Λογαριασμός ενός φίλου στο Facebook Τι να κάνετε όταν παραβιαστεί ή εξαπατηθεί

Ένας κλωνοποιημένος λογαριασμός Facebook χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία από έναν πραγματικό λογαριασμό για να ξεγελάσει τους ανθρώπους ώστε να δώσουν πληροφορίες. Δείτε πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε έναν κλωνοποιημένο λογαριασμό στο Facebook και τι πρέπει να κάνετε εάν υποψιάζεστε ότι ο λογαριασμός ενός φίλου έχει παραβιαστεί ή εξαπατηθεί.

Το να χακάρεις τον λογαριασμό σου στο Facebook είναι εφιάλτης. Όταν ένας απατεώνας κατακτήσει τον λογαριασμό του φίλου σας στο Facebook, αποκτά πρόσβαση στη λίστα φίλων αυτού του ατόμου. Οι χάκερ μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τεχνικές phishing, να εξαπατήσουν άλλους χρήστες του Facebook και να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό σε εσάς και σε όλους τους άλλους στη λίστα φίλων αυτού του ατόμου στο Facebook. Είναι ακόμη χειρότερο αν ο λογαριασμός του φίλου σας στο Facebook δεν παραβιάστηκε αλλά κλωνοποιήθηκε. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχετε κανέναν άλλον να κατηγορήσετε εκτός από τον εαυτό σας για την εξαπάτηση.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή Windows ενός φίλου χωρίς λογισμικό

Το Facebook συνεχίζει να με αποσυνδέει; 8 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Τι είναι ένας κλωνοποιημένος λογαριασμός Facebook;

Η κλωνοποίηση λογαριασμών στο Facebook είναι μια απλή απάτη που υπάρχει εδώ και χρόνια. Εν ολίγοις, ένας απατεώνας χρησιμοποιεί έναν από τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς για να λάβει δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες για εσάς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που βρίσκονται στη σελίδα του προφίλ σας (δηλαδή, φωτογραφία προφίλ, φωτογραφία εξωφύλλου, ημερομηνία γέννησης, βιογραφικό, σχολείο ή πληροφορίες εργασίας) για να δημιουργήσουν έναν νέο λογαριασμό στο όνομά σας.

Θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον λογαριασμό για να ξεγελάσουν τους φίλους σας ώστε να παραιτηθούν από τα προσωπικά τους στοιχεία, να ακολουθήσουν κακόβουλους συνδέσμους και να συμμετάσχουν σε άλλες απάτες. Για παράδειγμα, οι απατεώνες μπορούν να ζητήσουν από έναν φίλο σας να του στείλει χρήματα για να σας βοηθήσει σε μια τρομερή κατάσταση. Ενώ ένα άτομο συνήθως δεν στέλνει χρήματα σε έναν άγνωστο αμέσως, μπορεί να το κάνει χωρίς να το σκεφτεί αν πιστεύει ότι εσείς (ο φίλος του) έχετε πρόβλημα.

Πώς να αναγνωρίσετε την κλωνοποίηση λογαριασμού Facebook

Αυστηρά μιλώντας, η κλωνοποίηση λογαριασμών στο Facebook δεν είναι μια εισβολή, αλλά ένα τέχνασμα που χρησιμοποιούν έξυπνοι απατεώνες για να παραβιάσουν τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένας κλωνοποιημένος λογαριασμός είναι ένα αντίγραφο του λογαριασμού σας που χρησιμοποιεί πληροφορίες από τη σελίδα σας στο Facebook.

Εάν ένας απατεώνας ξοδεύει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να αντιγράψει τον λογαριασμό σας ή του φίλου σας, μπορεί να είναι δύσκολο για άλλους χρήστες να τον εντοπίσουν αμέσως. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σίγουρο σημάδι για να αναγνωρίσετε έναν κλωνοποιημένο λογαριασμό και να ενημερώσετε σχετικά τον πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού. Αυτό το σύμβολο είναι διπλό αίτημα φιλίας.

Εάν εσείς ή οι φίλοι σας αρχίσετε να λαμβάνετε διπλότυπα αιτήματα φιλίας από κάποιον που έχουν ήδη στη λίστα των φίλων τους, αυτό είναι σαφές σημάδι κλωνοποιημένου λογαριασμού στο Facebook. Στο Facebook, αν έχετε ήδη στείλει αίτημα φιλίας σε κάποιον, δεν μπορείτε να στείλετε άλλο, καθώς δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στην πλατφόρμα. Επομένως, εάν λάβετε ένα αίτημα φιλίας από κάποιον που είστε σίγουροι ότι βρίσκεται ήδη στη λίστα φίλων σας, μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι υπάρχει ένας απατεώνας πίσω από αυτό.

Τι να κάνετε όταν ο λογαριασμός ενός φίλου στο Facebook παραβιαστεί ή εξαπατηθεί

Όταν υποψιάζεστε ότι κάποιος έκανε ένα αντίγραφο του λογαριασμού του φίλου σας στο Facebook, ορίστε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως.

Βρείτε τον κάτοχο του πραγματικού λογαριασμού

Όταν λαμβάνετε ένα νέο αίτημα φιλίας από κάποιον που βρίσκεται ήδη στη λίστα φίλων σας, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να είναι πραγματικό άτομο που δημιούργησε έναν δεύτερο λογαριασμό. Πριν αναφέρετε αυτόν τον λογαριασμό στο Facebook, βρείτε τον πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού και ρωτήστε τον για το διπλότυπο.

Ανοίξτε το Facebook και χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Αναζήτησης (επάνω αριστερή γωνία της οθόνης) για να βρείτε το αρχικό προφίλ Facebook που υποψιάζεστε ότι είναι διπλό. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον αρχικό λογαριασμό στη λίστα φίλων σας στο Facebook.

Εάν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού δημιούργησε ένα νέο προφίλ στο Facebook, πιθανότατα το ανακοίνωσε στην αρχική του σελίδα. Εάν δεν βρείτε μια τέτοια ανακοίνωση στη σελίδα τους, επιλέξτε Μήνυμα και ρωτήστε τους για το δεύτερο προφίλ απευθείας στο Facebook Messenger. Εάν δεν γνωρίζουν για τον δεύτερο λογαριασμό, ενημερώστε τους για την κλωνοποίηση λογαριασμού Facebook και ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί τα προσωπικά του στοιχεία χωρίς άδεια.

Αναφέρετε έναν παραβιασμένο ή εξαπατημένο λογαριασμό στο Facebook

Το Facebook διαθέτει έναν αλγόριθμο που σας επιτρέπει να αναφέρετε έναν λογαριασμό που θεωρείτε ψεύτικο. Μόλις βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός που βλέπετε είναι ψεύτικος, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αναφέρετε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook. Οι οδηγίες διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αναφέρετε έναν εξαπατημένο ή παραβιασμένο λογαριασμό Facebook στον Ιστό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε το Facebook στην επιφάνεια εργασίας σας.
Μεταβείτε στον λογαριασμό που θέλετε να αναφέρετε και ανοίξτε τη σελίδα προφίλ του.
Επιλέξτε Περισσότερα (οι τρεις οριζόντιες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία) > Εύρεση υποστήριξης ή αναφορά.

Από το μενού Αναφορά, επιλέξτε έναν από τους λόγους: Προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος, Ψεύτικος λογαριασμός, Ψεύτικο όνομα ή κάτι άλλο.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αναφέρετε έναν λογαριασμό Facebook στην εφαρμογή για κινητά.

Ανοίξτε το Facebook στο smartphone σας και μεταβείτε στον λογαριασμό που θέλετε να αναφέρετε.
Στη σελίδα του προφίλ τους, επιλέξτε Περισσότερα > Αναφορά προφίλ.

Στην περιοχή Παρακαλώ επιλέξτε ένα πρόβλημα, επιλέξτε τον λόγο για την αναφορά του λογαριασμού.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και δώστε στο Facebook όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, επιλέξτε Υποβολή ή Αποστολή.

Μπορείτε επίσης να αναφέρετε έναν παραβιασμένο λογαριασμό στο Facebook χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο facebook.com/hacked . Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δώσετε στο Facebook μια επισκόπηση της κατάστασής σας και να αναφέρετε την ύποπτη δραστηριότητα. Εάν ο κλωνοποιημένος λογαριασμός σας έχει μπλοκάρει, μπορείτε να ζητήσετε από τους φίλους σας στο Facebook να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία και να το αναφέρουν στο Facebook.

Μπορείτε να αναφέρετε κάποιον που προσποιείται ότι είναι εσείς ή ο φίλος σας ακόμα κι αν δεν έχετε προφίλ στο Facebook (ή δεν έχετε πρόσβαση στο προφίλ σας στο Facebook αυτήν τη στιγμή). Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον σύνδεσμο , συμπληρώστε τη φόρμα αναφοράς λογαριασμού απατεώνων και υποβάλετέ τον στο Facebook.

Αναφέρετε έναν παραβιασμένο ή εξαπατημένο λογαριασμό στο Messenger

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger ως αυτόνομη εφαρμογή , μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αναφέρετε τον παραβιασμένο λογαριασμό Facebook ενός φίλου σας. Οι λογαριασμοί που προσποιούνται ότι είναι κάποιος άλλος δεν επιτρέπονται στο Messenger. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα όταν συναντήσετε έναν λογαριασμό που προσποιείται ότι είστε εσείς ή κάποιος άλλος.

Στο Messenger, βρείτε τη συνομιλία με το ψεύτικο προφίλ και επιλέξτε το εικονίδιο πληροφοριών στην επάνω δεξιά γωνία.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το Απόρρητο και επιλέξτε Αναφορά.

Επιλέξτε τον λόγο για την αναφορά της συνομιλίας, όπως Προσποιούμενος ότι είστε κάποιος. Στη συνέχεια, επιλέξτε ποιος προσποιείται ότι είναι αυτό το άτομο: Εγώ, ένας φίλος, μια διασημότητα.

Επιλέξτε Υποβολή αναφοράς για επιβεβαίωση.

Πώς να προστατέψετε τους φίλους σας (και τον εαυτό σας) από χάκερ

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας χρήστης του Facebook για να προστατεύσει τον λογαριασμό του από τους χάκερ. Εάν θέλετε να αποτρέψετε τον παραβιασμό ή την αντιγραφή του λογαριασμού του φίλου σας, μοιραστείτε μαζί του τις παρακάτω συμβουλές απορρήτου και ασφάλειας.

Απόκρυψη της λίστας φίλων σας στο Facebook

Αφού ένας χάκερ δημιουργήσει ένα αντίγραφο του λογαριασμού σας στο Facebook, θα αρχίσει να στοχεύει τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα φίλων σας και να τους στέλνει ψεύτικα αιτήματα φιλίας. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε απλά να αποκρύψετε τη λίστα φίλων σας στο Facebook από άλλους χρήστες.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Facebook και ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Πώς μπορούν οι άνθρωποι να βρουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας > Ποιοι μπορούν να δουν τη λίστα φίλων σας; Στη δεξιά πλευρά, επιλέξτε Επεξεργασία και επιλέξτε μία από τις επιλογές από το αναπτυσσόμενο μενού. Εάν θέλετε να κάνετε τη λίστα των φίλων σας ιδιωτική, επιλέξτε Μόνο εγώ.

Κάντε τον λογαριασμό σας στο Facebook ιδιωτικό

Αφού κάνετε τη λίστα φίλων σας στο Facebook ιδιωτική, μπορείτε να την κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να κάνετε ολόκληρο τον λογαριασμό σας στο Facebook ιδιωτικό . Μπορείτε να το κάνετε στις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στο Facebook, αυτό δεν είναι πάντα αρκετό για να προστατευτείτε από τους χάκερ. Για να είστε ασφαλείς, συνιστούμε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού σας στο Facebook.

Μπορείτε να ρυθμίσετε επιπλέον μέτρα ασφαλείας στην ενότητα Ασφάλεια και σύνδεση, όπως η ενεργοποίηση ειδοποιήσεων για μη αναγνωρισμένες συνδέσεις και έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Όταν ενεργοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το Facebook θα στέλνει ένα μήνυμα κειμένου με έναν μοναδικό κωδικό στον αριθμό τηλεφώνου σας κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια σύνδεσης από μια μη αναγνωρισμένη συσκευή. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερ να εισέλθουν στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Τι έπεται?

Όταν ανακαλύψετε ότι ο λογαριασμός του φίλου σας στο Facebook παραβιάστηκε ή έχει αντιγραφεί, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το αναφέρετε στο Facebook το συντομότερο δυνατό. Μετά από αυτό, μπορείτε να ενημερώσετε τους άλλους φίλους σας στο Facebook για το αντίγραφο, ώστε να μπορούν επίσης να το αναφέρουν ως ψεύτικο.

Η δημιουργία ψεύτικων ή διπλών λογαριασμών αντίκειται στις οδηγίες του Facebook και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτές τις αναφορές. Εάν το Facebook λάβει πολλές αναφορές για τον ίδιο λογαριασμό, είναι πιθανό να κινηθεί γρήγορα και να καταργήσει τον ψεύτικο λογαριασμό πριν γίνει οποιαδήποτε ζημιά.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *