“Μετατροπή PNG σε JPEG: Τα Βασικά Για Να Ξέρετε”

Υπάρχουν τόσες πολλές μορφές αρχείων εικόνας αυτές τις μέρες που αργά ή γρήγορα πρέπει να μάθετε πώς να μετατρέψετε τις εικόνες σας στο ένα ή στο άλλο. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να μετατρέψετε PNG σε JPEG με λίγα μόνο κλικ. Όλοι οι σύγχρονοι μετατροπείς μπορούν να μετατρέψουν τις εικόνες σας από PNG σε JPEG. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προεγκατεστημένο λογισμικό για να κάνετε τη μετατροπή στη συσκευή σας ή να επιλέξετε έναν διαδικτυακό μετατροπέα και να το κάνετε μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει τους καλύτερους τρόπους μετατροπής αρχείων PNG σε JPEG σε διαφορετικές συσκευές. Και αν ασχολείστε επίσης με εικόνες BMP, ελέγξτε τον οδηγό μας πώς να μετατρέψετε BMP σε JPG.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ PNG και JPEG;

Πρώτα πράγματα πρώτα, ας συζητήσουμε τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο μορφών αρχείων εικόνας και γιατί μπορεί να θέλετε να μετατρέψετε τις εικόνες σας. Επίσης, φροντίστε να δείτε το άρθρο μας για η διαφορά μεταξύ HEIC και JPG. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε λίγο καλύτερα τις μορφές αρχείων εικόνας.

Όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, δεν υπάρχει πραγματική αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ PNG και JPEG. Και οι δύο χρησιμοποιούν 16 εκατομμύρια ή περισσότερα χρωματικά δεδομένα για την παραγωγή εικόνων υψηλής ποιότητας. Και οι δύο είναι επίσης μορφές ράστερ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δισδιάστατες εικόνες που αντιπροσωπεύονται ως ορθογώνιες μήτρες εικονοστοιχείων. Ωστόσο, κάθε μορφή εικόνας έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της άλλης και σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το PNG έναντι του JPEG ή το αντίστροφο. Για παράδειγμα, ορισμένες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να ανεβάσετε μόνο αρχεία JPEG.

Εδώ είναι μερικές βασικές διαφορές:

Το PNG υποστηρίζει διαφάνεια, ενώ το JPEG όχι (αν και το JPEG2000 υποστηρίζει).

Το PNG υποστηρίζει έναν αλγόριθμο συμπίεσης Lossless DEFLATE, ενώ το JPEG υποστηρίζει συμπίεση με απώλειες που βασίζεται σε DCT.

Το JPEG περιέχει λιγότερα δεδομένα και είναι μικρότερο σε μέγεθος.

Έχουν πολύ διαφορετικό λόγο συμπίεσης.

Και οι δύο υποστηρίζουν την αποθήκευση μεταδεδομένων αλλά σε διαφορετικές μορφές.

Με άλλα λόγια, τα PNG χρησιμοποιούνται καλύτερα ως εικόνες ιστότοπων, γραφικά, λογότυπα και γραμμικά έργα λόγω της διαφάνειας. Οι γραφίστες τα λατρεύουν. Από την άλλη πλευρά, τα JPEG είναι ιδανικά για την αποθήκευση φυσικών, ρεαλιστικών και λεπτομερών φωτογραφιών. Ωστόσο, τα JPEG μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ιστότοπους ως μικρογραφίες και προεπισκόπηση εικόνων.

Πώς να μετατρέψετε ένα PNG σε PDF στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Πώς να μετατρέψετε PNG σε JPEG στα Windows

Η μετατροπή PNG σε JPEG σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows είναι πολύ απλή. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε προγράμματα τρίτων, επειδή το εργαλείο Microsoft Paint είναι αρκετό. Μπορεί να μετατρέψει εικόνες PNG σε οποιαδήποτε δημοφιλή επέκταση αρχείου εικόνας όπως JPEG, BMP ή TIFF. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Paint για να προσθέσετε κείμενο στην εικόνα, να την περιστρέψετε, να αλλάξετε το μέγεθός της, να αλλάξετε το DPI της ή να δημιουργήσετε αρχεία GIF.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μετατρέψετε αρχεία χρησιμοποιώντας το Paint:

Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο PNG που θέλετε να μετατρέψετε και επιλέξτε Επεξεργασία στο αναδυόμενο μενού. Η εικόνα θα ανοίξει αυτόματα στο MS Paint.

Στη γραμμή μενού κάντε κλικ στο Αρχείο.

Επιλέγω Αποθήκευση ως από το αναδυόμενο μενού.

Επιλέγω Εικόνα JPEG στο πλαϊνό μενού.

Επιλέξτε ένα φάκελο όπου θα αποθηκεύσετε την εικόνα που έχει μετατραπεί. Μετονομάστε το αν θέλετε και κάντε κλικ στο Αποθηκεύσετε κουμπί.

2. Πώς να μετατρέψετε PNG σε JPEG σε Mac

Εάν είστε χρήστης Mac OS, μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά εφαρμογών να μετατρέψετε ένα αρχείο εικόνας PNG σε αρχείο εικόνας JPG. Αλλά ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την Προεπισκόπηση. Δείτε πώς:

Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εικόνας PNG που θέλετε να μετατρέψετε και θα ανοίξει αυτόματα στην Προεπισκόπηση.

Επιλέγω Αρχείο από τη γραμμή μενού. Και μετά επιλέξτε Εξαγωγή…

Όταν εμφανιστεί το νέο πλαίσιο διαλόγου, στο Μορφή επιλογή ενότητας JPEG από το αναπτυσσόμενο μενού. Αλλάξτε το όνομα του αρχείου και ορίστε το φάκελο προορισμού. Κάντε κλικ στο Αποθηκεύσετε κουμπί.

3. Χρήση λογισμικού μετατροπής τρίτων

Παρόλο που οι ενσωματωμένες εφαρμογές είναι ο ευκολότερος τρόπος μετατροπής PNG σε JPEG τόσο σε Windows όσο και σε Mac, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προγράμματα τρίτων, ειδικά εάν τα χρησιμοποιείτε ήδη για την επεξεργασία εικόνων. Adobe Photoshop και ΣΕΙΡΗΤΙ είναι τα πιο κοινά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους επεξεργαστές εικόνων και είναι εξαιρετικά και για τη μετατροπή αρχείων.

Εάν δεν θέλετε να επενδύσετε ή να εγκαταστήσετε νέο λογισμικό στον υπολογιστή σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε έναν από τους πολλούς διαδικτυακούς μετατροπείς εικόνας. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και αναζητήστε δωρεάν διαδικτυακούς μετατροπείς εικόνων. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι το Convertio, το Cloudconvert, το png2jpg και το image.online-convert.

Οι διαδικτυακοί μετατροπείς είναι εύκολοι στη χρήση. Απλώς σύρετε και αποθέστε το αρχείο εικόνας PNG ή επιλέξτε από τα αρχεία, ορίστε το PNG σε JPEG εάν χρειάζεται και κάντε κλικ στο Μετατρέπω κουμπί.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρώσει την εικόνα σας ένα διαδικτυακό εργαλείο. Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου. Σημειώστε ότι ορισμένοι διαδικτυακοί μετατροπείς σάς επιτρέπουν επίσης να μετατρέπετε εικόνες σε παρτίδες.

4. Πώς να μετατρέψετε PNG σε JPEG σε Android και iOS

Εάν θέλετε να μετατρέψετε μια εικόνα από PNG σε JPEG χρησιμοποιώντας τη συσκευή Android, το iPhone ή το iPad σας, θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή μια εφαρμογή μετατροπέα εικόνας από το Google Play Store ή το Apple App Store. Τα πιο δημοφιλή είναι το Snapseed, το Photoshop Express και το Lightroom. Είναι όλες εξαιρετικές επιλογές όχι μόνο για τη μετατροπή αρχείων αλλά και για την επεξεργασία φωτογραφιών. Αλλά αν θέλετε να μετατρέψετε μια παρτίδα φωτογραφιών, θα χρειαστείτε ένα Batch Image Converter. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να επεξεργαστεί πολλές εικόνες ταυτόχρονα.

Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα PNG σε JPEG χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Lightroom:

Ανοίξτε την εικόνα PNG στην εφαρμογή Lightroom και μεταβείτε στο Μερίδιο εικόνισμα.

Επιλέγω Εξαγωγή ως… από το αναδυόμενο μενού.

Επιλέξτε JPG Τύπος αρχείουκαι αλλάξτε άλλες ρυθμίσεις εάν χρειάζεται. Μπορείτε να μετονομάσετε τη φωτογραφία στην ενότητα Περισσότερες επιλογές. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το σημάδι επιλογής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή, επιβεβαιώστε πατώντας το Εντάξει κουμπί.

Αυτό είναι! Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για να σας δείξει πώς να μετατρέψετε τα αρχεία PNG σας σε JPEG. Όπως συζητήθηκε, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε και η μέθοδος που θα επιλέξετε πιθανότατα θα εξαρτηθεί από τη συσκευή που έχετε και το λογισμικό στο οποίο έχετε πρόσβαση. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αν υπάρχει κάτι που παραλείψαμε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα σχόλια παρακάτω και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας βοηθήσουμε.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *