Πώς λειτουργεί η Αρχειοθέτηση στο Gmail

Πώς λειτουργεί η Αρχειοθέτηση στο Gmail

Η αρχειοθέτηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail σάς δίνει τη δυνατότητα να οργανώνετε τα εισερχόμενά σας χωρίς να διαγράφετε παλιά νήματα email. Εάν κάποιος ανανεώσει ένα παλιό νήμα στέλνοντας ένα νέο email, αυτό θα εμφανιστεί ξανά στα εισερχόμενά σας. Διαφορετικά, το αρχειοθετημένο email θα παραμείνει κρυφό σε ξεχωριστό φάκελο στους διακομιστές της Google. 

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί η λειτουργία αρχειοθέτησης στο Gmail, πώς μπορείτε να αρχειοθετήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πώς μπορείτε να βρείτε εύκολα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Τι σημαίνει Αρχείο στο Gmail;

Πολλοί άνθρωποι απλώς διαγράφουν όλα τα παλιά τους email αφού δεν είναι πλέον απαραίτητα. Αλλά τι κάνετε όταν ίσως χρειαστεί να αναφέρετε ξανά αυτό το μήνυμα στο μέλλον; Εδώ είναι χρήσιμη η αρχειοθέτηση.

Ενώ τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται στον φάκελο Κάδος απορριμμάτων για 30 ημέρες προτού διαγραφούν από τους διακομιστές της Google, τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται σε έναν κρυφό φάκελο όπου παραμένουν επ ‘αόριστον. 

Αυτό σας βοηθά να γεμίσετε τα εισερχόμενά σας ενώ κρατάτε δυνητικά σημαντικά μηνύματα email για κάθε ενδεχόμενο. 

Πώς να αρχειοθετήσετε στο Gmail

Υπάρχουν τρεις εύκολοι τρόποι για να αρχειοθετήσετε ένα email χρησιμοποιώντας το Gmail. 

Για να αρχειοθετήσετε ένα email σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού:

Ανοίξτε το Gmail και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail. Κάντε δεξί κλικ στο email και επιλέξτε την επιλογή Αρχειοθέτηση στο αναπτυσσόμενο μενού.

Εναλλακτικά, εάν έχετε ανοίξει το email που θέλετε να αρχειοθετήσετε:

Επιλέξτε το κουμπί Αρχειοθέτηση στο επάνω μέρος του email. Αυτό μοιάζει με φάκελο με ένα βέλος προς τα κάτω στην κορυφή του. 

Για να αρχειοθετήσετε ένα email Gmail χρησιμοποιώντας Android ή iOS:

Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail. Βρείτε και ανοίξτε το email που θέλετε να αρχειοθετήσετε. Πατήστε το εικονίδιο Αρχειοθέτηση . Αυτό είναι το ίδιο εικονίδιο που εμφανίζεται στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης και μοιάζει με φάκελο με ένα βέλος προς τα κάτω στην κορυφή του. 

Πώς να βρείτε ένα αρχειοθετημένο email στο Gmail

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ξεχωριστός φάκελος αρχειοθέτησης Gmail όπου αποθηκεύονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, υπάρχουν δύο τρόποι για να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρώτον, εάν θυμάστε το θέμα ή τον αποστολέα, μπορείτε να αναζητήσετε το email χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης του Gmail.

Εάν δεν θυμάστε κανέναν βασικό όρο, δείτε πώς μπορείτε να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υπολογιστή ή Mac:

Ανοίξτε τα εισερχόμενά σας στο Gmail. Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Περισσότερα

Κάντε κλικ στην επιλογή Όλα τα μηνύματα .

Αυτό το φάκελο εισερχομένων περιλαμβάνει όλη την αλληλογραφία σας, αρχειοθετημένη ή μη. Κάντε κύλιση για να βρείτε την αρχειοθετημένη αλληλογραφία που αναζητάτε. 

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας την αυτοσχέδια ετικέτα “Όλα τα μηνύματα”. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε “-in:Sent -in:Draft -in:Inbox” στη γραμμή αναζήτησης.

Για να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα Gmail σε iPhone ή Android:

Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail .Επιλέξτε το εικονίδιο χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία για να ανοίξετε το μενού της πλαϊνής γραμμής. Πατήστε το φάκελο Όλα τα μηνύματα .

Κάντε κύλιση μέχρι να βρείτε το αρχειοθετημένο email. 

Δυστυχώς, εάν δεν θυμάστε κανέναν βασικό όρο, η αναζήτηση σε όλα τα email σας μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια πιο προηγμένη στρατηγική ταξινόμησης για να μειώσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα και να οργανώσετε τα email σας , ειδικά εάν χρησιμοποιείτε ένα email εργασίας (και πρέπει να παραμείνετε συμμορφωμένοι με τις ασφαλείς διαδικασίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). 

Πώς να επιστρέψετε τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Εισερχόμενα

Εάν έχετε αρχειοθετήσει κατά λάθος ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή απλά θέλετε να καταργήσετε την αρχειοθέτηση ενός από τα αρχειοθετημένα μηνύματά σας, είναι εύκολο να το επιστρέψετε στα κύρια εισερχόμενά σας. 

Για να καταργήσετε την αρχειοθέτηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υπολογιστή Microsoft ή Mac:

Ανοίξτε το Gmail και βρείτε το email που θέλετε να καταργήσετε την αρχειοθέτηση. Κάντε δεξί κλικ στο email και επιλέξτε Μετακίνηση σε και, στη συνέχεια, Εισερχόμενα .

Για να καταργήσετε την αρχειοθέτηση του μηνύματός σας στη συσκευή σας Apple ή Android:

Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail και βρείτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να καταργήσετε την αρχειοθέτηση. Πατήστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να το ανοίξετε. Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε Μετακίνηση στα Εισερχόμενα .

Εξω από τα μάτια έξω από το μυαλό

Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν πλέον εκατοντάδες email την εβδομάδα και η αρχειοθέτηση email είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα εισερχόμενά σας. Ωστόσο, η δυνατότητα αρχειοθέτησης δεν είναι η πιο ισχυρή τεχνική ταξινόμησης. Για να οργανώσετε τα εισερχόμενά σας στο Gmail, η καλύτερη στρατηγική είναι να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό φίλτρων αρχειοθέτησης, διαγραφής και κατηγοριών. 

Πώς να δείτε παλιές ιστορίες στο Facebook [Απλός οδηγός](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *