Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε Threads

Η πρόσφατα λανσαρισμένη εφαρμογή Threads από το Instagram τραβάει πολλή προσοχή στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί άνθρωποι την αποκαλούν «Twitter Killer».

Αν και είναι σίγουρα ανταγωνιστής του Twitter, αν θα σκοτώσει το Twitter ή όχι, ο χρόνος θα δείξει καθώς θα εξελιχθεί. Το Twitter έχει κάνει ορισμένες ανόητες αλλαγές τον τελευταίο καιρό, όπως το να θέτει όριο τιμών στον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να δουν οι χρήστες, να πουλήσει το επαληθευμένο σήμα κ.λπ.

Το site έχει πάρει την κατηφόρα τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την απόκτησή του από τον Elon Musk. Έτσι, η ανακοίνωση της εφαρμογής Threads από τον Zuckerberg ήρθε την κατάλληλη στιγμή και είχε ήδη σηματοδοτήσει την παρουσία της.

Σχεδόν όλες οι λειτουργίες του Threads από το Instagram είναι παρόμοιες με το Twitter. Έχετε επίσης παρόμοιες δυνατότητες ασφαλείας για την προστασία του λογαριασμού σας Threads, όπως π.χ έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Τι είναι το Threads Two Factor Authentication;

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια δυνατότητα ασφαλείας που προσθέτει ένα επίπεδο ασφάλειας πάνω από τη σύνδεσή σας με τον κωδικό πρόσβασής σας.

Όταν το 2FA είναι ενεργοποιημένο, θα πρέπει να ολοκληρώσετε ένα άλλο βήμα ασφαλείας μετά τη σύνδεση με τον κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Η εφαρμογή Threads σάς παρέχει τρεις διαφορετικούς τύπους μεθόδων ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. εδώ είναι.

Εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας: Εάν διαλέξετε αυτήν την επιλογή, πρέπει να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής που προτείνει το Threads. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει έναν κωδικό που πρέπει να εισαγάγετε όταν συνδεθείτε. Οι κωδικοί που δημιουργούνται από τις εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας αλλάζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Γραπτό μήνυμα: Η μέθοδος ελέγχου ταυτότητας γραπτού μηνύματος SMS θα στείλει έναν κωδικό ως SMS στον εγγεγραμμένο αριθμό τηλεφώνου σας. Πρέπει να διαβάσετε και να εισαγάγετε τον κωδικό όταν συνδέεστε.

WhatsApp: Σε αυτήν τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, το Threads θα σας στείλει ένα μήνυμα κειμένου στο WhatsApp. Ωστόσο, για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το μήνυμα κειμένου.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε Threads ;

Αυτοί είναι οι τρεις διαφορετικοί τύποι μεθόδων ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που είναι διαθέσιμοι στην εφαρμογή Threads. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά για την προστασία του λογαριασμού σας Threads από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Δείτε πώς να ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στα Threads.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Threads στο smartphone σας και πατήστε στο εικόνα προφίλ.

Εικόνα προφίλ

2. Στην οθόνη Προφίλ, πατήστε το εικονίδιο μενού πάνω δεξιά.

Μενού

3. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το λογαριασμός.

λογαριασμός

4. Στην οθόνη Λογαριασμός, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ασφάλεια.

Ασφάλεια

5. Στο στοιχείο Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια, πατήστε στο Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

6. Τώρα, πρέπει να ενεργοποιήσετε το 2FA στον λογαριασμό σας στο Instagram. Αυτό συμβαίνει επειδή το Threads είναι στενά συνδεδεμένο με το Instagram και η ενεργοποίηση του 2FA στο Instagram θα ενεργοποιήσει επίσης τη λειτουργία ασφαλείας στον λογαριασμό σας Threads.

Δύο παράγοντες

7. Στο Επιλέξτε τη μέθοδο ασφαλείας σας, επιλέξτε την επιλογή που προτιμάτε. Συνιστούμε να επιλέξετε το Μήνυμα κειμένου (SMS) ως μέθοδο ασφαλείας. Επιλέξτε τη μέθοδο ασφαλείας και πατήστε Επόμενο.

Επιλέξτε τη μέθοδο ασφαλείας σας

8. Τώρα, θα λάβετε ένα PIN μίας χρήσης στον εγγεγραμμένο αριθμό τηλεφώνου σας. Εισαγάγετε το στην εφαρμογή για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε Threads και Instagram.

PIN μίας χρήσης

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό σας Threads.

Πώς να αποθηκεύσετε τους εφεδρικούς κωδικούς για σύνδεση

Αφού ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων, θα έχετε επίσης την επιλογή να αποθηκεύσετε τους εφεδρικούς κωδικούς. Οι εφεδρικοί κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας εάν χάσετε την πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου σας. Δείτε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τους εφεδρικούς κωδικούς.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πατήστε στο δικό σας εικόνα προφίλ κάτω δεξιά.

εικόνα προφίλ

2. Στην οθόνη προφίλ, πατήστε στο μενού χάμπουργκερ πάνω δεξιά.

μενού χάμπουργκερ

3. Τώρα πλοηγηθείτε Ρυθμίσεις και απόρρητο > Κέντρο λογαριασμών > Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια.

Κωδικός πρόσβασης και Ασφάλεια

4. Στο στοιχείο Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια, πατήστε το Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και επιλέξτε τον λογαριασμό σας.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

5. Τώρα επιλέξτε Πρόσθετες μέθοδοι > Εφεδρικοί κωδικοί. Το Instagram θα σας παρέχει μερικούς εφεδρικούς κωδικούς. Πρέπει να αποθηκεύσετε αυτούς τους κωδικούς σε ασφαλή τοποθεσία.

Πρόσθετες μέθοδοι > Εφεδρικοί κωδικοί

Λήψη εφαρμογής Threads για υπολογιστή

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *