Οι καλύτεροι φορητοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής

Οι καλύτεροι φορητοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής το 2023

Ένας φορητός σταθμός παραγωγής ενέργειας μπορεί να σας φανεί χρήσιμος, είτε χρειάζεστε μια εφεδρική πηγή τροφοδοσίας στο σπίτι είτε έναν τρόπο φόρτισης του φορητού υπολογιστή και του εξοπλισμού της κάμερας ενώ κάνετε κάμπινγκ στην έρημο. Οι εναλλακτικές λύσεις όπως οι γεννήτριες είναι πολύ μεγάλες και δύσκολο να διατηρηθούν, και power banks δεν μπορεί να παρέχει αρκετή ενέργεια για όλες τις ενεργοβόρες συσκευές σας. Εκεί έρχονται φορητοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας και ικανοποιούν όλες τις ανάγκες φόρτισης.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής χρησιμοποιούν μεγαλύτερες και πιο αποδοτικές μπαταρίες για την αποθήκευση και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ασφαλείς για χρήση τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε σε ποιον να επενδύσετε. Αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει μερικούς από τους καλύτερους φορητούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην αγορά σήμερα και θα συζητήσει γιατί αποτελούν κορυφαία επιλογή ανάλογα με το δικό σας συγκεκριμένες ανάγκες.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε έναν φορητό σταθμό παραγωγής ενέργειας;

Στις μέρες μας, προτιμάμε τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας στις περισσότερες περιπτώσεις από τις γεννήτριες που κινούνται με ντίζελ, παρόλο που οι δεύτερες είναι φθηνότερες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γεννήτριες είναι θορυβώδεις και εκπέμπουν τοξικό μονοξείδιο του άνθρακα. Για να μην αναφέρουμε ότι οι γεννήτριες μπορεί να είναι δύσκολο να συνεχίσετε στο ταξίδι σας στο κάμπινγκ, δεδομένου ότι χρειάζονται επίσης καύσιμα.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής είναι πιο ακριβοί, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις γεννήτριες. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον (και χρησιμοποιείτε ηλιακή ενέργεια για να τα φορτίζετε), ασφαλή στη χρήση, αθόρυβα και πολύ φορητά. Η απόδοσή τους μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με το μέγεθος και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Ορισμένα είναι μικρά και εύκολα φορητά, αλλά η ισχύς εξόδου τους δεν είναι τόσο μεγάλη, ενώ άλλα είναι αρκετά μεγάλα και ισχυρά για να τροφοδοτούν μια μονάδα AC. Τούτου λεχθέντος, μπορούν να είναι χρήσιμα για σύντομα ταξίδια στη φύση, όταν χρειάζεται να φορτίσετε το smartphone, το φορητό υπολογιστή, την ηλεκτρική ψησταριά ή την μπαταρία της κάμερας.

Όταν επιλέγετε τον κατάλληλο φορητό σταθμό παραγωγής ενέργειας για να καλύψετε τις ανάγκες σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος, τη χωρητικότητά του, τον χρόνο που απαιτείται για την εκφόρτιση και την επαναφόρτιση, καθώς και την τάση, τις διαθέσιμες πρίζες και τις θύρες φόρτισης. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε ποιες ηλεκτρονικές συσκευές θα ενεργοποιήσετε με τον ηλεκτρικό σας σταθμό και πόση ενέργεια εξόδου χρειάζονται αυτές οι συσκευές.

Τέλος, θα πρέπει να εξετάσετε τον προϋπολογισμό σας. Μερικοί βασικοί μικροί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής κοστίζουν μόλις 500 $, ενώ οι μεγάλοι ισχυροί μπορούν να φτάσουν σε τιμή πολλών χιλιάδων δολαρίων. Μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ του κόστους και των χαρακτηριστικών, επομένως αξιολογήστε προσεκτικά τις ανάγκες σας και επιλέξτε τον καλύτερο σταθμό παραγωγής ενέργειας για τον προϋπολογισμό σας.

Καλύτερο Συνολικά

Τιμή: 3.750 amazon

 • Λειτουργεί σχεδόν με όλες τις συσκευές.
 • Πολλαπλές επιλογές επαναφόρτισης.
 • Συνδεσιμότητα και εφαρμογή Bluetooth και Wi-Fi.
 • Επεκτάσιμη χωρητικότητα 3,6-25 kWh.
 • Έξοδος 3600 Watt.
 • Ζυγίζει 42,5 κιλά.

Το Ecoflow Delta Pro είναι ένας από τους μεγαλύτερους και βαρύτερους σταθμούς παραγωγής ενέργειας εκεί έξω. Αυτό συμβαίνει επειδή σχεδιάστηκε για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, ως πηγή ενέργειας έκτακτης ανάγκης για σπίτια, φορτηγά τροχόσπιτων και τροχόσπιτα. Όσον αφορά την απόδοση ισχύος, μπορεί εύκολα να ανταγωνιστεί τις γεννήτριες. Μπορεί να τροφοδοτήσει σχεδόν όλες τις οικιακές συσκευές, τα εργαλεία και τις συσκευές βαρέως τύπου καθώς έχει ισχύ 3.600 Watt. Στην πραγματικότητα, μπορεί να τροφοδοτήσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Με την ενσωματωμένη τεχνολογία X-Boost, το Ecoflow Delta Pro μπορεί να ανεβάσει την ηλεκτρική ισχύ στα απίστευτα 4.500 Watt. Αυτό του επιτρέπει να ενεργοποιεί ένα ψυγείο πλήρους μεγέθους για περισσότερες από 51 ώρες. Αυτό από μόνο του κάνει το Ecoflow Delta Pro μια τέλεια λύση για διακοπές ρεύματος. Μόλις η χωρητικότητα της μπαταρίας μειωθεί στο 0, αυτός ο ηλεκτρικός σταθμός μπορεί να επαναφορτιστεί σε δυόμισι ώρες. Ωστόσο, ο χρόνος επαναφόρτισης θα εξαρτηθεί από την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείτε. Ευτυχώς, έχετε πολλές επιλογές, καθώς το Ecoflow μπορεί να συνδεθεί σε μια τυπική οικιακή πρίζα 120 volt, σταθμούς φόρτισης EV, ηλιακούς συλλέκτες ή πρίζα αυτοκινήτου.

Το καλύτερο μικρό και φιλικό προς τον προϋπολογισμό

Τιμή: 399 $

 • 8 διαθέσιμες θύρες.
 • Αθόρυβη σχεδίαση μόνο 35dB.
 • Χωρητικότητα 378 Wh.
 • Έξοδος 400 Watt.
 • Ασύρματη σύνδεση και εφαρμογή BLE.
 • Βάρος 8,6 λίβρες.

Το 70mai Power Station Hiker 400 είναι μια συμπαγής αλλά ευέλικτη φορητή λύση ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιασμένη για όλους όσους θέλουν λίγη άνεση απολαμβάνοντας υπαίθριες περιπέτειες. Δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας, αλλά οι 378 Wh είναι υπεραρκετές, δεδομένου ότι αυτός ο σταθμός παραγωγής ενέργειας είναι τόσο ελαφρύς και φορητός με βάρος μόνο 8,6 λίβρες. Μπορεί να παρέχει πολλές μικρές συσκευές και συσκευές με τις 8 θύρες του. Διαθέτει τρεις θύρες USB-A, μια θύρα USB-C 100W, μια θύρα αναπτήρα DC, μια θύρα DC 5521 και τέλος δύο θύρες AC 400W.

Αυτός είναι πραγματικά ένας μικρός αλλά ευέλικτος σταθμός παραγωγής ενέργειας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια θερμάστρα, τοστιέρα ή καφετιέρα ή να φορτίσετε το smartphone, το φορητό υπολογιστή ή τη φωτογραφική μηχανή σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Αυτός ο ηλεκτρικός σταθμός διαθέτει επιλογή γρήγορης φόρτισης από πολλές πηγές. Περιλαμβάνεται ένα τούβλο γρήγορης φόρτισης AC. Θα φορτίσει αυτόν τον ηλεκτρικό σταθμό από 0% έως 100% σε λιγότερο από τρεις ώρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη θύρα USB-C ή τα ηλιακά πάνελ για την επαναφόρτιση του Hiker 400.

Καλύτερο για χρήση RV

Τιμή: 1.999 $

 • Χωρητικότητα μπαταρίας 2048 Wh.
 • Έξοδος 2400 Watt.
 • Ηλιακή ισχύς 1000W.
 • Ανθεκτική σχεδίαση.
 • 12 θύρες
 • Ζυγίζει 67 λίβρες.

Το Anker 767 PowerHouse προορίζεται κυρίως για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Έχει υψηλή χωρητικότητα μπαταρίας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τροφοδοτήσετε και μερικές από τις οικιακές σας συσκευές, αλλά έχετε κατά νου ότι η λειτουργία του στον κύριο διακόπτη σας θα απαιτούσε προηγμένες γνώσεις εγκατάστασης. Αν και μια καταπληκτική συσκευή για όλους όσους προτιμούν έναν τρόπο ζωής στη φύση, είναι μάλλον μια βαριά συσκευή για να τη μεταφέρουν. Γι’ αυτό έχει τροχούς και αναδιπλούμενη λαβή, ώστε να μπορείτε να το τραβήξετε ή να το σπρώξετε στη θέση του. Αυτός ο ηλεκτρικός σταθμός σίγουρα δεν είναι για πεζοπορία αλλά για κάμπινγκ. Έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιεί το φορτηγό σας και τις συσκευές σε αυτό. Διαθέτει ακόμη και έξοδο TT-30R RV.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι μεγάλη (αν και όχι η μεγαλύτερη στην αγορά), με 2048 Wh. Ωστόσο, εάν επενδύσετε σε μια επέκταση, η χωρητικότητα εκτινάσσεται στις 4096 Wh και αυτό είναι εντυπωσιακό. Αυτή η συσκευή διαθέτει επίσης μια απίστευτη επιλογή θυρών, 12 συνολικά, και μπορεί να τροφοδοτήσει πολλές συσκευές και gadget ταυτόχρονα. Μπορείτε να συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας μέσω μιας από τις δύο θύρες USB-C ή μιας από τις τέσσερις θύρες AC. Υπάρχουν επίσης τρεις θύρες τύπου USB-A για φόρτιση μικρότερων συσκευών, 2 θύρες αυτοκινήτου και η ήδη αναφερθείσα πρίζα RV T-30R.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο Anker 757 PowerHouse ως εναλλακτική λύση.

Ο καλύτερος σταθμός παραγωγής ενέργειας με ηλιακή ενέργεια.

Τιμή: 2.082€

 • Χωρητικότητα μπαταρίας έως 2048 Wh.
 • Έξοδος 2200 Watt.
 • 17 θύρες.
 • Οθόνη αφής LCD.
 • Ηλιακή είσοδος 900 Watt.
 • Ζυγίζει 61,9 λίβρες.

Το Bluetti AC200MAX ήταν ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποίησε τον τύπο μπαταρίας LiFePo4. Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος ζωής του αναβαθμίστηκε από 500-1000 φορτίσεις σε 3500 φορτίσεις, καθιστώντας αυτόν τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μια εξαιρετική επένδυση, καθώς θα σας διαρκέσει περίπου 9 χρόνια ή ίσως και περισσότερα ανάλογα με τη χρήση. Με 4.800 Watt σε λειτουργία υπέρτασης, θα κρατήσει τις οικιακές σας συσκευές σε λειτουργία ακόμα και κατά τη διάρκεια των σκληρών χειμερινών συσκότισης, καθώς μπορεί να τροφοδοτήσει έως και 17 συσκευές ταυτόχρονα. Ο σταθμός διαθέτει επίσης δυνατότητα Bluetooth, που σημαίνει ότι μπορείτε να τον ελέγχετε με μια εφαρμογή smartphone.

Το Bluetti Power Station λάμπει πραγματικά όταν συνδυάζεται με ηλιακά πάνελ φόρτισης. Γι’ αυτό μπορείτε να το αγοράσετε με κιτ ηλιακής γεννήτριας και να λάβετε 3 μονοκρυσταλλικούς φορητούς ηλιακούς συλλέκτες PV200 με μέγιστη ηλιακή ισχύ 900 Watt. Αυτό κάνει το Bluetti AC200MAX μια εξαιρετική εξωτερική ηλιακή γεννήτρια. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να φορτίσετε αυτόν τον ηλεκτρικό σταθμό με ηλιακούς συλλέκτες και μέσω της πρίζας AC ταυτόχρονα, και όλα αυτά σε μόλις 2 ώρες.

Ο καλύτερος οικονομικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής υψηλής χωρητικότητας.

Τιμή: 1.099 $

 • Χωρητικότητα μπαταρίας έως 1000 Wh.
 • Έξοδος 1200 Watt.
 • 10 θύρες και πρίζες.
 • Σύνδεση smartphone BLE.
 • Ζυγίζει 27,5 κιλά.

Το 70mai Tera 1000 έχει χωρητικότητα μπαταρίας 1000 Wh που μπορεί να τροφοδοτήσει όλες τις μικρές και μεσαίες οικιακές συσκευές στο σπίτι, το αυτοκίνητο ή το κάμπινγκ σας. Επίσης, είναι ένας από τους μικρότερους και ελαφρύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ταξίδια και κατασκήνωση όπου ο χώρος συσκευασίας είναι περιορισμένος. Αλλά το καλύτερο μέρος του σταθμού παραγωγής ενέργειας 70mai είναι η μεγάλη ισορροπία μεταξύ της τιμής του και των χαρακτηριστικών που φέρνει.

Μπορείτε να ελέγξετε το Tera 1000 Power Station με το smartphone σας μέσω της εφαρμογής Bluetooth, αλλά διαθέτει επίσης μεγάλη οθόνη LCD και χειριστήρια στην μπροστινή πλευρά του σταθμού παραγωγής ενέργειας. Διαθέτει ακόμη και ενσωματωμένο φακό για να βλέπετε τα χειριστήρια στο απόλυτο σκοτάδι. Διαθέτει 10 θύρες, μεταξύ των οποίων τρεις θύρες AC και DC. Ο μετατροπέας AC/DC Pure Sine Wave είναι ενσωματωμένος στον ηλεκτρικό σταθμό, επομένως δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας ένα τούβλο. Μια θύρα Anderson 200W επιτρέπει τη σύνδεση με ηλιακούς συλλέκτες για φόρτιση σε εξωτερικούς χώρους.

Ο καλύτερος ανθεκτικός σταθμός παραγωγής ενέργειας.

Τιμή: 1.099 $

 • Χωρητικότητα 1000 Wh.
 • Ισχύς 1000 Watt.
 • Ενεργοποιήστε 8 συσκευές ταυτόχρονα.
 • Ανθεκτικό σε χτυπήματα και φωτιά.
 • Προστασία BMS, υπέρτασης και βραχυκυκλώματος.
 • Ζυγίζει 22,04 λίβρες.

Το Jackery Explorer 1000 είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φορητούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκεί έξω, επειδή είναι ελαφρύς και εύκολος στη χρήση του όταν κάνετε κάμπινγκ και οργανώνετε πάρτι σε εξωτερικούς χώρους ή αθλητικές εκδηλώσεις. Ο Explorer 1000 έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον 70mai Tera 1000, αλλά είναι κατασκευασμένος για να αντέχει πολύ. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή εάν είστε τολμηροί και χρειάζεστε έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας που να μπορεί να αντέξει τον σκληρό χειρισμό και τα στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά, ο Explorer 1000 έχει μόνο οκτώ θύρες. Αν και αυτό είναι υπεραρκετό για καθημερινή χρήση, μπορεί να μην είναι αρκετό εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ηλεκτρικό σταθμό ως εναλλακτική πηγή ενέργειας για το σπίτι σας κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος και έκτακτης ανάγκης. Επίσης, δεν έχει συνδεσιμότητα εφαρμογών που σημαίνει ότι μπορεί να ελεγχθεί μόνο με τα χειριστήρια της ίδιας της μονάδας.

Ο πιο ευέλικτος σταθμός παραγωγής ενέργειας.

Τιμή: 1.799 $

 • Χωρητικότητα 1500 Wh.
 • Έξοδος 2000 Watt.
 • Συνδεσιμότητα Bluetooth και WiFi.
 • Ενσωματωμένη αποθήκευση καλωδίων.
 • Ζυγίζει 45,6 κιλά.

Το Yeti 1500X μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας έκτακτης ανάγκης για το σπίτι ή ως power bank εκτός δικτύου για κάμπινγκ, οδικές εκδρομές ή πάρτι σε εξωτερικούς χώρους. Είναι επίσης εξαιρετικό για την τροφοδοσία μηχανών CPAP ή ακόμα και ηλεκτρικών εργαλείων λόγω της ισχύος 2000W και της μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας. Έχει αρκετή ισχύ για να τροφοδοτήσει τέσσερα ψυγεία με ρεύμα έως και τρεις ώρες.

Ωστόσο, το Yeti 1500X έχει μεγάλο χρόνο φόρτισης κατά τη χρήση της πρίζας, έως και 13 ώρες. Αλλά εάν έχετε πρόσβαση σε τροφοδοτικό 600 watt, αυτός ο χρόνος μπορεί να μειωθεί σε μόνο 3 ώρες. Διατίθενται επίσης και άλλες επιλογές φόρτισης, όπως φόρτιση αυτοκινήτου ή ηλιακής ενέργειας. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του GoalZero Yeti 1500X είναι οι πολλαπλές επιλογές σύνδεσής του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε Bluetooth είτε WiFi για τον απομακρυσμένο έλεγχο της μονάδας.

Από τις συμπαγείς και ευέλικτες επιλογές κατάλληλες για ταξίδια κατασκήνωσης έως τις στιβαρές και υψηλής χωρητικότητας μονάδες που μπορούν να τροφοδοτήσουν βασικές συσκευές κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, υπάρχει ένας σταθμός παραγωγής ενέργειας για κάθε ανάγκη. Επιπλέον, με την ενσωμάτωση των ηλιακών συλλεκτών, των δυνατοτήτων γρήγορης φόρτισης και των έξυπνων χαρακτηριστικών, αυτές οι συσκευές έχουν γίνει πιο φιλικές προς το χρήστη και οικολογικές από ποτέ.

Διαβάστε επίσης :καλύτεροι φορητοί υπολογιστές gaming κάτω των 1500 €

Tα πιο δυνατά ηχεία bluetooth

Τι είναι οι κάρτες TF (και πώς διαφέρουν από τις κάρτες SD)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *