12 καλύτεροι δωρεάν διαδικτυακοί και εκτός σύνδεσης κατασκευαστές ιστοτόπων

Δεν χρειάζεται πλέον να είστε ιδιοφυΐα πληροφορικής για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Οι παλιές εποχές, όταν η κωδικοποίηση ήταν το προνόμιο μιας χούφτας, είναι παρελθόν.

Σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ειδικές πλατφόρμες που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει έναν όμορφο και χρήσιμο ιστότοπο από την αρχή.

Και το πιο σημαντικό, μερικά από αυτά τα προγράμματα δημιουργίας ιστοτόπων είναι δωρεάν, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε μια πλατφόρμα χωρίς οικονομικές επενδύσεις! Απλώς νιώστε άνετα και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τη λίστα με τους κορυφαίους δωρεάν δημιουργούς ιστοτόπων.

Οι καλύτεροι δωρεάν δημιουργοί ιστοτόπων

Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, είναι εύκολο να βρείτε το κατάλληλο που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για κάθε γούστο.

Ορισμένοι δημιουργοί ιστοτόπων είναι βολικοί για την έναρξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ άλλοι προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία για την επεξεργασία του περιεχομένου.

Όλες οι πλατφόρμες σε αυτό το άρθρο έχουν δωρεάν πρόγραμμα ή δωρεάν δοκιμή, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την πλατφόρμα και να δείτε αν είναι χρήσιμη για εσάς.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι δωρεάν επιλογές απεριόριστες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να αγοράσετε πρόσθετες δυνατότητες, όπως η προσθήκη γρήγορης και ασφαλούς μεθόδου πληρωμής ή η επέκταση του εύρους ζώνης του ιστότοπου.

WordPress

Το WordPress είναι μια καλή επιλογή για έμπειρους χρήστες. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστότοπων σήμερα λόγω των άψογων υπηρεσιών φιλοξενίας του και μιας τεράστιας επιλογής δυνατοτήτων για τη δημιουργία ενός υπέροχου ιστότοπου για προσωπική ή εμπορική χρήση.

Πλεονεκτήματα

Το WordPress είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστοσελίδων στον κόσμο, καθώς φιλοξενεί σχεδόν τους μισούς από τους μεγαλύτερους ιστότοπους του σήμερα.

Είναι καλό τόσο για το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και για τη διαχείριση περιεχομένου. Το WooCommerce παρέχει μια δωρεάν επιλογή ηλεκτρονικού εμπορίου, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες που χρεώνουν επιπλέον για την πώληση προϊόντων στον ιστότοπό σας.

Υπάρχει μια τεράστια συλλογή από δωρεάν θέματα WordPress και ο Επεξεργαστής του δεν είναι μισός κακός, επομένως το περιεχόμενο του ιστότοπού σας θα είναι σε καλά χέρια.

Η φιλοξενία WordPress είναι πολύ αξιόπιστη και λειτουργεί άψογα. Είναι ένας προτιμώμενος κατασκευαστής ιστοσελίδων πολλών εταιρειών για αυτόν τον λόγο. Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει 3 GB αποθηκευτικού χώρου και εργαλεία SEO για να αυξήσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης.

Μειονεκτήματα

Το WordPress μπορεί να είναι πολύπλοκο και μπερδεμένο στην αρχή. Θα αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς λειτουργεί η πλατφόρμα. Με μια δωρεάν συνδρομή, δεν μπορείτε να ενσωματώσετε το PayPal στον ιστότοπό σας. Δεν περιλαμβάνεται ούτε ένας δωρεάν τομέας.

Mobirise

Το Mobirise διαφέρει από άλλους κατασκευαστές ιστότοπων καθώς είναι ένα λογισμικό εκτός σύνδεσης διαθέσιμο για Windows και Mac. Ταιριάζει με τη δημιουργία πλατφορμών μικρής και μεσαίας κλίμακας, διαδικτυακών χαρτοφυλακίων και πολλά άλλα.

Πλεονεκτήματα

Το Mobirise είναι ιδανικό για αρχάριους που δεν κωδικοποιούν και χρειάζονται μια απλή και διαισθητική διεπαφή. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για τη δημιουργία ιστοσελίδων φιλικών προς κινητά. Διαθέτει μοντέρνα μπλοκ που κάνουν τη διαδικασία σχεδιασμού ευκολότερη και πιο βολική.

Το πρόγραμμα προσφέρει πάνω από 1.800 πρότυπα και θέματα, καθώς και πολυάριθμες πρόσθετες δυνατότητες, όπως γκαλερί, χάρτες, υποσέλιδα, ρυθμιστικά και πολλά άλλα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από φόρμες επικοινωνίας που είναι εύκολο να ενσωματωθούν στον ιστότοπό σας.

Ως λογισμικό εκτός σύνδεσης, το Mobirise λειτουργεί τέλεια χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία σας σε οποιαδήποτε περίσταση. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι γρήγορη και απλή, επομένως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα μπορείτε να εργαστείτε στον νέο σας ιστότοπο.

Μειονεκτήματα

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Mobirise είναι ότι θα χρειαστεί να καταφύγετε σε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων επειδή η πλατφόρμα δεν παρέχει καμία λύση. Επίσης, υπάρχουν μόνο δέκα διαθέσιμες επεκτάσεις που μπορεί να μην είναι μεγάλη επιλογή.

Ιστότοπος 123

Το Site123 είναι μια τέλεια πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου που βασίζεται στο περιεχόμενο: έχει εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας και παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες φιλοξενίας, ενώ οι λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου δεν συνοδεύονται από δωρεάν πρόγραμμα.

Πλεονεκτήματα

Το Site123 προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή συνδρομή και με τη δωρεάν θα έχετε πρόσβαση σε πολλές δυνατότητες της πλατφόρμας. Θα λάβετε ένα δωρεάν όνομα υποτομέα, 500 MB αποθηκευτικό χώρο και 1 GB εύρους ζώνης.

Η πλατφόρμα προσφέρει μια ευρεία επιλογή από όμορφα πρότυπα και θέματα, μερικά από τα οποία είναι ειδικά για τον κλάδο.

Η διαδικασία επεξεργασίας είναι ομαλή – μπορείτε να μετακινήσετε τα στοιχεία εύκολα. Είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός ιστότοπου όπου το περιεχόμενο θα παίζει βασικό ρόλο. Το Site123 είναι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων και οι διακομιστές του έχουν μόνο το 0,03% του χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Μειονεκτήματα

Το δωρεάν πρόγραμμα δεν παρέχει δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, επομένως είναι καλό μόνο για τη δημιουργία απλών πλατφορμών εστιασμένων στο περιεχόμενο.

Επίσης, ο ιστότοπός σας θα έχει μια αιωρούμενη ετικέτα Site123 όλη την ώρα. Επίσης, οι τεχνικοί και σχεδιαστικοί περιορισμοί μπορούν να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε την τέλεια σελίδα με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και τα προγράμματα premium είναι πιο ακριβά από αυτά των ανταγωνιστών.

Συμπερασματικά, επιλέξτε το Site123 για τη δημιουργία μιας σελίδας προσανατολισμένης στο περιεχόμενο που θα λειτουργεί τέλεια λόγω της αξιοπιστίας αυτής της δωρεάν υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοτόπων και του προγράμματος δημιουργίας.

Wix

Το Wix είναι μια από τις καλύτερες δωρεάν πλατφόρμες ιστοτόπων που διατίθενται σήμερα. Παρέχει στους πελάτες την ελευθερία να δημιουργήσουν τον ιστότοπο που θέλετε, επομένως υπάρχει μεγάλος χώρος για δημιουργικότητα.

Για να είμαι ειλικρινής, το Wix είναι γνωστό περισσότερο ως μια πληρωμένη πλατφόρμα με μεγάλη ποικιλία εργαλείων, αλλά το δωρεάν πρόγραμμα είναι καλό για να κατανοήσετε γενικά πώς λειτουργεί η πλατφόρμα και ίσως να δημιουργήσετε έναν ή δύο ιστότοπους για προσωπική χρήση.

Το Wix προσφέρει δύο επιλογές για την εκκίνηση ενός ιστότοπου: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Σχεδιασμό Ιστοσελίδας Τεχνητής Νοημοσύνης (ADI) για να αποκτήσετε μια έτοιμη πλατφόρμα μέσα σε λίγα λεπτά ή να καταφύγετε στο Wix Editor και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από την αρχή με μη αυτόματο τρόπο.

Πλεονεκτήματα

Παρόλο που το δωρεάν πρόγραμμα είναι περιορισμένο σε επιλογές, είναι απεριόριστο χρονικά, επομένως μπορείτε να το δοκιμάσετε για όσο διάστημα θέλετε. Το Wix είναι κυρίως γνωστό για την ελευθερία που προσφέρει για τη δημιουργία ιστοτόπων. Αυτό οφείλεται κυρίως στο Blank Canvas Editor του, το οποίο σας επιτρέπει να εντοπίσετε στοιχεία σχεδίασης οπουδήποτε σε μια σελίδα.

Μπορείτε εύκολα να σύρετε μια εικόνα, κείμενο ή οποιοδήποτε άλλο μέρος που διαφέρει από την πλειονότητα άλλων ιστότοπων με το προκαθορισμένο πλέγμα τους. Ο επεξεργαστής έχει πάνω από 500 πρότυπα και ατελείωτες δυνατότητες σχεδίασης.

Γενικά, το Wix είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων πολλών γλωσσών, ώστε να μπορείτε να μεταφράσετε την πλατφόρμα σας στη γλώσσα του κοινού-στόχου σας, ωστόσο, αυτή η επιλογή απαιτεί αντιγραφή σελίδων που μπορεί να περιπλέξει τις μελλοντικές ενημερώσεις.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία SEO διαθέσιμα στο Wix. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες, να προσαρμόσετε τους τίτλους, να συνδεθείτε με τα εργαλεία Google Webmaster και πολλά άλλα. Επιπλέον, οι εικόνες που ανεβαίνουν στον ιστότοπό σας θα είναι υψηλής ανάλυσης.

Το Wix είναι η τέλεια πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ειδικά για τον κλάδο, επειδή μπορείτε να προσθέσετε συγκεκριμένες δυνατότητες για να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών σας.

Για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, υπάρχει η επιλογή προσθήκης στοιχείων μενού, δυνατοτήτων ηλεκτρονικής παράδοσης και μιας εφαρμογής κράτησης για τους πελάτες να κάνουν κράτηση τραπεζιών απευθείας στον ιστότοπό σας.

Οι λάτρεις της μουσικής θα βρουν μια τεράστια ποικιλία από συσκευές αναπαραγωγής ήχου και προσαρμοσμένα εργαλεία ανάλυσης ήχου.

Το Wix είναι επίσης καλό για την έναρξη μιας πλατφόρμας που εστιάζει σε εκδηλώσεις, καθώς θα μπορείτε να ενσωματώνετε συστήματα πληρωμών, να πουλάτε εισιτήρια και πολλά άλλα. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για την έναρξη ενός φόρουμ.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις, να αφήσετε σχόλια ή να γίνετε μέλος της κοινότητας. Τέλος, το Wix απευθύνεται σε λάτρεις της τέχνης καθώς είναι δυνατή η δημιουργία ψηφιακών αδειών, η αγορά και η πώληση αντικειμένων τέχνης, η σύνδεση με επωνυμίες και πολλά άλλα.

Μειονεκτήματα

Με ένα δωρεάν πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσετε ορισμένα από τα μειονεκτήματα του Wix. Πρώτον, υπάρχουν πολλές διαφημίσεις που επιβραδύνουν την πλατφόρμα και αποσπούν την προσοχή από την εργασία. Δεύτερον, η διεύθυνση URL του ιστότοπού σας θα είναι αρκετά περίπλοκη.

Το Yourwebsite.wixsite.com/yourwebsite δεν είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να απομνημονεύσετε και να πληκτρολογήσετε την επόμενη φορά. Τρίτον, υπάρχει ένα όριο των 500 MB του εύρους ζώνης που καταναλώνεται αρκετά γρήγορα εάν έχετε καλή κίνηση.

Τέλος, δεν είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ των θεμάτων, οπότε αφού επιλέξετε ένα, θα πρέπει να το τηρήσετε στη συνέχεια.

Τούτου λεχθέντος, το Wix μπορεί να είναι η πρώτη σας επιλογή εάν θέλετε να προσαρμόσετε τη σχεδίαση του ιστότοπού σας όσο το δυνατόν περισσότερο και επίσης δεν σας πειράζει να αγοράσετε τη συνδρομή επί πληρωμή, διαφορετικά, θα κουραστείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις και άλλους περιορισμούς πολύ σύντομα.

Είναι ένας από τους καλύτερους δωρεάν δημιουργούς ιστοτόπων σήμερα.

Weebly

Το Weebly είναι ένας άλλος κορυφαίος δωρεάν δημιουργός ιστοτόπων. Συνιστάται για αρχάριους λόγω της διαισθητικής και εύχρηστης διεπαφής του.

Πλεονεκτήματα

Σε αντίθεση με το Wix, αυτή η πλατφόρμα δεν περιορίζει το εύρος ζώνης, ώστε να μπορείτε να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερη επισκεψιμότητα χωρίς να ανησυχείτε για το κλείσιμο του ιστότοπού σας.

Υπάρχουν πολλές βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέσιμες για το δωρεάν πρόγραμμα, οι οποίες είναι πολύ καλύτερες από άλλες πλατφόρμες δημιουργίας ιστοτόπων. Έτσι, είναι δυνατή η δημιουργία λογαριασμών για πελάτες, η εργασία σε εγκαταλελειμμένα καροτσάκια αγορών, η προσφορά δωροκαρτών και η προσθήκη πολλών επιλογών αποστολής.

Μπορούν να προστεθούν περισσότερες λειτουργίες μέσω ενός App Center, το οποίο αυξάνει σημαντικά τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας σας. Έτσι, το πρόγραμμα επεξεργασίας δεν επιβαρύνεται με πολλές επιλογές και περιέχει μόνο τα πιο σημαντικά πράγματα, ενώ λιγότερο κοινά στοιχεία μπορούν να προστεθούν ως εφαρμογές.

Μερικά από αυτά είναι δωρεάν όπως η κατασκευή ενός τραπεζιού, για παράδειγμα. Με αυτόν τον τρόπο, το Weebly μπορεί να συγκρίνει με τις λειτουργίες Wix και Shopify.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της πλατφόρμας είναι ότι σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα όμορφο όνομα τομέα. Έτσι, με ένα δωρεάν πρόγραμμα, θα έχετε τον ακόλουθο τομέα: website.weebly.com που είναι αρκετά εύκολο να απομνημονευτεί.

Υπάρχουν πάνω από 70 θέματα και μερικά από αυτά θεωρούνται καλύτερα σχεδιασμένα από τα θέματα του Wix.

Τέλος, το Weebly διαθέτει τη λειτουργικότητα της διεπαφής του. Όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εργαλείων, αυτά γλιστρούν μέσα και έξω έτσι ώστε η διεπαφή να είναι τακτοποιημένη. Επίσης, το Weebly φωτίζει το επιλεγμένο εργαλείο ή την επιλογή ενώ η υπόλοιπη διεπαφή είναι χαμηλωμένη. Επομένως, θα εστιάσετε την προσοχή σας μόνο σε σχετικά χαρακτηριστικά και θα ολοκληρώσετε τη δουλειά πιο γρήγορα.

Μειονεκτήματα

Όπως και άλλες δωρεάν πλατφόρμες, το Weebly εμφανίζει πολλές διαφημίσεις.

Επιπλέον, η προσαρμογή του θέματος είναι αρκετά περιορισμένη. Ένα παράδειγμα είναι η επιλογή χρώματος. Αφού επιλέξετε το χρώμα, θα εφαρμοστεί σε διάφορα στοιχεία.

Επίσης, για να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας σε διαφορετική γλώσσα, θα πρέπει να αγοράσετε μια πολύγλωσση εφαρμογή για 3 $ το μήνα. Άλλα ευεργετικά χαρακτηριστικά, όπως η προσθήκη μιας επιλογής εμπορικής συνδρομής, πληρώνονται επίσης.

Συνολικά, το Weebly είναι μια καλή επιλογή για όσους φτιάχνουν έναν ιστότοπο για πρώτη φορά, επειδή η διεπαφή του είναι απλή και εύκολη στη χρήση και η επιλογή των δυνατοτήτων τους είναι εξαιρετική.

Shopify

Αυτή η πλατφόρμα είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Δεν είναι εντελώς δωρεάν, αλλά μπορείτε να απολαύσετε τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και την απεριόριστη λειτουργικότητά του.

Πλεονεκτήματα

Πρώτα απ ‘όλα, το Shopify προσφέρει καλά σχεδιασμένα και μελετημένα θέματα, παρόλο που υπάρχουν μόνο 10 από αυτά σε ένα δωρεάν πρόγραμμα.

Τα θέματα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ευρείες διατάξεις που δεν υπάρχουν σε καθένα από αυτά. Όλα αυτά τα θέματα παρέχονται με υποστήριξη πελατών, και επιπλέον, λαμβάνετε μία ώρα υπηρεσίας υποστήριξης για το σχεδιασμό.

Η δωρεάν δοκιμή 14 ημερών προσφέρει πλήρη λειτουργικότητα και δεν είναι τόσο δύσκολη όσο άλλες πλατφόρμες. Η μηνιαία χρέωση δεν θα χρεωθεί αυτόματα, εκτός εάν αγοράσετε τη συνδρομή μόνοι σας. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε την πλατφόρμα δωρεάν και να μην ανησυχείτε για την ακύρωση της συνδρομής αργότερα.

Όπως το Wix και το Weebly, το Shopify διαθέτει ένα App Store που μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Έτσι, μπορείτε να διαφοροποιήσετε τη διάταξη και τη λειτουργικότητα του ιστότοπου με πολλές πρόσθετες λειτουργίες από το κατάστημα εφαρμογών, αν και ο ίδιος ο επεξεργαστής Shopify έχει μια μεγάλη ποικιλία στοιχείων.

Στην περίπτωση της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, μια τέτοια ποικιλία λειτουργιών μπορεί να καθορίσει την επιτυχία σας, επειδή θέλετε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη άνεση των πελατών ώστε να κάνουν μια αγορά. Επομένως, οι πρόσθετες εφαρμογές είναι πάντα χρήσιμες.

Επιπλέον, ως ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος, θα επωφεληθείτε από το σύστημα πληρωμών Shopify με την επιλογή πολλαπλών νομισμάτων που επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν με το τοπικό τους νόμισμα. Φυσικά, υπάρχουν πολλές επιλογές πληρωμής που μπορείτε να ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας και το Shopify Payments είναι μόνο μία από αυτές.

Επίσης, θα μπορείτε να προσθέσετε άλλες αγορές όπως το Instagram ή ακόμα και το Amazon για να βελτιώσετε τις πωλήσεις και όλα αυτά μέσα στη διεπαφή του ιστότοπού σας.

Μειονεκτήματα

Το κύριο αδύνατο σημείο αυτής της επιλογής είναι ότι μετά από μια δοκιμή 14 ημερών δεν υπάρχει επιλογή δωρεάν χρήσης της πλατφόρμας. Αλλά έχετε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε τη λειτουργικότητα του Shopify. Επίσης, η προσαρμογή του θέματος είναι αρκετά περιορισμένη.

Το Shopify δεν είναι μια καλή επιλογή για να γεμίσετε τον ιστότοπό σας με ενημερωτικό περιεχόμενο, επειδή ο επεξεργαστής του έχει μόνο λίγες δυνατότητες, αλλά παρέχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για την έναρξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ucraft

Το Ucraft είναι μια τέλεια επιλογή για τη δημιουργία ιστότοπου για μικρές επιχειρήσεις, χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πλεονεκτήματα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Ucraft είναι ότι σας επιτρέπει να συνδέσετε το προσαρμοσμένο όνομα τομέα σας στον ιστότοπό σας με τη δωρεάν συνδρομή.

Σε αντίθεση με τα Wix και Weebly, όπου ο τομέας σας θα περιλαμβάνει το όνομα του εργαλείου δημιουργίας ιστότοπου, το Ucraft σάς επιτρέπει να προσθέσετε τη διεύθυνση URL που προτιμάτε για το website.com.

Επίσης, υπάρχει η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν όνομα υποτομέα, το website.ucraft.net, το οποίο εξακολουθεί να μην είναι δύσκολο να απομνημονευτεί.

Η Ucraft έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα με απεριόριστο χρόνο που περιλαμβάνει βασικές επιλογές δημιουργίας ιστοτόπων, όπως UCraft Branding, ασφάλεια SSL, βασικά στοιχεία, εργαλεία SEO, προσαρμογή περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αλλαγής χρωμάτων, απεριόριστες σελίδες και πολλά άλλα.

Επίσης, οι ιστότοποι της Ucraft είναι φιλικοί προς κινητά, κάτι που είναι πολύ βολικό επειδή οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές πιο συχνά από τους υπολογιστές σήμερα.

Ως κατασκευαστής ιστοτόπων που στοχεύει σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, η Ucraft έχει ενσωματώσεις με πολλές εφαρμογές χρήσιμες για πωλήσεις και υποστήριξη πελατών. Υπάρχουν εργαλεία SEO, Google Analytics, ενδοεπικοινωνία και πολλά άλλα.

Ή, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις εκδόσεις Pro και να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έχετε μια μεγάλη επιλογή από πλήρως προσαρμόσιμα πρότυπα, πάνω από 70 τρόπους αποστολής και πληρωμής για ενσωμάτωση στον ιστότοπό σας, μία δωρεάν εγγραφή ονόματος τομέα και άλλα πλεονεκτήματα.

Η διαφορά μεταξύ των προγραμμάτων Pro έγκειται στον αριθμό των προϊόντων που μπορείτε να πουλήσετε. Από 50 με τη συνδρομή Pro Website στο απεριόριστο πρόγραμμα BigCommerce.

Μειονεκτήματα

Οι μικρές διαφημίσεις είναι αναπόφευκτες και πρόσφατα έχουν γίνει πιο συχνές και ενοχλητικές.

Ορισμένοι πελάτες βρίσκουν την επιλογή της εφαρμογής ανεπαρκή για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος μεγάλης κλίμακας. Επίσης, ο αριθμός των προϊόντων προς πώληση είναι περιορισμένος σε δύο από τις συνδρομές επί πληρωμή, πόσο μάλλον το δωρεάν πρόγραμμα, που δεν σας επιτρέπει καθόλου να πουλήσετε.

XPRS

Αυτό είναι ένα άλλο δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων, το οποίο είναι καλό για τη δημιουργία πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι γνωστό για τα εκπληκτικά όμορφα θέματα, τη βελτιστοποίηση για κινητά και την απουσία διαφημίσεων.

Πλεονεκτήματα

Αρχικά, το XPRS είναι δωρεάν και δεν εμφανίζει διαφημίσεις στον ιστότοπό σας, κάτι που είναι πολύ ασυνήθιστο για έναν δωρεάν προγραμματιστή ιστότοπου. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας έγκειται στη μεγάλη ποικιλία από εκπληκτικά θέματα, τα οποία δεν φαίνονται όμορφα μόνο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού αλλά και σε μια φορητή συσκευή λόγω μιας καλά μελετημένης δομής.

Επίσης, το XPRS είναι διαθέσιμο σε iOS και Android, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε τον ιστότοπό σας στην κινητή συσκευή σας βασικά από οπουδήποτε.

Μειονεκτήματα

Το XPRS σάς παρέχει μακρύ και αδέξιο υποτομέα που είναι δύσκολο να απομνημονεύσετε.

Η διεπαφή του προγράμματος επεξεργασίας δεν είναι εύκολη στη χρήση. Είναι γεμάτη με εικονίδια, συντριπτικά και μπερδεμένα επειδή δεν υπάρχει περιγραφή ή εξήγηση για κάθε εικονίδιο, επομένως πρέπει να το μάθετε στην πράξη.

Σε αντίθεση με το Wix με την ελευθερία σχεδιασμού του, το XPRS δεν διαθέτει πρόγραμμα επεξεργασίας καμβά, επομένως μπορείτε να τοποθετήσετε στοιχεία μόνο σε συγκεκριμένες ενότητες. Η ενότητα του ιστολογίου δεν διαθέτει πολλές δυνατότητες, όπως η προσθήκη σχολίων σε αναρτήσεις ή η σύνταξή τους, και επιπλέον, δεν μπορείτε να υποδείξετε ημερομηνίες ανάρτησης.

Το καλάθι αγορών που είναι ενσωματωμένο στην πλατφόρμα είναι πολύπλοκο και μάλλον μπερδεμένο για τη δημιουργία και την περαιτέρω αναβάθμιση. Δεν υπάρχουν άλλες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά.

Συνολικά, το XPRS είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να ανοίξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να μπορείτε να επεξεργαστείτε το περιεχόμενό σας από μια φορητή συσκευή. Είναι το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων χωρίς διαφημίσεις σήμερα.

Ιστότοποι Google

Το Google Sites είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων με ένα μικρό σύνολο εργαλείων που θα ήταν καλό για την εκκίνηση μιας πλατφόρμας με απλή διεπαφή και χωρίς να ανησυχείτε για τη φιλοξενία και τα άσχημα ονόματα τομέα της.

Πλεονεκτήματα

Πρώτα και κύρια, το Google Sites είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων με έναν προσαρμοσμένο τομέα που μπορείτε να προσθέσετε χωρίς πρόσθετη χρέωση (εκτός από την ετήσια χρέωση τομέα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους Ιστότοπους Google).

Φυσικά, απαιτεί μερικές τεχνικές δεξιότητες, αλλά σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, δεν σας χρεώνει για αυτήν τη δυνατότητα. Διαφορετικά, εάν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο όνομα τομέα, θα απολαύσετε μια δωρεάν φιλοξενία ζωής.

Δεύτερον, σχεδόν όλα τα εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα προέρχονται από την Google: Ημερολόγια Google, Έγγραφα Google, Χάρτες Google και άλλα. Επομένως, εάν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές Google, αυτό το εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων είναι το κατάλληλο για εσάς.

Μειονεκτήματα

Οι ιστότοποι Google έχουν μόνο ένα πρότυπο με έξι διαφορετικά στυλ, επομένως τα γραφικά δεν θα είναι το δυνατό κοστούμι του νέου σας ιστότοπου.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό αξιόπιστο και εύκολο στην πλοήγηση, επομένως μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι στο κάτω μέρος της σελίδας σας, θα υπάρχει πάντα μια διαφήμιση και καμία πληρωμή δεν μπορεί να την αφαιρέσει.

Εν συντομία, οι ιστότοποι της Google παρέχουν δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων και φιλοξενία για την εκκίνηση ενός ιστότοπου με απλή διεπαφή.

strikingly

Το Strikingly είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων με δωρεάν τομείς και εξαιρετικές διεπαφές για τη δημιουργία ιστοτόπων μιας σελίδας. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές στην αγορά για τη δημιουργία ενός ιστότοπου μιας σελίδας.

Πλεονεκτήματα

Πρώτα απ ‘όλα, το Strikingly προσφέρει μια εξαιρετική και εύχρηστη διεπαφή που επιτρέπει την εύκολη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών ενοτήτων στη σελίδα σας. Το πρόγραμμα ισχυρίζεται ότι έχει τον ευκολότερο δυνατό επεξεργαστή ιστότοπου, επειδή δεν χρειάζεστε δεξιότητες σχεδιασμού ή κώδικα.

Το όνομα τομέα είναι εύκολο να απομνημονευτεί και φαίνεται ωραίο: website.strikingly.com. Έτσι, μπορείτε να παραμείνετε σε αυτήν τη δωρεάν επιλογή ή να προσθέσετε τον τομέα που έχετε ήδη ή σκοπεύετε να αγοράσετε. Ένα άλλο πλεονέκτημα έγκειται στο εύρος ζώνης που παρέχει το Strikingly. Ο ιστότοπός σας θα έχει 5 GB, κάτι που είναι περισσότερο από γενναιόδωρο για ένα δωρεάν πρόγραμμα σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες κτιρίων.

Εντυπωσιακά εξυπηρετεί επίσης το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μπορείτε να πουλήσετε ένα προϊόν με δωρεάν πρόγραμμα και έως 500 προϊόντα με τη συνδρομή VIP. Είναι εύκολο να συνδέσετε το PayPal ή άλλους τρόπους πληρωμής και να αρχίσετε να πουλάτε αμέσως! Επιπλέον, το Strikingly δεν χρεώνει ποτέ προμήθεια για συναλλαγές.

Μεταξύ των πολλών εργαλείων που παρέχει το Strikingly, υπάρχουν ενσωματωμένα όργανα ανάλυσης, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε στατιστικά στοιχεία για τους επισκέπτες, καθώς και φόρμες επικοινωνίας και εγγραφής.

Μειονεκτήματα

Υπάρχουν μόνο μερικά μειονεκτήματα στη χρήση του Strikingly. Είναι προσαρμοσμένο στη δημιουργία ιστοσελίδων μιας σελίδας, επομένως δεν είναι καλή επιλογή για τη δημιουργία τεράστιων πλατφορμών. Επίσης, το πρόγραμμα εισάγει διαφημίσεις εάν έχετε δωρεάν συνδρομή. Όταν οι επισκέπτες μετακινούνται προς τα κάτω στη σελίδα σας, εμφανίζεται μια διαφήμιση δίπλα στον ιστότοπο.

Τζίμντο

Το Jimdo είναι προσαρμοσμένο για τη δημιουργία ενός ιστότοπου σε τρία λεπτά χάρη στις υπηρεσίες AI του. Προσφέρει όμορφα θέματα και παρέχει αυτοματοποίηση για κάθε δυνατό πράγμα, όπως η βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπού σας και πολλά άλλα.

Πλεονεκτήματα

Ο Jimdo είναι πλεονεκτικός από πολλές απόψεις, και ένας από αυτούς είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη που επιτρέπει τη δημιουργία ενός ιστότοπου μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά, απαντάτε σε μερικές ερωτήσεις και, στη συνέχεια, το πρόγραμμα συγκεντρώνει πληροφορίες για την επιχείρησή σας, επιλέγετε ένα σχέδιο και φωτογραφίες από τη συλλογή Jimdo ή ανεβάζετε τις δικές σας από τα κοινωνικά δίκτυα.

Η αυτοματοποίηση είναι το παν με τον Jimdo. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα εργαλεία SEO του που θα προσφέρουν συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης.

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το Google Search Console για ταχύτερη ευρετηρίαση. Σε αντίθεση με άλλες δωρεάν πλατφόρμες, το Jimdo εμφανίζει μικρές διαφημίσεις στο κάτω μέρος της σελίδας σας, κάτι που δεν είναι πολύ ενοχλητικό. Το Jimdo διαθέτει επίσης μπλοκ περιεχομένου που είναι ευέλικτα και επιτρέπουν μια ανώδυνη διαδικασία σχεδίασης.

Τέλος, η βελτιστοποίηση για κινητά κάνει τον ιστότοπό σας να φαίνεται καλός σε οποιαδήποτε συσκευή.

Μειονεκτήματα

Με το Jimdo, ο ιστότοπός σας θα έχει το ακόλουθο όνομα τομέα: website.jimdofree.com. Δεν είναι πολύ κακό, αλλά η λέξη δωρεάν που περιλαμβάνεται στη διεύθυνση URL δεν κάνει τον ιστότοπο πιο αξιόπιστο. Επίσης, τα δωρεάν προγράμματα είναι αρκετά περιορισμένα, επομένως για μια μεγαλύτερη επιλογή εργαλείων και προτύπων, συνιστάται η αγορά των πληρωμένων προγραμμάτων.

Επομένως, το δωρεάν πρόγραμμα Jimdo είναι καλό για τη δημιουργία ενός ιστότοπου φιλικού προς κινητά και την προώθηση του αργότερα λόγω της μεγάλης επιλογής εργαλείων SEO.

webstarts

Το Webstarts ισχυρίζεται ότι είναι το #1 δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων λόγω των πολλαπλών εργαλείων που διατίθενται στην πλατφόρμα και της ελευθερίας σχεδιασμού – όπως ακριβώς και το Wix.

Πλεονεκτήματα. Το Webstarts είναι καλό τόσο για την επεξεργασία περιεχομένου όσο και για την πώληση προϊόντων. Αρχικά, σας επιτρέπει να προσθέσετε δέκα προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών) στον ιστότοπό σας με ένα δωρεάν πρόγραμμα, καθώς και να ενσωματώσετε ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών όπως το WePay και άλλα.

Όσον αφορά το κομμάτι του σχεδιασμού, το Webstarts σάς επιτρέπει να μετακινείτε ελεύθερα τα στοιχεία, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε.

Επίσης, το Webstarts προσφέρει 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud και 1 GB εύρους ζώνης ανά μήνα με δωρεάν πρόγραμμα. Θα υπάρχει μια διαφήμιση στον ιστότοπό σας, αλλά οι επισκέπτες θα μπορούν να την κλείσουν. Το URL είναι πολύ ωραίο: website.webstarts.com.

Μειονεκτήματα. Ο αριθμός των πωλήσεων μειώνεται σε 20 την ημέρα, επομένως το δωρεάν πρόγραμμα Webstarts μπορεί να λειτουργήσει για την έναρξη μιας μικρής επιχείρησης και ο αυξημένος όγκος πωλήσεων θα απαιτήσει την αναβάθμιση του σχεδίου σας στο μέλλον.

Δυστυχώς, το Webstarts δεν παρέχει βελτιστοποίηση για κινητά με τη δωρεάν συνδρομή.

Συνολικά, το Webstarts είναι μια καλή επιλογή για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος με έως και 10 προϊόντα προς πώληση με δωρεάν πρόγραμμα, επομένως ταιριάζει σε μικρές επιχειρήσεις.

Κατασκευή ιστοσελίδας online

Παρόλο που η δωρεάν χρήση ενός δημιουργού ιστότοπου μπορεί να φαίνεται μη ρεαλιστική, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές πλατφόρμες που παρέχουν εργαλεία για την εκκίνηση ενός ιστότοπου για προσωπική ή εμπορική χρήση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δωρεάν κατασκευαστές ιστοτόπων παρέχουν ένα βασικό σύνολο εργαλείων με ένα δωρεάν πρόγραμμα ή προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμή, ώστε να μπορείτε να δείτε μόνοι σας τις δυνατότητες του προγράμματος.

Αλλά ακόμα και με δωρεάν συνδρομή και βασικά εργαλεία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσετε μια όμορφη σελίδα και να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας.

Και επιπλέον, σήμερα δεν χρειάζεται να έχετε δεξιότητες κωδικοποίησης ή προγραμματισμού για να δημιουργήσετε μια σελίδα, επειδή οι σημερινοί κατασκευαστές ιστοτόπων κάνουν τη διαδικασία εύκολη, ομαλή και οπτική.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή για να προσφέρετε στον ιστότοπό σας ένα πιο ελκυστικό θέμα, χρήσιμα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου ή ένα ελκυστικό όνομα τομέα.

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στον Firefox

13 καλύτεροι δωρεάν διαδικτυακοί κατασκευαστές λογότυπων

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Android μέσω Digital Wellbeing

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *