Ποια έκδοση Android έχω;

Η Google κυκλοφορεί νέες εκδόσεις Android κάθε χρόνο. Όλες οι εκδόσεις Android διαθέτουν μοναδικές δυνατότητες, εργαλεία, στοιχεία ελέγχου προσβασιμότητας, πρωτόκολλα ασφαλείας κ.λπ. Επομένως, το να γνωρίζετε ποια έκδοση του Android τρέχει το τηλέφωνό σας, σας βοηθά να κατανοήσετε τις δυνατότητές του.

Ομοίως, η γνώση της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να αντιμετωπίσετε προβλήματα απόδοσης . Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να ελέγξετε την έκδοση Android διαφορετικών συσκευών.

Πώς να ελέγξετε την έκδοση Android (Απόθεμα συσκευών Android)

Το “Stock Android” είναι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησε από την Google. Αναγνωρίζεται ως η σταθερή και καθαρή μορφή του Android. Τα τηλέφωνα με απόθεμα Android είναι χωρίς bloatware και λαμβάνουν άμεσες ενημερώσεις συστήματος και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

Τα τηλέφωνα Pixel και οι συσκευές Android One εκτελούν πάντα απόθεμα Android. Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε την έκδοση Android.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και επιλέξτε Σχετικά με το τηλέφωνο.
Εντοπίστε τη σειρά έκδοσης Android για να ελέγξετε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας.

Εάν χρησιμοποιείτε smartphone Pixel, θα βρείτε τη σειρά έκδοσης Android στην ενότητα “Λεπτομέρειες συσκευής”.

Πατήστε Έκδοση Android για να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με άλλα στοιχεία της συσκευής σας.

Επίπεδο ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ασφαλείας Android: Ο κατασκευαστής του τηλεφώνου σας δημοσιεύει ενημερώσεις κώδικα για να διορθώσει ζητήματα ασφαλείας και κενά στο λειτουργικό σύστημα Android. Τα επίπεδα ενημέρωσης κώδικα τιτλοφορούνται και διανέμονται με τις ημερομηνίες δημόσιας κυκλοφορίας τους. Έτσι, το “Επίπεδο ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ασφαλείας Android” σας ενημερώνει για την τελευταία έκδοση ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ασφαλείας που είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας.

Ενημέρωση συστήματος Google Play: Μόνο συσκευές Android 10 ή νεότερες εκδόσεις λαμβάνουν ενημερώσεις συστήματος Google Play. Οι ενημερώσεις συστήματος του Google Play διορθώνουν επίσης σημαντικά ζητήματα ασφάλειας στο Android. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, η Google διαχειρίζεται και παραδίδει ενημερώσεις συστήματος Play και όχι ο κατασκευαστής της συσκευής σας.

Οι ενημερώσεις του συστήματος Google Play εισάγουν νέες δυνατότητες και επιλύουν σημαντικά ζητήματα του Google Play Store στο Android . Ανατρέξτε σε αυτήν την τεκμηρίωση προϊόντος της Google για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Ενημερώσεις συστήματος Google.

Έκδοση βασικής ζώνης: Αυτή είναι η έκδοση του επεξεργαστή βασικής ζώνης του τηλεφώνου σας. Το Baseband είναι το υλικολογισμικό που ελέγχει την ραδιοεπικοινωνία (κινητά δεδομένα, Bluetooth, NFC κ.λπ.) στο smartphone Android.

Έκδοση πυρήνα: Ο πυρήνας είναι ένα στοιχείο Android που διαχειρίζεται την αλληλεπίδραση μεταξύ των εφαρμογών Android και του υλικού του τηλεφώνου σας (CPU και μνήμη). Στη σελίδα “Έκδοση Android”, θα δείτε πότε (ημερομηνία και ώρα) ενημερώθηκε τελευταία φορά ο πυρήνας της συσκευής σας.

Διασκεδαστική συμβουλή: Πατήστε στην έκδοση Android πολλές φορές για να αποκαλύψετε μια οθόνη Android ή να ξεκλειδώσετε το πασχαλινό αυγό της έκδοσης Android.

Ελέγξτε την έκδοση Android σε τηλέφωνα που εκτελούν Android Skins

Τα Android Skins είναι ανανεωμένες εκδόσεις του στοκ λειτουργικού συστήματος Android. Πολλοί κατασκευαστές συσκευών προσαρμόζουν διάφορα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος για τα τηλέφωνά τους. Τα τηλέφωνα με εμφανίσεις Android έχουν διαφορετική γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) και άλλες λειτουργίες που ενδέχεται να μην βρείτε σε συσκευές Android στο απόθεμα.

Επιπλέον, τα τηλέφωνα που εκτελούν εκδόσεις Android έχουν πολλές εφαρμογές προεγκατεστημένες από τον κατασκευαστή και όχι από την Google. Βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, αλλά φαίνονται και αισθάνονται διαφορετικά από το παραδοσιακό περιβάλλον Android. Τα βήματα για τον έλεγχο των εκδόσεων Android συσκευών που χρησιμοποιούν εμφανίσεις Android θα διαφέρουν ανάλογα με την επωνυμία και το μοντέλο τους.

Οι Samsung, OnePlus, Oppo, Sony, Motorola, Xiaomi και Vivo είναι δημοφιλείς κατασκευαστές που χρησιμοποιούν skins Android στις φορητές συσκευές τους.

Ελέγξτε την έκδοση Android σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Σχετικά με το τηλέφωνο και πατήστε Πληροφορίες λογισμικού. Ή, πατήστε το εικονίδιο αναζήτησης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πληκτρολογήστε πληροφορίες λογισμικού στη γραμμή αναζήτησης. Επιλέξτε Πληροφορίες λογισμικού στα αποτελέσματα αναζήτησης για να συνεχίσετε.

Πατήστε ξανά Πληροφορίες λογισμικού στην επόμενη σελίδα και δείτε τη σειρά έκδοσης Android.

Πολλοί κατασκευαστές τηλεφώνων έχουν τις πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος της συσκευής τους στο μενού «Σχετικά με το τηλέφωνο». Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Xiaomi, OnePlus, Sony, Asus, LG ή HTC, οι πιθανότητες είναι μεγάλες να βρείτε την έκδοση Android στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο.

Εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει μενού “Σχετικά με το τηλέφωνο”, αναζητήστε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” για “Έκδοση Android”. Αυτό θα πρέπει να αποφέρει τις πληροφορίες που αναζητάτε.

Εκδόσεις Android και Κωδικά ονόματα

Τα περισσότερα τηλέφωνα Android εμφανίζουν μόνο τον αριθμό έκδοσης και όχι τα κωδικά ονόματα της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος. Ακολουθούν τα κωδικά ονόματα για όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, από την παλαιότερη έως την νεότερη:

Cupcake – Android 1.5
Donut – Android 1.6
Eclair – Android 2.0-v2.1
Froyo – Android 2.2
Gingerbread – Android 2.3
Honeycomb – Android 3.0-3.2
Ice Cream Sandwich – Android 4.0
Jelly Bean – Android 4.1-4.3 – Android Lollipo
Kit4
. 5.0-5.1
Marshmallow – Android 6.0
Nougat – Android 7.0-7.1
Oreo – Android 8.0-8.1
Pie – Android 9.0
Android10 – Android έκδοση 10
Android11 ​​– Android έκδοση 11
Android12 – Android έκδοση 12
Android12L – Android έκδοση 12.1

Η Google σταμάτησε να ονομάζει τις εκδόσεις Android μετά από επιδόρπια από το Android Pie (έκδοση 9.0). Τα Android 10, 11 και 12 δεν έχουν ονόματα επιδορπίων. Αλλά υπάρχουν αναφορές ότι αναγνωρίζονται εσωτερικά ως Quince Tart, Red Velvet Cake (RVC) και Snow Cone, αντίστοιχα.

Το Android12L είναι μια ειδική έκδοση του Android12 που έχει σχεδιαστεί ρητά για συσκευές Android με μεγαλύτερες οθόνες – tablet και πτυσσόμενα τηλέφωνα.

Ποια έκδοση του Microsoft Office έχω;

Να είστε ενήμεροι

Τα τηλέφωνα Android έχουν συνήθως ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις από προεπιλογή. Ο κατασκευαστής της συσκευής σας θα πρέπει να στέλνει ειδοποιήσεις όταν υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση για τη συσκευή σας. Εάν η έκδοση Android παραμένει ίδια μετά τη λήψη μιας ενημέρωσης, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση. Η συσκευή σας ενδέχεται να μην μπορεί να εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση Android, εάν δεν πληροί ορισμένες απαιτήσεις υλικού.

Για παράδειγμα, οι συσκευές με μνήμη RAM 2 GB ή χαμηλότερη δεν θα εκτελούν ομαλά το Android 11. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι μπορείτε να ενημερώσετε το Android μόνο στις περισσότερες κινητές συσκευές μέσω Wi-Fi. Μεταβείτε σε μια σύνδεση Wi-Fi, εγκαταστήστε μια ενημέρωση και ελέγξτε εάν το Android της συσκευής σας είναι πλέον ενημερωμένο. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της συσκευής σας εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση Android του τηλεφώνου σας ή να εγκαταστήσετε ενημερώσεις Android.

Πώς να παρακολουθείτε όλα τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης

Πώς να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *