Τα καλύτερα αδιάβροχα ηχεία Bluetooth (και γιατί πρέπει να αγοράσετε ένα)

Πολλά ηχεία ισχυρίζονται ότι είναι αδιάβροχα, αλλά ποια μπορούν πραγματικά να κάνουν την ομιλία; Ακολουθεί μια συλλογή από τα καλύτερα αδιάβροχα ηχεία Bluetooth στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Λάβετε υπόψη ότι το να είστε αδιάβροχο δεν σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε το ηχείο σας σε μια πισίνα και να το βγάλετε βδομάδες αργότερα – η ιδέα είναι να το προστατεύσετε από τυχαία πιτσιλίσματα και το σπάνιο βύθισμα, όχι να το χρησιμοποιείτε σε υγρά. Ένα αδιάβροχο ηχείο μπορεί να αντέχει να ψεκάζεται περιστασιακά, αλλά να μην το κρατά για πολύ κάτω από ένα συνεχώς τρεχούμενο ρεύμα νερού.

Τα 10 καλύτερα φορητά ηχεία Bluetooth

Τι είναι η αξιολόγηση IP και γιατί έχει σημασία;

Είναι πολύ καλό να ισχυρίζεσαι ότι ένα ηχείο είναι αδιάβροχο, αλλά τι ακριβώς σημαίνει; Είναι αδιάβροχο με την έννοια ότι μπορεί να επιβιώσει από μερικές σταγόνες νερού ή με την έννοια ότι μπορείτε να το βυθίσετε σε μια πισίνα και να μην καταστρέψετε τίποτα;

Εκεί μπαίνει η βαθμολογία IP. Ο βαθμός αδιαβροχοποίησης ενός ηχείου (ή οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής, πραγματικά) μετριέται από την αξιολόγηση IP ή την αξιολόγηση προστασίας εισόδου.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η βαθμολογία IP μιας συσκευής υποδηλώνει πόσο προστατευμένη είναι από εισβολή ξένων σωματιδίων. Αυτό περιλαμβάνει τόσο στερεά σωματίδια όπως σκόνη όσο και υγρά όπως το νερό.

Επομένως, η βαθμολογία IP μιας συσκευής αποτελείται από δύο ψηφία. το πρώτο υποδηλώνει την ανοσία του στη σκόνη, ενώ το δεύτερο ψηφίο μετρά τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στο νερό. Περιστασιακά ακολουθείται επίσης από ένα αλφάβητο για να υποδείξει πρόσθετες δυνατότητες – για παράδειγμα, το K υποδηλώνει αντίσταση σε πίδακες νερού υπό πίεση.

Ποια πρέπει να είναι η βαθμολογία IP ενός αδιάβροχου ηχείου;

Όταν αγοράζετε ένα αδιάβροχο ηχείο, θέλετε μια βαθμολογία IP IP64 ή καλύτερη. Το 6 υποδηλώνει πλήρη ανοσία στη σκόνη, ενώ το 4 στο δεύτερο ψηφίο σημαίνει ότι το ηχείο μπορεί να πάρει πιτσιλίσματα νερού χωρίς να χαλάσει.

Φυσικά, μια καλύτερη βαθμολογία είναι πάντα καλύτερη, ειδικά αν το ηχείο σας πρόκειται να υποβληθεί σε κάτι περισσότερο από αδέσποτα πιτσιλιές. Απαιτείται βαθμολογία 5 ή 6 (στο δεύτερο ψηφίο) για αντοχή σε πίδακες νερού, ενώ το 7 και το 8 αφορούν τη βύθιση.

Το 9K είναι η υψηλότερη δυνατή τιμή και υποδηλώνει ανοσία σε πίδακες υψηλής πίεσης – βασικά, εξοπλισμός που προορίζεται να καθαριστεί με πίδακες νερού υπό πίεση, που συνήθως απαιτείται στη βιομηχανία φαρμάκων και τροφίμων.

Αξίζει ένα αδιάβροχο ηχείο;

Με την πρώτη ματιά, τα αδιάβροχα ηχεία ακούγονται σαν μια ανόητη ιδέα. Σε τελική ανάλυση, γιατί στο καλό χρειάζεσαι τα ηχεία σου να είναι αδιάβροχα;

Αλλά αν το σκεφτείτε, τα αδιάβροχα ηχεία είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μπορεί να φέρουν τα ηχεία σας σε επαφή με υγρά και η αγορά ενός που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις συνθήκες μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ πόνο μακροπρόθεσμα.

Πάρτι στην πισίνα

Ένα πάρτι σημαίνει μουσική, ζητώντας από ένα υπέροχο φορητό ηχείο για να βγάζει αυτές τις μελωδικές μελωδίες, αλλά ένα πάρτι στην πισίνα κάνει τα πράγματα δύσκολα. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί προσπαθείτε να είστε, ένας από τους φίλους σας θα πιτσιλίσει το ακριβό ηχείο σας και για ορισμένα μοντέλα, αυτό δεν έχει καλό τέλος.

Ένα αδιάβροχο ηχείο (με βαθμολογία τουλάχιστον IP64) μπορεί να πάρει μερικές πιτσιλιές νερού και να συνεχίσει να λειτουργεί. Ένα ηχείο ακόμη υψηλότερης βαθμολογίας θα επιβιώσει ακόμη και όταν βυθιστεί στην πισίνα, αν και κανείς δεν πρόκειται να το κάνει αυτό. Σωστά?

Ντους

Το να ακούτε μουσική ενώ κάνετε ντους είναι μια κοινή συνήθεια, ακόμα κι αν μπορεί να είναι ακριβή. Τα περισσότερα ηχεία δεν τα πάνε καλά με το νερό, ιδιαίτερα όταν αυτό βγαίνει από ακροφύσιο υψηλής πίεσης.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε ένα ηχείο με βαθμολογία IP66K ή IP69K (το K σημαίνει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν πίδακες νερού υψηλής πίεσης), αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ηχείο IP65 εάν καταφέρετε να το κρατήσετε μακριά από τον άμεσο ψεκασμό.

Γενικός

Ένα αδιάβροχο ηχείο δεν είναι χρήσιμο μόνο αν θέλετε να παίξετε μουσική γύρω από πηγές νερού. Ακόμη και ένα αδιάβροχο ηχείο χαμηλού κόστους μπορεί να σώσει τη μέρα σας, αν τύχει να χυθεί νερό πάνω του κατά λάθος.

Και αν σας αρέσει να σκουπίζετε τις συσκευές σας με ένα υγρό πανί, ένα περίβλημα με αξιολόγηση IP μπορεί να προστατεύσει την υγρασία από την είσοδο. Η αναπαραγωγή μουσικής στην κουζίνα, για παράδειγμα, γίνεται πολύ πιο χωρίς άγχος εάν το ηχείο Bluetooth μπορεί να χειριστεί λίγο νερό.

Όταν πρόκειται για ηχεία Bluetooth (ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, πραγματικά) δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Ανεξάρτητα από το μοντέλο που αγοράζετε, σχεδόν πάντα θα έχετε καλύτερη ποιότητα ήχου σε ένα πιο ακριβό.

Αλλά αν μιλάμε για το καλύτερο αδιάβροχο ηχείο συνολικά, πρέπει να εξισορροπήσουμε το κόστος με την απόδοση. Αυτό κάνει το Ultimate Ears Wonderboom 3 τον ξεκάθαρο νικητή.

Συνδυάζει ισχυρά μπάσα και εξαιρετική ποιότητα ήχου με βαθμολογία IP67, καθιστώντας το αδιαπέραστο από τη σκόνη, τους ψεκασμούς νερού και ακόμη και τη βραχυπρόθεσμη βύθιση. Και όλα αυτά με λιγότερο από εκατό δολάρια.

Για να είμαστε δίκαιοι, η έλλειψη φόρτισης USB-C τσιμπάει λίγο, καθώς κάνει τη διαδικασία φόρτισης πολύ πιο αργή και υπάρχουν ηχεία με καλύτερη ποιότητα ήχου εκεί έξω. Ωστόσο, όλα λέγονται και γίνονται, θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καλύτερο αδιάβροχο ηχείο σε αυτό το εύρος τιμών.

Pros

 • Αξιολόγηση IP67
 • Μικρό και φορητό
 • Αξιοπρεπής διάρκεια μπαταρίας (περίπου 14 ώρες)
 • Υποστηρίζει σύζευξη για στερεοφωνικό ήχο
 • Εξειδικευμένη λειτουργία εξωτερικού χώρου για ακρόαση σε ανοιχτούς χώρους
 • Δυνατό μπάσο και καλή ποιότητα ήχου
 • Τα πάντα μπορούν να ρυθμιστούν με φυσικά κουμπιά

Μειονεκτήματα

 • Δεν διαθέτει φόρτιση USB-C
 • Δεν υποστηρίζεται από την εφαρμογή Ultimate Ears
 • Όχι το πιο δυνατό ηχείο

Τιμή

$85.00

Η Sonos είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας έξυπνα ηχεία της και το φθηνότερο μοντέλο της αποτελεί το τέλειο φορητό ηχείο. Με την κατάλληλη ονομασία Sonos Roam, το ηχείο προσφέρει υποστήριξη φωνητικού βοηθού και εξαιρετική ποιότητα ήχου σε περίβλημα με πιστοποίηση IP67 – πράγμα που σημαίνει ότι είναι απρόσβλητο στο νερό, επιζώντας ακόμη και από την πλήρη βύθιση για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ενώ η τιμή του είναι υψηλότερη από το Wonderboom 3, το Sonos Roam είναι ωστόσο το πιο προσιτό μοντέλο της σειράς Sonos και στην πραγματικότητα έχει μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά από τον ανταγωνιστή του.

Φορτίζει χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB-C, για παράδειγμα, επιτρέποντας στο ηχείο να φορτίζει γρήγορα χρησιμοποιώντας το ίδιο καλώδιο που χρησιμοποιείτε για το smartphone και το φορητό υπολογιστή σας. Έπειτα, υπάρχει η ασύρματη συνδεσιμότητα, αξιοποιώντας τις συνδέσεις Bluetooth και Wi-Fi για αναπαραγωγή μουσικής και λήψη φωνητικών εντολών.

Αλλά το καλύτερο χαρακτηριστικό του πρέπει να είναι το Auto TruePlay. Αυτή η λειτουργία διασφαλίζει ότι η έξοδος ήχου διαμορφώνεται συνεχώς ώστε να μεταφέρεται στον θόρυβο του περιβάλλοντος, επιτρέποντάς σας να ακούτε τα αγαπημένα σας κομμάτια στη μέση μιας πολυσύχναστης υπαίθριας περιοχής.

Pros

 • Αξιολόγηση IP67
 • Υποστήριξη Bluetooth και Wi-Fi
 • Λειτουργία Auto TruePlay για ακρόαση σε εξωτερικούς χώρους
 • Φόρτιση USB-C
 • Μεγάλη ποιότητα ήχου
 • Ενσωμάτωση φωνητικού βοηθού Alexa και Google

Μειονεκτήματα

 • Πιο ακριβό από το Wonderboom 3
 • Πολύπλοκη ρύθμιση

Τιμή

$199.00

Το JBL Charge 5 φέρνει μια ενδιαφέρουσα ιδιορρυθμία στο τραπέζι – είναι ένα αδιάβροχο ηχείο που μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως power bank, φορτίζοντας άλλες συσκευές μέσω ενός καλωδίου USB. Ακόμα κι αν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταφράζεται σε πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, η οποία είναι πάντα εξαιρετική για ένα φορητό ηχείο.

Εκτός από αυτό, είναι ένα αρκετά σταθερό ηχείο Bluetooth, με βαθμολογία IP67 και ισχυρή έξοδο ήχου. Το μπάσο είναι εκπληκτικά καλό για το μέγεθός του, ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις. Ένα αποκλειστικό PartyBoost (μαζί με την εφαρμογή JBL Portable) σάς επιτρέπει να συνδέσετε τη συσκευή με οποιοδήποτε συμβατό ηχείο JBL, παίζοντας τον ίδιο ήχο από πολλές γωνίες.

Χάρη στη χρήση του Bluetooth 5.0 , έχετε μια σύνδεση υψηλής εμβέλειας χαμηλής καθυστέρησης που μπορεί να αναπαράγει ομαλά τη μουσική σας χωρίς υποβάθμιση στην ποιότητα. Σε μια αναχώρηση από το Charge 4, ωστόσο, το JBL Charge 5 χάνει τη θύρα AUX, η οποία μπορεί να αποτρέψει τη συμφωνία εάν σκοπεύετε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με μια υποδοχή ήχου.

Pros

 • Αξιολόγηση IP67
 • Μπαταρία 7500 mAH
 • Μπορεί να λειτουργήσει ως power bank
 • Μπορεί να συνδεθεί με άλλα ηχεία JBL χρησιμοποιώντας το PartyBoost
 • Υποστήριξη Bluetooth Multipoint

Μειονεκτήματα

 • Δεν διαθέτει ενσύρματη συνδεσιμότητα ήχου
 • Δεν υπάρχει εξειδικευμένη λειτουργία εξωτερικού ήχου

Τιμή

$149.95

Αν ψάχνετε για το φθηνότερο δυνατό αδιάβροχο ηχείο για να το μεταφέρετε παντού, το Tribit Stormbox Micro είναι ακριβώς η συσκευή για εσάς.

Αν και δεν είναι το μικρότερο ηχείο που μπορείτε να αγοράσετε, το αποτύπωμα 4×4 ιντσών είναι αρκετά μικροσκοπικό, χωράει ακόμα και σε μια μικρή τσάντα. Η ποιότητα κατασκευής είναι σταθερή, με βαθμολογία IP67 που το καθιστά ανέγγιχτο από τη σκόνη και το νερό.

Θα εκπλαγείτε από την αρκετά ισχυρή έξοδο ήχου, ακόμα κι αν παραμορφώνεται λίγο στη μέγιστη ένταση. Έχει αρκετά καλά μπάσα όμως και υποστήριξη πολλαπλών σημείων Bluetooth για εκκίνηση. Με λίγο πάνω από $50, είναι σίγουρα μια κλοπή.

Pros

 • Μικρό και ελαφρύ
 • Πολύ προσιτό
 • Αδιάβροχη βαθμολογία IP67
 • Ενσωματωμένο μικρόφωνο
 • Bluetooth πολλαπλών σημείων
 • Καλή απόδοση μπάσων και έντασης

Μειονεκτήματα

 • Παραμορφωμένος ήχος σε υψηλότερες εντάσεις
 • Δεν διαθέτει προηγμένες λειτουργίες ή ειδική εφαρμογή ελέγχου

Τιμή

$49.99

Το Anker Soundcore 3 δεν φαίνεται ιδιαίτερα φανταχτερό, αλλά με την τιμή του 50$, δεν χρειάζεται να είναι. Είναι ένα φορητό ηχείο με αξιοπρεπή έξοδο ήχου και βαθμολογία IPX7, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα ηχεία Bluetooth που μπορείτε να αγοράσετε.

Φυσικά, η ποιότητα του ήχου δεν είναι ακριβώς εξαιρετική, ειδικά καθώς πλησιάζεις τις πραγματικά υψηλότερες εντάσεις. Το μπάσο λείπει επίσης, ακόμα κι αν το χαρακτηριστικό BassUp του Anker κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να πιέσει το μπάσο.

Τούτου λεχθέντος, το Anker Soundcore 3 αποδίδει αρκετά καλά ως καθημερινό ηχείο. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι αρκετά καλή για την τιμή της και η συμπερίληψη μιας εφαρμογής Soundcore για τον έλεγχο του ηχείου και την τροποποίηση των ρυθμίσεων EQ είναι θεϊκό δώρο. Συνολικά, το Soundcore 3 είναι ένα εξαιρετικό αδιάβροχο ηχείο για τις απλές σας μουσικές ανάγκες.

Pros

 • Αδιάβροχη βαθμολογία IPX7
 • Πολύ προσιτό
 • Ρυθμίσεις EQ μέσω της εφαρμογής Soundcore
 • Καλή διάρκεια μπαταρίας

Μειονεκτήματα

 • Ανεπαρκές μπάσο
 • Μέση ποιότητα ήχου
 • Απλός σχεδιασμός

Τιμή

$50.99

Τα ηχεία JBL είναι στη μόδα και για καλό λόγο. Προσφέρουν καλή ισορροπία προσιτότητας και ποιότητας, με μια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων κατάλληλα για διάφορες περιπτώσεις χρήσης.

Το JBL Flip 6 είναι τέλειο για ένα εύχρηστο φορητό ηχείο με εκπληκτική ποιότητα ήχου. Η σαφήνεια είναι απίστευτη και τα φωνητικά είναι αρκετά καθαρά. Χάνεις την ενσωμάτωση του φωνητικού βοηθού, αλλά αν θέλεις απλώς να ακούς μουσική, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Αυτό το μοντέλο υποστηρίζει επίσης PartyBoost, ώστε να μπορείτε να αντιστοιχίσετε άλλα ηχεία JBL για στερεοφωνικό ήχο. Ακόμα καλύτερα, η βαθμολογία IP67 προστατεύει από τη σκόνη και το νερό, σε αντίθεση με την αδιάβροχη μόνο βαθμολογία του Flip 5.

Τελικά το καλύτερο μέρος αυτού του ηχείου είναι η ποιότητα ήχου, η οποία είναι πολύ καλύτερη από τους περισσότερους ανταγωνιστές του στην ίδια κατηγορία τιμής. Φυσικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή JBL Portable για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις EQ, προσαρμόζοντας τέλεια τον ήχο.

Pros

 • Αξιολόγηση IP67
 • Μεγάλη ποιότητα ήχου
 • Γραφικό EQ
 • Αξιοπρεπής διάρκεια μπαταρίας
 • Bluetooth 5.1

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένος βοηθός φωνής
 • Χωρίς εξωτερική λειτουργία

Τιμή

$99.95

Αν σας αρέσει να ακούτε soundtracks με μπάσα, το Sony SRS-XB33 είναι ακριβώς το ηχείο για εσάς. Μέρος της σειράς EXTRA BASS της Sony, το SRS-XB33 ενσωματώνει ισχυρά μπάσα σε ένα φορητό πακέτο.

Αν και η ευκρίνεια του ήχου υποφέρει λίγο, δεν ξεπερνά τα δυνατά μπάσα αυτού του ηχείου σε αυτό το εύρος τιμών. Προσθέστε σε αυτό τον δροσερό φωτισμό RGB που αναβοσβήνει με το ρυθμό, και θα έχετε ένα υπέροχο ηχείο για πάρτι για να το έχετε μαζί σας.

Δεδομένου ότι είναι η Sony, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Sony Music Center για να προσαρμόσετε τον φωτισμό LED ή τις ρυθμίσεις EQ, δίνοντάς σας απόλυτο έλεγχο του ηχείου. Οι λειτουργίες σύζευξης Party και Stereo μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύνδεση με άλλα ηχεία SRS, μαζί με λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας για μεγαλύτερη διάρκεια της φόρτισης.

Μπορείτε ακόμη και να συνδέσετε άλλες συσκευές με καλώδιο USB-A για να τις φορτίσετε χρησιμοποιώντας την μπαταρία του ηχείου, επιτρέποντάς το να διπλασιαστεί ως ένα είδος τράπεζας ισχύος. Αν και θα πρέπει ίσως να αποφύγετε να το κάνετε αυτό, καθώς τα ισχυρά μπάσα και ο φωτισμός LED θα καούν μέσα από την μπαταρία αρκετά γρήγορα από μόνα τους.

Pros

 • Απίστευτο μπάσο
 • Προσαρμόσιμος φωτισμός RGB
 • Γραφικό EQ
 • Δυνατότητα Powerbank
 • Αδιάβροχη βαθμολογία IP67

Μειονεκτήματα

 • Μέση ποιότητα ήχου
 • Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα

Τιμή

$59.99

Ποιο είναι το καλύτερο αδιάβροχο ηχείο Bluetooth;

Τα αδιάβροχα ηχεία Bluetooth δεν είναι πλέον μια σπάνια φυλή και μπορείτε να βρείτε μια εξαιρετική επιλογή σε σχεδόν οποιοδήποτε εύρος τιμών. Σχεδόν όλα έχουν βαθμολογία IP67 (ή τουλάχιστον IPX7), επιτρέποντάς τους να μεταφερθούν στο ντους σας ή ακόμα και να βυθιστούν σε μια πισίνα χωρίς να κάνουν kaboom.

Χρησιμοποιήστε το Tribit Stormbox Micro ή το Anker Soundcore 3 αν ψάχνετε για μια οικονομική επιλογή, διαφορετικά κάτι σαν το Ultimate Ears Wonderboom 3 θα ήταν τέλειο.

Φυσικά, αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα του ήχου, κάτι σαν το JBL Flip 6 (ή το Sony SRS-XB33 για τους λάτρεις του μπάσου) μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλύτερα. Ανεξάρτητα από το ηχείο που θα επιλέξετε από τη λίστα, θα έχετε μια αδιάβροχη συσκευή που θα μπορείτε να την έχετε μαζί σας και να εκπέμπετε μουσική οπουδήποτε.

Διαβάστε επίσης :καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου στα Windows 11

καλύτερα ηχεία

Τα ηχεία σταμάτησαν να λειτουργούν;

Πως να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου στα Windows 11

Ισίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5423