NewPipe: Μια ελαφριά εφαρμογή YouTube για Android

Οι διαφημίσεις στο YouTube γίνονται όλο και πιο αντιπαθητικές μέρα με τη μέρα. Εκεί που κάποτε βλέπατε μια σπάνια διαφήμιση στη μέση ενός μεγάλου βίντεο, τώρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συναντήσετε δεκάδες μόνο που παρακολουθείτε σύντομα βίντεο.

Αλλά τι άλλη εναλλακτική υπάρχει; Σίγουρα, μπορείτε να αποκτήσετε μια premium συνδρομή , αλλά αν δεν είστε διατεθειμένοι να ξοδεύετε λίγα δολάρια κάθε μήνα, υπάρχουν πολύ λίγοι αξιόπιστοι τρόποι παρακολούθησης βίντεο YouTube χωρίς διαφημίσεις.

Εισαγάγετε το NewPipe. Είναι μια εφαρμογή Android ανοιχτού κώδικα που προσφέρει μια εμπειρία παρακολούθησης YouTube χωρίς διαφημίσεις, χωρίς να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα.

Είναι όμως ασφαλές στη χρήση το NewPipe; Πώς λειτουργεί; Αξίζει καν τη χρήση; Εδώ είναι μια κριτική.

Εισαγωγή στο NewPipe

Η ιδέα ενός εναλλακτικού πελάτη YouTube δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι προγραμματιστές της κοινότητας προσπαθούν εδώ και καιρό να κάνουν εφαρμογές που διασυνδέονται με το YouTube API για αναπαραγωγή βίντεο χωρίς να χρειάζεται να εμφανίζουν διαφημίσεις.

Το YouTube Vanced ήταν το πιο δημοφιλές από αυτούς τους πελάτες χωρίς διαφημίσεις, τουλάχιστον έως ότου έκλεισε ξαφνικά η Google νωρίτερα φέτος. Αυτό άφησε την αγορά ορθάνοιχτη για έναν ανταγωνιστή και η NewPipe μαζεύει γρήγορα ατμό.

Ενώ ξεκίνησε ως πρόγραμμα-πελάτης βίντεο YouTube, έκτοτε έχει καταστεί ικανό να παίζει περιεχόμενο SoundCloud, PeerTube και Bandcamp επίσης. Η τροφοδοσία όλων είναι μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που είναι ομαλή και ανταποκρίνεται, και ευτυχώς χωρίς παρεμβατικές διαφημίσεις.

Πώς λειτουργεί το NewPipe;

Κατά την αναπαραγωγή βίντεο από μια υπηρεσία όπως το PeerTube, το NewPipe απλώς αξιοποιεί το επίσημο API του PeerTube για την πηγή του περιεχομένου. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατό για ιδιόκτητες πλατφόρμες όπως το YouTube, καθώς το API είναι πολύ περιορισμένο.

Ακόμα κι έτσι, τα βίντεο YouTube – μαζί με τα μεταδεδομένα και τους υπότιτλους τους – είναι δημόσια προσβάσιμα. Το NewPipe λειτουργεί αναλύοντας αυτό το περιεχόμενο και παρουσιάζοντάς το με το δικό του κομψό περιβάλλον, δίνοντάς σας μια εμπειρία παρακολούθησης YouTube χωρίς διαφημίσεις.

Εξακολουθείτε να έχετε όλες τις λειτουργίες που συνήθως σχετίζονται με το YouTube – λίστες αναπαραγωγής, σελιδοδείκτες, σχόλια κ.λπ. Και καθώς η εφαρμογή δεν βασίζεται στις υπηρεσίες Google Play, μπορείτε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε σε οποιαδήποτε συσκευή Android, ακόμη και προσαρμοσμένη ROMS χωρίς το Google Play Store .

Είναι το NewPipe ασφαλές;

Πολλοί άνθρωποι έχουν αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση μιας ελάχιστα γνωστής εφαρμογής τρίτων κατασκευαστών που δεν είναι καν διαθέσιμη στο Google Playstore. Άλλωστε, κακόβουλες εφαρμογές που κλέβουν δεδομένα χρήστη υπάρχουν, συχνά μεταμφιεσμένες σε χρήσιμα εργαλεία.

Αλλά το NewPipe δεν υποφέρει από τέτοια προβλήματα. Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που φιλοξενείται στο Github, πράγμα που σημαίνει ότι η βάση κώδικα της έχει επαληθευτεί από χιλιάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται ενεργά για την ενημέρωση και τη συντήρηση της εφαρμογής.

Δεν είναι διαθέσιμο στο Google Play Store καθώς ανταγωνίζεται απευθείας το YouTube, όχι επειδή δεν είναι ασφαλές. Είναι στην πραγματικότητα πιο ασφαλές, καθώς προστατεύει επίσης τα δεδομένα και το απόρρητό σας, αντί να πουλά τις πληροφορίες σας σε διαφημιστές.

Πώς να εγκαταστήσετε το NewPipe σε ένα τηλέφωνο Android

Καθώς η εφαρμογή NewPipe δεν είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, πρέπει να την εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας διαφορετική μέθοδο. Εάν χρησιμοποιείτε το F-Droid (ένα εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών για κινητά), μπορείτε να το κατεβάσετε από εκεί. Διαφορετικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε απευθείας χρησιμοποιώντας το NewPipe apk.

Σημειώστε ότι ενώ θα παρουσιάσουμε τη διαδικασία για τηλέφωνα Android, είναι δυνατή η εγκατάσταση του NewPipe και στο Android TV. Η εφαρμογή λειτουργεί πολύ καλά σε τηλεοράσεις. λαμβάνετε ακόμη και ένα κουμπί για να μοιραστείτε το βίντεο με το Kodi. Θα χρειαστεί απλώς να φορτώσετε το apk μετά τη λήψη του από το NewPipe.net.

Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο για να κατεβάσετε το NewPipe. Πατήστε το κουμπί Get NewPipe για να μεταβείτε στη σελίδα λήψης.

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της πιο πρόσφατης έκδοσης και της παλαιού τύπου έκδοσης για παλιές συσκευές Android. Για τους περισσότερους χρήστες, η νέα έκδοση του NewPipe θα λειτουργεί μια χαρά.

Το πρόγραμμα περιήγησης θα σας προειδοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους λήψης ενός αρχείου APK. Επιλέξτε Λήψη ούτως ή άλλως για να συνεχίσετε.

Για να εγκαταστήσετε πραγματικά το NewPipe από αυτό το αρχείο apk, ανοίξτε την εφαρμογή Files στο τηλέφωνό σας (ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε).

Μεταβείτε στον κατάλογο που περιέχει το NewPipe apk (συνήθως ο φάκελος Downloads) και πατήστε τις τρεις τελείες με το όνομά του. Επιλέξτε Εγκατάσταση.

Από προεπιλογή, τα τηλέφωνα Android δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση από αρχεία apk. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η ασφάλειά σας, αποτρέποντάς σας από την κατά λάθος εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού. Πατήστε Ρυθμίσεις για να αλλάξετε την άδεια και να επιτρέψετε τη συνέχιση της εγκατάστασης.

Ενεργοποιήστε την εναλλαγή Allow from this source. Εάν ανησυχείτε για τους κινδύνους ασφαλείας, μπορείτε πάντα να το απενεργοποιήσετε ξανά μετά την εγκατάσταση του NewPipe.

Τώρα θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Επιλέξτε Εγκατάσταση για να συνεχίσετε.

Πλοήγηση στη διεπαφή του NewPipe

Το NewPipe είναι μια πολύ διαισθητική εφαρμογή για χρήση. Οι περισσότερες λειτουργίες που περιμένετε από το YouTube έχουν ήδη εφαρμοστεί, μαζί με μερικές επιπλέον λειτουργίες. Ωστόσο, εδώ είναι μια βήμα προς βήμα αναλυτική περιγραφή της εφαρμογής.

Υπάρχουν τρεις κύριες καρτέλες στο NewPipe. Όταν ανοίξετε την εφαρμογή για πρώτη φορά, θα σας υποδεχθεί η σελίδα με τις τάσεις. Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει προτάσεις που επηρεάζονται από το ιστορικό παρακολούθησης, επομένως δώστε της λίγο χρόνο για να μάθει τα μοτίβα σας.

Η δεύτερη καρτέλα είναι για τις συνδρομές σας. Περιεχόμενο από όλα τα κανάλια στα οποία έχετε εγγραφεί θα εμφανίζεται εδώ. Μπορείτε επίσης να κατηγοριοποιήσετε τα εγγεγραμμένα κανάλια σε ομάδες, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για τον διαχωρισμό διαφορετικών τύπων βίντεο.

Τέλος, υπάρχει η καρτέλα σελιδοδείκτες. Μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε λίστες αναπαραγωγής για παρακολούθηση αργότερα και θα εμφανίζονται όλες σε αυτήν την καρτέλα.

Το μενού χάμπουργκερ εμφανίζει όλες αυτές τις καρτέλες μαζί με μερικές άλλες επιλογές, όπως Λήψεις, Ιστορικό και Ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις σάς δίνουν μια λίστα υπομενού, καθένα από τα οποία περιέχει επιλογές για τη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης πτυχής του NewPipe. Μπορείτε να τροποποιήσετε πράγματα όπως την εμφάνιση της εφαρμογής, την τοποθεσία για τα ληφθέντα βίντεο, τις ρυθμίσεις απορρήτου κ.λπ.

Παρακολούθηση και λήψη βίντεο YouTube στο NewPipe

Το NewPipe δεν σας επιτρέπει απλώς να παρακολουθείτε βίντεο YouTube χωρίς διαφημίσεις, αλλά και να τα κατεβάζετε στη συσκευή σας σε μορφή της επιλογής σας. Εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση.

Αναζητήστε ένα βίντεο ή ένα κανάλι YouTube πατώντας στο εικονίδιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής.

Επιλέξτε το βίντεο από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το βίντεο θα ανοίξει σε μια οικεία διεπαφή. Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το βίντεο σε πλήρη οθόνη ή να πατήσετε το εικονίδιο των ακουστικών για αναπαραγωγή του στο παρασκήνιο. Η ανάλυση βίντεο μπορεί επίσης να επιλεγεί από την κορυφή, όπου εμφανίζει την τρέχουσα ποιότητα βίντεο.

Ακριβώς δίπλα στην επιλογή ποιότητας βίντεο υπάρχει το εικονίδιο για τα κεφάλαια. Πατώντας το, θα αναπτυχθεί μια λίστα κεφαλαίων που δημιουργήθηκαν για το βίντεο, επιτρέποντάς σας να μεταβείτε στη σχετική ενότητα.

Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν τρία εικονίδια. Το πρώτο είναι για σχόλια και επιλέγεται από προεπιλογή. Η μετάβαση στο μεσαίο εικονίδιο εμφανίζει τα προτεινόμενα βίντεο που θα αναπαράγονται αυτόματα μετά από αυτό.

Η τρίτη επιλογή στο κάτω μέρος είναι για την περιγραφή του βίντεο.

Τώρα ακριβώς κάτω από το βίντεο υπάρχουν μερικές χρήσιμες επιλογές. Το κουμπί Προσθήκη σε προορίζεται για την προσθήκη του βίντεο σε μια λίστα αναπαραγωγής, προσβάσιμη από την καρτέλα σελιδοδεικτών.

Και μετά φυσικά υπάρχει το κουμπί Λήψη. Επιλέγοντας το εικονίδιο εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο όπου μπορείτε να καθορίσετε ένα όνομα αρχείου και να επιλέξετε τη μορφή λήψης (μπορείτε να λάβετε αρχεία βίντεο και ήχου). Πατήστε OK για να ξεκινήσει η λήψη.

Μεταβείτε στην καρτέλα Λήψεις από το μενού χάμπουργκερ στην κύρια οθόνη για να δείτε όλα τα ληφθέντα βίντεο. Μπορείτε να δείτε την πρόοδό τους, να διακόψετε τη λήψη ή να διαγράψετε τα βίντεο που δεν θέλετε να κρατήσετε πια.

Το υπέροχο με τη δυνατότητα λήψης του NewPipe είναι ότι τα βίντεο δεν συνδέονται με την ίδια την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τη λειτουργία λήψης του YouTube premium, μπορείτε να αντιγράψετε αυτά τα βίντεο και να τα παίξετε σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς να χρειάζεται να έχετε εγκαταστήσει το NewPipe. Αυτό κάνει το NewPipe ένα εξαιρετικό πρόγραμμα λήψης YouTube, ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες δυνατότητες του.

Πώς μεταδίδετε άλλες υπηρεσίες σε ροή στο NewPipe;

Το YouTube δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το NewPipe. Ο πελάτης μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση σε άλλες κορυφαίες υπηρεσίες ροής βίντεο και ήχου, όπως το PeerTube, το Bandcamp και το SoundCloud.

Για να μεταβείτε σε άλλη υπηρεσία, κατεβάστε το μενού χάμπουργκερ και, στη συνέχεια, πατήστε το βέλος δίπλα στο YouTube. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις πλατφόρμες που υποστηρίζονται από το NewPipe.

Θα πρέπει να μεταβείτε στο NewPipe για να παρακολουθείτε βίντεο στο YouTube;

Το NewPipe είναι ένας απίστευτος πελάτης για το YouTube. Καθώς μπλοκάρει τις διαφημίσεις φυσικά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως οι διαφημίσεις διακόψουν ξανά την αναπαραγωγή του βίντεό σας. Ακόμα καλύτερα, μπλοκάρει την παρεμβατική συλλογή δεδομένων του YouTube, προστατεύοντας το απόρρητό σας.

Και ενώ η εφαρμογή ξεκίνησε λίγο ξεκάθαρα, σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν πλήρως λειτουργικό πελάτη YouTube. Μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε μουσική YouTube στο NewPipe και να την παίξετε στο παρασκήνιο, κάτι που δεν ήταν δυνατό με το YouTube Vanced.

Το NewPipe λειτουργεί επίσης αρκετά καλά ως πρόγραμμα λήψης βίντεο από το YouTube , δίνοντάς σας ένα αρχείο MP4 ή MP3 της επιθυμητής ποιότητας από οποιοδήποτε βίντεο YouTube. Αυτό το καθιστά μια υπέροχη δωρεάν εναλλακτική σε όλους αυτούς τους κακοσχεδιασμένους ιστότοπους λήψης YouTube..

 NewPipe στο Android TV

YouTube TV στο Apple TV

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *