Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;

Δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το WhatsApp κ.λπ., σας προσφέρουν μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ή πολλαπλών παραγόντων είναι μια δυνατότητα ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για την προστασία του διαδικτυακού σας λογαριασμού, αλλά γνωρίζετε πώς λειτουργεί και προστατεύει τον λογαριασμό σας;

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε

Σε αυτό το άρθρο που ακολουθεί, θα μιλήσουμε για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί όλοι πρέπει να τον ενεργοποιήσουν και να τον χρησιμοποιήσουν. Λοιπόν, ας μάθουμε τα πάντα σχετικά με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων;

 

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, γνωστός και ως έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, είναι μια δυνατότητα που προσθέτει ένα επίπεδο ασφάλειας όταν συνδέεστε με τους λογαριασμούς σας σε διαφορετικές υπηρεσίες διαδικτύου.

Τα τελευταία χρόνια, η συνάφεια αυτής της μεθόδου έχει αυξηθεί πάρα πολύ και έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές δημοφιλείς εταιρείες τεχνολογίας.

Χάρη σε αυτό το σύστημα, δεν αρκεί μόνο με τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε, καθώς αυτό το μέτρο ασφαλείας θα ζητήσει κάτι άλλο. Κατά την εισαγωγή του λογαριασμού σας, το σύστημα θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας με διαφορετικό παράγοντα.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Snapchat το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορεί να γίνει μέσω του κωδικού που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας μέσω SMS ή κλήσης, η πιο κοινή μέθοδος, αν και άλλες υπηρεσίες επιτρέπουν επίσης τη χρήση διαφορετικών εργαλείων, όπως κλειδί ασφαλείας ή δακτυλικό αποτύπωμα. Όμως, όπως είπαμε, οι περισσότερες πλατφόρμες απλοποιούν τη διαδικασία στέλνοντας έναν 6ψήφιο κωδικό στο τηλέφωνό σας.

Αφού το λάβετε, πρέπει να το εισαγάγετε για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Κάθε φορά που θέλετε να εισαγάγετε τον λογαριασμό σας από διαφορετική συσκευή, θα εκκινείται ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για να επαληθευτεί εάν είστε πραγματικά εσείς.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το σύστημα, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε επιπλοκές, καθώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας οποιασδήποτε ψηφιακής υπηρεσίας που το προσφέρει.

Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι κάτι που έχετε χρησιμοποιήσει όλη σας τη ζωή. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε την τραπεζική σας κάρτα για μια συναλλαγή, είναι φυσιολογικό να σας ζητηθεί ο κωδικός CVV στο πίσω μέρος της κάρτας σας.

Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής του φορητού υπολογιστή σας;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων;

 

Πρέπει πάντα να ορίζετε έναν κωδικό πρόσβασης όταν ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας, έναν λογαριασμό Google ή κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram. Δυστυχώς, ένας κωδικός πρόσβασης δεν είναι πάντα δύσκολο να σπάσει. ακόμη και ο τεχνολογικός γίγαντας Google διασφαλίζει στον ιστότοπό του ότι η διάρρηξη κωδικού πρόσβασης είναι ευκολότερη από όσο φαντάζεστε.

Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για διαφορετικές υπηρεσίες για εύκολη πρόσβαση σε όλες. Αλλά σκεφτείτε τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης παντού, όλοι οι διαδικτυακοί σας λογαριασμοί θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, εάν έχετε ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε για αυτό, καθώς εάν κάποιος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας, θα εξακολουθεί να χρειάζεται το τηλέφωνό σας ή το κλειδί ασφαλείας για να εισέλθει στον λογαριασμό σας.

Apple, Google, & Η Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται χωρίς κωδικό πρόσβασης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα είναι πάντα πιο ασφαλής από έναν απλό κωδικό πρόσβασης, ο οποίος είναι αρκετός για να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα ασφαλείας σε όλους τους λογαριασμούς σας.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους και την οικογένειά σας.

10 καλύτερες εφαρμογές για τη διάγνωση της υγείας της συσκευής Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *