύχειτοάλλοείναιημόνησαςεπιλογή.

Στην ατυχή περίπτωση όπου καμία από τις δύο επιλογές δεν λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους για να επαναφέρετε τα Windows, όπως μια μη αυτόματη εγκατάσταση χρησιμοποιώντας μια μονάδα flash USB με δυνατότητα εκκίνησης, κατεβάζοντας ένα αρχείο ISO από τη Microsoft. Ωστόσο, σπάνια θα χρειαστεί να καταφύγετε σε αυτές τις επιλογές.

Χρειάζεστε καν επαναφορά;

Η επαναφορά των Windows μπορεί συχνά να επιλύσει πολλά προβλήματα με το λειτουργικό σύστημα, αλλά μπορεί να μην απαιτείται σε κάθε περίπτωση. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης, μπορεί να αρκεί απλώς η απεγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης. Ομοίως, εάν προκύψει ένα πρόβλημα λόγω εσφαλμένων ρυθμίσεων συστήματος, η επαναφορά του συστήματος χρησιμοποιώντας ένα σημείο επαναφοράς θα μπορούσε να το επιλύσει. Microsoft παραθέτει τις διαθέσιμες επιλογές ανάκτησης και προτείνει την καλύτερη μέθοδο για διαφορετικά σενάρια.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επαναφέρετε το σύστημά σας

Πριν επαναφέρετε το σύστημα των Windows, λάβετε υπόψη τα εξής σημεία:

  • Επιλέξτε να διατηρήσετε τα αρχεία σας αντί να σκουπίζετε τα πάντα κατά την επαναφορά των Windows.
  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου σε περίπτωση που η επαναφορά αποτύχει ή διαγράψει κατά λάθος τα δεδομένα σας.
  • Η επαναφορά των Windows θα διαγράψει τις ρυθμίσεις της εφαρμογής και θα καταργήσει όλες τις εφαρμογές, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των βασικών δεδομένων της εφαρμογής πριν από την επαναφορά.
  • Η διαδικασία επαναφοράς μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα, επομένως κρατήστε το φορητό υπολογιστή σας συνδεδεμένο και προσέξτε για διακοπές ρεύματος εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή χωρίς εφεδρικό ρεύμα.
  • Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό των δεδομένων του προγράμματος περιήγησής σας σε λογαριασμό Microsoft ή Google, κάντε το για να αποφύγετε την απώλεια αγαπημένων, κωδικών πρόσβασης και άλλων δεδομένων.
  • Εάν κάνετε λήψη από το cloud, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δίσκου όπου θα εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα έχει αρκετό χώρο αποθήκευσης.

Είτε αποφασίσετε για τοπική επανεγκατάσταση είτε λήψη στο cloud, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: και οι δύο επιλογές θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τα Windows και να επιλύσετε τυχόν προβλήματα με τον υπολογιστή σας. Επιλέξτε την επιλογή που πιστεύετε ότι θα ήταν πιο γρήγορη, αλλά να θυμάστε ότι υπάρχει άλλη αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορείτε να κάνετε πριν επιλέξετε μια πλήρη επαναφορά.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *