Οι 7 καλύτερες εφαρμογές καταιγισμού ιδεών για κινητά, υπολογιστές και Mac

Ο καταιγισμός ιδεών είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη δημιουργικών λύσεων στα προβλήματα. Ενώ το αναλυτικό μυαλό σας λειτουργεί με λογικό μοτίβο, το δημιουργικό μυαλό χρειάζεται χώρο για να περιπλανηθεί και να δημιουργήσει χωρίς περιορισμούς. Ο καταιγισμός ιδεών του δίνει αυτή την ελευθερία. Ενώ πολλοί άνθρωποι παραδοσιακά κάνουν καταιγισμό ιδεών μέσω στυλό και χαρτιού, η συνεργασία σε πραγματικό χρόνο απαιτεί μερικές φορές τη δυνατότητα να το κάνει εξ αποστάσεως.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές για κινητά και επιλογές λογισμικού ιδεών που τροφοδοτούν όλες τις συνεδρίες καταιγισμού ιδεών σας. Διαλέξαμε το καλύτερο λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού για να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, είτε χρησιμοποιείτε υπολογιστή, Mac ή Android ή iOS.

1. Scapple

Το Scapple είναι ένα εργαλείο καταιγισμού ιδεών που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους συγγραφείς . Δημιουργήθηκε από τη Literature and Latte (τα ίδια μυαλά πίσω από το Scrivener), είναι ένα εύκολο εργαλείο στη χρήση που έχει χαμηλό κόστος. Λειτουργεί τόσο σε Windows όσο και σε Mac και κοστίζει μόνο 18 $ για μια πλήρη άδεια χρήσης. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε το πρόγραμμα μόνοι σας.

Οι καλύτεροι δωρεάν τρόποι για να βρείτε ιδέες

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει το πιο ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών, αλλά είναι τέλειο για τα πρώτα στάδια σχεδιασμού οποιουδήποτε έργου, όταν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί μέχρι να μηδενίσετε τους στόχους του έργου.

2. Coggle

Ο Coggle είναι για συνεργασία. Ξεκινά με μια κεντρική ιδέα, από την οποία μπορείτε να διακλαδώσετε έναν σχεδόν άπειρο αριθμό ιδεών και σκέψεων. Το Coggle έχει σχεδιαστεί με φωτεινά χρώματα και ρέοντα γραφήματα που κρατούν τις ιδέες σας οργανωμένες, ενώ παραμένουν οπτικά ελκυστικές, γεγονός που τις καθιστά εύκολη την ανάγνωση και την παρακολούθηση.

Το Coggle έχει τρία επίπεδα: ένα δωρεάν σχέδιο που σας δίνει τρία ιδιωτικά διαγράμματα και έναν άπειρο αριθμό δημόσιων διαγραμμάτων, περισσότερα από 1600 εικονίδια και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα Awesome είναι 5 $ το μήνα και διαθέτει μεγαλύτερες δυνατότητες απορρήτου, ενώ το πρόγραμμα Οργανισμού είναι 8 $ ανά μέλος, ανά μήνα και απευθύνεται σε ομάδες.

3. Lucidchart

Το Lucidchart είναι ένα άλλο εργαλείο που έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις ομάδες. Αν και δεν έχει την ίδια οπτική γοητεία με ορισμένες επιλογές, είναι τοποθετημένο σε ένα είδος φελλού όπου οι χρήστες μπορούν να σύρουν και να αποθέσουν διαφορετικά σχήματα για να δημιουργήσουν διαγράμματα, χρονοδιαγράμματα και πολλά άλλα. Μόλις μπουν στο διοικητικό συμβούλιο, άλλα μέλη της ομάδας μπορούν να αφήσουν σχόλια και να ψηφίσουν ιδέες.

Το Lucidchart προσφέρει τέσσερα επίπεδα: δωρεάν, ατομικό, ομαδικό και επιχειρηματικό. Το δωρεάν πρόγραμμα είναι επαρκές για την πλειοψηφία των ιδιωτών χρηστών, ενώ το άτομο ταιριάζει καλύτερα σε δημιουργικούς επαγγελματίες με 7,95 $ το μήνα. Το ομαδικό πρόγραμμα είναι 9 $ ανά χρήστη ανά μήνα, ενώ το εταιρικό πρόγραμμα τιμολογείται σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό χρηστών και την εταιρεία.

4. MindMeister

Τα εργαλεία χαρτογράφησης μυαλού λειτουργούν καλύτερα όταν είναι διαισθητικά, και αυτός είναι ένας τομέας όπου το MindMeister υπερέχει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για τα πάντα, από τη χαρτογράφηση μυαλού μέχρι τον προγραμματισμό έργου, δημιουργώντας τόσο χάρτες όσο και λίστες στην ίδια διάταξη. Όπως και πολλά άλλα, έχει επίσης κατασκευαστεί για να ενθαρρύνει την ομαδική εργασία με χαρακτηριστικά συνεργασίας που επιτρέπουν σε απεριόριστο αριθμό ατόμων να εργάζονται ταυτόχρονα σε έναν ενιαίο νοητικό χάρτη ή διάγραμμα ροής .

Τα δημιουργικά εργαλεία στο MindMeister σάς βοηθούν να δημιουργήσετε μοναδικούς χάρτες μυαλού, ενώ οι λειτουργίες σχολίων επιτρέπουν στους άλλους να αφήνουν σημειώσεις σε κάθε κόμβο. Υπάρχουν τέσσερις βαθμίδες τιμών: δωρεάν, προσωπική, επαγγελματική και επαγγελματική. Το βασικό πρόγραμμα είναι 4,99 $ ανά μήνα, το επαγγελματικό σχέδιο είναι 8,25 $ ανά μήνα και το επιχειρηματικό σχέδιο είναι 12,49 $ ανά μήνα.

5. XMind

Το XMind είναι μια φανταστική εφαρμογή καταιγισμού ιδεών για έναν και μόνο λόγο: λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες και είναι συμβατή με Windows, macOS, Linux, iOS, Android, ακόμη και στον Ιστό. Τα πληρωμένα προγράμματα είναι είτε κάθε έξι μήνες είτε ετησίως και η τιμή ξεκλειδώνει κάθε δυνατότητα. Το XMind είναι 39,99 $ για έξι μήνες ή 59,99 $ ετησίως.

Λειτουργίες όπως η λειτουργία Pitch διευκολύνουν την παρουσίαση των ιδεών σας σε άλλους σε μορφή Powerpoint, αλλά κατά τα άλλα λειτουργεί όπως θα περιμένατε. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές καταιγισμού ιδεών για άτομα που βρίσκονται εν κινήσει, ειδικά από τη στιγμή που μπορείτε να δημιουργήσετε τον χάρτη του μυαλού σας σε μια κινητή συσκευή και να συνεχίσετε να εργάζεστε σε αυτόν όταν επιστρέψετε στον υπολογιστή σας.

6. miro

Το Miro είναι μία από αυτές τις εφαρμογές χαρτογράφησης μυαλού που λειτουργεί καλύτερα για ομάδες, όχι για μεμονωμένους χρήστες. Διαθέτει έναν άπειρο καμβά, ώστε οι ιδέες σας να μπορούν να διαδοθούν όπως απαιτείται. Λειτουργεί πολύ σαν λευκός πίνακας και τα μέλη της ομάδας σας μπορούν να εργαστούν σε διαφορετικούς τομείς ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικό για τη διαχείριση έργου, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε ταυτόχρονα.

Όπως και άλλες πλατφόρμες, υπάρχουν πολλά επίπεδα. Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να εργάζεστε με τρεις πίνακες, ενώ η επιλογή Team (στα $8 το μήνα) δίνει απεριόριστο αριθμό σανίδων και επισκεπτών. Το Business Plan είναι 16 $ το μήνα ανά μέλος και στοχεύει σε προηγμένη συνεργασία.

7. WiseMapping

Το WiseMapping είναι ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα χαρτογράφησης μυαλού ανοιχτού κώδικα. Η έλλειψη κόστους το καθιστά ιδανικό για εκπαιδευτικούς, ενώ τα εργαλεία συνεργασίας καθιστούν δυνατή τη συνεργασία με οποιονδήποτε. Μπορείτε ακόμη να ενσωματώσετε τους χάρτες του μυαλού σας σε ιστοσελίδες και αναρτήσεις ιστολογίου ή να τους εξαγάγετε σε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων αρχείων.

Λόγω της φύσης του ανοιχτού κώδικα, το WiseMapping έχει πολλές λειτουργίες εστιασμένες στον χρήστη και συνεχίζει να αναπτύσσεται με βάση τις ανάγκες των χρηστών του. Εάν χρειάζεστε μια επιλογή που δεν θα σας κοστίσει μια δεκάρα, δώστε της μια δίνη.

Η χαρτογράφηση μυαλού αξίζει να την εξερευνήσετε, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν θα λειτουργήσει για εσάς. Είτε χρειάζεται να εργάζεστε χωρίς περιορισμούς είτε προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο για να καθοδηγείτε τις σκέψεις σας, υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία χαρτογράφησης μυαλού διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *